De terechtstelling van Egmont, heu burgervaderkonijn.
Komende dinsdag gemeenteraad van de konijnenfretters.Op het programma ondermeer de terechtstelling van 11 eenden, 2 bosduiven en 26 wilde ganzen.Observator zal aanwezig zijn.Uit goede ingelichte bronnen zullen er koppen vallen.Terechtstellingen à volonté. Heerlijk om in Dilbeek te wonen tijdens een verkiezingsjaar.
Cordon sanitaire. Ophokplicht.Op eendenjacht.Wat een beestige bedoening in Dilbeek. Cordon sanitaire: twee Dilbeekse konijnenfretters democratisch monddood gemaakt. Ophokplicht: sommige konijnenfretters moeten inderdaad opgehokt worden. Eendenjacht: men ziet ze inderdaad vliegen. Wat staat er ons nog te wachten?
Nodig: 1 konijn in stukken gesneden- 20 kleine uien- 150 g spekblokjes-2 soeplepels tomatensap 2,5 dl room- 1 soeplepel honing- 1 dessertlepel Worcestershiresaus - 1 citroen- 1 tuiltje basilicum- 2 dl witte wijn- 1 blokje gevogeltebouillon- 40 g boter bloem- zout en peper Bijgerecht: driekleurennoedels
Bereiding: Rol de stukken konijn in de bloem en laat ze vlug kleuren in een stoofpan met de gesmolten boter. Wanneer het vlees mooi bruin is, doet u er de witte wijn en het tomatensap bij, aangelengd met 1 dl water. Voeg er het verkruimelde bouillonblokje bij, doe het deksel op de pan en laat een 25-tal minuten sudderen. Intussen bakt u de spekblokjes zonder vetstof in een pan met antikleeflaag. Laat ze uitlekken en laat in de plaats ervan de gesnipperde uien fruiten.Na 25 minuten sudderen voegt u bij het konijn de spekjes en de uien, de honing aangelengd met het sap van een halve citroen, de room, de Worcestersaus en de helft van de gehakte basilicum. Laat nog twintig minuutjes pruttelen. Breng op smaak en voeg er de rest van de gehakte basilicum bij. Dien goed warm op met driekleurennoedels.