Welkom op onze blog!
Foto
Inhoud blog
  • Proficiat Nandy!
  • Tiana bijna jarig!
  • Een koffer vol...
  • Hip hip hoera voor Lou!
  • Robrechts tiramisu
    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda

    Zoeksites
  • Beeldbank
  • Google
  • Meester Sipke
  • Netwijs
  • Wikipedia
  • Willem Wever
  • Leuk leren
  • Tafels
  • Huiswerkweb
  • Rekenweb
  • Digitips
  • Hot potatoes
  • Leren is een makkie
  • Oefenstof
  • Rekentaal

    Ontspanning
  • Kleurplaten
  • Funnygames
  • Spele.nl
  • Ketnet
  • Moppentrommel
  • Speelzolder
  • Spelletjes.nl
  • Sudoku
  • Speeleiland
  • Symbaloo vierde leerjaar

    Spelling
  • Tijd voor taal woordpakketoefeningen
  • Voorgelezen woordpakketten
  • Op naar het Bingeleiland!
  • Bingel
  • Onze foto's
  • Foto
    Sint-Norbertus, 4de leerjaar
    Welkom in onze keileuke klas!
    11-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijenspelletjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bijenspelletjes!

    11-09-2013 om 22:02 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schooltv: Het verhaal van de honingmakers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het verhaal van de honingmakers.

    11-09-2013 om 22:01 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunst in de klas!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een kunstwerk van Sam en co op het klasbord.
    Ik mocht het niet afvegen, maar ik heb spijtig genoeg het bord wel nodig...
    Op deze manier is de draak vereeuwigd op papier!

    07-09-2013 om 22:04 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn verhaal, mijn symbool...
    Tijdens de eerste week van het schooljaar mochten we een voorwerp meebrengen dat voor ons een 'symbool' is, waar m.a.w. een verhaal aan vast zit. 
    Kijk maar. Dit zijn ONZE SYMBOLEN...




























    07-09-2013 om 22:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het nieuwe schooljaar komt eraan!
    Hallo iedereen!

    Zijn jullie klaar voor een "bij"ZZZonder schooljaar?
    Ik alvast wel!
    We maken er een onvergetelijk jaartje van!
    Niet vergeten: we starten maandag op ons oude vertrouwde plekje: SINT NORBERTUS.
    Tot dan!

    Groetjes,

    Juf Marijke

    28-08-2013 om 22:31 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZOOKLAS 2013
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was weer beestig leuk op onze ZOOKLAS!
    Bekijk de foto's via deze link.

    02-06-2013 om 15:52 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DOE DE PAPERCLIP!
    Muzisch aan de slag met... paperclips!?
    Het kan!
    Je kunt er namelijk prachtige figuren mee maken,
    een melodie mee bedenken,
    spelletjes mee spelen 
    en zelfs
    een toneelstukje mee opvoeren!
    Als je je fantasie maar laat werken!

































    04-04-2013 om 11:33 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stefan Boonen op bezoek...
    Is het een vliegtuig...
    Is het een vogel...
    Nee, dat is het niet!
    Het is Stefan Boonen...

    Voor de tweede keer nam de jeugdschrijver ons mee op avontuur.


















    04-04-2013 om 11:27 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardagsupdate
    HIP HIP HOERA VOOR ONZE JARIGEN!!!









    04-04-2013 om 11:23 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CARNAVAL!




































    09-02-2013 om 15:43 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op reis door Europa!
    Op dinsdag 5 februari werden we door L5 en L6 uitgenodigd op hun Europese landenmarkt.
    We luisterden er naar een boel interessante weetjes over landen die we al een beetje of nog helemaal niet kenden. We speelden een leuk spel of testten onze kennis in een quiz en we konden ook proeven van de plaatselijke specialiteiten... mmm...! 
    Kortom, we waren er graag bij!
    DIKKE PROFICIAT AAN L5 EN L6!!




















    05-02-2013 om 20:17 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    04-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAFELS van Kaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    INGREDIENTEN   
    500 gr.patisseriebloem
     - 400 gr.boter - 
    300 gr. suiker waarvan 1/3 vanillesuiker
    - 6 eieren-
    1/2 koffielepel bakpoeder 
    - eetlepel pudingpoeder
    - 1 vanillestokje
    - 1 snuifje zout


    BEREIDING
    Je weegt 500g bloem op de weegschaal en doet dit in een grote kom. Voeg er de suiker, het bakpoeder, het puddingpoeder, het snuifje zout en het geschraapt vanillezaad aan toe. De boter laat je zachtjes smelten op het vuur, maar het mag niet verkleuren. Je giet de gesmolten boter bij het bloemmengsel. Meng dit goed en voeg er de 6 eieren aan toe. Mix dit alles gedurende 1 minuut. Het wafeldeeg is klaar , maar moet nog 1 uur in de koelkast opstijven.


