Het konijn schoonmaken en in stukken snijden. Dit in een aparte braadpan in wat olie aanbraden tot het begint te kleuren. In een andere pan met wat olie de uien, wortelen, knoflook, zout, peper, paprika en paprikapoeder aanbraden. Dit mag uiteraard niet bruin worden. Voeg hier de konijn aan toe. Maak een mengsel van de wijn, de tomatenpuree, tijm en basilicum. Als deze hoeveelheid vocht te weinig is nog wat wijn of eventueel water met groentenbouillonblokje toevoegen. Giet dit in de pan bij het konijn met de groenten. Laat dit ongeveer een 40 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de geschilde en in niet al te kleine partjes aardappel er aan toe. Voeg eventueel nog wat vocht aan dit mengsel toe, de aardappelen moeten voldoende onderstaan om gaar te kunnen worden. Voeg vlak voor het opdienen de olijven toe en de peterselie.
Op een mooie dag werd de burgervader een verwijt gemaakt dat hij mensen uit Schepdaal in de steek liet. Het burgerkonijn was meteen in zijn poep gebeten en handelde. Wat had die boot gezegd? Ik bevooroordeelde, zal eens laten zien dat dit niet klopt
En de jacht begon De anderen zwegen gretig wat meer dan opviel.
Raak ging op onderzoek en daar trof hij een laf konijn die het idee had aangepraat maar nu helemaal zijn mond niet meer opentrok
Dilbekenaar Geert zie www.bloggen.be/geert/ gaat op 7 april de bloementapijt aan het kasteel van Groot-Bijgaarden bewonderen, en zal zijn ongenoegen laten blijken moest men het Vlaams karakter van Dilbeek overtreden. Een suggestie van observator: laat konijnen los op het bloemenperk.Die lieve beestjes mogen zich ook feestelijk verwennen. Alleen er over waken dat Lucky Luke- burgervaderkonijn ze allemaal niet laat afmaken.Verwittig Gaia alvast!
Warm 8 eetlepels olijfolie op. Doe het in stukken versneden konijn in de pan met de gehakte uien, de look en het fijngesneden preiwit.
Laat het Dilbeeks konijn goudbruin kleuren. Kruid met peper en zout. Voeg de in stukken gesneden tomaten toe, salie, tijm en laurier. Laat op een zacht vuur verder garen.
Snijd de paprika's in reepjes. Voeg ze halverwege de kooktijd toe. Na enkele minuten voeg je de olijven toe. Laat verder stoven tot het konijn gaar is.(95 minuten ) Dien warm op met basmati-rijst
Uit goede bron van mijn 32 observerende vrienden van de staatsveiligheid denken PDW en GODB aan een zangcarrière.In Frankrijk ,nabij hun ski-oord zijn ze alvast volop aan het repeteren.Willem Vermandere zou instaan voor de tekst.
"Laat maar lopen die terroriste...ik heb een lief dat ik zo gere zie....
De barsten van het gemeentehuis zijn onoverkomelijk en niet voor renovatie vatbaar.Het burgerkonijn zong uit volle borst, triomfantelijk en met overtuiging. Binnenkort burgersterkonijn op de dansvloer!
De konijnendans: Draai je oren in het rond ...stamp met je pootjes op de grond...steek je tanden mooi vooruit...alle partijen achteruit ..zie dit als een mooie kans :Dit is de konijnendans !!!! LALALALA LALALALALA ..
Via man bijt hond, mochten we het zangtalent van ons Dilbeeks burgerkonijn bewonderen.Mits wat advies van zijn partijgenote Margriet Hermans, kan dit Dilbeeks burgerkonijn zeker een zangwedstrijd winnen.Waarom niet Eurosong?De Dilbeekse konijnenfretters zullen hun burgerkonijn zeker steunen in zijn nieuwe carrière.Frans Bauer zou jaloers zijn!
Nodig: 1 Dilbeeks konijn in stukken gekapt van ongeveer 1357 gram 1 fles Dilbeeks boerke (bruin) Ongeveer 200g gedroogde pruimen 6 sjalotten. Een sneetje bruin brood Mosterd (grootmoeders wijze) 3 takjes tijm 3 laurierblaadjes Peper en zout en paprikapoeder Olijfolie en boter Bereiding: De stukken konijn in wat boter en 2 eetlepels olijfolie bruin bakken en wat kruiden met peper en zout en paprikapoeder.Nadat het konijn zo'n 7 minuten gebakken heeft ,de sjalotjes toevoegen ,in grove stukken.Wanneer de stukken konijn mooi aangebakken zijn, het bier, de tijm en laurier toevoegen , en een blokje bouillon (kippenbouillon vrij van H5N1-virus). Het sneetje brood besmeren met mosterd en in de kookpot leggen. Alles op een zo zacht mogelijk vuurtje minstens 52 minuten laten sudderen.
Ongeveer 16 minuten voor het einde de pruimen toevoegen. Drank Dilbeeks Boerke (Bruin of Blond allebei lekker!)
In Dilbeek slaat de kieskoorts nu ook toe.Het agentschap ter bestrijding van kieskoorts deelt mede dat deze ziekte niets te maken heeft met het H5N1-virus. Echter kieskoorts is nog een gevaarlijker ziekte.Het slachtoffer droomt continu, en maakt onafgebroken beloftes.Deze ziekte kan van lange duur zijn.Na 8 oktober is de kieskoorts verdwenen, en zijn de beloftes vergeten.Ondertussen gaat het slachtoffer in debat met andere slachtoffers.Deze ziekte is zeer besmettelijk. Voorlopig is er nog geen medicatie gevonden. Observator zal deze slachtoffers van de kieskoorts observeren.Van ophokplicht is er voorlopig nog geen sprake.Wordt vervolgd.