Hoe meer CO2, hoe beter!? Volgens velen niet. Volgens sommigen wél. Deze laatsten halen zelden de media, maar hebben best een verhaal dat aandacht verdient... Even op een rij: CO2 zorgt voor een hogere en efficiëntere landbouwproductie, is bevorderlijk voor de biodiversiteit en verzuurt, in tegenstelling tot wat het IPPC zegt, de oceanen niet. Tijdens de vierde conferentie over klimaatverandering van het 'Heartland Institute' kwamen deze positieve effecten van de stijging van het CO2-gehalte in de atmosfeer aan bod. Met een groeiende wereldbevolking, en hun andere eetpatroon, is een stijgend voedselaanbod ideaal. Uit experimenten, geïnventariseerd door Craig en Sherwood Idso blijkt dat een stijging van het CO2-gehalte in de atmosfeer met 300 ppm tot 700 ppm leidt tot een extra opbrengst aan granen met 36%, groenten met 45%, vruchten met 33% en bomen met maar liefst 70%. In de afgelopen honderd jaar zouden de opbrengsten van de landbouw al gestegen zijn met ruim 10%, dankzij de extra hoeveelheid CO2 in de lucht. De toekomst zal uitwijzen wie het bij het rechte eind heeft...xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />