"LILOT SECRET"
is gelegen in zuidwest Frankrijk, regio Aquitaine in departement Lot et Garonne, sinds november 2011 hebben we het sombere Belgie geruild voor deze warme zonnige streek, we wensen jullie veel leesgenot met onze blog, Dirk & Ciska
15-10-2014
Hazelnootjes
Nootjes kraken, roosteren en verwerken is voor de moment weer ons ding. Alhoewel er dit jaar veel minder hazelnootjes zijn dan andere jaren, althans bij ons toch, hebben we er toch een beetje. Maar niet zoals andere jaren dat ik er reeds in september kan meedoen als we naar Belgie gaan voor enkele liefhebbers. Verse nootjes verwerken in wat chocolade is heerlijk, alsook eigengemaakte hazelnootpasta, maar ik zal jullie deze keer het lekkere receptje geven dat ikzelf eens van Louise gekregen heb, voor een hazelnootcake, wij vinden het lekker, speciaal.
Hazelnootcake met chocolade (van Louise) --------------------------------- - 6 eitjes - 250 gr suiker - 1 zakje vanillesuiker - 400 gr gemalen hazelnootjes - 2 eetlepels chapelure - 2 koffielepels bakpoeder eiers en suiker goed mengen dan de gemalen nootjes bijdoen, de chapelure en bakpoeder toevoegen en goed roeren. Dan in een lange cakevorm van ong 30 cm +- 1 uurtje bakken op ong 160gr afwerken met een laagje gesmolten chocolade