Zaterdag! Heel de
dag vrij. Wat Sofie niet snel gaat vergeten, is het indoen van haar lenzen die
ochtend. Het enorm brandend en pikkend gevoel bij het insteken van de rechter
lens was onbeschrijflijk. ASAP in de douche gestapt en het oog een half uur
gespoeld met water. Nadien Lennert nog eens gekeken of er een corpus alienum in
het oog te vinden was: negatief. Lens en lenzenpotje weggesmeten: this never
again. Alles opgelost.
The Old Biscuit
Mill, een gezellige deels overdekte food market in Woodstock, Cape Town. Live
muziek speelde (wel niet echt onze stijl). Een kraam met een groot opschrift
Belgische wafels trok onze aandacht. We are famous in South Africa! Elk
kraampje verkocht lekkernijen: smoothies, pizzas, patisserie, sushi, en many
more! Ook verkochten ze biltong. Dit is gedroogd vlees met een specifieke
oorsprong. Nederlanders die in de Kaapkolonie kwamen, brachten uit de Oude
Wereld het recept voor gedroogd vlees mee, omdat het conserveren van etenswaar een
noodzaak was geworden in de kolonie. De jacht op Afrikaanse wild zorgde voor
grote hoeveelheden vlees die moesten worden geconserveerd. Door het cureren en
drogen van het vlees werd het in een kort tijdsbestek beschermd tegen insecten
en bederf. De opbouw van kuddes nam veel tijd in beslag.
De naam biltong
komt uit het Nederlands. 'Bil' duidt het deel van het dier aan dat gebruikt
is en tong staat voor de vorm; reepje of strook.
Mimosa pudica (of
kruidje- roer- mij niet) is een plant uit de vlinderbloemenfamilie. Het
grappige is dat, als je een blaadje aanraakt, deze zich toevouwt om zich te
beschermen. Was leuk om te zien!
Op onze weg naar
het centrale plein van de biscuit mill, waar zich allerlei restaurantjes
bevinden, werden we door een Afrikaan met een schotel chocoladeproevertjes
tegengehouden. Vooral de chocolade met passion fruit viel bij Lennert in de
smaak, Donald moest niets van de chocolade weten (tenzij deze geassocieerd was met een lekker ijsje ofzo). In de Pick and Pay merkten we al dat chocolade hier een echte
delicatesse is. Hier hebben ze slechts een beperkt assortiment en deze zijn te
koop aan stevige prijzen.. Terwijl ze in België rekken vol verschillende
chocola hebben, moesten we hier echt zoeken naar plakken chocolade. Toch wordt
hier ook zelf chocolade gemaakt. We bezochten het kleine chocolade fabriekje.
Een zwarte Afrikaan vertelde ons hoe witte, bruine en zwarte chocolade wordt
gemaakt, te beginnen vanaf de cacaoboon (die we ook zelf mochten proeven). Hij
liet alle machines zien die hiervoor worden gebruikt. Om af te sluiten mochten
we ons volledig laten gaan op een tafel die vol lag met verschillende
chocolade. Nadien kregen we nog een ijsje. Was een leerrijke en lekkere
ervaring!
Rond 15u reden we
(Donald, Lennert, Sofie, Jacob, Tea en Renate) naar Kirstenbosch. Daar bevindt
zich één van werelds beste Botanical Gardens. Enjoy the pics! It was so B-E-A-utiful (https://www.youtube.com/watch?v=ulE1G5AieSA)!!

















|