Raak en het Dilbeeks burgervaderkonijn konden het samen met elkaar vinden
Raak had het Dilbeeks burgervaderkonijn heel wat jaren geleden leren kennen. Het was een aftasten geweest. Het burgerkonijn hield er heel wat principes op na en Raak schoot altijd raak. Raak had een veel te grote mond, massas wortelen konden er in.
Raak was altijd van mening ieder zijn gedacht, ieder in zijn preekstoel, elk konijn in zijn eigen hok. Het burgervaderkonijn had dat altijd weten te respecteren. Maar, vaak ging Raak net iets te ver, en dan werd er toch wel een ferm konijnenlied gezongen, op zulke momenten veranderde het burgervaderkonijn in een blaffend konijn. Raak zou nooit veranderen en bleef een grootmondig konijn.
Pas binnengelopen bericht: foto van eerste Dilbeeks slachtoffer van de vogelgriep.Na de ophokplicht voor pluimvee,katten,binnenkort ook ophokplicht voor Dilbekenaren.
Hierbij verwelkom ik een nieuwe Dilbeekse medewerker Raak.Welkom!Samen zullen we enkele mokerslagen uitdelen aan diegenen die het verdienen.Momenteel zijn we bezig aan het trainen aan een Rocky-tempo.Er staan harde tijden te wachten in Dilbeek...
Nodig: 100 gram ontpitte groene olijven en doormidden gesneden 60 gram geblancheerde amandelen 1 Dilbeeks konijn van 1234 gram in stukken gesneden zout,bloem 2,5 eetlepels olijfolie 4 teentjes knoflook lichtgeplet en gepeld 1 grote ajuin fijngehakt 7 eetlepels kippenbouillon vrij van hni5 -virus 14 eetlepels droge witte wijn versgemalen peper Bereiding: Doe de olijven in een pan met zo veel water dat ze er onderstaan.Laat 4 minuten koken,giet ze af en zet ze even apart.Leg de amandelen op een bak voor de oven, en bak ze ongeveer 6 minuten bruin in een oven van 180 graden.Laat ze afkoelen en doe ze dan in de beker van een staafmixer. Bestrooi de stukken Dilbeeks konijn met zout en bestuif ze met bloem.Verhit de olijfolie in een ondiepe casserole en bak het vlees daarin aan alle kanten bruin.Leg het op een voorverwarmd bord.Bak in dezelfde olijfolie de knoflook lichtjes bruin en doe deze ook in de beker van de staafmixer.Stamp de amandelen en de knoflook fijn.Voeg de ajuin toe aan de casserole en laat deze 1,5 minuut fruiten. Voeg dan de stukken konijn,witte wijn,bouillon zout en peper, de apart gehouden olijven en het mengsel uit de beker van de staafmixer toe. Breng dit aan de kook,sluit de casserole en laat het 105 minuten pruttelen
Wijnadvies: Schoone Gevel, Chardonnay 2004, Suid Afrika
Bereiding Konijn in stukken snijden,en wrijf die in met zout, peper,en knoflook en braad ze bruin in halfom boter en olie.Voeg er een klein gesneden ui bij, de kleingesneden rauwe ham,peterselie,kruidnagels,laurier,de wijnazijn en laat het konijn daarin stoven, tot de wijnazijn tot een derde is ingekookt. Voeg de bouillon toe en en een koffielepel rode paprika.(rozenpaprika) en laat dat nog eens 50 minuten stoven.Voeg een lepeltje kappertjes toe en bind de saus met wat aangemaakte bloem Wijnadvies Gigondas