Benodigdheden:
- 2 grote uien ev. spaanse uien
- 1 venkel
- groene selder (een 4 tal stengels)
- 3 rode paprika's
- 4 teentjes look
- 6 tomaten
- 4 el tomatenpuree
- 150 ml olijfolie
- 1 potje saffraan
- Anijskruiden(poeder)
- Cayennepeper
- 3 l jus van garnalen(kan je vragen bij
vishandelaar garnaalkoppen ofwel visfumet)
- 2kg vis(lagoustines,1/2 schelp mosselen
grote, venusschelpen, inktvisringen, gamba's ,vaste witte vis
Bereiding:
- Alle groenten grof snijden en aanstoven in
olijfolie alsook de look tot ze beetgaar tot zacht zijn.
- Garnalenjus of visfumet toevoegen, alsook de
tomatenpuree en kruiden hoeveelheid naar wens en smaak.
- goed laten doorkoken tot er wat binding
ontstaat, eventueel kun je blik kreeftensoep bijvoegen voor meer binding.
- doe er alle vis bij en laat nog 5 min koken
Tip:
Je maakt beter de soep een dag op voorhand
zodat de smaak beter tot zijn recht komt
Heb er lookbroodje bij geserveerd met een
rouille en gemalen kaas.
|