Inhoud blog
  • Laura Lynn geeft anti VB-concert
  • Dilbeekse intellegente ezels
  • Nieuwe romeinse vesting ontdekt in Dilbeek
  • Paella met konijn
  • Wat een konijnenfretter lijden kan!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Voor konijnenfretters met een goed hart en een archi-slecht karakter!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    axel00
    www.bloggen.be/axel00
    De slag om Dilbeek
    satirische kijk
    15-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paella met konijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:
    kippenbouillon:
    1,5 liter water, 500 gram kippendijen zonder vel en vet en H5N1-vrij, 1 stengel bleekselder, 1prei goed gewassen, 2 gepelde ajuinen, 1 wortel schoongemaakt in stukken van 5,5 cm gesneden, 2 blaadjes laurier,2 takjes peterselie,2 takjes rozemarijn, zout.


    10 eetlepels droge witte wijn, 1 koffielepel saffraandraadjes verpulvert, 2grote tomaten, 1120 gram KONIJN, zout, 6 eetlepels olijfolie 75 gram fijngehakte groene paprika, 75 gram fijngehakte rode paprika, 75 gram fijngehakte gele paprika, 6 sjalotten gehakt, 6 teentjes knoflook fijngehakt, 1 stukje chilipeper, 100 gram doperwten,120 gram sperziebonen, 500 gram rijst, 2 takjes rozemarijn

    Bereiding:
    Voor de kippenbouillon alle benodigdheden in een grote pan doen, breng ze aan de kook.Sluit de pan, zet het op een laag pitje en laat 65 minuten sudderen. Zeef dan de bouillon en meet 1 liter af.(kook het verder als het meer dan 1 liter is).Roer er de wijn en saffraan door.

    Snijd de tomaten dwars doormidden, doe het zaad eruit, en rasp de tomaten tot het vel.Hak het konijn in stukjes van 6 cm.Bestrooi ze met zout.

    Verhit de olijfolie in een paella-pan van ongeveer 50 cm doorsnede .Roerbak de stukjes konijn ongeveer 8 minuten bij hoge temperatuur tot ze aan alle kanten lichtbruin zijn. Leg ze dan op het bord.

    Doe de paprika, de sjalotten en de knoflook in de pan en laat dit bij matige temperatuur ongeveer 6 minuten pruttelen. Roer het stukje chilipeper erdoor vervolgens de geraspte tomaten. Doe de sperziebonen en doperwten erbij. Roer de rijst erdoor, en zorg dat het mengsel in de pan aan elke rijstkorrel plakt.

    Breng de kippenbouillon aan de kook en giet die over de rijst, laat dit alles koken tot de paella niet langer soepachtig is, maar dat er toch voldoende vocht is om de rijst verder te koken.Voeg er zout aan toe en roer de stukjes konijn erdoor. Leg de takjes rozemarijn over de rijst en schuif het geheel in een oven van 195 graden celcius, laat het 12 minuten zonder deksel bakken tot de rijst bijna gaar is en het vocht verdampt is. Dek de pan af met folie en laat het boven op het fornuis nog 10 minuten rusten alvorens op te dienen.

    Wijnadvies:
    Kaapwijn La Motte -Millenium 2002

    15-04-2006 om 20:33 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)


    Archief per week
  • 03/07-09/07 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs