Foto
Inhoud blog
  • Weer lang geleden
  • Toinetocht Diepenbeek 03/03/2013
  • Nationale Wandeldag te Overmere Donk 24/02/2013
  • Ingelmunster en Nalinnens
  • Het pajottenland op zen mooist Elingen 17/02/2013
  • Baasrode 16/02/2013
  • Ernage: Marche des Abbayes 09/02/2013
  • Jong Manneke Pis naar Oud Manneke Pis (Brussel-Geraardsbergen) 27/01/13
  • Winterwandeling te Kluisbergen 19/01/2013
  • Wandeltocht in de Citaldel van Namen 13/01/2013
    Foto
    Mijn favorieten
  • aktivia
  • wandelgazette
  • marching
  • beneluxwandelen
  • photo marche
  • Euraudax
  • W.S.V. De Kadodders Sint Katelijne Waver
  • De Lachende Klomp Nieuwkerken Waas
  • Reynaertstappers Belsele
  • W.S.V. De Kadees Aalst
  • W.S.V. Baasrode
  • Opsinjoorke Mechelen
  • W.S.V. De Vossen Buggenhout
  • W.S.V. De Hopbelletjes Opwijk
  • W.S.V. Horizon Opwijk
  • WAK Sleidinge
  • De Kwartels Assenede
  • De Grashoppers Keiberg
  • Goede Doel Stappers
    Foto
    Laatste commentaren
  • 't Was lang geleden (Luc & Hilde)
        op Weer lang geleden
  • Dag Katrien, (SMETS RENE)
        op Toinetocht Diepenbeek 03/03/2013
  • Bewondering (G.U.Y.)
        op Jong Manneke Pis naar Oud Manneke Pis (Brussel-Geraardsbergen) 27/01/13
  • Goe Bezig (SMETS RENE)
        op Maand mei
  • verrast (SMETS RENE)
        op
  • Foto
    Gastenboek
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • Hallo
  • dag Katrien
  • hoi
  • blog

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    Heerlijk zijn de velden,
    zacht is de zee, zoet is het strand,
    zalig lang de dag, aanhalig de vrouwen,
    welig de kudden,
    haast opgedroogd het moeras,
    God schept vreugde in kalmte,
    de duivel stookt graag onrust,
    iedereen snakt naar eerbetoon,
    maar de machtige - 
    zijn einde is onmacht.
    een jonge grote afstand wandelaarster (Zotte mie)

    27-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ertvelde
    Hey,

    Op zaterdag 22 mei organiseerde wandelclub WAK Sleidinge hun Augustijnentocht. Omstreeks half 9 ben ik in Ertvelde aan de brouwerij toegekomen dit na een reisje van 10km fietsen, trein van Dendermonde tot Gent, 3kwartier wachten en dan nog met de bus. Na de wandeling te Wippelgem kende al enkele medewerkster mij en werd ik daar nu door ontvangen. Overal een goeiendag zeggen en me inschrijven. Samen met enkele WAK leden ben ik vertrokken aan de wandeling. De bedoeling was om de 27km te doen, daar ben ik dan ook aan begonnen. Het eerste stuk was een lusje aan de brouwerij zelf. Na die lus kwamen we terug op de brouwerij en er zat al iets meer volk en natuurlijk tegen iedereen een goeiendag gezegd en een klein praatje met sommige. Dan werd het tijd om onze tocht verder te zetten. Van aan de Brouwerij ging het naar een kantine daar hadden we controle. De 27km maakte daar een lus. Maar net zoals op de brouwerij en samen met het gezegde: slecht volk is overal gekent. Kan je het al wel raden. Ook hier kwam ik meer als genoeg bekend volk tegen dus rap geraakte ik daar niet buiten. Eenmaal dat ik toch zei ik ga voort ging dat nog niet. Ik kwam buiten en kwam er Jan met zijn dochtertje tegen. Dus wat doet dees, blijven plakken. Dan heb ik besloten om samen met hen naar binnen te gaan. Terug aan de brouwerij had ik dan al 15km gedaan. Nu ik dacht van daar nog een klein toertje er bij te doen. Maar moet eerlijk gezegd toegeven dat dat niet meer gelukt is. Ik ben blijven plakken op de brouwerij. Het mooiste van die 15km was de eerste lus. Maar de rest viel al bij al ook nog mee. Het weer was goed, een prachtige zon die scheen. En dit mag ik zeker niet vergeten. Ik had goed gezelschap van iedereen die ik kende. En was blij dat ik hen nog eens zag en er een babbeltje mee kon maken. Buiten dat kan ik ook wel zeggen dat ik weer enkele mensen weer heb leren kennen.

    Morgen zondag wandel ik niet maar maandag ga ik naar Eksaarde voor de benefiettocht van de Doettjes.

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    27-05-2010 om 15:32 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 mei
    Hey,

    Woensdag 19 mei ben ik met de fiets naar Oombergen gereden. Dat is maar een 30km van mijn deur en heb er maar ander half uur over gedaan. Het weer was zalig om in te fietsen. Een prachtige zon. Ik verschoot wel lichtjes dat het eigenlijk niet verder van mijn deur was. Toen ik toekwam in Oombergen zaten er toch wel bekent volk in de zaal. Pas een klein uur nadat ik daar toegekomen ben, ben ik aan mijn wandeling vertrokken. Ik dacht de 21km te doen maar op de eerste controlepost had ik besloten om toch naar binnen te gaan. Niet omdat ik moe was of omdat het niet ging maar omdat het te warm was en ik een ander t-shirt wou aandoen. Daar door heb ik dan ook weer mensen gezien die ik kende. Samen met hen heb ik dan nog eens de 10km gedaan. Dus ik heb 2 keer het zelfde parkour gedaan. Maar ik heb van mijn dag genoten. Het parkour was goed, het was afwisselend en ging over Sint Lievens Houtem. Volgende wandeling is ertvelde zaterdag en maandag Eksaarde.

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    25-05-2010 om 18:55 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    18-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100km Kluisbergen
    Hey,

    Vrijdag namiddag werd ik door Paul opgepikt om naar Kluisbergen te gaan. Op camping Panorama tentje opgezet en gezorgd dat alles klaarwas om 's avonds er te kunnen slapen. Voor dat we wat zijn gaan drinken, zijn we eerst nog naar de startplaats geweest om te zien hoe ver ze al stonden. Er moest nog heel veel gedaan worden in de zaal tegen de zaterdag. Na wat te drinken zijn we opzoek gegaan om iets te eten. Daarna nog effe naar de camping voor een pull en dan zijn we nogmaals naar de startzaal getrokken. Deze keer was er al heel wat werk verzet door de vrijwilligers. Na een nachtje ni te slapen en elk uur van de nacht gezien te hebben was het 5u en tijd om op te staan en ons klaar te maken voor de dag. Om iets na 6u was ik al aan wezig op de start net zoals vele andere lange afstandwandelaars. Het was dan inschrijving halen en wachten tot 6u30 het uur van vertrek. Het weer was prachtig, we konden genieten van een tof zonnetje die toch na een tijdje door de mist doorkwam. Al van 's morgens was het tegen iedereen babbelen en nog nieuwe mensen leren kennen. Voor een iets meer gedetaileerd parkour moet je gaan zien op de blog van Steven Jaspers. Ook dit geld voor het parkour van zondag, de 2de dag van Kluisbergen.

    Na een 8u wandelen de zaterdag kwam ik samen met Erwin en Patrick binnen om 14u30. Het parkour was al pittig voor de eerste dag. Het tempo zat er goe in. Ik moest wel want ik moest zien dat ik op tijd binnen was. Ik moest nog naar een communifeest die zelfde zaterdagavond. Ik kreeg van Steven een lift tot in Mechelen. Daar nam ik de trein naar Buggenhout. Omdat wij (zowel ik, Steven en Rik) vroeger binnen waren dan we gedacht hadden, konden we ook vroeger naar huis. Daardoor kon ik dan ook een uur vroeger de trein nemen. Nog effe thuis wachten en dan was het al terug vertrekken maar dan naar het communifeest. Mijn neefje die zijn plechtige communi deed was heel blij dat ik er bij kon zijn en dat ik toch optijd was. Na apretief en een lekker menu was het om 23u toch tijd om naar huis te gaan voor mij. Om 00u30 lag ik dan eindelijk in mijn bed maar niet voor lang want moest er al terug uit om 2u30. Ja je leest het goed kot in de nacht moest ik terug opstaan. En dit alleen maar om in Kluisbergen te geraken. Ik werd om 4u40 in Ternat aan het station opgepikt. Maar ik moest er met de fiest naar toe dus moest ik thuis om 3u30 vertrekken. Het was een goe uur fietsen. Eerlijk gezegd was ik stik kapot op dat moment na 2 nachten niet slapen, al 1 dag rap kluisbergen en communifeest.

    Om 5u45 waren we in Kluisbergen in de startzaal. We waren nog niet de eerste. Er waren nog wandelaars. Net zals gisteren was het overal goeiedag zeggen en een praatje maken. En kreeg van enkel te horen dat ik er zeer fris uit zag na het geen wat ik al gedaan had. Net zoals de zaterdag was het vertek om 6u30. Deze keer ben ik nog iets langer blijven plakken en samen met Marc en Jan vertrokken. Deze dag was voor mij echt afzien en doorbijten. Ik had echt loodbenen. Mijn benen gingen echt niet mee. Daar buiten moest ik me ook gewoon concentreren op wandelen. Dus mijn mond was tijdens de tocht bijna volledig verzegeld. Af en toe tijdens het wandelen kwam er wel iets uit maar niet veel. Op de rustposten kon ik dan wel weer iets zeggen. Buiten dat kwam er dan nog bij dat ik vlak na dat we de rustpost hadden waar we appelsienstukjes kregen gevallen zen. Dat was in het bos waar we naar beneden moesten met behulp van een touw. Daar ben ik op mijn achterwerk geschoven. En eerlijk gezegd deugd deed het niet. Omdat ik zoveel moete had om vooruit te komen had ik dan besloten om aan de rustpost waar we water kregen iets langer te blijven zitten. En dat deed deugd. Daarna had ik minder moeite, ik had wel nog last maar het ging. Om 15u30 ongeveer zen ik dan terug binnen gekomen. Het was lastig maar ik zen blij dat ik ze gedaan heb en binnen ben gekomen. Ik ben in Kluisbergen gebleven. Ik wou niet naar huis want wou nog effe genieten van daar te zijn en nog wat met mensen babbelen. Ik had dan toch nog andere mensen gevonden waar ik mee mee kon rijden. Om reeks 19u55 ongeveer zijn we dan naar huis gereden. Na een fijn weekend was ik dood blij dat ik toch thuis was en in mijn bed kon kruipen.

    http://blog.seniorennet.be/stevenjaspers/
     
    http://picasaweb.google.com/steven.jaspers.2010
    http://picasaweb.google.be/paulbaestaens.2010.2
    http://picasaweb.google.be/116486161698820135789
    http://picasaweb.google.be/vanhammester/OMLKL100km150510#

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    18-05-2010 om 00:00 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    13-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verandering in Planning maand Mei
    Hey,

    Er zijn enkele wijzigingen plaats gevonden in mijn planning voor deze maand. Zo ben ik woensdag 12mei niet naar Leest geweest maar heb ik de wandeling op13mei te Puurs gedaan. Zondag 23 mei kan ik echt niet gaan wandelen.
    Er zijn dan nog enkele twijfel gevallen. Deze zijn 18, 29 en 30 mei. Die van 18 mei is afwel naar Heverlee of niet maar die van 29 en 30 mei is afhankelijk van transport. Daarmee wil ik zeggen van als ik iemand vind die op 29mei naar Geel gaat voor de wandeling de zotte 50 van geel en ik zou kunnen mee rijden dat ik naar daar trek anders wandel ik in Aalst. Ook dit geld voor 30mei alleen is het dan Lichtaarde voor de 50km en anders is het in Sint Amands. Eerlijk gezegd zou ik liefst natuurlijk naar Geel en Lichtaarde gaan omdat ik al vaak in Aalst en Sint Amands gewandeld heb. En wandel eens graag ergens waar ik weinig of niet kom.

    Dan zijn er nog 2 datums waarop de wandeling verandert. Op 22mei staat er dat ik eventueel naar Kuurne-Ieper ga. Dat is een euraudax. Maar daar ga ik dus niet naar toe. Ik ga in plaats daar van naar Ertvelde bij wandelclub W.AK. Sleidinge. De startplaats is Brouwerij Van Steenberge, Lindenlaan 25 te Ertvelde. Je kan kiezen uit volgende afstanden: 5 - 7 - 10 - 12 - 15 - 18 - 23 - 27km. De start is tussen 07.00u - 15.00u
    Volgende datum is 24mei dan ga ik niet naar Mazenzele maar naar Eksaarde. Dit is een tocht dat niet in de Marching staat.
    De startplaats is in het Stedelijke Basisschool, Dam 67, 9160 Eksaarde Lokeren. Dit is een wandeling voor het goede doel: De Doetjes (team 66) richten Wandeling in t.v.v. Oxfam Trailwalker. De start is tussen 07.00u - 15.00u en je kan kiezen tussen 7 - 12 - 21 - 27km. Het is een natuurwandeling om en rond de Zuidlede en het Provinciaal Domein te Wachtebeke. De startkaart inclusief 2 gewone consumpties kost 4 euro.

    Dan kan er nog een wandeling bijkomen te Hekelgem op 23mei. Helaas kan ik niet naar Stekene omdat ik om 10u al ergens moet zijn. Daarom zou ik misschien toch rap een kleine wandeling dan in Hekelgem kunnen doen. Dan mag ik natuurlijk niet blijven hangen. De start van deze wandeling is in Cultuurzaal Bellekouter, Bellestraat 99, Hekelgem-Affligem. Start is tussen 07.30u - 15.00u en de afstanden zijn 4 - 7 - 12 - 20 - 30km.

    Het is inderdaad ne hele boterham. Hopelijk is het duidelijk en anders stuur je maar een mailtje als je er niet aan uitkunt en antwoordt ik met plezier terug. Zou zeggen als er iemand voor 29 of 30 mei mij wilt meepakken en moet niet al te veel rondrijden laat iets weten via mail of spreek me aan op een wandeling. Veel wandelplezier op komende wandelingen en tot volgende

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    13-05-2010 om 21:16 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euraudax Brakel

    Hey,

    Zaterdag 8 mei heb ik een euraudax van 100km gedaan in Brakel. Je kon er ook nog 25, 50 en 75 doen. Het vertrek was om 11u en om de 5u kon je bij de groep toevoegen of afhaken naargelang hoeveel km's je wou doen. Ik heb de 100 gedaan en om daar te geraken ben ik met de trein tot in Lierde gereden samen met Anita. Daar werden we dan opgepikt door Jean Paul. Voor de 100km waren we zo met een 60 tal wandelaars en samen met de andere afstanden zen er iets meer dan 100 wandelaars vertrokken. De eerste 50km was een mooi parkoer. De organisatie heeft de omgeving mooi laten zien. Veel natuur afgewisseld met asvalt. Ook al was het licht bewolkt met af en toe de zon die er wou door komen, konden we toch genieten van verzichten. De laatste 50km konden we ni echt genieten van de omgeving omdat het donker was. Het parkoer was er dan ook naar. Het was asvalt maar niet in het centrum van de gemeentes maar meer de buitenranden er van. Het eten dat we na 3lussen kregen was redelijk goe. Na de eerste lus was het spaghetti, na de 2de lus soep, kippefillet met aardappelgratijn en groetjes en rijsttaartje als dessert. En 's nachts na de derde lus was het ontbijt. Voor mij was het niet echt een super weekend. Vanaf die 3de lus begon ik serieus af te zien. Ik was blij dat er toch een paar waren die mijn gedachten konden afleiden. Zo was ik ni constant aan de zeer aan het denken. Veel van de laatste 50km weet ik ook niet want was halvelings aan het slaapwandelen en aan het afzien. Ik was super blij als ik om 7u zondagmorgen binnen kwam. Na wat te drinken in de zaal en alles terug in te pakken was het tijd om "huiswaarst" te rijden. Bijna alle wandelaars rijden huiswaarts, ik en nog enkele niet. Ik had sjaans en mocht met Lucia meerijden naar Baasrode. In de auto heb ik dan ook goe kunnen slapen door die paar jeneverkes waar we op het laatste van onze tocht mee getrakteerd werden. Eerst dacht ik er geen te drinken maar heb het toch gedaan. In Baasronde dan eerst nog wat gegeten en was ik terug wat hersteld (niet volledig ma toch genoeg) om nog een 6km te doen. Das gewoon naar de brouwerij Malheur en terug. In Baasrode kreeg iedereen ne Malheur gratis en die wou ik dan toch nog meepikken. Ook Lucia die de 100 gedaan had heeft me vergezeld samen met Marnix. Hier was het toch nog een redelijk mooie 6km.

    De 100 van Brakel kon je al lezen bestond uit 4 lussen van 25km. Op elke lus hadden we 2 wagenrusten behalve in de laatste daar hadden we 1 wagenrust en 1 caférust. Ook in de laatste lus hadden we dan eigenlijk nog 1 extra rust daar waar we getrakteerd werden met jenever of frisdrank. De rusten van alle lussen geef ik hier onder weer. Zo weet je ook door welke gemeentes we getrokken zijn.

    ·         Wagenrust                               kerk Zegelsem                 7min                     8,5km

    ·         Wagenrust                               Plein Michelbeke             8min                     17,5km

    ·         Startzaal                                   Sporthal De Rijdt             35min                   24,8km

    ·         Wagenrust                               Kerk Everbeek Boven       7min                     33,7km

    ·         Wagenrust                               Ingang Brakelbos             8min                     40,7km

    ·         Startzaal                                   Sporthal De Rijdt             50min                   50,5km

    ·         Wagenrust                               Kerk Everbeek Beneden   8min                     60,7km

    ·         Wagenrust                               Kerk Everbeek Boven       7min                     68,0km

    ·         Startzaal                                   Sporthal De Rijdt             35min                   73,9km

    ·         Caférust                                   Café “The Corner”           30min                   84,4km

    ·         Wagenrust                               Tempelhof                        5min                     91,7km

    ·         Startzaal                                   Sporthal De Rijdt                                           97,5km

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    13-05-2010 om 20:39 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 en 14 mei
    Hey,

    Tornooi te Mechelen en Puurs op 13 mei
    Donderdag morgen werd ik opgepikt om in Mechelen een tornooi te gaan meedoen. We hebben 4 matchkes gespeeld van 2keer 12min zonder pauze tussen en op een klein terreintje. Dat is dus even aanpassen natuurlijk. Het eerste en het laatste matchke hebben we gelijk gespeeld. De andere 2 zijn we dan helaas verloren. Op elk van de 4 hebben we goed gespeeld maar het mocht niet zijn. Wij konden helaas niet elke doelpoging omzetten tot een goal. In het eerste matchke heb ik een van de goals gemaakt die er gevallen zijn. Helaas van het weer dat ons niet echt meezat. Als je zo moest wachten tussen elke match dat je moest spelen was het toch wel koud hoor en dan had je af en toe nog wat regen. Om half 13 hadden we onze laatste match gespeeld. Ik ben om gaan omkleden en was weg naar het station van Mechelen. Daar heb ik dan de trein naar Puurs genomen. Van het station te Puurs ben ik dan tot aan CC Kollebloem gestapt want dacht dat het daar de start was. Ik had dan nog iets van geluk dat daar een controlepost was van de 14 en de 20km. Vandaar heb ik dan het parkoer gevolgd naar de startzaal. Maar voor dat ik dat deed heb ik eerst nog wat gedronken met kameraden die ik daar dan zen tegengekomen. Samen met hen ben ik dan naar binnen gegaan. Dat was een stukje van 10km. In theorie zou ik van in Kalfort te voet naar huis moeten. Alle geluk dat het in theorie gebleven is. In de startzaal had ik dan geluk dat ik een paar mensen van Opwijk ben tegengekomen die me een lift naar huis wouden geven. De reden waarom ik blij ben dat ik lift naar huis kreeg was omdat ik al 10km met voetbalzak aan het sleuren was op mijn rug en zou er dan nog eens 16km moeten bij gedaan hebben. Eerlijk gezegd zou ik het wel gedaan hebben maar toch. Zo'n zak weeg veel hoor en was al blij dat die 10km voor bij waren. Dat stuk dat ik dan gewandeld heb was een mooi stukje parkoer. En het was over wel bewolkt maar toch over.

    Vrijdag 14mei
    Om 7u30 werd ik op gepikt door Chris. Samen gingen we wandelen te Wolvertem. De Cracks Wolvertem organiseerde hun lentwandeling. De start was in zaal De Lindeboom te Imde Wolvertem. De grootste afstand was 21km. Die hebben we dan ook gedaan. Van Imde trokken we naar Wolvertem zelf voor de eerste controlepost. Deze was in een schooltje. Daar moesten we 2 keer komen. De andere controlepost was in een cafétje. Het was afwisselend het parkour. Voor mij waren het wel allemaal bekende baantjes maar het was wel goed. Het zonnetje scheen ook nog. Op een dikke 3u hebben we deze 21km tot een goed einde gebracht. Ik moest optijd thuis zen want werd tussen 14u30 en 15u al terug opgepikt door de volgende.

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    13-05-2010 om 00:00 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euraudax Herdersem

    Hey,

    Woensdagavond na de laatste voetbaltraining toch beslist om donderdag 6 mei toch naar Herdersem te gaan wandelen. Het was ne euraudax met afstand alleen 25km. De groep bestond uit 45 oude bekende waar bij het een fijn weerzien was met vele. Enkele wandelaars waren verrast me daar te zien. Voorlopig kan ik zowel in de week als in het weekend gaan wandelen.
    Deze wandeling begon om 10u en ging door de Faluintjes streek. Deze streek bestaat uit de gemeentes Moorsel, Meldert, Baardegem en Herdersem. De naam Faluintjes ontleend zich aan het moerassig natuurgebied in de vallei van de Molenbeek. Dit situeert zich tussen de ker van Moorsel en de pastorij van Meldert. De naam Faluin zelf is eigenlijk afkomstig van het franse woord Falourde en betekent houtbussel of takkenbos. Wellicht werd dit vroeger gebruikt om de drassige weilanden meer doorwaadbaar te maken.
    Tijdens die 25km hadden we 2 caférusten. Eén na een goed uur stappen in Moorsel aan de kerk en de andere rust was te Baardegem in Ons huis na ook een goed uur stappen. Bij vele ging er een belletje rinkelen op moment dat we in Baardegem vertrokken. We hadden nog 2u wandelen voor de boeg voor we terug op de start waren. Maar Lucia die het organiseerde had nog iets achter de hand. Ergens te Herdersem was nog een stopje voorzien. Een verrassingkje, iedereen kreeg daar kippenboutjes en iets om te drinken. Daarna was het nog een Dik half uur stappen en we waren binnen. Het was weer ne toffe dag. Ik was blij dak uiteindelijk toch gegaan zen. Het weer was goed, het zonnetje scheen.

    Groetjes Zotte mie
    Katrien

    10-05-2010 om 13:01 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    04-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weekend van 1 en 2 mei
    Hey,

    Zaterdag 1 mei ben ik naar Dendermonde geweest. De zilverdistel organiseerde daar hun 23ste disteltochen. Ik ben daar toegekomen met de fiets om ongeveer 7u20 op mijn kousen. Ja ik heel de weg op mijn kousen op mijn fiets gezeten. Ik had nog geen goesting om mijn schoenen aan te doen. 10 minuutjes later ben ik aan mijn wandeling vertrokken en toen had ik wel mijn schoenen aan. Jammer dat het zo bewolkt was maar alle geluk kwam af en toe de zon er door. Maar toch als het open lucht zo zen geweest zou het pracht geweest zen. Ook vandaag op de 30km heb ik weer stukken gedaan die ik nog niet gedaan heb. De eerste en tweede controle post waren in Appels in een schooltje. Vandaar ging het naar Oudegem waar we onze 3de controlepost hadden in Kimco. Dit is een van de grootste verwerkers van wortelen in Europa. Naast wortelen doen ze ook nog ajuin, look en sjalotten. Als we in Kimco vertrokken gingen we direct veld in. Nu de boer vond het toch plezant om op moment dat wij er passeren te beginnen beren. En ja mijn compaan had het zitten. Spatten beersel op zen short en ik had er een paar op mijn benen. Na Kimco hadden we nog een controlepost. Deze was in Boonwijk ook in een school. Hier kwamen alle afstanden. Rond 12u30 zen we dan binnen gekomen. De zaal zat vol met wandelaars natuurlijk. Maar ik werd al gouw geroepen aan een tafel. Namelijk door Marc en zen vrouwtje. Hen ben ik tijdens de wandeling ook nog tegen gekomen Net als zovele. Na lang nadenken heb ik dan toch besloten om een portie friet te gaan halen omdat ik nog nie veel gegeten had diene dag en ik toch een redelijk zware pint bij me staan had. Regelmatig was het ook een rechtstaan en een paar mensen goeie dag gaan zeggen. Na een tijdje zen dan Chris en Any nog binnen gekomen. Met hen heb ik dan nog de 4km gedaan. Dus mijn teller is dan uiteindelijk stil komen te staan op 35km. Het was tof en nog eens gezien te hebben. Na die 4km terug binnen gekomen en nog iets gedronken en naar huis rijden. Neen dat zat er nog niet in. Eerst nog effe goeie dag zeggen tegen enkele mensen dat al lang geleden was dak ze nog gezien had. Dus dan ook nog iets drinken en dan zie je nog iemand die je kent. En ook hier was het een hele tijd geleden. Ik was heel blij dak weer al die mensen weer heb gezien en er een klapke mee te kunnen doen. Ik kreeg ook van enkele mensen te horen dat ze naar Dendermonde zen gekomen met in hun gedachte dat ze mij daar wel eens zouden kunnen tegenkomen. Da was wel tof toen ik da hoorde. Maar mijn tijd geraakte op. Ik moest eigenlijk al lang naar huis om op tijd te kunnen vertrekken naar Londerzeel voor zwemtraining. Maar ik wist al dat ik veel te laat vertrokken zen. Ik had geluk mijn stiefvader heeft me dan weg gedaan met fiets. Ik kwam ginder toe en blijkbaar was het geen zwemmen. maar toch heb ik training gehad. Ik was ni de enige dat het ni wist.

    Zondag 2 mei.
    Mijn wekker liep af om 5u30. Ja zovroeg en dat voor eigenlijk een gewone wandeling. Ik ben thuis om 6u15 vertrokken naar Sint Katelijne Waver. De Kadodders onganiseerde hun 14de Groentetocht. Tussen half 9 en kwart voor 9 ben ik dan in Sint Katelijne Waver toegekomen. Ik was wel is waar verzopen door de regen. Ik heb 35km in de regen gereden met mijn fiets. Ja je leest het goed dees is met de fiets door de regen naar ginder gereden. Daar toegekomen stonden ze wel effe verbaast dak het gedaan heb maar waren toch blij dak er was. Dan over al ne goeiedag gezegd en wat gebabbeld. Rond half 10 ben ik daan aan mijn wandeling van 20km vertrokken. Helaas door het slechte weer was er niet veel volk. Ik liep alleen rustig gedurende 13km. Op moment dat ik op de 3de controlepost wou vertrekken zag ik mensen toekomen. Dus dees is nog even gebleven. En alle geluk dat ik gebleven zen want nog geen 1minuut later was het aan het gieten buiten. Vandaar had ik dus compani tot binnen. Spijtig van het weer maar buiten dat was het een mooie wandeling. Ik ben daar zeer lang blijven plakken. Ik had sjaans, ik ben niet meer naar huis moeten fietsen. Ik werd naar huis gebracht met de auto. Daardoor was ik wel laat thuis maja. Het voor naamste is dat ik me heel de dag heb geamuseerd en mensen zen tegen gekomen dat weer een hele tijd geleden was of mensen die ik nog maar 1keer had gezien maar zij herkende mij nog. Dus zals het tegen woordig gaat zen mijn weekend weer goed geslaagd.

    Mijn volgende wandeling zal voor in het weekend zen en dat is Brakel en Baasrode. De wandeling dat in de week staat ga ik niet naar toe.

    Groetjes Zotte mie
    Katrien

    04-05-2010 om 13:23 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Midweektocht van De Hopbelletjes Opwijk
    Hey,

    Woensdag 28 april ben ik eerst in de voormiddag nog wat boodschappen gaan doen op de markt in Merchtem. Daarna ben ik naar Opwijk door gereden. W.S.V. De Hopbelleltjes Opwijk organiseerde een midweektocht. De start was in Hof ten Hemelrijck in de schuur. Je kon kiezen uit 4 - 6 - 8 - 10 - 12 - 14 - 18km. Dit wel met keuze van 3lussen van 4 - 6 - 8km. Elke lus was goed verzorgt. Afwisselend parcour ook voor de 4km. Dankzij het goede weer mochten ze dan ook 737 wandelaars verwelkomen. Ik zelf heb zeker en vast van het goede weer genoten met ale gevolgen natuurlij wat verbrand. Ik heb 1 keer lus 8 en lus 4 gedaan en 2keer lus 6 en dat kom ik aan een totaal van 24km. Voor mij was het een thuismatch en toch kan ik zeggen dat ik weer enkele nieuwe baantjes heb gedaan. Hoe dan ook deze club slaagt er nog in om mij in Opwijk nieuwe baantjes te lere kennen. Buiten dat heb ik daan weer genoten van alle mensen dat ik zen tegen gekomen en van enkele was ik dan ook verbaast ze daar te zien. Kort weg het was ne geslaagde dag voor mij.

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    04-05-2010 om 12:34 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    30-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euraudax Geraardsbergen

    Hey,

     

    Zaterdag morgen om 8u ben ik thuis vertrokken met de fiets naar het station in Buggenhout. Daar nam ik de trein om 8u24 naar Gent Sint Pieters. Op deze trein zou Anita ook opzitten en dat was ook zo. In Gent Sint Pieters moesten we overstappen naar ne trein richting Geraardsbergen. Op het perron ontmoeten we nog enkele wandelaars. Samen reisden we dan verder tot in Geraardsbergen. Daar werden we opgewacht door 2 mensen die ons tot op de startzaal Villa Wilson brachten. Dan was het wachten geblazen tot 11u wanneer de start van de wandeling was. De wandeling was Euraudax wandeling waar je maximum 125km kon doen te Geraardsbergen. Terwijl we wachten was het overal ne goeiendag gaan zeggen en een klein praatje maken. Om 11u stipt is da wandeling dan vertrokken. We hadden rusten op volgende plaatsen:

     

    ·         Wagenrust van 5min aan Kerk van Sint Martens Lierde (10,6km)

    ·         Wagenrust van 7min aan Kerk van Sint Martens Lierde (18,5km)

    ·         Rust van 35min in Cafetaria Sporthal in Steenhuize (24,3km) (broodje)

    ·         Wagenrust van 5min aan Kerk van Sint Antelinks (30,7km)

    ·         Wagenrust van 7min aan N42 – Ophasselt (41,3km)

    ·         Rust van 75min Villa Wilson Geraardsbergen (50,0km) 3gangen

    ·         Wagenrust van 5min Rue René Margritte Lessines (59,6km)

    ·         Wagenrust van 7min Remincourt Deux-Acren (67,8km)

    ·         Rust van 40min Villa Wilson Geraardsbergen (75,5km) koude schotel

    ·         Wagenrust van 5min Kerk Zarlardinge (81,5km)

    ·         Wagenrsut van 5min Kohoorstraat – Donkerstraat Zarlardinge (91,1km)

    ·         Rust van 40min Villa Wilson Geraardsbergen (100km) ontbijt

    ·         Wagenrust van 7min Bosberg (top) Galmaarden (109,4km)

    ·         Wagenrust van 7min Sluis (Dender) Idergem (116,1km)

    ·         Villa Wilson Geraardsbergen Aankomst 12u (125km)

     

    Van mijn knie had ik eigenlijk geen last meer maar toch voor alle zekerheid heb ik voor een tijd ne knie band gedragen. Ik had nog voor dat we aan de 50km zaten effe last van vermoeidheid maar voor de rest van de tocht niet meer. Ik zen zelf ’s nachts wakker gebleven. Ik kreeg na 100km regelmatig te horen dat ik er nog zeer fit uitzag na al 100 te hebben afgelegd. Buiten dat kreeg ik in de laatste lus van 25km ook vaak Iddergem te horen. Dat was een 100km tocht die me niet zo goed afging zou ik maar zeggen. Alle geluk dat het nu niet het geval is en dat ik was zoals in Welkenraedt. Na de tocht ben ik samen met nog enkele wandelaars blijven plakken om nog iets te drinken. Ik ben om 16u eindelijk thuis geraakt. Dan iets eten, een goe douchke pakken en in mijn bed kruipen voor wat te slapen na 36u wakker te blijven.

     

    Groetjes Zotte mie

    Katrien

    30-04-2010 om 20:35 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    29-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planning mei
    Hey,

    De maand april was een top maand voor mij. Heel veel kilometers gedaan en mijn grens verlegt. Ik denk dat ik ver aan 500km zit voor deze maand alleen. Wat ik bedoel met grens verlegt is dat ik van 100km ben gegaan naar 125km. Deze tocht was voor mij zeer goed bekomen.
    Voor de komende maand ga ik een iets rustiger programma opstellen. Alle toch proberen ma of da gaat lukken is iets andrs natuurlijk. In het weekend van 23 mei ga ik niet wandelen. De reden daar voor is dat ik op 23mei iemand help om het communi feest voor hare zoon en voor zaterdag 22mei staat er wel ne euraudax maar is nog niet zeker zou daar eerst nog transport voor moeten vinden.

    Zaterdag  01/05/10

    De zilverdistel Dendermonde                         23ste Disteltochten

                Start: H.-Maagdcollege, Noordlaan, 9200 Dendermonde

                4 – 9 – 12 – 17 – 22 – 30km              07.30 – 15.00u

     

    Zondag  02/05/10

    W.S.V. De Kadodders Sint Katelijne Waver   14de Groentetocht

                Start: Mechelse Veilingen, Mechelsesteenweg 120, 2860 Sint Katelijne Waver

                6 – 11 – 16 – 20 – 30km                    08.00 – 15.00u

     

    Donderdag  06/05/10

    Euraudax Herdersem

                Start: Feestzaal De Kletser, Grotebaan, 9310 Herdersem

                25km                                                  10.00u

     

    Zaterdag  08/05/10

    Euraudax Brakel

                Start: Sporthal De Rijdt, Jagerstraat 64, 9660 Brakel

                25 – 50 – 75 – 100km                                    11.00u

     

    Zondag  09/05/10

    W.S.V. Baasrode                                            34ste scheldemars – 5de malheurtocht

                Start: Gemeenteschool, Molenberg 1, 9200 Baasrode

                6 – 10 – 15 – 21 – 30km                    07.00 – 15.00u

     

    Woensdag  12/05/10

    De Slak Leest                                                 20ste Slakkengang

                Start: Chiro-lokalen, Kouter, 2811 Leest

                8 – 14 – 20km                                    12.00 – 19.30u

     

    Zaterdag  15/05/10

    Omloop Kluisbergen                                      100km van Omloop Kluisbergen

                Start: Recreatieoord Kluisbos, Poletsestraat 59, 9690 Kluisbergen

                50km                                                  06.30 – 09.00u

     

    Zondag  16/05/10

    Omloop Kluisbergen                                      39ste Omloop Kluisbergen

                Start: Recreatieoord Kluisbos, Poletsestraat 59, 9690 Kluisbergen

                8 – 15 – 25 – 50km                            08.00 – 15.00u

     

    Dinsdag  18/05/10

    W.S.P. Heverlee – Leuven                              Midweektocht

                Start: Don Bosco, Don Boscolaan (zijstraat Waversebaan), 3050 Oud-Heverlee

                4 – 6 – 9 – 13 – 15 – 19km                09.00 – 15.00u

     

    Zaterdag  22/05/10

    Euraudax Kuurne – Ieper

                Start: Tea-Room De kippe, Stationstraat 50, 8650 Merkem
                25 - 2x25 - 50km                                09.00u

    Maandag  24/05/10

    W.S.V. Horizon Opwijk                                  18de Kravaalbostochten

                Start: Sint-Pieterszaal, Steenweg, 1745 Mazenzele

                5 – 7 – 12 – 18 – 23 – 30km              07.30 – 15.00u

     

    Zaterdag  29/05/10

    W.S.V. De Kadees Aalst                                Barbecuetocht

                Start: Gemeenteschool, Erembodegem – Dorp, 9320 Erembodegem

                7 – 14 – 21km                                    08.00 – 15.00u

     

    Zaterdag  29/05/10

    KWB Geel – Larum                                       Zotte 50 van Geel

                Start: Taverne Den Thijs, Gebeunt 1, 2440 Geel

                6 – 12 – 18 – 26 – 50km                    06.00 – 16.00u

                http://www.dezotte50vangheel.be/


    Groetjes Zotte Mie
    Katrien

    29-04-2010 om 00:00 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    27-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 april
    Hey,

    Woensdag in de voormiddag eerst nog wat boodschappen gedaan voor mijn moeder. Om 11u ben ik dan met de fiets naar Bornem gereden. Wandelclub Kwik Bornem organiseerde een midweektocht. Ik was toch thuis dus kon dan gaan wandelen. Ik ben daar rond kwart voor 12 toegekomen. Overal ne goeiendag gaan zeggen en iedereen stond wel versteld me daar te zien maar waren ook content me te zien. Ik ben dan uiteindelijk aan een lus vertrokken van ongeveer 7km. Het waren maar 2 lussen dat je kon doen een van bijna 7 en een van bijna 6. Na dat ik die eerste lus heb gedaan heb ik dan wat gegeten en ben ik bij Marc, Fons, Guido en compaan terecht gekomen. En ik ben daar niet meer buiten geraakt. Ik moest wel om ten laatste 16u15 terug naar huis vertrekken want ik had nog voetbaltraining. Ik had eigenlijk meer als tijd genoeg om ook die 2de lus te doen maar die heb ik niet gedaan omdat ik te lang ben blijven plakken. Die lus van 7km was wel een mooie lus. Het was een lus dat ik nog ni gedaan heb. Veel natuur en af en toe ook asvalt. Na die wandeling ben ik nog gaan trainen. De training was beter verlopen dan ik verwacht. Ik had ook tijdens deze training geen last meer van mijn knie. Dus dat betekende dat de planning voor het weekend dat volgende gewoon kon doorgaan. Natuurlijk wel met vanals ik last begon te krijgen ook onmiddelijk te stoppen.

    Planning voor het weekend is mijn grens van kms verleggen van 100 naar 125km. Het word ne euraudax te Geraardsbergen van 125km en hopen dat het me lukt.

    Groetjes Zotte mie
    Katrien

    27-04-2010 om 13:28 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 en 18 april
    Hey,

    Na een nacht eigenlijk ni te slapen door mijn knie ben ik op gestaan en naar Merchtem met de fiets gereden. Ik had nog wa last in mijn knie dus heb ik maar besloten om de 60km volledig te fietsen. Om 6u20 was ik in Merchtem aan zaal Harmonie. De zaal zat al goe vol met wandelaars. Overal ne goeiendag gezegd en sommige uitgelegd waarom ik nog lichtjes mank. Met de mensen dat ik had afgesproken vonden het jammer, alle zijle ni alleen, ik ook natuurlijk en al de rest van de wandelaars. Ik ben uiteindelijk om 7u15 vertrokken, net op het moment dat ook Jos, Sara, Kristof, Wim en Steven aan hun wandeling vertrokken. Al fietsend haal je rap wat mensen in en  heb natuurlijk overal mijn babbeltje geslaan. Ik heb bijna heel de 60km kunnen fietsen, af en toe in de velden ben ik moeten afstappen om te voet verder te gaan omdat het al fietsen niet ging. De controle posten waren te Peizegem in café Taxi, Merchtem in café Pandoerken of beter bekent als de Bizon, Mollem in café Trapkens op, Hamme in een zaal, Ossel in café Ossel star, Brussegem in de Bibliotheek en als laatste in Bolbeek in café de Volle Pot. In het stuk naar Peizegem en tussen Hamme en Ossel waren er vliegende controle. Het weer was fantastisch, in Mollem heb ik daarom dan ook mijn outfit verandert. In Hamme kreeg ik de vraag om acht drank te gaan en dat deed ik met plezier natuurlijk. Ik kreeg ook de vraag of ik nog plaats had in mijn fietstas maar helaas die stak al vol. Het weer was warm en er wouden enkele hun puls kwijt. Ik had nog een rugzakje in mijn fietstas steken en dat dan gebruikt om de bus in te steken. Dat werd dan daar in Hamme achter gelaten bij de bagage. Op weg naar Brussegem de Bibliotheek werd ik even verrast als ik achterom keek. Ik zag Steven afkomen en ik dacht dat die verder achter zat. Hij had zijn companie achter gelaten. Vanaf dan ben ik met Steven mee gegaan (alle ik wel al fietsend natuurlijk). Daar in de bibliotheek heb ik ne kriek gedronken maar op dat moment kreeg ik ook een klop van vermoeidheid en goot een deel van die kriek over mijn rok. Steven was al door maar ik had nog niet alles uit van drank dat voor mijn neus stond. Maar niet alleen dat, ook daar ben ik voor enkele mensen achter hun drank en eten geweest. Dus dan was het nog eens effe door rijden (wat wel deugd deed) tot ik terug bij Steven was. Om 18u eindelijk binnen gekomen. Daar dan nog wat gedronken en blijven plakken tot 22u. Ja ik was daar nog zolaat. Moet wel toegeven dat ik als laatste zen buiten gegaan.
    Het was met een bloedend hart dat ik ze gefietst heb die 60km, zou ze liever te voet gedaan hebben maar heb toch van de dag genoten. Al bij al viel het dan nog mee. Hieronder enkele site van foto's en nog een verslag.

    http://blog.seniorennet.be/stevenjaspers/
    http://picasaweb.google.com/steven.jaspers.2010/Merchtem170410?feat=directlink#
    http://picasaweb.google.com/paulbaestaens.2010.2/Merchtem#
    http://picasaweb.google.be/116486161698820135789/Merchtem17042010#
    http://enpassant.be/index.php?wandeling=247
    http://picasaweb.google.be/boeckmansvanpassel/Merchtem02#
    http://picasaweb.google.be/clement.coclez/2010417Merchtem#
    http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be/archive-day/20100306

    Zondag den 18de april de dag na Merchtem dus ben ik naar Brasschaat geweest. Waarom Brasschaat als ik ook naar Geraardsbergen had kunnen gaan en wat dichter bij huis ligt. Nu enkele weten het al maar ik ben niet langer meer lid bij W.S.V. Horizon Opwijk maar ik ben nu lid bij 't wyngaerttreintje te Antwerpen. Nu werd er door het bestuur gekozen voor de clubwandeling te doen daar in Brasschaat bij de Stroboeren. Dus heb ik dan mijn planning maar aangepast. Ik ben om 8u thuis vertrokken met de fiets naar het station te Buggenhout dan was het door middel van 2 treinen naar Antwerpen Centraal en vandaar met de bus verder naar Brasschaat. Ik ben in totaal 2u en half onderweg geweest. Het laatste deel van mijn reisje had ik gezelschap van Tony. In de zaal me ingeschreven, ontbeten, iets gedronken en dan was het samen met de rest dat er was van de club vertrekken. We hebben de 20 gedaan. Ja ik heb 20km mee gestapt, had geen last meer in mijn knie waar ik blij mee was. Het was een toffe dag, ook deze keer heb genoten. Het was een mooie wandeling, goe weer en dat met tof gezelschap.

    Groetjes Zotte mie
    Katrien

    27-04-2010 om 13:18 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11, 14, 15 en 16 april
    Hey,

    Zondag 11 april organiseerde De Reynaertstappers Belsele hun 26ste reynaerttochten. 's Morgens als ik opstond was ik nog aan het twijfelen hoe ik naar Belsele ging gaan. Ofwel ging ik naar daar met de fiets ofwel een stuk met de fiets en dan met opbenbaar vervoer. Uit eindelijk heb ik besloten om met de fiets tot in Dendermonde te rijden en vandaar met de trein naar Belsele verder te reizen. Na een half uurtje fietsen en 40minuutjes met de trein was ik in Belsele. In de startzaal werd ik hartelijk ontvangen door de nieuwe voorzitter van De Reynaertstappers. Het was al een tijdje geleden dat ik hen nog gezien heb en deels voor hen zen ik ook naar Belsele geweest. Ik dacht een rustig wandelingetje te doen en ni te veel kms maar dat is wat anders uit gedraaid. Van bij het begin van mijn wandeling had ik gezelschap van ne wandelaar. Alleen het tempo was niet rustig en we hebben de maximum kms gedaan en dat was 24km. Moet wel toegeven dat ik er geen spijt van heb. Het parkoer was mooi, veel door bos gewandeld en ni te vergeten dat het weer goed was alleen was er af en toe wel frisse wind. Na de wandeling nog genoten van pannekoeken en van een babbeltje hier en daar. Ik ging de trein van 16u09 pakken maar dat werd op den duur zeer nipt. Ik had optijd aanstalte gemaakt om naar de statie te gaan maar voor dat ik vertrok wou ik tegen een paar mensen goeie dag zeggen. Maar dat is net iets uit gelopen. Ik zen pas om 16u05 vertrokken en ik moest een 500m afleggen naar het station. Dus dat werd lopen en terwijl ik aan het lopen was hoorde ik zelf al de slagbomen afgaan. Maar had geluk. Ik had nog net de trein, alle geluk.


    Woensdag 14 april ben ik bij W.S.V De Kadees Aalst gaan wandelen. Zij organiseerde hun Faubourgtocht met de startzaal te Baardegem. Daar ben ik wel naar toe gefietst. Dat is niet zover van mijn deur. Daar toegekomen me ingeschreven en tegen iedereen een goeie dag gezegd. Je kon kiezen tussen 18 - 12 - 6km. Samen met iemand van Hopbelletjes Opwijk ben ik begonnen aan de 18km. Rond 11u15 zen we binnen gekomen van de 18km. Ik vond het nog te vroeg om naar huis te gaan en heb er dan nog maar de 12 bij gedaan. Oke ik geef toe dat ik dan volledig op het zelfde parkoer loopt als de 18km buiten dat je de lus aan de controle post niet meer doet. Maar toch. Ook na die 12km vond ik het nog te vroeg om naar huis te gaan. Dus doen we er de 6 nog eens bij. Voor deze toer had weer gezelschap. Maar dan was het meer dan tijd om terug naar huis te gaan omdat ik nog naar de voetbaltraining moest. Tussen het wandelen ben ik wel geteld 1u thuis geweest om het eten te maken, op te eten en terug te vertrekken. Het weer was goed de hele dag. Het parkoer was afwisselend maar voor mij allemaal al bekend natuurlijk.


    Donderdag 15 april ben ik naar Stekene geweest met het openbaar vervoer. Eerst met de trien tot in Sint Niklaas, dan een uurtje gewacht en dan met de bus verder naar Stekene. Op het moment de bus die half vol zat met wandelaars er toekwam, kwam Alfred er ook toe. Samen met hem ben ik vertrokken aan de 20km. De eerste controlepost zen we overgeslaan en op de 2de controlepost zen we ieder onze weg gegaan. Alle Alfred ging verder met de wandeling en ik zen er niet buiten geraakt. Maar toch ben ik aan mijn 22km geraakt. Willy, Mary en Peter zen daar nog toegekomen op de controlepost. Met Willy en Mary ben ik dan nog te voet mee geweest tot in Sint Gillis Waas en daar heb ik dan mijn bus gepakt naar Sint Niklaas. In Sint Niklaas was het nog 3 kwartier wachten op de trein naar huis. Ik heb ne zeer toffe dag gehad en heb genoten van de goeie babbeltjes. Op controlepost heb ik 4 fotootjes getrokken die ik jullie niet onthouden.

       


       

    Vrijdag 16 april ben ik met de fiets tot in Sint Niklaas gereden voor een wandeling die eigenlijk niet in den boek stond. Deze werd georganiseerd door enkele eindejaarsstudenten in samen werking met De Lachende Klomp Nieuwkerken Waas. De opbrengst van heel de dag ging ook nog eens naar een goed doel. Na een uur en kwartier fietsen eindelijk op bestemming aan gekomen. Daar werd ik door enkele zelfs herkent omda ze me al vaker hadden tegengekomen. Na een babbeltje en enkele fotootjes getrokken te hebben, ben ik dan maar aan mijn wandeling van 15km vertrokken. Op de controlepost dat gewoon bij iemand in de garage was heb ik nog een paar mensen leren kennen. Daar mee heb ik dan de lus gedaan en net voor de controlepost kwam er zo'n ne TGV voor bij geraast, het was Eddy. De rest van mijn tocht hebben we mekaar gezelschap gehouden. Na de wandeling nog iets gedronken en dan was het tijd om terug naar huis te gaan. Ik had weer geluk en ze hebben me naar huis gedaan met fiets en al.

    Ik moest op tijd thuis zen dat ik nog wat kan rusten want had 's avonds nog match. Het was een thuismatch maar had ze liever tegen een ander ploeg gespeeld dan tegen wie we moesten. Waarom omdat die ploeg als ze ni kunnen winnen ruig spelen. Ik stond zoals afgelopen maand al op rechts bak. En moest eerlijk zeggen ik was in vorm. Dat heb ik ook op het veld bewezen. De stand op het einde was 3-3 en wij waren echt super content. Maar helaas heb ik de laatste 10minuten niet meer kunnen meespelen want zat naast het veld met ijs op mijn knie. Tijdens een duel gevallen en de tegenspeelster valt recht op mijn onderbeen en ik voelde iets in mijn knie. Ik wou geen risico's meer pakken en zen er direct af gegaan. Voor zoiets had ik nu schrik dat dat ging gebeuren. Ik had voor zaterdag de 60km van Merchtem gepland dus zou die wel op mijn buik kunnen schrijven.

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    18-04-2010 om 00:00 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    15-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7, 9 en 10 april
    Hey,

    Woensdag 7 april heb ik mogen meerijden met Luc en Benny naar Arc Wattripont. Na ongeveer ander half uur rijden met de auto hebben we dan de startplaats gevonden. We hebben gekozen voor de 30km. Het weer was goed, het parkoer was wat minder dan ik verwacht had. Ik had vernomen dat het niet ver van de Kluisberg gelegen was en weet dat je daar een mooie omgeving hebt. Maar we hebben ons wel geamuseerd. Op de 2de controlepost hebben we alle 3 ne quintine (ik hoop dak het juist schrijf) gedronken. En dan weer naar huis rijden.


    Vrijdag 9 april ben ik met de fiets naar Denderbelle gereden. Om kwart voor tien 's morgens ben ik dan vertrokken aan de wandeling. De 20 splitste al redelijk rap op in 1ste maal en 2de maal. ik heb direct gekozen voor 2de maal das ook de kant waar de 15km uit trok. Ik heb het volledige parkoer van de 15km gedaan + nog eens de lus van de 15 aan de controlepost te Dendermonde. Van het parkoer was het eerste en laatste deel het mooiste. Die lus dat ik dan 2 keer heb gedaan was dan eigenlijk het minst goeie van het parkoer. Heb genoten van de dag en van het goede weer en ni te vergeten van de babbeltjes met de verschillende mensen.


    Zaterdag 10 april heb ik ne euraudax gedaan van 50km. Het was een lijnwandeling van Leuven naar Mechelen. Ik zen thuis om 6u vertrokken en de wandeling begon pas om 9u. Het tijdsverschil was voor al dat ik Mechelen een klein uurtje heb moeten wachten op de aansluiting naar Leuven.
    Om stipt 9u zen we dan in een groep van 44 wandelaars vertrokken. Het parkoer ging van Leuven via Putkapel, Hellicht / Rotselaar, Tremelo, Keerbergen, Bonheiden, Nekkerspoelen naar Mechelen. In deze gemeentes hadden we ook onze rustposten, er waren 3 caferusten van 30minuten en 3 wagenrusten van 5minuten. Het was wat afwisselend qua parkoer wat we onder onze voeten geschoven kregen. Ik heb me goed geamuseerd, genoten van het goede weer en van goede toffe groep.

    Nog een kleine wijzeging in mijn programma. Zondag 18 april ga ik NIET naar Geraardsbergen of Asse maar WEL naar Brasschaat.

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    15-04-2010 om 22:18 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3, 4 en 5 april
    Hey,

    Rap een paar kleine verslagjes van zaterdag 03/04, zondag 04/04 en maandag 05/04.

    Euraudax 

     

    Zaterdag morgen liep mijn wekker voor de zoveelste keer deze week af om 6u. Het was weeral tijd om op te staan. Deze keer was het niet om naar school te gaan maar om te gaan wandelen. Om 7u ’s morgens ben ik met de fiets vertrokken naar Aalst naar de startplaats van de wandeling. Dat was maar een 15km heen en ’s avonds moest ik dat dan nog eens terug. De wandeling was ne euraudax en je kon kiezen 25 – 2x25 – 50. Ik ging voor de 50km. De start was om 9u voor de 1ste lus en de start voor de 2de lus was om 14u. Met beide lussen zijn we door Meldert, Affligem, Hekelgem en Essene getrokken. De 1ste  lus was vooral door veldwegen, modder met andere woorden vooral door de natuur. Wat wel mooi was. De 2de lus was meer afwisselende verharde wegen en veldbaantjes. Tussen de 1ste lus en de 2de lus konden de gene die er voor betaalt hadden genieten van een bord spaghetti. Die trouwens heel lekker was.

     

    De kwarteltocht

     

    Ook zondag morgen liep dat wekkertje af om 6u. Dit maal trok ik naar Assenede waar de Kwartels hu kwarteltocht organiseerde. Eerst dacht ik wel naar Kortemark te gaan. Maar de zaterdagavond zag ik dan dat ik er even lang over deed naar Assenede als naar Kortemark. Het verschil zat er hem in dat ik naar Assende ook ne bus moest pakken. Tot in Gent met de trein en vandaar met bus 52 verder. Je denkt dan dat je bijna niemand gaat kennen maar je zit nog maar op de bus en je komt al bekend volk tegen. We zijn dan voor de rest van de dag samen gebleven. Samen hebben we dan de 36km gedaan. We zijn pas rond een uur of 17 binnen gekomen en er zaten nog wat bekende mensen.  En was tof hen nog eens te zien. Veel over het parkoer kan ik niet zeggen. Het is daar de polders en das open vlakte met verharde wegen maar er was wel 1 prachtig stuk bij daar aan de Grote Geul.

     

    http://nederbelgenopstap.skynetblogs.be/post/7794133/04042010-de-kwartels-assenede

     

    De W.A.K tochten

     

    Maandag organiseerde WAK van Sleidingen hun 18de WAK tochten. Om daar te geraken moest ik zo goed als het zelfde reis traject afleggen als de zondag alleen moest ik niet zo lang op de bus zitten. Maar de rit was wel tof omdat ik heel de weg gezelschap had van mensen van Merelbeke. Echt rap aan de wandeling zen ik niet kunnen vertrekken. Maar vond het niet erg. Het moest een rustig dagje worden en rustig wat wandelen. Ik heb de 22km gedaan op een rustig tempo en met toffe mensen. Het parkoer was afwisselend verhard en natuur maar toch net iets meer verhard. Kan wel zeggen dat ik ne heel toffe dag heb gehad. Nog mensen gezien dat ik hele tijd niet meer gezien had en heb nog maal dit weekend mensen leren kennen.

     

    Deze afgelopen 3 dagen was ik telkens weg van 7u ’s morgens tot 20u ’s avonds maar heb me rot geamuseerd. Heb wat kilometers afgelegd, nog mensen leren kennen en oude bekende terug gezien. Foto's zen te vinden op picasaweb of via beneluxwandelen en dan zo via medewerkers. Het was een weekendje om niet rap meer te vergeten.

     

    Groetjes Zottemie

    katrien

    12-04-2010 om 00:00 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.welkenraedt en buggenhout

    Hey,

    Vrijdag na school ben ik nog effen naar mijn grootouders geweest om daar nog een stevige maaltijd te benutten. Dan was het wachten tot 15u30, het uur waarop ik me begaf naar Leuven station. Daar had ik rond 16u afgesproken met Paul Baestaens om vandaar uit samen naar Welkenraedt te trekken. De trein die we namen moest normaal gezien in Leuven vertrekken om 16u26 maar diene had een 20 minuten vertraging. Op de trein zat nog een wandelaar die ook de 100 in Welkenraedt ging doen. Ik moet je natuurlijk niet meer zeggen van als je met Paul optrekt je hoe dan ook op de foto beland. Om 17u55 zijn we eindelijk in Welkenraedt toegekomen met de trein. Dan nog een klein stukje te voet en we waren op de startplaats. Ik vond het sympathiek van Paul dat hij 1 van mijn zakken gedragen heeft. Ik was van donderdag morgen tot zaterdag avond niet thuis daarom had ik een valiesje, sportzak en rugzak mee die vol stak met van alles en nog wat. Bij aankomst aan de startzaal waren al enkele wandelaars aanwezig. Voordeel is al je zo vroeg bent dat je iedereen ziet toekomen en je tijd genoeg hebt om je klaar te maken. Bij de inschrijving of afhaling van de inschrijving kreeg iedereen bonnetjes, afstempelkaart, fluovestje met opbergzakje, kaartjes voor aan de bagage en een blad met controleposten op. De tijd streek voorbij en de zaal vulde zich met wandelaars. En ik moet jullie zeker niet vertellen hoe weinig ik daar van ken. Met vele mensen was het een fijn weer zien. Buiten de mensen die ik al kende heb ik er toch weer wat nieuwe leren kennen. Tja kan het me toch niet laten om mijn vriendenkring te blijven uitbreiden. Iets voor 21u begon de menigte van een 270 mensen zich recht te zetten en zich naar buiten te begeven. Daar werden we nog effen toegesproken en dan konden we vertrekken aan de 100km. Deze 100km heb ik gedaan in gezelschap van Marc, Jan, Hugo en Kobe. Tijdens de tocht zelf liepen wij bijna altijd in de buurt van een ander tof groepje namelijk Anita, Erwin, Niels en nog een sympathieke dame waar ik helaas de naam niet meer van weet. Deze hele groep was super. We hebben gelachen, gezeverd, gebabbeld en ook af en toe eens serieus geweest. En buiten dat, maar dat doet iedereen bij elkaar wel, is mekaar steunen en er mee doorsleuren tot aan de eindmeet.

     

    Het parkoer was goed. De eerste 50km was al zwaar, in donker, op vooral geasvalteerde banen maar wel een goeie. Natuurlijk ook wat stijl geklommen en gedaald. Rond een uur of 6 brak de dag aan en konden wij ook aan de 2de helft van de 100 beginnen en genieten van een prachtige zonsopgang. Buiten de zonsopgang genoot ik ook van de gezellige sfeer dat er was, de mooie streek. Het was voor mij een super dag. De 2de helft trokken we door veld, wei, modder, plassen (ah da was ik alleen eigenlijk). De mensen die er bij waren merci allemaal voor alles toen. Het is een 100 dat ik niet zal vergeten. Tussen 15u45 en 16u zijn we binnen gekomen. Vond het spijtig dat het al gedaan was maar was ook content dat ik binnen was. Veel over het parkoer heb ik niet te zeggen want kan dat toch niet onthouden. Maar kan jullie wel meedelen waar de controleposten waren.

     

    ·         8,2km                   garage bij Famille Cools                              Membach   (drankje)

    ·         16,8km                Sportanlage Hasenell – Schönefeld              Eupen   (sandwiches en drankje)

    ·         24,0km                Jungendheim, Maison de La Jeunesse          Raeren (soep)

    ·         30,2km                Hundesportfreunde, Club Conin                    Eynatten     (drankje)

    ·         39,3km                Behindertentagesstätte                                 Hergenrath    (cakeje en drankje)

    ·         46,5km                Ecole communale                                          Gemminich    (drankje)

    ·         51,3km                Salle AMTF                                                     Plombières     (spek met eieren)

                      + bagage

    ·         60,0km                Château Notre dame                                      Remersdael    (drankje)

    ·         68,8km                Centre Sportif                                                 Fouron St. Martin    (drankje)

    ·         76,2km                Ecole communal                                             Saint Jean      (drankje + bagage)

    ·         83,4km                Centre Récréatif                                             Aubel    (drankje + wafel)

    ·         89,9km                Ecole communale                                           La Clouse    (drankje)

    ·         94,9km                 Ancienne Maison Communale                      Henri Chapelle  (drankje)

    De rit naar huis was ook nog tof of was het plezant. Zo als gewoonlijk weer veel gelachen, gezeverd, gebabbeld, foto’s getrokken, … Er hebben er eigenlijk niet veel mensen moeten slapen in die wagon want de decibels liepen wel wat op. Ik ben rond half 21 thuis gekomen.

    Zondag morgen ben ik dan opgestaan om 7u op zomeruur. En om 8u thuis vertrokken naar startzaal St. Niklaas te Buggenhout. Daar organiseerde De Vossen Buggenhout hun lentevossentocht. De dag er voor te Welkenraedt hadden ik en Anita afgesproken om in Buggenhout samen te wandelen. Alle wat los wandelen noemen ze dat toch na een 100km maar bij ons was het los wandelen op een parkoer van 32km. En moet eerlijk toegeven dat het nog beter ging dan ik dacht maar was toch blij dat ik na die 32 terug binnen was.

    Foto's van Welkenraedt zijn te vinden op volgende sites

    http://cid-8624f1fd4dd5d46e.skydrive.live.com/browse.aspx/2010-03-26%20%20100%20Km%20Euregio%20Welkenraedt%20Pomona%20Trotters
    http://picasaweb.google.be/zottemie6/Welkenraedt#
    http://picasaweb.google.be/boeckmansvanpassel/EuregioWelkenraedt#
    http://picasaweb.google.be/paulbaestaens.2010.1/Welkenraedt#
    http://picasaweb.google.be/paulbaestaens.2010.1/Welkenraedt02#
    http://picasaweb.google.be/paulbaestaens.2010.1/Welkenraedt1#
    http://picasaweb.google.be/glimburgerfreak/100KmEuregioWelkenraedt2627Maart2010#
    http://picasaweb.google.com/steven.jaspers.2010/Welkenraedt26270310#

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    02-04-2010 om 00:00 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    25-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euraudax Iddergem
    Hey,

    Vrijdagavond nog een match gespeeld. De stand was gelijk dus ieder een punt. Onze ploeg heeft echt fantastisch gespeeld. Ik stond rechts back. Tja ik moet ergens staan he. Na de match nog wat blijven hangen en tegen 23u30 was ik thuis. Maar dan moest ik alle snog gereed maken voor het weekend. Op het programma stond namelijk 100km euraudax te Iddergem en als ik dan nog kon wat uitwandelen te Kapelle op den Bos.
    Die nacht heb ik in totaal ma 4u geslapen want moest er om 5u terug uit. Ik moest zien dat ik optijd mijn trein had naar Mechelen. Daar werd ik opgepikt met de auto om door te rijden naar Iddergem. Natuurlijk waren we daar veel veel te vroeg. De start was om 11u en wij waren daar al rond kwart na 8. Ik wist dat we zo vroeg gingen zen en had mijn matje en dekentje mee om daar me nog effe af te kappen. Zo kon ik nog wat rusten voordat we vertrokken aan 100km.  Om presies 11u zaterdag voormiddag vertrok heel de groep aan hun wandeling. De 100km was verdeeld in 4 lussen van 25km dus konden de wandelaars die wouden om de 25km afhaken of bijvoegen voor de resterende km's. Elke lus trokken we een andere kant uit: eerste naar Gooik, dan Roosdaal, vervolgens Haaltert en dan als laatste Aalst. Tussen elke lus van 25km hadden we telkens ongeveer een uur pauze. Op de eerste grote rust kregen we spaghetti. De tweede rust bestond het eten uit soep, een halve gebraden kip met krokketten, enkele groentjes en appelmouse. En dan als dessert ijs met slagroom, koekje en chocolade saus of advocado. Tijdens de 3de en laatste grote rust kregen we ontbijt. Na de 4de lus was het gedaan en werden de gouden arenden uitgereikt. Ook werd er dan een gratis tombola gehouden en de jongste van de groep die de volledige 100 deed en uitgedaan heeft kreeg ne beker. Elke lus wa verdeeld in 3 stukken, dus per lus waren er 2 wagenrusten. De stukken waren meestal van 7, 8 of 9km. Ik had deze 100km niet uit gedaan zonder enkele mensen. En die mensen wil ik dan ook geen duizend keer bedanken maar veel veel meer. Merci Jos, Kobe en Jean Paul voor de aanmoedigingen en om me binnen te brengen.

    Na de tombola was het tijd om terug huis waarts te keren. Met de auto terug naar Mechelen om daar dan de trein naar Buggenhout te pakken zullen jullie wel denken. Maar neen, het is wel die zelfde trein dat ik neem maar ik stap af in Kapelle op de Bos. Op een goei 500m van het station was de startplaats van de 29ste kanaaltochten georganiseerd door de Ochtendgloren Kapelle op den Bos. Ik viel al in slaap in de auto dus wou het me niet riskeren om met de trein volledig naar huis te gaan. Daarom zen ik dan ook afgestapt in Kapelle op den Bos. Daar iedereen goeiendag gezegd en allemaal laten denken van die is echt wel zot. Eerst dacht ik geen wandelingtje meer te doen maar uiteindelijk heb ik er nog 10 gedaan. Maar dan wel in gezelschap van enkel mensen. Na die 10km nog wa gebleven tot dat ik mensen vond die me naar huis wouden doen met de auto. En ook deze keer had ik geluk. Ik was rond 14u thuis. Een uurtje later ben ik inslaap gevallen voor 2uurtjes. Was ni lang maar het deed me wel deugd. Een verslag van Kapelle op den Bos is te vinden op volgende site: http://www.wandelgazette.be/nl/content/view/2283/38/

    De foto's die ik getrokken heb op beide wandelingen zen te vinden op onderstaande site:
    http://picasaweb.google.be/zottemie6

    De volgende wandelingen zijn Welkenraedt en Buggenhout of Kooigem. Maar Kooigem is absoluut nog ni zeker.
    Groetjes Zottemie
    Katrien

    25-03-2010 om 19:12 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planning maand april

    Hey,

    De maand maart is weer al bij na voorbij en de volgende maand staat voor de deur. Voor mij was maart een goeie maand vol grote wandelingen met goe gezeldschap. Een maand van veel lachen, zeveren en wandelen. De winter heeft ook plaats gemaakt voor de lente. Dat betekent meer zon maar ook nog regen, hogere temperaturen en de natuur die zich klaar maakt voor de zomer. Buiten dat worden de dagen ook weer langer en overschakeling naar zomeruur. En moet dan zien dat ik mijn wekker op tijd juist zet. Ma genoeg gezeverd. Hier onder vind je de planning voor de maand april en een artikel dat op wandelgazet stond.

    Zaterdag 03/04/10

    Euraudax Affligem

                     Start: Rerum Novarumstraat 1, Aalst

                     25, 2x25, 50                            09.00u

     

    Zondag 04/04/10 weet ik nog niet waar ik ga wandelen

     

    Maandag  05/04/10
    W.A.K. (Wandelclub Al Kontent)      18de W.A.K. Tocht
                      Start: Feestzaal de Molen, Goeiingen 12, Evergem
                      4-8-10-13-16-18-21-27        08.00 - 15.00u
    W.S.V. Horizon Opwijk   18de Lentewandeling

                     Start: Zaal Houtekeet, Dorp, Mazenzele

                     6-12-18-24                             08.00 – 15.00u

     

    Vrijdag 09/04/10

    W.J.C. Denderklokjes Lebbeke        18de Tongeslijperstocht

                     Start: kantine Speelplein, Dorp, Denderbelle

                     7-10-15-20                             09.00 – 18.30u

     

    Zaterdag 10/04/10

    Euraudax Haren

                    Start: Cafe Sport, Martelaerenplein 13, Leuven

                    50                                             09.00

     

    Zondag 11/04/10

    W.S.V. De Reynaertstappers Belsele – Sinaai     

                    26ste Reynaerttochten – Wase Wandelgordel

                    Start: Vrije Basisschool, Gavermolenstraat, Belsele

                     7-11-17-23                              07.30 – 15.00u

    W.S.V. De Sportvrienden V.Z.W            Wandeltocht der denderstreeks

                     Start: Jeugdcentrum De Kouter, Middelkouter 10, Haaltert

                     6-12-18-24-32-42                    07.00 – 15.00u

     

    Woensdag 14/04/10

    W.S.V. De Kadees Aalst         Faubourgtocht

                     Start: Zaal Ons Huis, Rampelbergstraat 118, Baardegem

    6-12-18                                                                        08.00 – 15.00u

     

    Vrijdag 16/04/10

    Wandelclub De Lachende Klomp Nieuwkerken-Waas

                     Verstrooide Paashaastocht

                      Start: Sportpleinen Hoge Kouter, Heimolenstraat 69, Sint-Niklaas

                      4-10-15                                   08.00 – 15.00u

     

    Zaterdag 17/04/10

    De Lustige Wandelaars Merchtem

                      17de Lentetocht – 26ste Internationale 60km van Merchtem

                       Start: Zaal Harmonie, Stoofstraat, Merchtem

                       5-10-15-20-30-60                   07.30 – 15.00u

     

    Zondag 18/04/10

    Padstappers Geraardsbergen           27ste Mattentaartentochten

                      Start: Koninklijk Atheneum, Papiermolenstraat 103, Geraardsbergen

                       6-8-12-14-16-22-32-42           07.00 – 15.00u

    WRC Manke Fiel vzw        Manke Fieltochten

                      Start: Vijverbeek, Nieuwstraat 122, Asse

                      5-7-10-14-21-30                       08.00 – 15.00u

     

    Zaterdag 24/04/10

    Euraudax Geraardsbergen

                      Start: Villa Wilson, Guilleminlaan 24, Geraardsbergen

                      25-50-75-100-125                     11.00u

     

    Zondag 25/04/10

    W.S.V. De Sluisstappers                18de Donkerenhamtocht

                      Start: Gemeentelijke Basisschool, Molenstraat 52, Nieuwenrode

                      6-12-18-24-35                           07.00 – 15.00u

     

    Woensdag 28/04/10

    W.S.V. De Hopbelletjes Opwijk         9de Midweektocht

                      Start: Bakhuis C.C. Hof ten Hemelrijk, Kloosterstraat, Opwijk

                      4-6-8-10-12-14-18                     08.00 – 15.00u



    Volop natuur tijdens Ochtendglorense Kanaaltochten PDF Print Email
    Geschreven door Ides Codde   
    zondag 21 maart 2010

    Vanuit het Sint-Theresiacollege organiseerde Wandelclub “Ochtendgloren” Kapelle-o/d-Bos , zondag 21 maart reeds voor de 29ste maal hun kanaaltochten.  Landelijke wegen brachten de deelnemers ondermeer in de richting van Hombeek met het prachtige kasteel van Expoel en uiteraard langs de oevers van het Rupelkanaal.

    Wij verlaten het grote scholencomplex en stappen via de stationsomgeving meteen op naar het kanaal Brussel-Rupel.  De vaart die Brussel met de Schelde verbindt is een van de oudste in Europa. Ze werd gegraven in de eerste helft van de 16de eeuw in opdracht van Keizer Karel. Na wat aanpassingen en grote werken kreeg Brussel een verbinding met de Schelde en zo was Brussel ook verbonden met de zee via de Schelde. 

    Via de indrukwekkende Jan Bogaert klapbrug, genaamd naar de bouwer-ingenieur wordt het kanaal gedwarst en lopen we wat evenwijdig tussen het kaneel en de spoorlijn Dendermonde-Mechelen, zowaar de oudste spoorlijn van ons land.  Eens het standbeeld van dom Verhaegen, een componist en orgelist uit Kapelle/Bos voorbij , onthult zich een half open landschap van het  Rivierenland.  Heel toepasselijk volgen we ook het gelijknamige provinciale wandelpad die zich een weg slingert langs ontluikende velden en weiden in de richting van Hombeek.

    Aldaar in feestzaal ‘ de vrolijke vrienden ‘ , benutten we na 6.9km onze eerste rustpost. Waarna een prachtige omzoomde dreef ons de richting uitstuurt van het 18de eeuwse kasteel Expoel.  Het gebouw is opgetrokken uit bak- en zandsteen en gelegen midden een prachtig omhaagde Engelse tuin met grotendeels bewaarde omgrachting. Eveneens zijn de voormalige paardenstallen, oranjerie en de hovenierswoning in goede staat bewaard.  Het Oxdonk-wandelpad met een prachtige O.L.Vrouw-kapel zorgt voor de uitgeleide en brengt ons iets later voorbij het kasteel Koningsteen.  Samen met het prachtig park groeide het domein uit tot een ware oase van herbronning en is het sinds 1996 een gezondheids- en welzijnscentrum.

    Even later bereiken we terug het centrum van Kapelle/Bos, met een rondje rond de driebeukige Romaanse St-Niklaaskerk uit 1564. De kerk bezit enkele prachtige gebrandschilderde ramen met ondermeer ‘ de twaalf apostels ‘ en daarnaast vormt de kerktoren in plaats van een spits, een duidelijk kroon, waarschijnlijk enig in ons land.  In het zog van de  17de eeuwse schandpaal treffen we een tweede rust.


    100_9324Meteen de reden om er kennis te maken met een goedlachse jonge dame, Katrien De Smedt.
    “ Ik ben naar hier afgezakt om de beentjes nog wat te strekken, na een 100km lange Euraudax wandeling in Iddergem “, vertelt ze mij.   Goed zot blijkbaar, maar blijkbaar heeft Katrien reeds als kleine pagadder van zes de wandelmicrobe duidelijk te pakken.  ‘ Het is door toedoen van mijn ouders dat ik wandel, we zijn allen aangesloten bij Horizon Opwijk.  Sinds een paar jaar ben ik me gaan toeleggen op de lange afstand en op 16 jarige leeftijd nam ik voor het eerst met succes deel aan de Dodentocht in Bornem.’   Ondertussen prijken reeds meerder 100km wandelingen op haar palmares …   ‘Ik zou niet meer zonder wandelen kunnen en ‘prepareer’ me reeds op een nieuwe uitdaging met name een 150km , ja ik ben dan misschien wel ‘ een wandelende zottemie ‘    Zo ziet men dat de jeugd ook best zijn trekken kan vinden in de wandelsport !

    En met deze wijsheid trekken we verder op stap voor de resterende kilometers via de Leirekensroute langs veld- en bosweg . Het brengt ons tenslotte in Ramsdonk met zijn neoclassicistische St-Martinuskerk uit 1132.  De tocht blijft vrij landelijk waarbij we ondermeer voorbij het imposante ‘ Hof Ten Bos’ stappen . Via een indrukwekkende nertsenkwekerij bereiken we tenslotte het eindpunt. En hoe kunnen we dan beter deze miezerige Kanaaltocht afsluiten ?  juist met een heerlijk artisanaal streekbiertje en de streekspecialiteit bij uitstek een witte of zwarte pens.

    25-03-2010 om 00:00 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    15-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euraudax Avelgem
    Hey,

    Dit weekend was gepland om de super klype tocht te doen te Ronse maar mijn compaan en ik zelf konden niet. Ik kon niet omdat het de zaterdagavond match was op verplaatsing. Tijdens die match heb ik echt enorm afgezien. Dan was het afzien van dodentocht verlede jaar nog niks tegen. Ik heb de match volledig uit gespeeld, alle geluk was het in de tweede helft iets beter. Maar het mocht niet zijn. We zijn verloren met 2-0. De match was op verplaatsing te Kalken en ik was pas thuis om kwart voor 24.

    Omdat ik de zaterdag niet heb kunnen wandelen wou ik zondag echt wel wandelen. Voor zondag kon ik kiezen uit Opwijk, Mechelen en Avelgem. Opwijk heb ik al veel gedaan, Mechelen een beetje en Avelgem nog niet. Dus mijn keuze was gemaakt ik ga naar Avelgem. Dat was euraudax maar hoe geraak ik daar. Dat was een ander paar mouwen. Een beetje opgezocht op het internet en mijn route was: 3km te voet van bij me thuis tot aan station Buggenhout. Daar de trein richting Gent Sint-Pieters maar te Schellebelle moesten de treinreizigers overstappen op ne bus die de rest van het traject deed. In Gent Sint Pieters moest ik dan nog een half uurtje wachten op aansluiting met de trein naar Kortrijk. Te Kortrijk moest ik dan nog een half uurtje wachten op de bus die me dan naar Avelgem bracht. Van aan de bushalte moest ik dan nog 3km te voet tot aan de start. De totale duur van dit "kleine" tripje is 4u, 's morgens om 6u45 vertrokken en om 10u45 toegekomen aan de start. Dan was het wachten tot de groep binnen kwam van hunne 3de toer en dat was eentje van 75km. De rust duurde 50minuten en tijdens die rust kregen de wandelaars eten. Voor de gene die wouden mochten nog eens gaan, sommige wouden nog eens gaan maar wouden ook op hunne stoel blijven zitten. Dat is maar al te goe te begrijpen als je al 125km hebt afgelegd. Ik ben voor sommige dan achter een 2de bord met eten geweest. Na 50minuten te hebben gerust werd de tocht verder gezet. De laatste 25km. Voor mij is dat niks maar voor vele waren het 25 lood zware km's, de laatste loodjes wegen ook het zwaarst. Ik heb me geamuseerd de hele dag van 's morgens tot 's avonds. Vond het wel jammer dat ik niet meer heb kunnen doen maar dat is voor de volgende keer.

    Mijn volgende tocht is te Iddergem en daar ga ik nogmaals proberen voor een 100km. Deze hoop ik dan ook uit te doen want de week er op is het Welkenraedt en daar doe ik ook aan mee. In de maand april zou ik een 50,60 en 125km willen doen. En ik kan jullie ook medelen dat dees in begint van de maand april haar 500ste wandeling aflegd. Als dit jaar een goed jaar wordt (wat tot nu toe al wel is) dan lukt het misschien om over de 10000km te gaan. Dat is mijn doel voor dit jaar eigenlijk die 10000km. Laten we hopen dat het lukt.

    Groetjes Zotte mie
    Katrien

    15-03-2010 om 14:54 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)


    Foto


    Archief per maand
  • 07-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 06-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 01-2008

    Foto

    Mijn foto links
  • 2009
  • 2010; 2011; 2012; 2013
  • Vakantie 09, 10 en 11

  • Foto

    Wandelvrienden
  • blog van Guy Verhelst
  • blog van alfred en lou
  • blog van Maaike Vancoppenolle
  • blog van Joost Vancoppenolle
  • Blog van Jipie
  • Blog van Kris
  • Blog van Ludo Depoortere
  • Blog van Johnny Cloesen
  • Blog van Freddy Persoone

  • blog van Alain Putman
  • blog van Steven Jaspers
  • Foto's van Steven Jaspers
  • Blog van Helga Van den Steen
  • Foto’s van Helga Van den Steen
  • Blog van Patrick Vanderstukken
  • Foto’s van Patrick Vanderstukken

  • Blog van Ronny en Linda
  • Blog van Jeroen en Kristel
  • Foto's van Paul Baestaens
  • Foto’s van Andy Huwe
  • Foto's van Chris en Anny
  • Foto's van Willy en Mary
  • Foto's van Marc Lauwaert
  • foto's van Nestor
  • Foto’s van Rene Smets

    Foto

  • Foto's Marc De Coster
  • Luc Vaes
  • Foto's van Johnny Cloesen
  • Foto's van Dirk Heylen

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs