Inhoud blog
  • Het geweldige vuurwerk
  • Hallo iedereen ,
  • De resultaten tot nu toe
  • Bezoek aan Antwerpen
    Mijn favorieten Links
  • De Oorgroep
  • Het ziekenhuis
  • De techniek
  • Interessante informatie over CI
  • Informatiecentrum Chaocleaire Implantaten
  • Uitzending VTM over CI
  • Uitzending vinger aan de pols
  • Foto
    Paula's dagboek van de Chochleaire Implantatie
    Verslag van Paula's ervaringen
    26-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo iedereen ,

    Hallo lieve mensen allemaal ,

     

    Ja hier ben ik dan weer na een afwezigheid van zo'n twee weekjes . Te bedenken dat deze twee weken gevlogen zijn voor mij , en het nu even wat rustig is dacht ik toch eens even naar de Blog gaan . En dan is het ook nogeens zo dat we er nog steeds niet aan kunnen wennen dat er hierin België geen tweede Kerstdag blijkt te bestaan . Vinden wij heel raar hoor , je bedenkt dat ze van elke feestdag een zondag maken , en niet in ze opkomt dat tweede Kerstdag ook een zondag is , heel raar die belgen , dus wij hebben vandaag nog lekker gezellig tweede Kerstdag . Ik heb van de oudste een mooi boek gekregen en dat gaat over een meisje dat op vijftien jarige leefdtijd een implantaat gekregen heeft , dus een bijzonder boek , ik ben al begonnen met lezen . Het gaat super met het gehoor , ik ben erzelf ook heel tevreden over , net zoals Cor en de kinderen .

    Er zij dan ook verschillende situaties geweest waarvan ik dan zelf zoiets heb van ..... oooohhh ..... ik had gehoord wat ze zei , en ze stond achter mij ...... en ik gaf gewoon antwoord ...... oooohhhh JIPPIE , ik had gehoord wat ze zei . Zoals in de bloemenwinkel , zal ik er een papertjes omdoen mevr , is het een cadeautje ,.......... ja echt van die vragen die hoorde ik dus nooit hoor , en dan zag ik aan de gezichten van de mensen in de winkel dat ze iets gevragen hadden aan mij , maar ja wat die ik er dan mee , soms een rood hoofd krijgen en soms weer mezelf schamen omdat iedereen mij ooit zo aan stond te kijken . Vorige week ging ik met de oudste sávonds de honden nog even uitlaten , het was al donker maar gelukkig ook al geen probleem meer als je Moeder het toch allemaal redelijk goed kan volgen wat er gezegd wordt . Oooohhh mensen daar krijg ik zo'n rijk gevoel van zeg , ja dat voelt echt het winnen van de Jackpot , heerlijk relext is dat , HOREN !!!!!!!!!!! 

    Onze kinderen moeten er wel aan wennen dat ik het nu ook graag wil horen zonder naar de mond te hoeven kijken , dus soms doen ze moeite om naar mij te kijken omdat ze het zo gewend zijn . Ja dat hebben ze al hun leven lang gedaan . Vaak reageren ze ook zo van , ooohhh mam , heb jij dat gehoord , echt goed hoor .

    Met de logopedie gaat het ook keigoed , ik heb steeds moeilijkere opdrachten , en dan zegt de logopediste dat ik het mag proberen thuis , soms zegt ze dat het misschien niet zal gaan maar dan geeft het ook niks , want de hersenen moeten nog steeds wennen aan bepaalde klanken . Ik heb eigenlijk nergens geen moeite mee en zeg dan ook alles vrijwel goed na . Alleen met bepaalde woorden zoals , ik noem maar een voorbeeld zodat jullie een beetje begrijpen wat er dan ook moeilijk aan is , zoals , bepraten en bestraten , beleven en begeven enz enz , ja dit is voor mij moeilijk te onderscheiden , maar het gaat zeker wel goed komen hoor .

    Ik ga er nu weer mee besluiten en wens jullie allemaal nog prettige dagen en tot de volgende keer .

     

    Groetjes ook van Cor

     

    Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    26-12-2007 om 14:40 geschreven door cordeb  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De resultaten tot nu toe
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op afbeelding om hem te vergroten

    13-12-2007 om 14:53 geschreven door cordeb  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    11-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek aan Antwerpen
    Hallo beste mensen weer allemaal ,

    Zoals jullie het al wisten ben ik vandaag dus weer naar Antwerpen geweest , en wel het resultaat mag er zijn hoor . Het gaat echt supergoed !!!
    We zijn er allemaal tevreden over . Toen wij ernaar toe reden heb ik tot m'n grote spijt aan de processor zitten draaien , dit omdat Cor de radio harder had gezet . Hij zei dat de auto meer geluid maakt als het snelheid maakt . Wel te begrijpen natuurlijk , maar ik kwam er een beetje mee in de knel te zitten dat ik de radio niet meer kon zo kon volgen zoals het de laatste tijd was als wij in de auto zaten , niet dat ik het allemaal kan verstaan hoor , maar ik kan er stukjes spraak uithalen , en dat was vanochtend niet zo . Maar weet je wat ik denk ....... dat hij misschien slechter hoort  als ik ......... Maar goed toen wij bij de "Oorgroep" aankwamen kwam vrijwel meteen de audioloog aangelopen , hij vroeg me hoe het gegaan was , en of ik het toestel nog steeds in de hoogste stand had staan . Toen hebben wij nog even gewacht , en heb ik daar nog even zitten lezen . Op een gegeven moment kwam er een klein meisje , ik denk dat ze kort of nabij de twee jaar was , het was heel lief zoals ze steeds naar mij bleef kijken . Toen kwam er ook een audiologe die zich met de begeleiding van kinderen bezig houdt , en vertelde tegen dat kleine meisje dat die Mevr ( dat was ik dus) ook een toestel in de oren had . Het was wel mooi zoals dat kleine meisje erbij stond . Weet je , het is toch heel belangrijk dat zo'n klein meisje nu al weet dat het een beetje erbij hoort , en dat ze niet alleen is . Met twee is het altijd wel leuker hé als je iets hebt , wat net iets anders is als normaal . Maar goed , na even kwam Kirstin ons ophalen en mocht ik in het kleine kamertje . Daar werden weer allerlei testen gedaan , dit in bijzijn van enkele Amerikaanse personen van het bedrijf die de implantaten maken , dus dat was ook bijzonder , en ik denk voor die mensen ook wel interessant . Er werden nogal verschillende gehoortesten gedaan , dus op een gegeven moment ook wel vermoeiend , ik was ook wel opgelucht toen het erop zat .
    Dit komt natuurlijk ook omdat de hersenen nogeens extra geactiveerd worden . Op een gegeven moment heeft Cor ook tegen de audioloog gezegd dat het weleens zou kunnen zijn dat het voor mij wel genoeg geweest zou kunnen zijn . Toen hebben wij weer even plaats genomen , en hebben wij ook nog even met Kirstin gepraat . Ik had vanochtend toen wij daar aankwamen ook verteld dat ik er niet helemaal gerust op was , en dat ik dacht dat ik het toestel weleens zou kunnen gaan verliezen , omdat het alleen met de magneet vastzit op m'n hoofd . Dus toen hebben wij het nog even over een oorstukje laten maken gehad .
    Na even zijn wij met Geert de audioloog en die Firma van de implantaten naar het kamertje gegaan waar ze de processor zo afgesteld hebben dat het zoals we denken het voorlopig ook goed is . Er zijn dus weer enkele veranderingen ingebracht zodat ik het spraakverstaan nog duidelijker zal gaan vinden . Nadat dit allemaal gebeurt was , is er een afdruk gemaakt van het oor zodat er toch een oorstuk komt waaraan de processor vastgemaakt kan worden , kan ik hem ook zeker nooit kwijt raken  Verder is het zo dat de tijd die er nu aan gaat komen het ook uit zal wijzen hoe mijn ervaringen en bevindingen zijn over deze afstelling . Ook is het belangrijk dat de logopedie twee keer per week  zal plaatsvinden , en dat er door het steeds blijven oefenen ook steeds meer duidelijkheid in het spraakverstaan  komt voor mij . In deze toekomst vooruitzichten heb ik helemaal het volste vertrouwen , en ik weet dat het ook veel van mezelf af zal liggen hoe dit zich verder ontwikkeld . Wij hebben nu een afspraak in Antwerpen voor 11 Maart , dus dat is al heel goed hé . Beste mensen allemaal , jullie snappen natuurlijk wel dat al deze mensen van de "Oorgroep" en het team van Dr Jansens de Varenbeke voor mij van grote betekenis zijn geweest in het jaar 2007 , dus daarom spreek ik daar ook mijn grote dankbaarheid naar uit , Allemaal BEDANKT !!!!!!!!  jullie hebben voor mij een wereld open laten gaat van veel mooie dingen , waarvan ik nooit meer had durven dromen dat ik die nog eens ooit zou mogen beleven , het is in een woord SUPER >
    Donderdag ga ik weer naar de logopedie , verder blijf ik met de regelmaat wel op deze Blog verschijnen , dus ik houd jullie zo'n beetje op de hoogte .
    Verder doe ik jullie allemaal de hartelijke groetjes , bedankt voor de belangstelling en tot schrijfs .

    Liefs Paula en natuurlijk ook van m'n rechterhand en begeleider en tevens ook nog eens therapeut .
    Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii  

    11-12-2007 om 18:53 geschreven door cordeb  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het weekend
    Hallo beste mensen allemaal ,

    Zaterdag is het zo'n beetje een rustige dag gebleven , wel fijn omdat het ook iets was wat ikzelf ook weer even zo wilde .
    's Middags met mijn leermeesteres naar een Kerststukken-tentoonstelling geweest , en ik moet zeggen dat dit ook weer een hele andere belevenis was als alle andere tentoonstellingen die ik ooit gedaan heb . Ik vind zoiets altijd heel leuk en leerzaam om te bekijken . Maar eerst was het altijd zo , tijdens zo'n bezoek moest er niks tegen mij gezegd worden  , want ik hoorde echt niks hoor , want en kijken en naar de gezichten kijken of er gepraat wordt is natuurlijk helemaal niet om te doen . Maar goed ik heb nu ook nog lekker kunnen kletsen toen ik daar rond liep , op een gegeven moment was ik nog aan de praat geraakt met twee vrouwen die ik nog niet eens niet kon , iets wat nooit voor gekomen is bij mij , dat soort situatie's vermeed ik echt . Het was bij mij eigenlijk altijd zo dat ik met mensen die ik niet kon , dus laat staan om te weten hoe ze praten , dus de mond goed bewogen of hard of zacht , ja daar wilde ik me zelfs niet zo op wagen om daar mee aan de praat te gaan . Toen wij de tentoonstelling bekeken hadden , gingen wij natuurlijk ook nog traditie-getrouw een gluwein drinken hé , jammer genoeg was het niet zo , dat het vroor , maar het smaakte goed , we stonden een beetje in de regen (gelukkig) , ja van die gluwein moet wel een beetje rook vanaf komen , dan is het nog echter . Er kwamen op een gegeven moment twee vrouwkes aan en die bestelde ook gluwein en een worstenbroodje , en toen kwamen ze bij ons aan het tafeltje staan , ooohhh shit zou ik eerst gedacht hebben , jjjaaa dan ging ik altijd weer op m'n hoede want als ze eens begonnen met praten . Maar ik vond het nu ook wel leuk gezellig . Toen die dames met dat worstebroodje in hun handen stonden , keek ik zo naar ze en ook hoorde ik dat die ene dame zei dat haar worstebroodje keihard was , ja zegt ze het is ook nog uitgedroogd , toen zei ik tegen haar dat ze haar worstebroodje een keer in de gluwein moest soppen dan werd het vanzelf wel wat zachter .......... nou mensen kunnen jullie geloven wat een plezier wij daar gehad hebben , lekker relext was het allemaal .
    Dit is iets wat ik dus nog nooit gedaan heb hoor , dat echt onverwachts plezier wat je kunt maken , gewoon omdat de situatie er zo even naar staat , lekker zo ongedwongen , dat ligt me wel .
     Het oefenen gaat ook zachtjesaan beter .
    Zaterdagnacht hebben wij een bokje af moeten geven , en ik moet toegeven dat dit  nog moeilijker is omdat het ook beter te horen is , zoals ik zeker niet verwacht zou hebben . Het is zeker geen prettig geluid wat zo'n beestje maakt als het dood aan het gaan is , dus dat is de mindere kant van het goed horen .
    Ook hoorde ik het andere geitje met een smekende jammer-ritme tekeer gaan , het klonk allemaal wel wat anders als dat ik de laatste tijd gewend was .
     Zondag geen bijzonderheden , wel lekker naar de muziek kunnen luisteren , dat is echt super als je die muziek kunt horen  , dus helemaal echt. Ik merk nu wel dat ik het hoortoestel links harder zet zodat ik een meer evenwichtig gehoor ervaar . Dus dat zit goed .
    Vanochtend naar de logopedie geweest , en heb ook verteld dat we elke dag een half uurtje uitrekken om te oefenen . Dit doen wij zo omdat ik het toch wel vermoeiend vind om toch geconcentreerd te moeten luisteren . Sylvana (de logopediste ) vertelde ook dat het voor de hersenen zeker ook wennen is om zo te moeten opletten . Dus dit houden wij zo dan gewoon aan . Ook was zij heel tevreden over wat ik allemaal opnoemde wat zij tegen mij zei . Het was ook heel fij dat ze met een cassetterecorder verschillende geluiden ging laten horen waarvan ik ik zou gaan noemen wat ik hoorde , wel kreeg ik een vel waar de voorbeelden dan opstonden  Ook dat viel me niet tegen .
    Morgen ga ik weer naar Antwerpen dus ik ben wel benieuwd wat ze ervan vinden , en of er weer testen gedaan zullen worden . 
     
    Groetjes Paula

    10-12-2007 om 18:28 geschreven door cordeb  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    07-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag , vrijdag
    Hallo iedereen ,

    Vandaag heeft het gehoor weer een heel andere wending gekregen , ik snap er zelf eigenlijk nog niks van maar het is gewoon zo .Vanmorgen toen ik de processor erop zette ging het meteen al anders , en met het toestel van recht's dus in m'n linkeroor . Toen ik dan vanmorgen bezig was met enkele huishoudelijke taken kwam ik er achter dat de radio ook duidelijker was . Soms blijft het voor mij ook een raadsel hoor , en is het toch weer een beetje aftasten , het lijkt wel of het een reactie van de hersenen is , het is net of die een seintje geven zodat het licht op groen gaat en dat de volume hoger kan . Nu ik dit zit te schrijven heb ik hem weer op de hoogste stand staan en heb ik er helemaal geen last van , terwijl er gisteren zowat m'n hoofd afknalde als ik het harder zette om wat duidelijker te kunnen verstaan . Ook de oefeningen gingen perfect , ik had er maar enkele fout verstaan . Wij waren vanmiddag ook nog terug geweest met het toestel waarvan ik dacht dat het stoorde doordat het floot of piepte , maar nadat ze het doorgemeten hadden kwam er toch een goed resultaat uit , er was niks mis mee . Dus het heeft gewoon aan mijzelf gelegen , en denk ik dat ikzelf weer even van de wap ben geweest , ja ik kan het ook niet anders verklaren . Vanmiddag ook weer even met Rachel gepraat terwijl wij weer in de auto zaten , het is echt super zeg dat wij dat samen al een beetje kunnen doen , gewoon even kweppen door de telefoon .
    Ook was ik nog even bij twee hele lieve en al wat oudere mensjes hierin de buurt op bezoek gegaan , zij hebben veel met ons meegeleefd toen wij verteld hadden dat ik geopereerd zou kunnen worden . De man is zelf bijna blind en heeft ook niet het vooruitzicht dat hij in de toekomst geholpen kan worden , maar ik bewonder hem en ook zijn vrouw dat ze zo optimistisch zijn en blijven , wij kunnen samen ook wel plezier maken over het feit dat hij het niet goed ziet en ik het niet goed hoor . De man was zo blij voor mij dat hij met tranen in zíjn ogen zat , het is toch net vind ikzelf of dat mensen met zulk soort handicap iets meer naar elkaar toetrekken , er zit wel veel begrip in . 
    Dit was het zo'n beetje voor vandaag , verder doe ik jullie de hartelijke groetjes en tot schrijfs ,

    Paula  

    07-12-2007 om 19:57 geschreven door cordeb  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    06-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag, woensdag en donderdag

    Hallo mensen allemaal ,

    Het zit er weer op , de Sint is met de Pieten weer vertrokken naar Spanje , en natuurlijk hoop ik dat hij alle mensen goed bedacht heeft , en dat er niemand mee heeft hoeven gaan naar Spanje ( in de zak ) . Misschien nog niet zo raar als er wel mensen mee gegaan zijn , al is het maar voor beter weer , want dit weer is toch maar niks hé . Ik heb vandaag voor het eerst de regen op m'n muts horen tikken , dus voor mij blijft het nog steeds nieuw Geweldig !!!!!!!!!!

    Ik begin met dinsdag , waar ik ook mee opgehouden was . s' Morgens zijn Cor en ik even naar het Virge Jesse Ziekenhuis gegaan dit ook om de Oorarts die mij heeft geopereerd nog te bedanken voor hetgeen wat hij voor ons gedaan heeft . Ook wilde ik nog graag de assistente's bedanken maar die waren denken wij juist met hun pauze bezig . Wel was het fijn dat wij Dr Jansen de Varenbeke even hadden kunnen zien en natuurlijk te bedanken . Hij was ook wel benieuwd hoe het was en was ook vol belangstelling , hij vertelde wel dat er toch nog een lange weg te gaan was , dit wisten we natuurlijk al , daar waren we ook al voor gewaarschuwd . Maar goed het is inderdaad "niks is voor niks" .  Ook waren wij nog even op bezoek gegaan naar m'n kamergenote waarmee ik 2 dagen op dezelfde kamer heb gelegen . Ik vond wel dat de stemmen zo hard klonken , maar ik kan met het toestel nu niet lager omdat het helemaal op de laagste stand en programma stond , dus geen prettig gehoor . Ik kom er nu ook achter dat het zo'n verschil is in wat voor ruimte ik ben , is het groot of klein , of hoog of laag . Ook heb ik geprobeerd om het andere toestel uit te zetten , maar ook dat vind ik maar niks . s Ávonds na het eten zijn wij begonnen met de oefeningen , dus zoals ik al schreef maandag , de oefeningen met de A aa , O oo en de E ee , dat viel mij toch wel tegen zeg .  Dit is iets waar ik toch wel even van moest slikken , gewoon omdat ik nog niet eens wist dat het zo moeilijk was . Goh mensen geloof maar dat ik Goddank blij ben dat ik kan liplezen , en ik weet dat ik het moet gaan doen zonder het liplezen , maar als ik dat niet had kunnen doen dan had ik het echt niet gered . Tijdens het oefenen vind ik ook de stem van Cor te hard en lijkt het wel of dat ik het niet versta omdat het te hard is , moeilijk is het ......... ik weet het even weer niet meer . 

    Woensdag toen ik de processor erop zette was er meteen een herrie van jewelste zeg , niet meer normaal , eigenlijk niet te harden , wat een gefluit en gepiep , ik snapte er weer helemaal niks van , en zo heb ik zowat de hele dag die harde herrie aan m'n hoofd gehad . Het zijn toch steeds weer al die geluiden die op zich al een boel geluid geven maar het lijkt dat het toestel erop reageerd door te fluiten . Ook denk ik steeds  aan al die keren dat toen ik de gewone toestellen  moest dragen er ook vaak een piep of fluittoon was , en die hoorde ikzelf niet . Dit alles gebeurde dan als ik de toestellen te hard had staan , en vaak merkte ik het aan de mensen in m'n omgeving dat ze iets hoorden , wat dan achteraf ook nog eens van mijn kant afkwam . Weten jullie dat verhaal nog , dat ik met mun drie boefjes bij de slager stond , en dat er plots op de kassa werd gerammeld en dat de koeling helemaal afgezet werd omdat ze dachten dat er iets loos was , en dat er bij nader inzien een vrouwke met drie kids in de winkel stond die het piepen nog niet eens meer hoorden omdat ze het zo gewoon waren geworden , weet je , ja dat waren wel van die situaties waarvan ik dan dacht , shit , en dan voelde ik me wel heel rot hoor . Maar ik denk niet dat het nu nog ooit zal gebeuren , want ik hoor zelfs de hoogste piepjes nog beter als munnu mens . 's Middags wilden wij thuis wegrijden en toen ging de telefoon , dat was de middelste om te vragen hoe het ging en natuurlijk ook om het een en ander te vertellen , wij zaten al in de auto maar dat wist ze natuurlijk niet. Nu is het zo dat als ik in de auto zit dan hoor en versta ik de radio heel goed , en de telefoon die kon ik ook verstaan , tenminste ik hoorde wat Rachel vertelde en toen gaf ik haar een antwoord , dus ze was blij verrast , dat ze ontdekte dat ik tegen haar aan het praten was , ja dat zijn van die super mooie momenten .  Maar om nog even over die oefeningen door te gaan , als ik het om maar even duidelijk uit te leggen de woorden , mak , mat , mal , drop droop , brom broom , port poort enz enz , nou mensen dat willen jullie niet weten maar het lijkt voor mij dus allemaal op elkaar . Ik moet erbij schrijven dat ik niet meer snel moe wordt , maar hier komt dus heel veel energie bij kijken , echt ongeloofelijk , dit had ikzelf nog niet eens verwacht . En zoals de Audioloog ( Geert) vertelde dat ik het moet zien als trainen , ja dan gaat er bij mij ook weer een lichtje branden . Toen ik het jaren terug  gepresteerd heb om de Kennedy-mars twee keer in een jaar te lopen (80 km ) jaaaaa toen heb ik daar verrekte veel voor moeten trainen , en dat was zeker niet niks, om dat steeds toch maar weer voor elkaar te krijgen , maar toen ik die eindsreep haalde en mijn medaille in ontvangst mocht nemen had ik wel zoiets van , ja dat is de beloning van maanden en maanden trainen , dat was me dus ook gelukt door alle inzet en trainingen . Dus ja ..... niks is voor niks , en als ik eraan terug denk dan moet ik toegeven dat ik het trainen ook voor geen goud had willen missen . Als Cor en ik dan aan het oefenen zijn hebben wij ook plezier en ik zeg soms ook woorden die hij helemaal niet heeft gezegd en die nog niet eens op m'n papier staan .

     Donderdagochtend toen ik de processor erop zette was er weer dat harde gepiep en gefluit , echt verschrikkelijk is dat .  Zoals ik ook wel weet  dat het allemaal een beetje wakker moet worden en op gang moet komen , begin ik er toch wel een beetje genoeg van te krijgen , ook natuurlijk omdat ik niet zachter of terug kan naar een ander programma . Vanmorgen begon er bij mij een lampje te branden en ik dacht aan het andere toestel links , nu is het zo dat er met dat toestel ook weleens wat mis kan zijn , en toen kwam ik erachter dat ik met de implantaat het piepen of fluiten van het linkertoestel hoorde , dus morgen ook maar even terug met m'n hoortoestel . Ik heb het toestel van recht's nu in m'n linkeroor gedaan en ik moet toegeven dat het gefluit nu niet meer aanwezig is .Vanmiddag  was er een nichtje van Cor , ook zij was reuze enthousiast om het met eigen ogen en oren natuurlijk te beleven wat ervan geworden was , ook was ze onder de indruk toen ik haar het A4-vel liet zien waarop een foto van de schedel opstaat , zodat ik haar ook duidelijk kon laten zien wat en hoe het nu in m'n hoofd zit , ze vond het indrukwekkend . Ik ben er ook blij mee dat ik het van de Oorarts mee gekregen heb . Ook kwam de middelste vanavond vrij onverwachts even binnen gewaaid en bleef gezellig mee-eten . Terwijl Cor voor het eten heeft gezorgd zijn wij samen aan het oefenen gegaan , kon ze natuurlijk zelf ook eens zien hoe het in z'n werk ging . Terwijl wij met de oefeningen bezig waren dacht ik nog even dat het toch wel raar was dat een Dochter met haar Moeder woordjes oefend . Dit is iets wat in onze tijd meer andersom moet , dus Moeder oefend met de kindjes . Rachel vertelde dat ze het ook fijn vindt dat ze dit kan doen voor ons , dit zal ze ook regelmatig blijven doen ,omdat ze ook vooruitgang ziet als ze erbij betrokken blijft . 

    Ik doe jullie weer de hartelijke groetjes en tot schrijfs ,

     

    Paula    

    06-12-2007 om 21:34 geschreven door cordeb  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    03-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag , zondag en maandag
    Zaterdagochtend ben ik met de honden naar de bossen gegaan en heb eens een hele andere route genomen , eigenlijk een route die ikzelf niet had durven denken dat ik die alweer zou kunnen gaan lopen , tenminste wat de conditie aangaat .
    Bij deze route kwam ik langs een natuurgebied waar ook veel vogels zitten zoals ik het kon horen , het leek er inderdaad op of de vogeltjes op m'n schouder zaten te fluiten , heel bijzonder is dat . Ik was jammer genoeg alleen en hoorde ook nog andere geluiden ,maar  kon niet aan Cor vragen wat het was , of wat het zou kunnen zijn wat ik hoorde , dus jammer .
    Vandaag heb ik een mooie kaart gekregen en wel met muziek erin , gohhh ik heb die kaart wel drie keer achter elkaar laten spelen zo mooi was het , dat heb ik nog nooit kunnen horen , zelfs nog niet als ik met m'n oor helemaal tegen de kaart aan ging . Dit zal ik van nu af aan zeker ook cadeau gaan doen aan mensen die iets te vieren hebben , omdat ik dan ook weet wat ik weggeef , en het is ook nog eens iets waar we allemaal wel vrolijk van worden denk ik dan maar . 
    Zondag  was een dag waarin het weer ook duidelijk aanwezig was , zoals die harde wind , iets wat ik nu toch wel anders hoor als met de hoortoestellen , was trouwens blij dat het toestel er s ávonds af ging toen ik in m'n bed ging , ik denk dat ik er anders niet van zou kunnnen slapen . Ik heb geoefend met de muziek van Jan Smit en met de muziek van Frank Boeyen , super is dat zeg , als ik weet dat de liedjes op volgorde staan en weet welk lied er dan gespeeld wordt , dan kom ik al een heel eind om het te volgen . Wat me af en toe wel irriteert is dat als ik het boekje niet heb dat ik het dan niet weet , als een enkele keer dat ik een paar woorden versta , maar ik moet gewoon geduld hebben .
    Vandaag ben ik naar de logopedie geweest en de logopediste is heel tevreden over hoe het allemaal gaat . Zij vindt dat de spraak van mij heel goed is , en dat het niet opvalt dat ik zo slechthorend ben omdat ikzelf zo duidelijk en goed praat . Ik snap er zelf ook niks van net zo min als ik snap dat ik zo goed kan liplezen , ikzelf denk dan ook weleens dat het allemaal uit vindingrijkheid ontstaan is . Ik zeg ook echt met de regelmaat tegen Cor dat ik zo dankbaar ben dat ik het liplezen eigen geworden ben , anders had ik het denk ik niet gered .
    Ik heb een flinke huiswerk-opdracht meegekregen voor deze week , ook heb ik daar de hulp van Cor weer bij nodig , dit doen we dan na het eten en houden daar een half uurtje voor .
    Het zijn woorden met a en aa , e en ee , o en oo .   
    Beste mensen m'n verhaal ga ik hiermee besluiten , jullie lezen nog van mij .

    Groetjes Paula

      

    03-12-2007 om 17:00 geschreven door cordeb  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag , zondag en maandag
    Zaterdagochtend ben ik met de honden naar de bossen gegaan en heb eens een hele andere route genomen , eigenlijk een route die ikzelf niet had durven denken dat ik die alweer zou kunnen gaan lopen , tenminste wat de conditie aangaat .
    Bij deze route kwam ik langs een natuurgebied waar ook veel vogels zitten zoals ik het kon horen , het leek er inderdaad op of de vogeltjes op m'n schouder zaten te fluiten , heel bijzonder is dat . Ik was jammer genoeg alleen en hoorde ook nog andere geluiden ,maar  kon niet aan Cor vragen wat het was , of wat het zou kunnen zijn wat ik hoorde , dus jammer .
    Vandaag heb ik een mooie kaart gekregen en wel met muziek erin , gohhh ik heb die kaart wel drie keer achter elkaar laten spelen zo mooi was het , dat heb ik nog nooit kunnen horen , zelfs nog niet als ik met m'n oor helemaal tegen de kaart aan ging . Dit zal ik van nu af aan zeker ook cadeau gaan doen aan mensen die iets te vieren hebben , omdat ik dan ook weet wat ik weggeef , en het is ook nog eens iets waar we allemaal wel vrolijk van worden denk ik dan maar . 
    Zondag  was een dag waarin het weer ook duidelijk aanwezig was , zoals die harde wind , iets wat ik nu toch wel anders hoor als met de hoortoestellen , was trouwens blij dat het toestel er s ávonds af ging toen ik in m'n bed ging , ik denk dat ik er anders niet van zou kunnnen slapen . Ik heb geoefend met de muziek van Jan Smit en met de muziek van Frank Boeyen , super is dat zeg , als ik weet dat de liedjes op volgorde staan en weet welk lied er dan gespeeld wordt , dan kom ik al een heel eind om het te volgen . Wat me af en toe wel irriteert is dat als ik het boekje niet heb dat ik het dan niet weet , als een enkele keer dat ik een paar woorden versta , maar ik moet gewoon geduld hebben .
    Vandaag ben ik naar de logopedie geweest en de logopediste is heel tevreden over hoe het allemaal gaat . Zij vindt dat de spraak van mij heel goed is , en dat het niet opvalt dat ik zo slechthorend ben omdat ikzelf zo duidelijk en goed praat . Ik snap er zelf ook niks van net zo min als ik snap dat ik zo goed kan liplezen , ikzelf denk dan ook weleens dat het allemaal uit vindingrijkheid ontstaan is . Ik zeg ook echt met de regelmaat tegen Cor dat ik zo dankbaar ben dat ik het liplezen eigen geworden ben , anders had ik het denk ik niet gered .
    Ik heb een flinke huiswerk-opdracht meegekregen voor deze week , ook heb ik daar de hulp van Cor weer bij nodig , dit doen we dan na het eten en houden daar een half uurtje voor .
    Het zijn woorden met a en aa , e en ee , o en oo .   
    Beste mensen m'n verhaal ga ik hiermee besluiten , jullie lezen nog van mij .

    Groetjes Paula

      

    03-12-2007 om 17:00 geschreven door cordeb  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    30-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De overstap naar weer een verbetering
    Hallo beste mensen allemaal ,

    Ik zal maar een beetje doorgaan waar ik mee opgehouden was , dus woensdag . Woensdag was het zo'n dag waarvan ikzelf zoiets had van , ik weet het ook allemaal niet meer hoor , het is soms ook heel moeilijk om erachter te komen wat nu eigenlijk normaal is . Omdat ik vind dat er toch wel veel overheersende geluiden zijn die me het niet al te gemakkelijk maken . Ik moet eerlijk toegeven dat ik er twee weken terug heel blij mee was , maar als ze nu de rest van m'n leven zo druk aanwezig zullen blijven , nee dat kan ik me niet voorstellen dat het prettig horen is voor altijd .
    Nu moet ik wel schrijven dat ik  ook niet alles weet van hoe of wat het nu echt allemaal gaat verlopen , dat is natuurlijk weer bij iedereen verschillend . Ik heb al aan Cor verteld dat ik het ook niet weet , welk geluid , en ook in welke hardheid dat normaal is . Ik ben gewoon echt met elk geluid dat ik gekregen heb heel blij , of dat nu een geluid is dat er eigenlijk niet bijhoort ,of wel . Ik ben geen normaal horend mens dus alles wat ik nu hoor moet ik dan nu misschien horen als normaal , terwijl het misschien abnormale geluiden zijn . Het is toch zo dat een vogeltje voor iedereen even hard zingt , maar iedereen hoort het weer anders , dus ja zo zal het met de geluiden ook wel zijn .  Het komt bij mij zeker wel goed hoor , daar heb ik het volste vertrouwen in .
    Morgen is het donderdag en dan ga ik weer naar Antwerpen , dus het is alweer wat spannend aan het worden .
     Donderdagochtend's met de honden even naar het veld gelopen en jawel hoor, ik liep bij de buren langs een grote haag en daar zaten zoals Cor naderhand vertelde een tiental mussen , het was wel fijn dat ik het hoorde , Cor die zei dat het kwetteren was , ja het was een drukte van jewelste . 's Middag's zijn we naar Antwerpen gereden , we waren nu een keertje wat te vroeg , dus we mochten nog even plaatsnemen . Na even kwam er een jonge dame aan en die stelde zich voor als Kirstin Daemers , en dat vond ik wel heel fijn zeg , ja ik was blij verrast om haar te zien . Via de computer hadden wij  al contact met haar gehad , maar we hadden ze nog nooit in levende lijve gezien ,( zij is nl onze contactpersoon geweest voor de operatie ). Kirstin Daemers vertelde dat ze enkele testen ging doen , deze testen waren voor de operatie ook al eens gedaan . Ooohhhhh gelukkig ze gaan kijken hoe ik het allemaal hoor met de implantaat . Ik was zelf een beetje bang dat ze er weer andere programma's in zouden gaan zetten , dus alles nog LUIDER , maar gelukkig was dat toch niet zo . Cor mocht ook bij mij in het testkamertje zitten zodat hij weer mee kon luisteren zoals die eerste keer toen hij een hoofdtelefoon kreeg , omdat hij toen te herrie niet kon verdragen  . Er waren verschillende testen , ook mocht ik het hoortoestel links uitzetten zodat het echt alleen de implant was die het hoorde . Het mooie was dat Cor de hoofdtelefoon niet nodig gehad heeft . Hij vertelde naderhand dat ik zelfs nog wel geluidjes hoorde die hij niet hoorde , al moet ik schrijven dat het zo'n gepiep en gefluit enz enz is dat het soms ook moeilijk is om aan te geven of je het hoort of denkt . Ik zou elke keer als ik een verandering van toon hoorde m'n hand op steken , dus het begon plots te piepen , en ik m'n hand weer opgestoken en Cor begint toch keihard te lachen , en wat denk je gaat de telefoon in m'n tas af , dus ja dat was natuurlijk wel een lachertje hé . Hetzelfde als toen ik maandag bij de logopediste was en toen ze vroeg wat ik voor een toestel had , nou ja dan haal je het toch gewoon even van je hoofd af , ik leg dat bij haar op de tafel , en we keken er alle drie naar , nou mensen zit er een knopspeld op de magneet van de zender , ja we maken ook gekke dingen mee waar we ook plezier om kunnen hebben . Toen de testen klaar waren vertelde Kirstin dat ze heel tevreden was , ja ze vond het echt heel goed , dus dat gaf ook weer een voldaan gevoel hoor .
    Wij mochten toen weer plaatsnemen in de wachtruimte en dan zou de audioloog ons komen halen . Na even kwam hij eraan en we gingen mee naar zijn behandelruimte . Hij was ook heel tevreden over de uitslagen van de testen en had uitgelegd hoe het er nu voorstond , dat was een groot verschil . Zo was er ook een test bij die ze voor de operatie ook gedaan hadden , ik heb de test toen met de twee hoortoestellen gedaan en de score was toen 45% , nu was de score met de implantaat en het linkerhoortoestel uit 90% , dus dat is heel mooi hé .
    De audioloog vertelde dat ze aan de hand van de uitslagen het programma aan gingen passen .
    Het was heel duidelijk dat ik een grote hinder had van de hoge geluiden en dat die ook een stuk minder mochten . Ik had ook op een briefje geschreven hoe ik het ervaarde met die geluiden die ik had , en dat paste ook allemaal zo'n beetje bij de uitslagen van de testen .
    Nou mensen ik had veel bewondering voor de mensen van de "Oorgroep" , maar die wordt nog steeds groter , niet te geloven wat die mensen allemaal kunnen , daar neem ik m'n petje voor af .
    De audioloog heeft ook nog enkele kleine testjes gedaan om zeker te weten welke geluidjes ik het prettigste vond om te horen . Toen heeft hij er weer drie andere programma's ingezet , waar ik natuurlijk ook weer kei benieuwd naar was . Toen ik de processor weer aangesloten kreeg toen zijn we gelijk gaan praten , om de verschillen te merken , dat was gelukkig goed en duidelijk .
    Schitterend was het weer om toch een iets rustiger sfeertje te hebben en de achtergrondgeluiden ook meer op de achtergrond te horen .
    Toen hebben we gelijk een afspraak gemaakt , dit was eigenlijk allemaal al gepland , maar omdat er met programma's is geschoven en overgeslagen loopt het behandelplan ook anders . Dinsdag de 11e december gaan we terug naar Antwerpen . Het is natuurlijk ook weer heel afhankelijk wat er dan gedaan wordt , omdat het van mijn ervaringen afhankelijk is wat er veranderd moet worden .
    Toen wij bij "Oorgroep"buiten kwamen klonken de auto's alweer heel anders als toen ik er naar binnen ging , ja echt alles was wel anders , raar eigenlijk hé . Onderweg naar huis heb ik naar de radio zitten luisteren en ik kan het zelf nog niet geloven hoor , maar dan zeg ik zomaar een paar woorden na , en die zijn dan nog goed ook . Ik kan er echt van genieten en Cor natuurlijk des te meer , ja het is toch wel m'n rechterhand hoor .
    Soms vraag ik me weleens af of hij daar nou niet moe van wordt , want het is toch steeds weer oefenen wat we doen .
    Al vind hij soms wel dat ik eens wat meer geduld moet hebben , en dat ik niet iets moet willen in twee weken tijd waar andere mensen 11/2 jaar over moeten doen , en daar heeft hij helemaal gelijk in hoor .
    Zo moet ik eigenlijk ook toegeven dat ik toch wel last gehad heb van die harde geluiden , maar dat ontdekte ik pas toen ze er niet meer waren ..
    Zoals de meeste van jullie wel weten , dat ik pas weet hoe ziek ik geweest ben als ik weer beter ben , en niet op het moment dat ik ziek ben .
    Donderdagavond waren we in Eindhoven bij de oudste en daar kwam de middelste ook met haar vriend , ze waren ook weer benieuwd hoe het gegaan was , en Rachel wilde wel eens even kijken of ik al wat hoorde , zij was een paar meter achter me gaan staan en noemde de dagen van de week door elkaar op , ze was er helemaal verbaasd over dat ik ze na kon zeggen , ook Joyce die stond erbij , en ze hadden me toch plezier die twee meiden  ,  met traantjes in de ogen natuurlijk hè . Toen ging Rachel een hele zin opzeggen , en ik zei het weer na , ja en dan kan de avond niet meer stuk voor ons , echt geweldig is het .
    Na het eten hebben we nog gezellig wat gebabbeld en ook dat ging goed , ik kon gelukkig horen waar de stemmen  vandaan kwamen en hoefde niet zo gespannen te zijn om het allemaal te kunnen volgen .
    Vanochtend (vrijdag) was ik al om half negen in de bossen , ook dat was alweer anders als de andere keren met de implant , een stuk rustiger en ik hoorde nog genoeg , dus prettig wandelen .
    Ook ben ik weer eens naar de gezellige bloemschikcursus geweest, het was alweer een aantal weken geleden dat ik er geweest ben en ze vonden het ook wel fijn om me weer eens te zien en te spreken en natuurlijk om te zien hoe het met de oortjes was . Wat me als eerste opviel was dat ik enkele vrouwen die ik eigenlijk nooit heb kunnen verstaan omdat ze héél zachtjes praten en de mond bijna niet bewogen  , nu wel kon horen en verstaan . Ook viel het me op dat ik toen er op een gegeven moment een medewerkster van het OCMW bijkwam en die begon te vertellen dat ze een aardigheidje kwam brengen voor ons van Sinterklaas . Met zoiets zou ik dan voor mezelf zo'n beetje uit kunnen maken wat de bedoeling is als je een pakje sinterklaasspeculaas krijgt , maar het is veel anders en mooier als je het echt hoort .
    Toen wij gezellig allemaal samen koffie gedronken hadden , ging ook ieder weer z'n eigen weg . Toen ik naar de auto wilde lopen kreeg ik in de gaten dat Georgette naar haar man aan het bellen was en vroeg of die haar op wilde komen halen , dus ik zei tegen haar dat ze met mij mee kon rijden , dus dat was zo gepiept . Normaal gesproken zeg ik altijd tegen iemand die bij mij in de auto zit dat hij of zij geen moeite moet doen om te praten want ik hoor het toch niet en ik kan toch niks terug zeggen , dat was iets wat ik nu niet gedaan had , gewoon omdat ikzelf ook niet wist wat het zou gaan doen , nou en ze begint te vertellen , oooohhh mensen en ik versta toch wat ze zegt , ik moet er wel bij vertellen dat die heel duidelijk praat , en ik heb echt onder het autorijden met haar gepraat , GEWELDIG !!!!!!!!!!!! hé
    Lieve mensen ik ben heel blij dat ik dit alles zo kan en mag schrijven . Soms wordt er weleens gezegd dat iets als muziek in de oren klinkt , ook ik heb dat vaak gezegd , maar eigenlijk wist ik nog niet eens hoe muziek in de oren klinkt , dit heb ik de laatste weken ook mogen ontdekken hoe het werkelijk klinkt , en ik moet zeggen dat het een hele mooie ervaring is om te weten hoe muziek in de oren klinkt
    Mijn wereldje wordt steeds mooier , en daar kan ik heel dankbaar voor zijn , en het is prettig om met jullie allemaal te mogen delen .

    Ik wens jullie allemaal een prettig weekend ,

    En tot m'n volgende verslag ,

    Lieve groetjes Paula

    30-11-2007 om 20:55 geschreven door cordeb  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    27-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dag dat het wat minder was
    Hallo mensen allemaal ,

    Het was vandaag weer even wat minder . Vanmorgen weer begonnen zoals ik dat nu wel  gewoon ben , met het eerste programma beginnen en dan na een tijd gaat er toch programma twee en naderhand programma drie op . Dit gaan eigenlijk altijd wel goed , maar vanmorgen was het toch anders . Ik was vanmorgen al met hoofdpijn wakker geworden , iets wat niet bij mij past , aangezien ik de laatste jaren niet meer weet wat hoofdpijn is , gelukkig  . Wij waren gisterenavond naar een verjaardag bij een van de buren geweest , die buurman was 50 jaar geworden . Nadat het feest van zaterdag zoveel meegevallen was dacht ik dat het die avond ook weer super zou meevallen , maar dat was niet zo , dus ja ....... weet je , ik had eigenlijk al vrijwel snel dat ik dacht was ik nu maar thuis . Ik had al een hele tijd van programma zitten veranderen maar het werd voor mij steeds onduidelijker , laat staan de mensen verstaan , gelukkig dat ik het liplezen dan achter de hand heb zodat ik toch nog iets kan , maar ik voelde me er zeker niet blij mee , gewoon omdat het zaterdag zo goed was gegaan . Cor had het gelukkig ook in de gaten en liet dat ook merken , dus ik dacht al als ik direct naar huis ga dan weet hij in ieder geval wat er aan de hand is . Nou moet ik er wel even bijvertellen dat die buurt van ons wat dat betreft wel heel gemakkelijk is , en er zijn er zelfs nog wel een paar bij die ook minder horen (gelukkig) gemeen eigenlijk hé , ja raar maar als je weet dat je niet de enige bent die moeite heeft met verstaan dan kun je het iets beter hebben . Maar het was toch een avond van inspanning in plaats van ontspanning omdat ik nogal wat moeite voor moet doen .  Ben ik eigenlijk niet meer gewend .
    Toen ik vanmorgen naar de bossen reed had ik al meteen zoiets van eeehhh ik hoor de moter niet draaien , ook raar natuurlijk van mij , omdat ik het de laatste weken wel gehoord heb en vanmorgen dan weer niet , slaat natuurlijk nergens op hoor . Toen ik in het bos aangekomen was begon ik zoals gewoonlijk aan de wandeling van zo'n vier km .
    Ik heb zowat de hele wandeling lopen te draaien en verzetten van de programma's en de volume maar ik was er nog steeds niet tevreden over .
    Ook heb ik tijdens dat draaien en verzetten en ondertussen natuurlijk ook nog lopen en op de honden letten steeds tegen mezelf gepraat , dus oefenen met m'n eigen stem , ik kwam erachter dat als ik het linkerhoortoestel uitzette m'n stem heel duidelijk was en ik mezelf goed kon verstaan . Gelukkig kon ik toen weer tevreden zijn , en dus weer richting naar huis gereden .
    Er zijn momenten dat ik het linkerhoortoestel echt niet fijn vind en dan zijn er weer momenten dat ik het toch weer aanzet .
    Oooohhh mensen soms dan weet ik het zelf af en toe niet meer , en weet je waarom dat is , gewoon omdat het niet gemakkelijk is . Vanavond toen Cor en ik klaar waren met eten toen hadden wij het zoals gewoonlijk over het gehoor . Ik vertelde hem dat ik graag even tien minuten zijn gehoor zou willen hebben zodat ik weet hoe een gehoor nu in elkaar zit en dan zou ik meteen weten wat ik eraan moet laten veranderen , dit omdat wij donderdag weer naar Antwerpen gaan voor een afstelling , dit gebeurt ook steeds op gevoel en ervaring van mezelf .
    Ikzelf weet niet wat echt horen is en ben blij met elk geluid wat ik krijg , maar of ze dan ook werkelijk allemaal goed zijn dat weet ik dus niet .
    Cor vertelde ook dat het geluid van gisterenavond op dat feest bij de buren in de living  zeker heel anders was als dat van zaterdag  in een feestzaal , dat merkte hijzelf ook wel .  Toen had ik ook even zoiets van , dus het ligt nog niet eens aan die processor .
    Ook hebben wij nog even wat oefeningen gedaan , dit ging ook weer goed .  Al met al gaat het toch wel goed en moet ik zeker ook niet te onzeker worden dat het niet goed is , maar het zal er allemaal wel bijhoren denk ik dan maar weer . 

    Groetjes voor jullie allemaal ,

    Paula

    27-11-2007 om 20:55 geschreven door cordeb  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    26-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar de Logopedie

    Hallo beste mensen allemaal ,

     

    Vandaag ben ik voor de eerste keer naar de logopedie geweest . Ik was er zo'n twee weken terug ook geweest maar dat was voor een intake gesprek , en natuurlijk ook om elkaar al een beetje te leren kennen , en dat zat toen al van beide kanten goed . Vanmorgen toen ze me op kwam halen zei ze al meteen dat ze kon zien dat het goed ging , ze zei dat ik er zo stralend uitzag , en dat geloof ik dan ook meteen want ik zit elk moment steeds weer te genieten van de ook elke keer weer nieuwe geluiden , ook zijn het dan soms meerdere geluiden door elkaar en dat vind ik ook heel fijn om naar te luisteren . Toen we Cor en ik dan bij haar in de behandelkamer zaten hebben wij ook weer even over de belevenissen en ervaringen gepraat , en zij ontdekte ook dat het een vooruitgang was met de implantaat . Toen ben ik met haar mee gegaan naar een ander vertrek omdat ze een paar testen wilde doen om te kijken in hoeverre dat het al vooruit gegaan was met het gehoor , ze vertelde dat ze woorden op ging zeggen en die zou ik dan na moeten zeggen , en natuurlijk weer een beetje spannend , kijken wat ik ervan terecht zou brengen . Het zouden lettergreep woorden zijn , en toen kwam het eerste woord , dus ik zei tegen haar wat ik hoorde ( voordeur ) en zij weer , HEB JIJ DAT GEHOORD , we hebben allebei heel hard zitten lachen , en hadden toen ook allebei tranen in onze ogen , ooohhh mensen kunnen jullie je er jezelf iets bij voorstellen hoe blij iemeand kan zijn als ie voordeur meteen na kan zeggen , stelt eigenlijk niks voor maar toch fantastisch hé . Zo hebben wij dus nog even doorgeoefend , en het ging best wel goed , er waren ook woorden bij die ik helemaal niet na kon zeggen hoor . Ik heb moeite met de k en de h en de p en de f en de z , hoewel ik de f en de z als ik het zelf zeg heel duidelijk versta , maar dat schijnt ook weer veel anders te klinken als het in een woord staat of als het onafhankelijk gezegd wordt , nog niet zo gemakkelijk voor mij om het te onderscheiden , maar komt ook zeker wel goed . Ook heeft ze aan Cor duidelijk uitgelegd hoe het nu precies in z'n werk gaat zodat hij er ook goed een hoogte van krijgt , en nu weten wij zelf ook iets beter wat ik kan aangeven bij de volgende afstelling donderdag in Antwerpen . Volgende week maandag ga ik weer terug naar de logopedie .

    Vanmiddag waren Cor en ik naar de bossen geweest in Opoeteren , daar komt onze Viszla Fritz vandaan , samen met z'n moeder Betyar en Esztie en de bazin hebben wij heerlijk een grote boswandeling gemaakt . Wij hadden Petra die bazin al een hele tijd niet meer gezien , en we hadden weer heel wat bij te buurten , ze is Rotterdam's dus dat is ook weer een ander dialect , dat verschil hoor ik dan weer veel beter met voordat ik de implantaat had , verder ging ook dat wel goed vond ikzelf .

    Ik doe jullie allemaal weer de hartelijke groetjes ook van Cor natuurlijk , en tot schrijfs .

     

    Paula

    26-11-2007 om 19:36 geschreven door cordeb  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar de Logopedie

    Hallo beste mensen allemaal ,

     

    Vandaag ben ik voor de eerste keer naar de logopedie geweest . Ik was er zo'n twee weken terug ook geweest maar dat was voor een intake gesprek , en natuurlijk ook om elkaar al een beetje te leren kennen , en dat zat toen al van beide kanten goed . Vanmorgen toen ze me op kwam halen zei ze al meteen dat ze kon zien dat het goed ging , ze zei dat ik er zo stralend uitzag , en dat geloof ik dan ook meteen want ik zit elk moment steeds weer te genieten van de ook elke keer weer nieuwe geluiden , ook zijn het dan soms meerdere geluiden door elkaar en dat vind ik ook heel fijn om naar te luisteren . Toen we Cor en ik dan bij haar in de behandelkamer zaten hebben wij ook weer even over de belevenissen en ervaringen gepraat , en zij ontdekte ook dat het een vooruitgang was met de implantaat . Toen ben ik met haar mee gegaan naar een ander vertrek omdat ze een paar testen wilde doen om te kijken in hoeverre dat het al vooruit gegaan was met het gehoor , ze vertelde dat ze woorden op ging zeggen en die zou ik dan na moeten zeggen , en natuurlijk weer een beetje spannend , kijken wat ik ervan terecht zou brengen . Het zouden lettergreep woorden zijn , en toen kwam het eerste woord , dus ik zei tegen haar wat ik hoorde ( voordeur ) en zij weer , HEB JIJ DAT GEHOORD , we hebben allebei heel hard zitten lachen , en hadden toen ook allebei tranen in onze ogen , ooohhh mensen kunnen jullie je er jezelf iets bij voorstellen hoe blij iemeand kan zijn als ie voordeur meteen na kan zeggen , stelt eigenlijk niks voor maar toch fantastisch hé . Zo hebben wij dus nog even doorgeoefend , en het ging best wel goed , er waren ook woorden bij die ik helemaal niet na kon zeggen hoor . Ik heb moeite met de k en de h en de p en de f en de z , hoewel ik de f en de z als ik het zelf zeg heel duidelijk versta , maar dat schijnt ook weer veel anders te klinken als het in een woord staat of als het onafhankelijk gezegd wordt , nog niet zo gemakkelijk voor mij om het te onderscheiden , maar komt ook zeker wel goed . Ook heeft ze aan Cor duidelijk uitgelegd hoe het nu precies in z'n werk gaat zodat hij er ook goed een hoogte van krijgt , en nu weten wij zelf ook iets beter wat ik kan aangeven bij de volgende afstelling donderdag in Antwerpen . Volgende week maandag ga ik weer terug naar de logopedie .

    Vanmiddag waren Cor en ik naar de bossen geweest in Opoeteren , daar komt onze Viszla Fritz vandaan , samen met z'n moeder Betyar en Esztie en de bazin hebben wij heerlijk een grote boswandeling gemaakt . Wij hadden Petra die bazin al een hele tijd niet meer gezien , en we hadden weer heel wat bij te buurten , ze is Rotterdam's dus dat is ook weer een ander dialect , dat verschil hoor ik dan weer veel beter met voordat ik de implantaat had , verder ging ook dat wel goed vond ikzelf .

    Ik doe jullie allemaal weer de hartelijke groetjes ook van Cor natuurlijk , en tot schrijfs .

     

    Paula

    26-11-2007 om 19:36 geschreven door cordeb  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag ,zaterdag en zondag
    Hallo beste mensen allemaal ,

    Vrijdagochtend was het eigenlijk vrijwel meteen nadat ik opgestaan was al goed raak , ik had het laagste programma ingesteld en het zat al meteen fout , ik dacht nog even wat gebeurt er nou , maar dacht ook meteen weer paula niet zeuren en gewoon doen zoals je alle andere dagen gedaan hebt met de nieuwe geluiden . Toen Cor terug kwam van de honden uitlaten zei hij meteen dat hij Snof in bad zou gaan doen , dat was ook wel nodig want het was nog nooit gedaan . Toen Snof weer lekker fris naar me toe kwam gelopen tilde ik hem even op en toen gebeurde het, het is toch net of dat Snof wat met hoortoestellen heeft zeg , hij ging meteen naar de rechterkant van m'n oor en jawel hoor , dat toestel viel van m'n oor en op de grond , goh wat was ik geschrokken . Nadat ik het hoortoestel weer in gedaan had dacht ik wel dat het misschien toch wel een oplawaai gekregen zou hebben , wetende dat het een teer toestel is , maar gelukkig was dat toch niet zo . Maar ik weet nu dat Snof en hoortoestellen echt niet samen gaan , te weten dat hij als pup m'n nieuwe toestel (wel een andere) dat ik nog maar even had zowat helemaal kapot gebeten had en dat er zelfs in het batterijtje dat erin zat de tandjes inzaten . Hij was toen per ongeluk de douche-ruimte ingelopen en ik had die toestelletjes op de grond gelegd , misschien waren ze ook wel aan het piepen hoor , hij heeft ook van die piepbeestjes waar hij mee mag spelen .
    s'Middags was ik nog steeds niet in m'n uppie met het geluid en kon er nog steeds niet aan wennen . Wel keek ik al een beetje uit naar het programma van André Rieu dat s ávonds zou komen , had er alweer een hoge verwachting van omdat het programma van m'n toestel weer aangepast was , maar dat viel me toch tegen .  Toen het programma al een tijd bezig was had ik het nog steeds niet gevonden wat en welk programma nu het beste of fijnste was om mee te luisteren , en dacht nog even dat het toestel toch wel een opdonder gehad zou hebben door het vallen .
    Ik dacht nog even om het maar gewoon uit te doen , maar had meteen ook weer zoiets van nee daar schiet ik ook niks mee op , dus inhouden dat ding , ja in mezelf zei ik ook nog dat rotding , gemeen hè , dat is toch niet eerlijk om het een ding te noemen .

    Zaterdagochtend heb ik het niet meteen ingedaan , en ben toen als eerste met de honden naar buiten gegaan om ze te laten plassen . Terwijl ik daar liep kwam ik er achter hoe stil het was , ik hoorde geen voetstappen van mezelf en ik hoorde geen pootjes op de weg dribbelen , ooohhhh wat was het weer eng stil , dus ik miste dat ding , om het toch maar even voor mezelf recht te zetten dat ik het nooit geen ding meer zal noemen , ja ik miste het geluid wat er al die tijd was als ik buiten liep zolang als ik de processor heb .
    Toen kwam er tot overmaat van ramp ook nog een buurman aan op de fiets , en jawel hoor hij stapte af want hij had al gevragen hoe het was  , shit , en ik hoorde hem niet , schandalig hé , dus ik maar weer , ja Jef ik heb munnen beste maat thuis laten liggen en nu hoor ik niet zoveel of eigenlijk niks , dus stil .
    Nou mensen geloof maar dat ik toen ik thuis kwam niet wist hoe vlug ik er de processor op had zitten , en gelukkig het zat meteen weer goed , wel heel raar is dat dan hoor als het dan weer wel goed gaat , gelukkig maar .
     's'Middags zijn Cor en ik samen naar Veldhoven gegaan en hebben daar gewinkeld en gezellig een bakje koffie gedronken in onze ouwe vertrouwde "Ludiek" . Het was ook goed om in de drukte te zijn en al die stemmen en stoelen en alle drukte die er omheen is te proeven , ook weer nieuw eigenlijk . Het viel me nog niet eens tegen , toen we weg wilde gaan kwamen er juist een paar mensen binnen die op onze plaats wilde zitten , wij kenden ze van de school van Ruud toen hij op de lagere school zat , en hebben nog even met die mensen staan babbelen , ook dat ging heel goed , was ook fijn om dat zo even te beleven met al die drukte . Ik hoefde niet zoveel moeite te doen om het te volgen en het leek of het een beetje vanzelf ging .
    Nu ben ik er ook achter dat het toestel dat ik links draag voor mij niet zoveel betekenis meer heeft , het is heel onduidelijk terwijl de processor alleen maar steeds meer duidelijkheid geeft . Ik heb zelfs momenten dat ik het gewone hoorapperaat afzet en dan met de processor alleen probeer te luisteren .
    s'Avonds zijn we naar het 25 jarig huwelijksfeest geweest van de buren , ik had toen we er naartoe gingen zoiets van dat wordt dus niks want het zal ook wel rumoerig en druk zijn .
    Toen we daar aan kwamen was ik wel even benieuwd hoe de zaal zou zijn , maar die was perfect , gelukkig niet te groot en het was ook goed aangekleed , gezellig dus , ben eigenlijk meteen zo'n beetje aan de kant blijven staan zodat ik het een beetje over me heen kon laten komen wat m'n bevindingen waren in zo'n menigte , was natuurlijk al een beetje gewend van s'middags .
    Toen werd er gezellig met z'n allen een heerlijke maaltijd verorberd , ook wel goed natuurlijk want als mensen eten dan praten ze ook niet zoveel , dus ik kon het nog steeds wel volgen . Nadat we gegeten hadden kwam er tijd voor het bruidspaar en werd er begonnen met een speech , dat ging in het begin even goed toen ik nog naar de mond kon kijken maar dat was jammer genoeg maar van korte duur .
    Toen kwam even later de muziek op gang en dat was ook weer geweldig zeg , die muziek is zo mooi om naar te luisteren , en eigenlijk kom ik er ook achter dat het vooral de instrumenten zijn die ik hoor , ik heb nog nooit zolang ik me kan herinneren dat instrumentale gehoord , ik kan nog niet precies zeggen wat voor instrumenten het zijn die ik hoor , maar wel dat ik het een geweldig mooi geluid vind en ook van kan genieten .
    Tijdens dat gefeest en gepraat kwam ik tot de ontdekking dat ik zelfs de mensen die langs en tegenover mij zaten best goed kon volgen en er niet zoveel moeite voor hoefde te doen omdat ik het in de verte tussen al die klanken een lichtjes kon horen .
    Het is voor mij wel duidelijk aan het worden , vooral omdat ik er nu echt tussen heb gezeten en m'n ervaring is dat het nieuwe toestel echt m'n redding is geworden  Nu kan ik al een beetje zeggen dat de feesten alleen maar leuker kunnen gaan worden naarmate het gehoor beter zal gaan worden , terwijl ik tot voor een tijd terug het liefste thuis bleef als er iets te vieren viel .
    De achtergrond-geluiden zijn niet te vergelijken van de twee verschillende toestellen die ik heb , het linker hoortoestel geeft alleen veel onduidelijkheid en nog erger terwijl de processor voor mij toch de achtergrondgeluiden als goed overkomen en zeker niet irritant zijn , goh hoe heb ik het toch vol kunnen houden vraag ik me nu af met twee van die onrustzaaiers in mun oren .
    Ik heb zelfs de hoop dat ik links nog eens links mag laten liggen , of anders gezegd , laat ik het maar dat ding gaan noemen , (rotding) ..........
    Ik had een 11/2 uur voordat we naar het feest gingen een nieuwe accu in het toestel gedaan , ook met die gedachte natuurlijk dat ik het toch niet zolang vol zou kunnen houden , met een accu heb ik 8 uur luister-plezier .
    Wat m'n grote fout was dat ik geen reserve-accu meegenomen had , en jawel hoor het was half twee s'nachts en plots werd het stil ....... de accu was leeg ....... en weet je wat ik tegen Cor zei , dat ik naar huis wilde want ik vond er niks meer aan , de muziek klonk niet meer mooi , alleen maar herrie herrie en nog eens onduidelijke herrie , trouwens ik kan me niet herinneren dat ik de laatste jaren ooit zolang op een feest ben gebleven .

