Welkom op onze blog!
Foto
Inhoud blog
  • Proficiat Nandy!
  • Tiana bijna jarig!
  • Een koffer vol...
  • Hip hip hoera voor Lou!
  • Robrechts tiramisu
    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda

    Zoeksites
  • Beeldbank
  • Google
  • Meester Sipke
  • Netwijs
  • Wikipedia
  • Willem Wever
  • Leuk leren
  • Tafels
  • Huiswerkweb
  • Rekenweb
  • Digitips
  • Hot potatoes
  • Leren is een makkie
  • Oefenstof
  • Rekentaal

    Ontspanning
  • Kleurplaten
  • Funnygames
  • Spele.nl
  • Ketnet
  • Moppentrommel
  • Speelzolder
  • Spelletjes.nl
  • Sudoku
  • Speeleiland
  • Symbaloo vierde leerjaar

    Spelling
  • Tijd voor taal woordpakketoefeningen
  • Voorgelezen woordpakketten
  • Op naar het Bingeleiland!
  • Bingel
  • Onze foto's
  • Foto
    Sint-Norbertus, 4de leerjaar
    Welkom in onze keileuke klas!
    04-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vol-au-vent

    INGREDIËNTEN
    1 volledige kip
    1 stuk prei
    1 stuk selder
    1 ui
    2 wortelen
    1.5l water
    2 laurierbladeren
    10-tal geplette zwarte peperbollen
    1 à 2 kruidnagels
    20cl room
    60g boter
    60g bloem
    peper en zout
    madeira
    citroen
    250g gehakt
    1 ei
    1 eetlepel broodkruimel
    250g Parijse champignons
    half teentje look, gesnipperd
    boter

    RECEPT
    1. Bouillon maken
    Zet water op en voeg wortelen, ui, prei en selder toe. Voeg de peperbollen, kruidnagel en laurierblaadjes toe en een snuifje zout. Breng aan de kook en voeg dan pas de kip toe. Laat ongeveer 40-45minuten zachtjes koken. Verwijder de kip en zeef de bouillon. Dat is de basis voor vol-au-vent. Verwijder het vel van de kip en pluk het vlees van de kip. Hou apart.

    2. Saus maken
    Maak de roux met boter en bloem. Voeg dan zachtjes de bouillon toe en dan room. Zachtjes roeren tot de saus zich bindt. Voeg een scheutje madeira toe.

    3. Balletjes
    Meng gehakt, ei, broodkruim en peper en zout en maak er kleine balletjes van. Kook die even in wat bouillon tot ze komen bovendrijven. Hou dan apart.

    4. Champignons
    Versnijd de champignons in kwartjes en bak aan in boter met wat look. Kruiden met peper. Hou apart.

    5. Bouchees
    Even verwarmen in de oven. 10-tal min op 120°C.

    6. Afwerking
    Doe alle ingrediënten nu in de saus (kippenstukken, balletjes, champignons). Kruid eventueel bij met peper en zout en pers 1 citroen uit. Nog even omroeren en in en over de bouchees opscheppen en ... klaar!

    Serveren met verse frietjes of puree.

    JEFF



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)




    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek




    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Andere blogs in Sint-Norbertus.
  • De school
  • eerste kleuterklas
  • tweede kleuterklas
  • derde kleuterklas
  • eerste leerjaar
  • tweede leerjaar
  • derde leerjaar
  • vijfde leerjaar
  • zesde leerjaar
  • peuterklas

    Volg het werk van onze groene ridders!
  • De sMOSsertjesblog

  • Blijf jij ook graag op de hoogte van
    wat er in de wereld zo allemaal gebeurt?
    Kijk dan naar Karrewiet,
    dat kan ook via deze link!

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • -0001

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs