Inhoud blog
  • Chocoladebrood
  • Meergranenbrood
  • Wit brood
  • Javanais
  • Brusselse pistolets - Wit & Meergranenbrood
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    't Keuklairke bakt ze bruin
    ;-)
    02-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladebrood
    Ingrediënten :
    2,5 kg Trio + 1,25 l melk + 125 g suiker + 187,5 g gist + 125 g ei + 162,5 g hoeveboter + 162,5 g bereidingsmiddel + 50 g zout

    Mengen + Kneden 900 toeren
    Voorrijs 15'
    'Deeglapjes' apart houden = 10 x 150 gram = 1500 g
    Rest van het deeg mengen met 2 kg bakvaste chocoladedruppels
    Deeglapjesdeeg verdelen / 10 en opbollen
    Restdeeg met chocoladedruppels voorrijs geven van 15'
    Nadien verdelen / 10
    Opbollen
    Bolrijs 10' en in tussentijd de 10 kleine deegbolletjes uitrollen
    Verpakken
    Narijs 30' + doreren
    Narijs 15' + doreren
    Narijs 15'

    Inovenen (Rofco!) 7' op 210° + 7' op 50° + 7' op 50° mét open dampsleutel.
    Opbrengst : 10 broden

    Alle opmerkingen en tips zijn welkom !




    02-02-2014 om 17:26 geschreven door Keuklairke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meergranenbrood
    Ingrediënten :
    3 kg 10-granen + 0,5 kg roggemeel + 2,5 kg Trio + 102 g zout + 120 g gist + 120 g melkerijboter + 3360 g water

    Mengen + Kneden 1100 toeren
    Voorrijs 20' + 20'
    Verdelen / 12 = +- 805 gram
    Opbollen + Bolrijs 10'
    A. 4 stuks : opbollen cfr. wit huishoudbrood
    B. 4 stuks : 2 x langmaken en 2 x opbollen en in bebloemde rieten mandjes leggen
    C. 4 stuks : 4 x langmaken en oprollen
    Narijs 15'
    Afzetten (A + B + C)
    Bebloemen (A + C)
    Nagelen (A)

    Narijs 30 '
    Inovenen (Rofco!) 10' op 230° + 15' op 50° + 10' op 50° mét open dampsleutel.
    Opbrengst : 12 broden

    Alle opmerkingen en tips zijn welkom !






    02-02-2014 om 17:20 geschreven door Keuklairke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wit brood
    Ingrediënten :
    6 kg Trio + 102 g zout + 120 g gist + 120 g melkerijboter + 3360 g water

    Mengen + Kneden 1100 toeren
    Voorrijs 20' + 20'
    Verdelen / 12 = +- 805 gram
    Opbollen + Bolrijs 10'
    A: 4 stuks : opbollen i.f.v. huishoudbrood
    B : 4 stuks : 2 x lang maken & 2 x opbollen en in bebloemde rieten mandjes leggen
    C : 4 stuks : 4 x lang maken en oprollen
    Narijs 15'
    Afzetten (A + B + C)
    Bebloemen (A + C)
    Nagelen (A)
    Narijs 30'
    Inovenen (Rofco!) 10' op 220° + 15' op 50° + 7' op 50° mét open dampsleutel.
    Opbrengst : 12 broden

    Resultaat van het oprollen is niet mooi zichtbaar.
    Mochten achteraf bekeken nog enkele minuten langer in de oven.

    Alle opmerkingen en tips zijn welkom !






    02-02-2014 om 17:13 geschreven door Keuklairke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

    Archief per week
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs