Wij vinden ze nog altijd lekker, de Franse stokbroden, ok we bakken veel ons eigen brood en het is ook nog steeds niet afgezaagd, we wisselen voldoende af en regelmatig voegen we noten toe zoals vandaag, wat is het toch lekker met weeral de verse okkernoten en een mengeling van bloem spelt en 13granen, vroeger bakte Dirk altijd zuurdesem brood, maar dit komt er momenteel niet van. Koekebrood komt er in de zomer niet echt op tafel, ik vind dat meer iets voor de wintermaanden en het weekend, een overblijfsel van vroeger zeker nog... en sinds Marc ons een goed recept geleerd heeft zijn we content hoor, want een receptje van een echte bakker, dat is toch heilig hé, (en een geheim). Maar dus zoals ik al zei.... een echte "baguette", want ja wij kopen enkel lichtgebakken baguettes, vinden wij nog steeds de max ! je zou denken dat we dat beu komen, nee hoor, we hebben daar van in het begin een punt van gemaakt dat we niet elke dag naar de bakker reden om vers brood, hier in het dorp is geen bakker maar wel een depot de pain, allé tis te zeggen, in Bar de Couthures kan je dagelijks vers stokbrood krijgen maar wij kopen enkel stokbrood als we er met de auto op uit gaan, enkele keren per week toch... anders bakken we zelf. En een bakker aan huis is er niet, in andere dorpen soms wel, maar ons dorp is klein en de dorpsmensen gaan dagelijks naar de "Bar" en anderen zoals wij gaan zelf ons brood halen bij de bakkers in de buurdorpen of supermarkten. Keuzes genoeg, dik stokbrood "pain" of de dunnere versie baguette, ficelle is er ook nog en dan de pain de campagne grijsbruin brood, het enige nadeel is volgens ons... dat alles hier meestal zo hard gebakken is, je moet ze echt uitzoeken hoor de lichte broodjes, maar ze smaken altijd ! En bijgaande foto vond ik persoonlijk typisch frans. Smakelijk !!

|