Inhoud blog
  • Chocoladebrood
  • Meergranenbrood
  • Wit brood
  • Javanais
  • Brusselse pistolets - Wit & Meergranenbrood
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    't Keuklairke bakt ze bruin
    ;-)
    27-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meergranenbrood à la Hoeve
    Ingrediënten :
    2 kg 10-granen + 1,332 kg Abdij + 0,66 kg Trio + 64 g zout + 80 g gist + 80 g melkerijboter + 2240 g water

    Mengen + Kneden 1100 toeren
    Voorrijs 20' + 20'
    Verdelen / 820 gram
    Opbollen + Bolrijs 15'
    Opbollen en met slot in bloemtapijt leggen (op bebloemde keukenhanddoek)
    Narijs 45 '
    180° draaien en op bakkleedjes leggen (4 per kleedje)
    Inovenen (Rofco!) 10' op 230° + 15' op 50° + 7' op 50° mét open dampsleutel.
    Opbrengst : 8 broden

    Alle opmerkingen en tips zijn welkom !




    27-11-2013 om 17:15 geschreven door Keuklairke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volkorenbrood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten :
    2 kg ABDIJ + 34 g zout + 40 g gist + 40 g melkerijboter + 1120 g water

    Mengen + Kneden 1100 toeren
    Voorrijs 20' + 20'
    Verdelen / 820 gram
    Opbollen + Bolrijs 15'
    Opbollen x 2 en in bebloemde ronde mandjes leggen (met slot naar onder)
    Langmaken x 2 en in bebloemde lange mandjes leggen (met slot naar onder)
    Narijs 45 '
    Inovenen (Rofco!) 10' op 230° + 15' op 50° + 7' op 50° mét open dampsleutel.
    Opbrengst : 4 broden

    Alle opmerkingen en tips zijn welkom !

    27-11-2013 om 17:06 geschreven door Keuklairke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pistoletebrood
    Ingrediënten :
    2 kg TRIO + 34 g zout + 40 g gist + 40 g melkerijboter + 1120 g water + 20 g verbeteraar

    Mengen + Kneden 1100 toeren
    Voorrijs 20' + 20'
    Verdelen / 820 gram
    Opbollen + Bolrijs 15'
    Opbollen en met slot in bloemtapijt leggen (op bebloemde keukenhanddoek)
    Narijs 10' inkappen cfr. Brusselse pistolets + 180° C draaien + opspannen
    Narijs 40'
    180° draaien en op bakkleedjes leggen (4 per kleedje)
    Inovenen (Rofco!) 10' op 230° + 15' op 50° + 7' op 50° mét open dampsleutel.
    Opbrengst : 4 broden

    Het pistoleteffect valt wat tegen.

    Alle opmerkingen en tips zijn welkom !




    27-11-2013 om 17:01 geschreven door Keuklairke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wit ovenkotbrood
    Ingrediënten :
    4 kg TRIO + 64 g zout + 80 g gist + 80 g melkerijboter + 2240 g water

    Mengen + Kneden 1100 toeren
    Voorrijs 20' + 20'
    Verdelen / 820 gram
    Opbollen + Bolrijs 15'
    Opbollen en met slot in bloemtapijt leggen (op bebloemde keukenhanddoek)
    Narijs 45 '
    180° draaien en op bakkleedjes leggen (4 per kleedje)
    Inovenen (Rofco!) 10' op 230° + 15' op 50° + 7' op 50° mét open dampsleutel.
    Opbrengst : 8 broden

    Alle opmerkingen en tips zijn welkom !




    27-11-2013 om 10:56 geschreven door Keuklairke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

    Archief per week
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs