Ingrediënten : 3 kg 10-granen + 0,5 kg roggemeel + 2,5 kg Trio + 102 g zout + 120 g gist + 120 g melkerijboter + 3360 g water
Mengen + Kneden 1100 toeren Voorrijs 20' + 20' Verdelen / 12 = +- 805 gram Opbollen + Bolrijs 10' A. 4 stuks : opbollen cfr. wit huishoudbrood B. 4 stuks : 2 x langmaken en 2 x opbollen en in bebloemde rieten mandjes leggen C. 4 stuks : 4 x langmaken en oprollen Narijs 15' Afzetten (A + B + C) Bebloemen (A + C) Nagelen (A) Narijs 30 ' Inovenen (Rofco!) 10' op 230° + 15' op 50° + 10' op 50° mét open dampsleutel. Opbrengst : 12 broden
Ingrediënten : 6 kg Trio + 102 g zout + 120 g gist + 120 g melkerijboter + 3360 g water
Mengen + Kneden 1100 toeren Voorrijs 20' + 20' Verdelen / 12 = +- 805 gram Opbollen + Bolrijs 10' A: 4 stuks : opbollen i.f.v. huishoudbrood B : 4 stuks : 2 x lang maken & 2 x opbollen en in bebloemde rieten mandjes leggen C : 4 stuks : 4 x lang maken en oprollen Narijs 15' Afzetten (A + B + C) Bebloemen (A + C) Nagelen (A) Narijs 30' Inovenen (Rofco!) 10' op 220° + 15' op 50° + 7' op 50° mét open dampsleutel. Opbrengst : 12 broden
Resultaat van het oprollen is niet mooi zichtbaar. Mochten achteraf bekeken nog enkele minuten langer in de oven.