Voor de lunch, of gewoon tussendoor vind ik het heerlijk om een salade te maken.
Ik eet deze gewoon uit de saladekom, lekker ontspannen.
Hieronder één van mijn favorieten..
Nodig:
handje veldsla (kropsla kan ook, ijsbergsla is minder gewenst vanwege de hardheid en bitterheid)
3 zongedroogde tomaten
8 cherrytomaatjes
klein handje cashewnoten
1 Eetl. geraspte parmezaanse kaas
1 1/2 theel. mayonaise
sap van 1 dun schijfje citroen (ongeveer 1 theelepel)
1 ei (zachtgekookt)
klein stukje rode ui (gesnipperd)
1 theel. gedroogde basilicum of 5 blaadjes verse (fijngesneden) basilicum.
Bereiden:
- Kook het ei in vijf minuten zachtgekookt.
- Snijd ondertussen de cherrytomaatjes doormidden en doe samen met de veldsla in een kom.
- Voeg de cashewnoten, parmezaanse kaas en gesnipperde rode ui toe.
- Snijd de zongedroogde tomaten in de gewenste grootte en voeg toe aan de salade.
- Als het ei zachtgekookt is, pel deze dan en voeg gesneden toe aan de salade (mag nog warm zijn).
- Voeg de mayonaise, de basilicum en het sap van de citroen toe als dressing en roer het geheel door elkaar.
Geniet van deze gezonde lunch.
|