    EN DAARNA ...................... BAKKEN

    je schept met een eetlepel een balletje deeg en legt het op het wafelijzer .
    Laat ze eventjes bakken en met een prikvork neem je ze uit het wafelijzer.
    Je laat ze afkoelen op het rooster.........
    SMAKELIJK!


     

    04-02-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gele rijst van Vanessa
    Klik op de afbeelding om de link te volgen INGREDIENTEN
    2 tassen rijst 
    4 tassen water
    1theelepel kurkuma

    MATERIAAL
    1grote lepel
    1kleine lepel
    1kookpot
    1 tas

    BEREIDINGLaughing
    je kookt het water 
    Je doet de kurkuma er bij, goed roeren
    Dan doe je er de rijst bij en je laat de rijst 10 tot 15 min koken
    Is het te droog voeg je er nog wat extra vocht aan toe.
    lievelingsrecept van Vanessa;smakelijk :)Embarassed

    04-02-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vol-au-vent
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    INGREDIËNTEN
    1 volledige kip
    1 stuk prei
    1 stuk selder
    1 ui
    2 wortelen
    1.5l water
    2 laurierbladeren
    10-tal geplette zwarte peperbollen
    1 à 2 kruidnagels
    20cl room
    60g boter
    60g bloem
    peper en zout
    madeira
    citroen
    250g gehakt
    1 ei
    1 eetlepel broodkruimel
    250g Parijse champignons
    half teentje look, gesnipperd
    boter

    RECEPT
    1. Bouillon maken
    Zet water op en voeg wortelen, ui, prei en selder toe. Voeg de peperbollen, kruidnagel en laurierblaadjes toe en een snuifje zout. Breng aan de kook en voeg dan pas de kip toe. Laat ongeveer 40-45minuten zachtjes koken. Verwijder de kip en zeef de bouillon. Dat is de basis voor vol-au-vent. Verwijder het vel van de kip en pluk het vlees van de kip. Hou apart.

    2. Saus maken
    Maak de roux met boter en bloem. Voeg dan zachtjes de bouillon toe en dan room. Zachtjes roeren tot de saus zich bindt. Voeg een scheutje madeira toe.

    3. Balletjes
    Meng gehakt, ei, broodkruim en peper en zout en maak er kleine balletjes van. Kook die even in wat bouillon tot ze komen bovendrijven. Hou dan apart.

    4. Champignons
    Versnijd de champignons in kwartjes en bak aan in boter met wat look. Kruiden met peper. Hou apart.

    5. Bouchees
    Even verwarmen in de oven. 10-tal min op 120°C.

    6. Afwerking
    Doe alle ingrediënten nu in de saus (kippenstukken, balletjes, champignons). Kruid eventueel bij met peper en zout en pers 1 citroen uit. Nog even omroeren en in en over de bouchees opscheppen en ... klaar!

    Serveren met verse frietjes of puree.

    JEFF

    04-02-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brownie-taart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen INGREDIËNTEN
    200g boter
    200g zwarte chocolade
    3 grote eieren
    180g suiker
    2 zakjes vanillesuiker
    80g gezeefde bloem

    WERKWIJZE
    Verwarm de oven voor op 200°C en schuif het rooster midden in de oven. Vet een bakvorm in met boter.
    Breek de chocolade in stukjes en smelt die op een heel laag vuur. Geregeld roeren tot alles goed gesmolten is. Voeg dan de boter toe en roer tot die gesmolten en vermengd is met de chocolade. Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker. Voeg beetje bij beetje de gezeefde bloem toe. Spatel de warme chocolade door het mengsel. Giet nu het beslag in de bakvorm. Bak de taart 20minuten in de oven. Voor je de taart er uit haalt, zet je een bak met koud water en ijsblokjes klaar. Haal de bakvorm met de taart uit de oven en zet die meteen in de bak koud water. Laat de taart verder afkoelen.

    Heel lekker bij de taart is een bolletje vanille-ijs of slagroom.

    Niels

    04-02-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Muesli van Lou.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1kg havervlokken
    250g gepelde pistachenoten,grof gehakt
    200g hazelnoten
    250g pecannoten
    5dl ahornsiroop

    materiaal:
    een grote kom
    een snijmesje
    een snijplank
    een pannetje
    3ovenschalen

    werkwijze:
    Doe de havervlokken in de kom. Hak de noten in kleine stukjes.
    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de noten met de havervlokken.
    Verwarm de ahornsiroop 3minuten tot dat hij dunner is geworden.
    Giet de siroop bij het notenmengsel en meng goed.
    Verdeel het mengsel over de 3 ovenschalen en zet de schalen 20 minuten in de oven.
    Schep het mengsel regelmatig om zodat alle kanten kunnen roosteren.haal het uit de oven en laat het afkoelen.
    Bewaar het in een luchtdichte doos.Het is lekker bij het ontbijt met melk of yoghurt en gedroogde vruchten of vers fruit.
                                                                                               Smakelijk.

    04-02-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quatre quart cake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen INGREDIËNTEN
    4 eieren
    250g zelfrijzende bloem
    250g suiker
    250g boter

    Laat de boter smelten in een pannetje op het vuur .
    De suiker doe ik in een kom, samen met de 4 eitjes
    Ik klop de suiker en de eitjes op met de mixer tot het schuim is geworden
    Daarna doe ik er voorzichtig de boter bij en roer alles goed door elkaar
    Dan ga ik de bloem zeven en schep deze onder mijn mengsel
    De bakvorm vet ik goed in met boter en strooi er wat bloem in (dan blijft de cake niet aan de randen plakken)
    Tegen dan is de oven warm en kan de cake in de oven
    Laat de cake 40 min bakken in de oven
    Nadien moet je de cake uithalen, laten afkoelen en uit de bakvorm halen
    JE KAN BEGINNEN SMULLEN !!!!

    Emma

    04-02-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kip met appelmoes en pure
    Klik op de afbeelding om de link te volgen HALLO IEDEREEN IK GA JULLIE VERTELLEN HOE JE KIP MET APPELMOES  EN PUREE MAAKT.

    wat heb je nodig voor vier personen :
    10 AARDAPPELEN
    9 APPELS
    3 KIPFILETS

    WE BEGINNEN MET DE APPELS HUN KLOKHUIS ER UIT TE DOEN DAARNA GAAN WE DE APPELS SCHILLEN.
    WE SNIJDEN
    DE APPELS IN KLEINE STUKJES EN DOE DE STUKJES IN EEN KOOKPOT OP EEN LAAG VUURTJE LAAT DE APPELS STOVEN.
    DIT DUURT 25 MINUTEN.


    01-02-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scampi s
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1. Pel de scampi s drog ze dan met keukenrol.
    2. 2auine fijn snijden.
    3. 2 teentjes look.
    4. verse peterselie fijn snijde.
    5. punt2/3 en 4saame in een pan doen bakken in boter en olijfolie
     en goed af kruide met peper en zout.
    6. 5 tomaten fijn snijde en nog 1 auin.
    7. doe boter en olijfolie in een pan doen en punt 6 er bij in doen.
    8. en dan alles saamen in een grote pot doen.
    9. tomatensaus en tomatenpuree bij doen.
    10. afwerken met peterselie en sambal oelek van suzi wan

    INGREDIENTEN
    -900 gr scampi s
    -bakboter en olijfoli
    -3 grote auine
    -peterselie
    -look
    -5 tomaten
    tomatensaus
    -tomatenpuree
    -sambal oelek van suzi wan
    peper en zout

    MATERIAAL
    -pan
    -pot
    -mes
    -houte lepel om te roere
    smakelijk eete iedereen

    01-02-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.POMPOENSTOMP VAN BRAM
    Klik op de afbeelding om de link te volgen INGREDIËNTEN
    1 kleine pompoen
    aardappelen
    2 eetlepels zure room
    peper & zout
    nootmuskaat
    een half blokje groentenbouillon
    1 eetlepel boter

    WERKWIJZE
    schil de pompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes
    schil de aardappelen tot je evenveel hebt als de pompoen
    breng de aardappelen aan de kook in gezouten water,doe er na 5 minuten de pompoenen het halve
    blokje bouillon bij
    giet af waneer je gemakelijk in de aardappelen kunt prikken
    laat eventjes uitdruppen
    prak de aardappelen en de pompoen samen in de kookpot
    kruid met peper & nootmuskaat
    meng de boter & zure room erdoor, warm nog even op

    lekker met gebakken spek of merguez!!!

    01-02-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek




    Blog als favoriet !

    Andere blogs in Sint-Norbertus.
  • De school
  • eerste kleuterklas
  • tweede kleuterklas
  • derde kleuterklas
  • eerste leerjaar
  • tweede leerjaar
  • derde leerjaar
  • vijfde leerjaar
  • zesde leerjaar
  • peuterklas

    Volg het werk van onze groene ridders!
  • De sMOSsertjesblog

  • Blijf jij ook graag op de hoogte van
    wat er in de wereld zo allemaal gebeurt?
    Kijk dan naar Karrewiet,
    dat kan ook via deze link!

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • -0001

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs