INGREDIENTEN 500 gr.patisseriebloem - 400 gr.boter - 300 gr. suiker waarvan 1/3 vanillesuiker - 6 eieren- 1/2 koffielepel bakpoeder - eetlepel pudingpoeder - 1 vanillestokje - 1 snuifje zout
BEREIDING Je weegt 500g bloem op de weegschaal en doet dit in een grote kom. Voeg er de suiker, het bakpoeder, het puddingpoeder, het snuifje zout en het geschraapt vanillezaad aan toe. De boter laat je zachtjes smelten op het vuur, maar het mag niet verkleuren. Je giet de gesmolten boter bij het bloemmengsel. Meng dit goed en voeg er de 6 eieren aan toe. Mix dit alles gedurende 1 minuut. Het wafeldeeg is klaar , maar moet nog 1 uur in de koelkast opstijven.
EN DAARNA ...................... BAKKEN
je schept met een eetlepel een balletje deeg en legt het op het wafelijzer . Laat ze eventjes bakken en met een prikvork neem je ze uit het wafelijzer. Je laat ze afkoelen op het rooster......... SMAKELIJK!
:-P
|