"LILOT SECRET"
is gelegen in zuidwest Frankrijk, regio Aquitaine in departement Lot et Garonne, sinds november 2011 hebben we het sombere Belgie geruild voor deze warme zonnige streek, we wensen jullie veel leesgenot met onze blog, Dirk & Ciska
06-03-2014
Magret de Canard
Een andere maand, een nieuw receptje, echt iets van in onze streek, de Canard !
Magret de Canard met bessensaus --------------------------------------- Wat hebben we nodig, -eendefilets -500gr sjalotjes -olijfolie -2dl gevogeltefond -2dl rode wijnazijn -2dl zwarte bessen siroop -100gr fijne suiker -2 takjes verse tijm -1 theelepel korianderzaadjes -1 theelepel peperbolletjes eventueel zout
voorbereiding, snij de filets aan de velkant in ruiten plet de peperbolletjes en korianderzaadjes en eventueel 1theelepel zout in een vijzel en bestrijk er de vel (vet) kant mee in saus, verwarm de gevogeltefond met de wijnazijn, de bessensiroop, suiker en tijm pel de sjalotjes en halveer ze. Bak ze goudbruin in de olijfolie, en doe ze bij de saus, laat 15 min tegen de kook aan pruttelen( tot ze zacht zijn)
Leg de filets in een hete pan met de vel kant naar onder (zonder ander vet) en bak ze 2min, draai en bak nog eens 3min ( of eventueel langer naar eigen smaak), dan efkes in aluminiumfolie Haal de sjalotjes uit de saus en laat deze nog efkes inkoken. Dresseer op warme bordjes de filet en de sjalotjes vergezeld van de saus... (lekker met gratin patatjes)
Smakelijk !!!
Reacties op bericht (1)
08-03-2014
lijkt lekker !
En Ciska.... heb je er zelf ook van gegeten ?
Voor mij moet het vlees meer doorbakken zijn, tegen de mode in