    Vandaag zondag , zijn we naar Ruud en z'n vriend in Maastricht geweest . Toen we op de snelweg reden hoorde ik dat de auto's die ons voorbij kwamen rijden over het natte wegdek een ander geluid maken als dat de weg droog is , ook dat is weer een beetje een geluid zoals het strijkijzer doet als het stoomt , een soort sissend geluid .
    Ruud en Jerome hebben beiden een zachte fijne stem en ook dat was voor mij goed om te kunnen volgen zonder probleem .
    Heerlijk is het toch zeg nu ik weet dat het toch wel steeds beter gaat , ook al zijn er momenten dat ik er even m'n twijfels over heb .
    Ik weet dat ik gewoon veel geduld zal moeten hebben en braaf naar de logopedie zal gaan want het komt zeker wel goed .
    Ik ga morgenochtend naar de logopedie , dus jullie blijven op de hoogte !!!!!!!

    Dag lieve mensen allemaal ,

    tot schrijfs Paula  

    25-11-2007 om 20:35 geschreven door cordeb  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    22-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2e fitting 22 nov. 2007

    Hallo mensen allemaal,

     

    Ik ben vandaag weer terug geweest naar Antwerpen , en het is weer supergoed gegaan . Zoals ik al geschreven had in m'n vorige verslag was ik er ook echt aan toe en keek ik weer uit naar vandaag . Ik was weer aan een nieuwe uitdaging toe , en het is niet te geloven maar het wordt echt heel mooi . Ik was ook al hèèl blij met hetgeen wat ik al ontdekt had hoor , maar gisteren toen had ik even zoiets van nu weet ik zo'n beetje hoe het werkt .  Omdat ik steeds ook over die nieuwe geluiden kon praten ofwel met Cor of de kinderen , ze zeiden dat ze die geluiden die ik hoorde eigenlijk niet eens meer hoorden omdat ze daar ook niet op letten  , dus toen zei ik tegen mezelf zo van Paula die geluiden die je nu hoort en waar je zo blij mee bent die hoor je straks als het goed is met je gehoor niet meer , wel raar maar het is wel zo .

    Nou mensen ik ben dus weer in de wolken met m'n nieuwe afstelling . Toen wij Cor en ik dus in Antwerpen bij de oorgroep aankwamen toen kwam de Audioloog er eigenlijk net aanlopen en wij mochten meteen met hem meegaan . De Audioloog vroeg hoe het gegaan was , en toen we dat verteld hadden toen zei hij dat de afstelling door , sorry maar we zijn haar naam vergeten , gedaan zou worden . Een jonge dame kwam eraan en toen ging het dus weer gebeuren , weer spannend natuurlijk . De Audioloog vertelde tegen ons dat we een programma over zouden slaan , dus het werd toen programma zeven acht en negen , keigoed dus weer , als je bedenkt dat ik vandaag eigenlijk programma vier vijf en zes gekregen zou hebben . Even later toen ze samen wat aan het praten en met de computer bezig geweest waren toen zeiden ze , ja hoor daar komt programma een aan hè , ik keek toen naar de audiologe maar ook meteen zei de audioloog wat tegen mij , en het was weer even raar omdat ik hoorde wat hij tegen mij had gezegd en ik niet naar z'n mond had gekeken , nou daar kan ik dan wel een traantje voor wegpinken hè , zo blij ben ik dan . Ik vertrouw er ook helemaal op dat het zeker goed zal komen , wetende dat er flink aan gewerkt zal moeten worden . Het geluid dat ik nu binnenkrijg is alweer veel luider als wat ik vorige week binnenkreeg , maar ik moet schrijven dat het steeds echter wordt (mooier) . Ik heb op de terugweg naar huis ook zitten te genieten van de muziek en heb af en toe het andere toestel helemaal af gezet en dat is toch wel heel speciaal , de muziek wordt steeds mooier om naar te luisteren , ja het klinkt als muziek in de oren . Wel ben ik er ook dankbaar voor dat het altijd toch wel goed opgevangen is door de toestellen die ik steeds aangepast kreeg . Ik  vind ik dat het totaal niet te vergelijken is het geluid van het toestel en wat ik nu al af en toe met de implantaat binnenkrijg , het is zo apart zo speciaal , niet te beschrijven .

    Ik heb vanmiddag het toestel uitgedaan en in Cor's z'n oor gedaan en zei tegen hem dat hij eens moest luisteren naar die auto's zoals ik het dan hoorde , maar dat is natuurlijk ook niet te doen . Met de hoortoestellen die ik altijd gehad heb ontdek ik nu , daar wordt het geluid zoals ik het nu ervaar ingepompt , nu schrijf ik dit wel zo , maar dat zal ook natuurlijk weer verschillen van persoon tot persoon . Ikzelf heb echt de hoop dat ik het andere toestel eens uit zal kunnen laten , en ja zoals we altijd zeggen , gewoon doelen stellen en er voor gaan , dan komt het altijd op z'n pootjes terecht

    Ik ga maandag voor de eerste keer naar de logopedie . Cor had haar vanmiddag aan de telefoon toen we van Antwerpen afkwamen en hij vertelde ook dat het heel goed ging , dus toen heeft ze meteen die afspraak gemaakt . Zei vertelde tegen Cor dat als er spraak waarneming is dat er dan met de logopedie begonnen kan worden . Ik ben er ook wel blij mee , en weet nu dat er ook meteen aan gewerkt wordt omdat het ook echt nodig is om het maar meteen goed aan te pakken . Ik heb er nu ook het volste vertrouwen in dat ik de aankomende week goede vorderingen ga maken op spraakverstaan en ga er me ook helemaal op concentreren . Ik houd jullie op de hoogte .

    Groetjes voor jullie allemaal en tot schrijfs,

    Paula
      

    22-11-2007 om 19:27 geschreven door cordeb  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    19-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag , Zondag en Maandag
    Hallo lieve mensen allemaal ,

    Hier weer enkele leuke en nieuwe belevenissen van de afgelopen dagen , ik was gisteren al bezig geweest met van alles en nog wat op papier zetten en ik had er inderdaad weer een lang verhaal van gemaakt en toen ik dat dus op de weblog wilde zetten toen gebeurde er iets wat ik eigenlijk niet kan vertellen wat het was , maar opeens was dus m'n hele verhaal weg , en ik baalde er wel van en had zoiets van nu stop ik ermee want ik begin toch wel moe te worden , dus vandaar dat ik er even niet was .
    Maar goed het is nog steeds een hele mooie ervaring om de vele verborgen geluiden die er voor mij nooit geweest zijn te mogen ontdekken .
    Zaterdagochtend toen heb ik het voorzichtig aangepakt want als ik dan de processor plaats dan is het van niks naar alles , en wat ook zo mooi is dat ik zelfs ontdek dat als ik dat ding erop zet , het is maar een fractie van 'n seconde maar dan is er dus aansluiting , ja dan is het geluid even onderweg , en als ik dan aan het geluid gewend ben na even dan zet ik er toch weer het volle volume op , ik ben er snel aan gewend .
    Zaterdag heb ik toch wel zo'n beetje een dag gehad van dat het allemaal een beetje teveel aan het worden was , om dat het ongemerkt toch een hele hoop energie vraagt , dat komt volgens mij toch wel omdat ik toch steeds meer wil .
    Eigenlijk kijk ik nu al uit naar de volgende fitting , dat is nu aankomende donderdag weer , dus dat schiet alweer op , en natuurlijk ook weer spannend .
    Zondagochtend toen heb ik even een was weggestreken en dat was ook weer een bijzonder geluid , wij hebben zo'n strijkijzer met dat stoomgeval eronder , op zich niks bijzonders dus , maar toen ik ging strijken toen kwam er toch een geluid uit wat ik ook nog nooit gehoord had , het is misschien raar maar op zo'n moment denk ik dan ook weer ooohhh dat maakt ook al geluid en ik weet niet hoe ik het moet noemen , maar nu weet ik dat het sissen is , hetzelfde als ik ondekt heb wat piepen is .
    Cor vroeg zondag aan mij hoe ik de muziek hoorde , en ik vertelde hem dat het vrolijker klinkt, ja ik zie het dan als helderder  , en nu schrijf ik dat wel zo maar misschien moet ik het wel anders noemen , maar dat zal ook wel weer goed komen denk ik dan maar  . Toen vroeg hij wat ik dan hoorde , en ik vertelde hem dat het nieuwe toestel wel een hoog geluid maakte , en hij weer piept het dan , ja en ik weet eigenlijk niet wat piepen is , maar hij zegt toen tegen mij dat ik het andere toestel uit m'n oor moest halen en dat op de hoogste stand zetten en dan in m'n hand houden , dus Cor weer eeehhh dat is piepen , en ik had het nog nooit gehoord dus ik weer blij dat ik wist wat piepen was , maar toen kwam ik erachter dat het nieuwe toestel dus geen piepend geluid maakte , dus toen zei Cor dat het een krakend geluid moest zijn en inderdaad ik kon het toen ook thuisbrengen met de grote tak die in het bos lag en waar hij toen op ging staan zodat het brak .
    De Prof had donderdag nog tegen ons verteld dat ik een krakend geluid zou kunnen horen , dus dan klopt het ook allemaal wel . 
    Zo heb ik ook de nageltjes van onze honden zondag zitten tellen , heb er nooit bij stilgestaan hoeveel dat er zouden kunnen zijn en ging er eigenlijk maar vanuit dat het aan elk pootje vijf nageltjes zijn maar ben er nu achter dat het er aan elk pootje vier zijn , dus dat is bij elkaar toch 32 nageltjes , maar die nageltjes die dan over de vloer gaan dat is echt een heel mooi geluid en dat zal ik dan maar tikken noemen .
    Zo zien jullie maar dat het allemaal een bijzondere ervaring is en dat die dingen me toch zeker wel wat doen , en dan te bedenken dat ze voor jullie misschien zo gewoon zijn dat je dat nog niet eens meer hoort .
    Vandaag maandag dus was het ook weer een mooi dag , vanmorgen alleen naar de bossen geweest met de honden , wat ik vooral goed hoor is dan weer de bladeren en de pootjes van Fritz en Snof .
    Ook heb ik voor het eerst een klok horen tikken , ik wist nog niet eens wat het was en had al rond gekeken wat het zou kunnen zijn maar ik kon het maar niet zelf uitvinden dus toen toch maar gevraagd , en jawel hoor het was de klok
    .Nou mensen jullie zien wel dat het toch steeds nog heel bijzonder is en dat ik het toestel nu al niet meer zou kunnen missen , als ik het sávonds uitdoe in de badkamer dan mis ik het geluid van het water al , en wat wel fijn is dat ik het s'nachts niet in heb want lekker rustig is toch wel fijn als ik in bed lig .
    Ik ga er nu mee besluiten en doe jullie de lieve groetjes en tot schrijfs .

