Inhoud blog
  • Laura Lynn geeft anti VB-concert
  • Dilbeekse intellegente ezels
  • Nieuwe romeinse vesting ontdekt in Dilbeek
  • Paella met konijn
  • Wat een konijnenfretter lijden kan!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Voor konijnenfretters met een goed hart en een archi-slecht karakter!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    yippens
    www.bloggen.be/yippens
    De slag om Dilbeek
    satirische kijk
    03-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raak en het Dilbeeks burgervaderkonijn konden het samen met elkaar vinden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  
     
     

     

     

    Raak had het Dilbeeks burgervaderkonijn heel wat jaren geleden leren kennen. Het was een aftasten geweest. Het burgerkonijn hield er heel wat principes op na en Raak schoot altijd raak. Raak had een veel te grote mond, massa’s wortelen konden er in.

    Raak was altijd van mening ieder zijn gedacht, ieder in zijn preekstoel, elk konijn in zijn eigen hok.
    Het burgervaderkonijn had dat altijd weten te respecteren. Maar, vaak ging Raak net iets te ver, en dan werd er toch wel een ferm konijnenlied gezongen, op zulke momenten veranderde het burgervaderkonijn in een blaffend konijn. Raak zou nooit veranderen en bleef een grootmondig konijn.

     

     

    Raak.


     

    03-03-2006 om 05:02 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    02-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Pas binnengelopen bericht: foto van eerste Dilbeeks slachtoffer van de vogelgriep.Na de ophokplicht voor pluimvee,katten,binnenkort ook ophokplicht voor Dilbekenaren.

    02-03-2006 om 16:21 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (13 Stemmen)
    01-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe medewerker RAAK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hierbij verwelkom ik een nieuwe Dilbeekse medewerker Raak.Welkom!Samen zullen we enkele mokerslagen uitdelen aan diegenen die het verdienen.Momenteel zijn we bezig aan het trainen aan een Rocky-tempo.Er staan harde tijden te wachten in Dilbeek...

    01-03-2006 om 10:41 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn in amandel en olijfsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:
    100 gram ontpitte groene olijven en doormidden gesneden
    60 gram geblancheerde amandelen
    1 Dilbeeks konijn van 1234 gram in stukken gesneden
    zout,bloem
    2,5 eetlepels olijfolie
    4 teentjes knoflook lichtgeplet en gepeld
    1 grote ajuin fijngehakt
    7 eetlepels kippenbouillon vrij van hni5 -virus
    14 eetlepels droge witte wijn
    versgemalen peper
    Bereiding:
    Doe de olijven in een pan met zo veel water dat ze er onderstaan.Laat 4 minuten koken,giet ze af en zet ze even apart.Leg de amandelen op een bak voor de oven, en bak ze ongeveer 6 minuten bruin in een oven van 180 graden.Laat ze afkoelen en doe ze dan in de beker van een staafmixer.
    Bestrooi de stukken Dilbeeks konijn met zout en bestuif ze met bloem.Verhit de olijfolie in een ondiepe casserole en bak het vlees daarin aan alle kanten bruin.Leg het op een voorverwarmd bord.Bak in dezelfde olijfolie de knoflook lichtjes bruin en doe deze ook in de beker van de staafmixer.Stamp de amandelen en de knoflook fijn.Voeg de ajuin toe aan de casserole en laat deze 1,5 minuut fruiten.
    Voeg dan de stukken konijn,witte wijn,bouillon zout en peper, de apart gehouden olijven en het mengsel uit de beker van de staafmixer toe.
    Breng dit aan de kook,sluit de casserole en laat het 105 minuten pruttelen

    Wijnadvies:
    Schoone Gevel, Chardonnay 2004, Suid Afrika

    01-03-2006 om 00:00 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    27-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn met pikante saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:
    1 wild konijn van 1357 gram
    Zout
    Peper
    3 teentjes knoflook
    74 gram boter
    Olijfolie
    1 ui
    100 gram rauwe ham
    Peterselie
    2 kruidnageltjes
    2 laurierblaadjes
    1,5 dl wijnazijn
    2,5 dl groentenbouillon
    Rode paprika  
    kappertjes
    bloem

    Bereiding
    Konijn in stukken snijden,en wrijf die in met zout, peper,en knoflook en braad ze bruin in halfom boter en olie.Voeg er een klein gesneden ui bij, de kleingesneden rauwe ham,peterselie,kruidnagels,laurier,de wijnazijn en laat het konijn daarin stoven, tot de wijnazijn tot een derde is ingekookt.
    Voeg de bouillon toe en en een koffielepel rode paprika.(rozenpaprika) en laat dat nog eens 50 minuten stoven.Voeg een lepeltje kappertjes toe en bind de saus met wat aangemaakte bloem
    Wijnadvies
    Gigondas


    Smakelijk!



    27-02-2006 om 00:00 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)


    Archief per week
  • 03/07-09/07 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs