't Is zeker niet mijn meug, maar omdat ze 't van doen hadden op Rock Ternat toch even geprobeerd...
Ingrediënten : 1000 g TRIO + 560 ml olijfolie + 500 ml water + 30 g gist + 17 g zout + 5 g oregano en basilicum
Mengen + Kneden 900 toeren (maar té vochtig dus nog behoorlijk wat bloem toegevoegd !!) Voorrijs 30' Verdelen en opbollen Bolrijs 30' Doreren en induwen Narijs 30' Deegstukjes beleggen met uiringen, peperreepjes, olijven, gedroogde tomaten + bestrooien met tijm, oregano Voor het inovenen nog besprenkelen met olijfolie Inovenen (Rofco !) 7'+7'+7' (Kort afbakken én op hoge temperatuur om verbranding garnituur te vermijden)
Ingrediënten : 3 kg TRIO + 1680 ml H²O + 60 g gist + 60 g rijststroop + 51 g zout
Mengen + Kneden 1100 toeren Voorrijs 20' + 20' Verdelen / 820 gram Opbollen + Bolrijs 10' Lang maken (uiteinden eerst naar binnen plooien en dan langmaken) Narijs 15 ' Afduwen Narijs 45 ' Bebloemen en zijdelings insnijden Inovenen (Rofco!) 10' op 230° + 15' op 50° + 5' op 50° mét open dampsleutel. Opbrengst : 6 broden