    Paula 

    19-11-2007 om 20:27 geschreven door cordeb  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    16-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dag met van alles en nog wat
    Hallo beste mensen ,

    Hier weer even het een en ander over m'n belevenissen van vandaag .
    Vanmorgen toen ik opgestaan was toen was er best wel even een raar gevoel in m'n bolletje , het was er maar even maar vreemd was het zeker wel , ook heb ik toen als eerste weer m'n processor erop geplaats want ik vond het 'n gemis zonder dat geluid , ja ik noem het maar geluid want ik weet ook niet hoe ik het anders moet noemen .
    Toen ik het dus ingedaan had liep ik maar meteen door naar de living en daar stonden m'n trouwe viervoeters alweer te kwispelen en blij te zijn maar ik vond het toch allemaal zo'n herrie en dacht op dat moment aan het programma van 
     "Herrie in de keuken " alleen bij mij was het herrie in munnu kop , dus maar snel het programma van 4 ingesteld en toen was het even om te doen , en toen snapte ik ook weer waarom ze gisteren voorzichtig met het programma een begonnen en toen twee en drie , en vanmorgen was het ook weer zo dat ik ook weer vrij snel naar het hoogste programma ging .
    Het blijft echt heel apart en ik weet eigenlijk ook wel dat er nog heel veel op me afgaat komen , maar voor mij is dit ook al veel , gewoon omdat ik weet dat alles een geluid maakt maar ik weet niet zo goed wat ik ermee moet of kan .
    Zo was het ook weer bijzonder toen ik de kippen eten ging geven , zoals gewoonlijk strooi ik dat eten in de ren en zie dat de kippen erin gaan pikken terwijl ik steeds weer graan in de ren strooi , maar nu ben ik er ook achter dat het strooien van dat graan ook geluid maakt en dat de kippen door dat pikken ook weer een geluid bijmaken , jonge jonge wat een bedrijvigheid is het toch allemaal hé .
    Soms is het met de geluiden die ik ontdek net zoals met die ene kip die nu pas aan het leggen is gegaan en het zelf niet in de gaten heeft , die laat volgens mij haar ei gewoon tussendoor zonder dat ze het weet dat ze kan leggen  op de gekste plaatsen  vallen , ze weet nog niet dat ze in het leghokje moeten gaan zitten om haar ei te leggen , en ja zo voel ik het ook 'n beetje ik krijg 'n hele bult geluiden binnen maar ik weet eigenlijk nog niet zo goed  hoe ik ermee moet gaan luisteren , ik laat het allemaal maar naar binnengaan .
    Ik vind het wel heel fijn dat Cor de komende weken veel thuis zal zijn en dat we ook veel samen zijn ook als we weg gaan , hij legt me veel uit over wat ik dan hoor  , om het nu maar even over dat getik te hebben wat ik gisteren beleefde ik vond het toch maar niks en zei het tegen Cor , we waren vanochtend weer samen naar de bossen gereden en opeens was er dat getik weer toen vertelde hij dat het de richtingaanwijzer was die dat geluid maakte , ergens wel te begrijpen natuurlijk maar ik moest het wel ontdekken , en het was opeens niet meer eng of raar .
    Lieve mensen allemaal , zoals jullie nu een beetje op de hoogte zijn begrijpen jullie natuurlijk wel dat het voor mij steeds maar mooier en vrolijker aan het worden is .
    Ik ga vanavond naar het programma van André Rieu kijken , iets waar we de laatste tijd graag naar kijken maar ook iets wat ik eigenlijk nog nooit echt goed heb gehoord omdat er ook veel instrumenten bespeeld worden die alleen maar een hoge toon voortbrengen , dus ben benieuwd hoe dat zal zijn en of ik er verschil in merk .
    Cor had vorige week ook zo'n leuke verrassing voor me bij , hij had twee kaarten gekocht voor het grote concert van André Rieu volgend jaar 28 juni in de Arena in Amsterdam , leuk hé , het zal dan ook een van de eerste concerten zijn die ik zal kunnen echt zal kunnen horen en dat zal ook weer een bijzondere ervaring voor ons samen zijn .

    Ik wens jullie 'n fijn weekend toe en zou zeggen tot schrijfs ,

    Groetjes Paula , ook van Cor natuurlijk  




    16-11-2007 om 20:31 geschreven door cordeb  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    15-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb vandaag mijn prijs opgehaald

    Hallo beste mensen ,

     

    Hier het verslag van de verloop van vandaag , vanmorgen waren wij om negen uur dus in Antwerpen en natuurlijk we vonden het allebei echt heel spannend , toen wij ons aangemeld hadden konden we plaatsnemen in de wachtruimte en toen werd het dus alleen nog maar spannender , toen kwam de Proffessor ons halen en hij vond het volgens ons ook wel een beetje spannend want hij had er een mooie lach opstaan en toen vroeg hij of ik het spannend vond , dus dat was ook zeker het geval , hij vertelde dat hij het zelfs nog wel spannend vond en dan zou het voor mij zeker nog meer zijn .

    Nadat we het even over de operatie en het verloop in het ziekenhuis hadden gehad ging hij in m'n oor kijken , nou dat zag er dus ook goed uit , toen heeft hij het een en ander uitgelegd over de aansluiting van de processor en we hebben het ook over de revalidatie gehad , toen gingen we naar de audioloog die de processor aan zou sluiten , weet je wat zo leuk was hij kwam met een grote doos binnen dus ik meteen nou daar hebben we de blijë doos , toen zei hij nog zo mooi dat het in België de rose of de blauwe doos werd genoemd , enkele van jullie weten dat nog wel hé dat we als we zwanger waren de blijë doos kregen hé , wat waren we dan toch blij doozen hé ..........

    Maar goed toen er dus vanalles uitgelegd was toen ging de audioloog beginnen met de aansluiting , nou mensen dat kun je niet geloven wat er toen gebeurde het was echt fantastisch , het was een geluid wat ik nog nooit gehoord heb , het waren allemaal hoge tonen echt heel raar was dat , dus toen kwam ik er ook achter van dit heb ik nog nooit gehoord , geweldig !!!! , die eerste geluiden die zal ik ook nooit meer vergeten , en dan te bedenken dat ik nog niet eens wist wat het precies was want ik kende ze niet . De audioloog had er dus op een gegeven moment drie verschillende programma"s inzitten en daar zou ik dan de komende week zelf achter moeten komen welke van de drie ik het fijnste vond om te horen . De audioloog verbaasde zich eigenlijk wel over het feit dat ik het hardste programma goed kon verdragen , dat was het programma dat hij er als laatste ingezet had , toen ging hij even weg en kwam met de Proffessor terug en die had weer dat vrolijke gezicht en vroeg hoe gaat het ? dus ik heel vrolijk want ik was echt helemaal vol verbazing over de geluiden die ik binnenkreeg en vertelde dat ik vanalles hoorde en niet wist wat het was , toen vertelde hij dat de audioloog de programma's wel aan mocht passen dus naar programma vier vijf en zes , de programma's die ik dan eigenlijk volgende week donderdag gekregen zou hebben , dus mensen ik lig al meteen een week voor op schema , nee maar alle gekheid op een stokje , het gaat dus eigenlijk boven verwachting . De audioloog had het zo  uitgelegd dat ik het zo moest zien als iemand die nog nooit gesport heeft en dan opeens gaat sporten , die moet zachtjesaan opbouwen om z'n spieren sterk te maken en steeds maar blijven trainen . Als ik bedenk dat ik nog nooit een geluid heb binnen gekregen zoals ik het nu krijg dan moet er bij mij ook veel getraind worden , en daar ga ik ook voor .

    Wel heb ik toen tegen de professor gezegd dat ik het nu ook beter kon begrijpen waarom ik toch wel zo'n 11/2 jaar naar de logopedie zal moeten gaan . Maar het komt zeker wel goed hoor , ik heb er het volste vertrouwen in . 

    Toen om half twaalf buiten stonden moest ik toch echt wel even blijven staan om die geluiden over me heen te laten komen , ik was wel heel blij dat Cor erbij was . In de auto op weg naar huis was het ook allemaal raar , wat een geluiden zeg , ooohhhh en dan dat getik raar maar toen opeens was het weg , nou ja misschien ben ik het zelf wel dacht ik nog , nou mensen ik kan het eigenlijk nog niet eens echt goed uitleggen wat ik allemaal hoorde maar ik werd er wel vrolijk van , ik zat me toch blij te zijn langs munnu Cor die ook zijn geluk niet op kon dat het zo goed ging .Toen we thuis kwamen hebben we gezellig koffie gedronken en een boterham gegeten met nog steeds meer geluiden die erbij kwamen natuurlijk , om het dan nog maar niet over de geluiden die Fritz en Snof teweeg brengen met blaffen aan aaien en het samen spelen en het speelse grommen en met de pootjes en nagels die geluiden voortbrengen op de vloer , ooohhh ik weet nu dat m'n leven nooit meer helemaal stil zal zijn net zo min als dat ik nu elke keer als ik op dit toetsenbord type echt alles maakt geluid , niet te geloven !!!!!!!! Zo zijn we vanmiddag ook met de honden naar de bossen geweest en ook dat was weer een ervaring voor mij wat heel bijzonder was zoals de bladeren die ritselden en de grind die geluid maakte en het water dat geluid maakte omdat Snof er doorheen liep . Ook vind ik het water een mooi geluid maken als ik m'n handen was en het ritselen van een plastic tasje , wat een belevenis is het toch zeg , nee zo had ik het ook echt allemaal niet verwacht . Ik kan me nu ook voorstellen dat ze niet aan beide kanten tegelijk een inplantaat aanbrengen , dan zou ik denk ik gek worden van al het geluid dat ik niet thuis kan brengen . Wat ook zo mooi was dat ik ontdekte dat toen ik vanavond aardappels stond te schillen ook dat zelfs geluid maakte , dus ik met die bak aardappels naar het kantoor waar Cor zat te werken en ik zeg hoor jij dat ook , en zo is het de hele dag gegaan steeds weer nieuwe dingen ondekken . Ik ben ook de hele dag op zoek gegaan naar geluiden en steeds weer ontdekken . Ook waren Cor en ik even naar Peer gegaan om te winkelen , toen we in de schoenwinkel waren waren er wat oudere mensen die dus op een gegven moment af gingen rekenen en jawel hoor daar stond ik me weer te concentreren op wat ik hoorde , gaan die schoenen in een tas ooohhhjeee wat een geluid zeg en een geritsel en dan dat geld in die la wat een beweging is dat toch allemaal jonge jonge schitterend , ik ging toch maar weer met Cor bezig zijn die pantoffels aan het passen was maar ik werd afgeleid door weer steeds dat geritsel van die tassen en ik vond het toch echt wel wat overdreven geluid zeg dus toen toch maar even kijken , nou dat was wel zielig hoor maar die oude man die had Parkinson en die stond met dat ritseltasje in z'n handen goh wat een geluid dat zoiets teweeg brengt zeg , dat bestaat dus ook nog allemaal hé .

    Lieve mensen het wordt een lang verhaal hé , maar jullie zijn nu in ieder geval op de hoogte en weten nu toch in ieder geval dat de prijs de Jackpot is geworden en dat ik het fijn vind dat ik het met jullie mag delen , en zolas jullie weten wordt geluk alleen maar groter als je het kunt delen .

    Ik doe jullie de hartelijke groetjes en tot snel

     

    Liefs Paula en natuurlijk ook van Cor

     

     

    15-11-2007 om 22:36 geschreven door cordeb  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    14-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen is de dag van de waarheid
    Hallo lieve mensen ,

    Hier ben ik dan weer na een afwezigheid van enkele weken , ja zoals jullie al wisten is er de afgelopen weken ook niet zoveel gebeurt , tenminste op enkele bezoekjes  aan de oorarts na , dus het was rustig .
    En zoals de meeste het met een bezoekje Bels hebben kunnen zien is het toch allemaal vlot gelopen , en ben ik weer helmaal de oude , en ben weer lekker met de verzorging van de dieren en met de honden naar de bossen  bezig , dus ik voel me  geweldig goed .
    En  zoals jullie weten is het morgen de dag van de Waarheid , super-spannend zeg !!!!!!!!!!!
    Wij zaten vanavond te eten en toen vroeg Cor of ik de muziek hoorde , maar zoals gewoonlijk hoor ik dat dus  niet , maar ik dacht vanmiddag opeens ooohhh ik zal eens een paar CD tje's opzetten van Frank Boeyen , Cor had ze gekregen van de kids afgelopen vrijdag toen hij jarig was , ja ik denk dat zal hij wel leuk vinden als hij thuiskomt als er wat muziek opstaat , maar toen hij dat dan zo vroeg of ik het hoorde en ik met nee beantwoorde , toen zei hij meteen dat hoor je morgen dan misschien wel .
    Het is heel raar maar m'n buik voelt al de hele dag zo raar , gewoon omdat ik weet dat het een dag gaat worden waarin m'n leven toch wel zal gaan veranderen , ja weet je , ik weet niet wat me te wachten staat , tenminste wat geluid aangaat  , dus spannend , maar het moet wel fijn zijn om geluiden binnen te krijgen die ik waarschijnlijk nog nooit gehoord heb , tenminste niet zoals ik het me kan herinneren , net zo min als ik me kan herinneren dat ik ooit gehoord heb .
    Cor is er ook echt mee bezig , en volgens mij vindt hij het nog spannender als ik , maar dat kan ik ergens ook wel begrijpen , vaak is het voor de mensen die aan de zijlijn staan spannender , wordt dan gezegd .
    Morgenochtend  om negen uur moeten wij in Antwerpen zijn en dan wordt door de Proffessor zelf het toestel aangesloten , ik heb veel bewondering voor deze man net zoals voor de arts die me geopereerd heeft , het is gewoon super wat die mensen voor elkaar gekregen hebben de afgelopen twee maanden , dus petje af !!!!!!

    Morgen breng ik jullie op de hoogte van hoe het gegaan is en hoe het gaat , verder wens ik jullie een prettige avond en tot mails

    Groetjes Paula en natuurlijk ook van Cor

    14-11-2007 om 19:23 geschreven door cordeb  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jippie!!!!!!!!!!!! 1e fitting in Antwerpen
    Hallo lieve mensen allemaal ,

    Ja zoals jullie zien ben ik weer héél blij want we hebben vanmorgen de data's gekregen voor de fittingen die in Antwerpen zullen plaats vinden , ja en dan zal het best wel spannend zijn wat ik dan voor geluiden op zal gaan vangen , naar mijn gevoel kan dat alleen maar meevallen en ik weet dat het zeker wel goed gaat komen en zoals het met de data's gesteld is dan kan ik eruit opmaken dat ik op het eind van het jaar al een heel eind op weg ben naar wat ik graag zou willen .
    Wij hebben ook een afspraak bij de logopediste voor 8 november , dus dan begint de revalidatie , ja zoals jullie het een beetje kunnen bedenken gaat het nu toch allemaal echt beginnen ,en houden we jullie op de hoogte daarvan .
    Vanmiddag ga ik naar de privé-kliniek van Dr Jansenss Varenbeke die mij heeft geopereerd en die zal er dan de hechtingen uit halen, zal wel een opluchting zijn denk zo.

    Afspraken:
    1e Fitting      15 nov. 07
    2e Fitting      22 nov. 07
    3e Fitting      29 nov. 07
    4e Fitting      27 dec. 07

    Nou mensen allemaal ik wens jullie een fijn weekend met mooi weer en tot schrijfs

    Lieve groetjes Paula en Cor

    Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    26-10-2007 om 12:33 geschreven door cordeb  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    21-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn thuiskomst

    Hallo Lieve mensen allemaal ,

    Hier eindelijk eens een schrijven van mijzelf , ja lekker hë !!!!!!!!!! , m'n thuiskomst was echt een feest , Cor was samen met Rachel naar het ziekenhuis gekomen om me op te halen dus dat was al een verrassing dat ze erbij was , en dan zo bezorgd hé dat is echt ontroerend om te zien , want ja op ons Mam daar moeten ze zuinig op zijn denk ik dan zo , dit heeft bij alle drie de kids veel gedaan dat heb ik echt ondervonden , een Moeder hebben die bijna niets hoort en straks kan ze wel gaan horen , weet je dat is rijkdom , en nu weet ik dat ik ooit onze kleinkindertjes als die ook eens gaan komen echt ooit zal kunnen horen .
    Als ik het eerlijk moet schrijven begin ik het steeds spannender te worden , het was ook al een grote meevaller dat de NKO-arts ons kon vertellen dat het er echt heel goed uitzag en dat het resultaat van gaan horen ook goed zal zijn omdat de gehoorzenuw altijd goed onderhouden is doordat ik altijd de hoortoestellen gedragen heb , dus een super uitslag was dit . Nu mensen ik denk ook wel dat ik nog eens extra van geluk mag spreken dat ik bij deze NKo-arts terecht ben gekomen , het is echt een super goede Chirurg zeg , zo kundig als hij is , en weet je wat ook zo fijn was ik heb echt alleen met deze man te doen en verder geen andere gezichten , dus gewoon helemaal weten waar ik aan toe was en dat geeft ook een goed gerust gevoel .
    Het heeft toch allemaal ook zo moeten zijn dat ik duizeligheid heb moeten krijgen zodat ik in het ziekenhuis terecht zou komen , dus ook dat is weer ergens voor bedoeld denk ik dan maar weer .
    Ik heb vannacht al op de kant geslapen waar de implantaat inzit , goed hé , ja het is wel een beetje raar want ik voel dan natuurlijk wel dat er wat zit , en het doet geen pijn meer gelukkig .
    Weet je het rusten dat is wat me nog het meest tegenvalt van allemaal , gewoon dat lanterfanten dat is niks voor mij hé en dan ook nog de hele dag hé , maar mun menneke die zorgt wel heel goed voor mij echt ik kom niks tekort , wij weten allebei dat de week die nu gaat komen ook heel belangrijk is voor de genezing zodat de implantaat goed vast gaat zitten , maar ik weet ook wel dat ik ook niks zou kunnen als ik het zou moeten gewoon omdat het bolletje er niet klaar voor is .
    Vrijdag gaan wij terug naar de NKO-arts en dan mogen de hechtingen eruit , zal ook wel fijn zijn als die eruit zijn , het begint nu een beetje te kriebelen omdat het aan het genezen is , dus jullie zien wel dat het de goede kant uitgaat .
    HHmmmm ik begin al lekker eten te ruiken vanuit de keuken , ik laat Cor helemaal doen wat hij wil doen en ik moet zeggen dat het hem verrekte goed lukt en dat het huishouden op rolletjes verloopt , knap is dat toch zeg als je daar ook geen zorg over hoeft te hebben , en dan zegt ie ook zo mooi , we moeten er samen iets voor doen en dan komt het allemaal goed en daar gaan we dan ook voor hé .

    Lieve mensen ik zou het liefst jullie allemaal persoonlijk een mail willen schrijven maar dat laat ik toch nog maar even wachten , ik wil jullie allemaal bedanken voor de lieve en warme wensen en medeleven , en voor de vele kaarsen die er gebrand hebben , en ik blijf jullie op de hoogte houden van het verder verloop , en zoals jullie weten de koffie staat klaar , dikke knuffels van mij en de groetjes van Cor .

    Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    21-10-2007 om 17:31 geschreven door cordeb  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)


    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • familie Ceunen-Moors (sandra)
        op
  • Super!! (sjeanne)
        op Een dag met van alles en nog wat
  • geweldig (Joyce)
        op Een dag met van alles en nog wat
  • gaaf (peer en det)
        op 2e fitting 22 nov. 2007
  • Prachtig!! (Cees en Trudy)
        op Een dag met van alles en nog wat
  • hartstikke goed (peer en det)
        op Een dag met van alles en nog wat
  • wat mooi om te lezen (Netty)
        op Ik heb vandaag mijn prijs opgehaald
  • op naar een nieuwe belevenis (Georgette)
        op jippie!!!!!!!!!!!! 1e fitting in Antwerpen
  • Dikke kussen (Rachel)
        op jippie!!!!!!!!!!!! 1e fitting in Antwerpen
  • dansje (Anni)
        op jippie!!!!!!!!!!!! 1e fitting in Antwerpen
  • geweldig (henny)
        op Naar huis
  • een lieve groet (Georgette)
        op Mijn thuiskomst
  • SUPER (joyce)
        op Mijn thuiskomst
  • wooowwwwww (Rachel)
        op Mijn thuiskomst
  • geweldig... (yvonne)
        op Naar huis
  • De Zon (Anni)
        op Naar huis
  • Welkom thuis (Cees en Trudy)
        op Naar huis
  • Tranen van geluk !!! (Anni)
        op Laatste nieuwtjes
  • wereld open (de Brouwer)
        op Middagbezoek 19-10-2007
  • D'n Sanderskes (Bart en Yvonne)
        op Middagbezoek 19-10-2007
  • Archief per dag
  • 30-03-2008
  • 01-01-2008
  • 26-12-2007
  • 13-12-2007
  • 11-12-2007
  • 10-12-2007
  • 07-12-2007
  • 06-12-2007
  • 03-12-2007
  • 30-11-2007
  • 27-11-2007
  • 26-11-2007
  • 25-11-2007
  • 22-11-2007
  • 19-11-2007
  • 16-11-2007
  • 15-11-2007
  • 14-11-2007
  • 26-10-2007
  • 21-10-2007
  • 20-10-2007
  • 19-10-2007
  • 18-10-2007
  • 17-10-2007
  • 12-10-2007
  • 08-10-2007
  • 27-09-2007
  • 07-08-2007
  • 31-07-2007
  • 27-09-2005

    Gastenboek
  • verbaasd
  • SUPER
  • weer gelezen
  • paulas dagboek
  • paulas dagboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs