Tourism, a matter of time
Inhoud blog
  • comment - Groupon: een promotiefenomeen, droom of nachtmerrie voor het toerisme?
  • Toestand Egypte
  • Vluchten naar Egypte toch gecanceld
  • Protesten in het Midden-Oosten, grote gevolgen voor TO?

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    You have to click, if you want to understand Tourism
    07-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rome heft toeristentaks van 3 euro en 2 euro per nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rome gaat door met zijn plannen om vanaf 1 januari een toeristentaks van 3 euro per nacht te heffen voor wie verblijft in vier- en vijfsterrenhotels en van 2 euro voor alle andere accommodatie. De 'Contributo di Soggiorno' wordt betaald bij het uitchecken en wordt ook aangerekend voor touringcarchauffeurs en reisleiders, zelfs als die gratis overnachten.

    Waar gaat het geld naartoe?

    - Wordt dit geld gebruikt voor betere infrastructuur en diensten voor de toeristen?

    - Of gaat het geld onmiddellijk naar de staatskas, gebruikt voor de inwoners i.p.v. de toeristen?

    Er bestaan verdeelde meningen over. Het is een goed idee dat men een soort van toeristenbelasting gaat heffen, als het wordt gebruikt voor het toerisme. Het wegennet wordt beter, waardoor de toerist sneller zijn bestemming bereikt. Want Rome op zich is al een wespennest.

    De toeristenbelasting kan ook een manier zijn om de staatskas te spijzen en dat de inwoners daar de voordelen van krijgen. Zij moeten bijvoorbeeld minder belastingen betalen. Maar is het niet terecht dat wij belastingen moeten betalen om Rome te ontdekken. Het toerisme brengt namelijk veel vervuiling en lawaaihinder met zich mee. En wie is de dupe? De lokale bevolking. Is het dan ook niet normaal dat wij moeten betalen voor wat wij “consumeren”. Maar moet het zoveel zijn? 3 euro per nacht voor vier -en vijfsterrenhotels en 2 euro voor wie verblijft in andere accommodaties. Waarom moet degene die in een vijfsterrenhotel slaapt meer betalen dan in een tweesterren hotel? Ligt het verbruik hoger? Hebben de mensen die in een suite slapen meer geld dan degene die in een jeugdherberg gaat slapen?

    07-12-2010, 14:06 geschreven door Evi Reuvers  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Continental Airlines schuldig aan crash Concorde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Continental Airlines is verantwoordelijk voor de ramp met de Concorde op 25 juli 2000. De Concorde van Air France was opgestegen in Charles De Gaulle. Maar kort na vertrek vloog de Concorde in brand. 113 doden was het resultaat van het ongeluk. De oorzaak voor de brand bleek een stuk metaal te zijn van Continental die op de startbaan was achtergebleven. Het stuk metaal vernietigde een band van de Concorde. Daarna sloeg een stuk rubber een gat in de brandstoftank. Het vliegtuig kreeg onvoldoende snelheid en stortte neer op een hotel. 109 inzittenden en vier mensen op de grond overleefden de crash niet.

    Nu wordt Continental na 10 jaar veroordeeld en moet het bedrijf 1 miljoen euro betalen aan Air France. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij zegt dat ze tijdens het proces geen rekening hebben gehouden met constructiefouten van de Concorde zelf en gaan in beroep.

    Later meer over wie de schuldige is …

     

    06-12-2010, 19:49 geschreven door Evi Reuvers  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse luchtruim weer open
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De luchtverkeersleiders in Spanje zijn zaterdagmiddag naar hun werkpost teruggekeerd. Het volledige Spaanse luchtruim zou intussen weer opengesteld zijn, maar het vliegverkeer op de Spaanse luchthavens is wel nog niet hervat.  Zo zou het nog '24 tot 48 uur' duren om naar de normale situatie terug te keren. Dat heeft de Spaanse minister van Transport José Blanco gezegd op CNN+. 

    Eerder maakte de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken bekend dat het luchtruim tot zondagochtend gesloten zou blijven, maar dat blijkt voorbarig. Even voordien had de regering de noodtoestand afgeroepen. Dat is ongezien: het is van 1975 geleden, toen dictator Franco overleed, dat de noodtoestand werd uitgeroepen. De luchtverkeersleiders die niet aan de slag gingen, liepen het risico gearresteerd te worden en een celstraf van zes jaar op te lopen.

    Die dreigementen werken: onder druk van de mogelijke gerechtelijke vervolging gingen de luchtverkeersleiders toch weer naar hun bureau. Ongeveer 28 van de 58 sectoren van het Spaanse luchtruim worden opnieuw gecontroleerd, aldus de luchthavenautoriteit ANEA.

    Ziek

    Vrijdagavond moesten een viertal luchthavens in Spanje (inclusief Canarische eilanden en Balearen) gesloten worden door de actie van de luchtverkeersleiders. Die meldden zich massaal ziek, waardoor er plots een tekort aan personeel was om de veiligheid van het Spaanse luchtruim te garanderen. De actie kadert in de moeizame onderhandelingen over een nieuw statuut. Er wordt al lang onderhandeld over nieuwe loon- en arbeidsvoorwaarden, vooralsnog zonder resultaat.

    In de nacht van vrijdag op zaterdag besliste de Spaanse regering om het leger in te zetten om de luchtverkeersleiding over te nemen. Maar dat is uiteindelijk niet gebeurd. 

    Problemen in Brussel en Charleroi

    Door de actie zijn naar schatting al 300.000 passagiers gestrand.

    De actie zorgt ook voor hinder in België. De vluchten van en naar Spanje kennen meerdere uren vertraging, zo valt af te lezen van de website van Brussels Airport. Een drietal vluchten, uit Barcelona en Madrid, werd afgelast.

    In Charleroi zijn drie vluchten, naar Valencia, Barcelona en Madrid, afgelast. Woordvoerster Mélissa Milioto raadt passagiers aan om voor vertrek de website van BSCA te raadplegen.

    Hoeveel  stakingen gaan er nog volgen?

    Na de staking in België en Griekenland dit jaar, heeft nu ook het Spaanse luchtruim gestaakt. Dit heeft grote gevolgen voor heel het luchtruim in Europa. Waarom denken de stakers niet eerst na over de financiële gevolgen van hun staking? Het kan dat ze slechte arbeidsvoorwaarden hebben. Maar door een staking kan er nog meer verlies voor hun zijn. Luchthavens, airlines, TO en nog andere partijen delen mee in de klappen. Door de staking moeten de luchthavens zorgen voor slaapplaatsen voor de gestrande toeristen. De TO's moeten alle middelen ter beschikking stellen om op zo een snelle en goed mogelijke manier de toerist hulp aan te bieden (hotels aanbieden, bussen inzetten,...). Ze moeten proberen om de klant tevreden te houden. Dit kan zeer moeilijk zijn, want door de lange wachttijden kunnen de toeristen gefrustreerd geraken.
    Maar door een snelle en klantvriendelijke service kunnen de toeristen goede mond aan mond reclame geven aan andere mensen. Hieruit kunnen de TO’s en airlines hun voordeel uit halen om hun verlies van de staking te compenseren.

     

    04-12-2010, 19:11 geschreven door Evi Reuvers  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK 2018 in Rusland –een goede zaak voor België?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De laatste week konden we er niet onderuit. In welk land gaat het WK 2018 door?

    De kandidaten waren: Rusland, Engeland, België/ Nederland en Spanje/Portugal.

    De grootste winnaar is Rusland!

    Naar mijn mening mogen we tevreden zijn dat het WK niet doorgaat in ons land. Er zijn een aantal voordelen aan verbonden, maar de nadelen wegen op tegen de voordelen.

    De nadelen:

    - De organisatie kost handenvol geld.

    - Er worden stadia gebouwd, die na het WK in verval komen te staan.

    - Waar zullen de voetballiefhebbers verblijven? Hebben we genoeg logiesmogelijkheden?

    - De toeristen blijven weg uit ons land tijdens het WK, omdat het niet meer leefbaar is door de voetbalgekte ( WK schrikt de toeristen af)

    - Het inkomend toerisme in ons land, zal tijdens die periode heel beperkt zijn. Weinig musea worden bezocht. De voetballiefhebbers zijn niet geïnteresseerd in ons land omwille van zijn prachtige kunststeden, maar zijn nu eenmaal geïnteresseerd in de allerbeste voetballers van heel de wereld die zich bevinden in ons land.

    - Er wordt veel promotie gemaakt, dat handenvol geld kost.

    - Doordat we maar een klein landje zijn en een dicht wegennet hebben, zal het WK voor nog meer file zorgen en de economie blijft stilstaan (mensen geraken niet op hun werk).

    Dit zijn een paar nadelen die we hadden kunnen ondervinden. Maar goed dat het WK in een land doorgaat dat groot en rijk genoeg is om het WK te organiseren.

    Niet tegenstaande heeft het WK 2018 ons nu 10 miljoen euro gekost voor de campagne. De uitslag dat België/ Nederland het WK niet mocht organiseren, kwam hard aan bij de voetbalbond. Maar ze zijn tevreden dat ze hebben meegedaan en vonden de samenwerking met elkaar interessant.

    03-12-2010, 19:53 geschreven door Evi Reuvers  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar naartoe tijdens de kerstvakantie?

    Waar naartoe tijdens de kerstvakantie?

    Londen en Frankrijk zijn de goedkoopste bestemmingen om op vakantie te gaan.

    De Belgen hebben al massaal geboekt voor het komend kerstverlof. Dit volgens cijfers van Thomas Cook en Jetair. Er zijn al 7 tot 15 procent meer boekingen dan vorige winter. Dit komt door verschillende redenen.

    De consument die naar Frankrijk gaat,  kan genieten van 50 % korting in de tweede week van de kerstvakantie. Dit komt doordat de vakantie van de Fransen een week eerder begint. Dit is natuurlijk een heel groot voordeel voor de consument.

    Dit jaar is Londen de populairste bestemming voor de citytrips. De verklaring hiervoor is de goedkope Britse pond. Daardoor gaan veel mensen kerstshoppen in Londen.

    Dus neem u koffers en vertrek naar Londen of Frankrijk tijdens de kerstvakantie. Daar zal u de meeste koopjes kunnen doen.

     

    01-12-2010, 19:49 geschreven door Evi Reuvers  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Space Tourism - a matter of time

    In 1969 zet Neil Armstrong zijn voet als eerste mens op de maan. Vanaf dan verandert alles voor de mensheid. Alles gaat sneller…

    Op 22 oktober 2010 heeft Virgin Galactic de eerste commerciële ruimtevaartvlucht gemaakt naar de ruimte. In 2011 vertrekken er ruimtevaartuigen met toeristen naar de ruimte. Dit kost $ 200 000 per ticket. Daarentegen biedt Space Adventures een ticket naar de ruimte aan voor $ 100 000. U ervaart dan tien minuten gewichtloosheid. Is de klant bereid om dit te betalen als hij weet dat hij eerst medische- en veiligheidstesten moet ondergaan? Hij moet ook een goed contact hebben met de piloot en de ruimtevaarders voordat ze vertrekken naar de ruimte.

    Het antwoord op deze vraag is “JA”. Nu al heeft Virgin Galactic 80 000 mensen op haar lijst staan. De kost om een ruimtevaartuig naar de ruimte te schieten, kost volgens NASA $ 20 000. Dus het is een erg winstgevende onderneming als u weet dat één ticket $ 200 000 kost.  Maar hoe geraken ze het aan het geld? Dubaï investeert $ 280 miljoen in Virgin Galactic en heeft 32 % van de aandelen in handen.

    Specialisten zeggen dat na 10 jaar de prijs zeker gaat dalen omdat er meer aanbieders op de markt gaan komen. KLM bijvoorbeeld gaat in 2014 plezierreisjes aanbieden naar de ruimte. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij gaat daarvoor in zee met Space Experience Curaçao (SXC).

    Als dat nog niet genoeg is, verwacht CEO Anderson van Virgin Galactic dat in 2060 de eerste toeristen gaan verblijven in hotels op de maan.

    Daar heb ik wel een paar bedenkingen bij:

    - Is dit veilig genoeg?

    - Zijn er genoeg investeerders om dit te financieren?

    - Is dit haalbaar in die 50 jaar, als u weet dat er geen leven op de maan is?

    Onze kinderen zullen over 50 jaar in een computergestuurd leven moeten samenleven, waar de tijd niet meer te meten is, omdat het allemaal te snel gaat.

    Denk daar maar eens over na, voordat er mensen in de ruimte worden geschoten.

    27-11-2010, 12:21 geschreven door Evi Reuvers  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De voor-en nadelen van "Social Media" voor toeristische spelers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als u uw bedrijf op Twitter, Facebook of Linkedin plaatst, moet u rekening houden met een aantal voor-en nadelen. Nadat u dit gelezen heeft, moet u voor uzelf uitmaken wat u doet ten voordele van uw bedrijf.

    De sterke kanten van social media:

    1. Social media sites (Twitter, Facebook, Linkedin,...) zijn actueel. Een grote groep consumenten (toeristen) zijn actief op deze sites, waardoor je deze ook makkelijk kunt bereiken.
    2. De inhoud van social media websites is altijd eenvoudig te verspreiden binnen een netwerk. Dit houdt in dat zeer snel een effect kan plaatsvinden. Bijvoorbeeld: Thomas Cook Belgium zet op Twitter dat er een speciale korting is, dit nieuws wordt verspreid op het net. Na een bepaalde zijn deze reizen niet meer beschikbaar.
    3. Sociale media scoren zeer goed in zoekmachines als Google, vanwege het relatief objectieve en betrouwbare karakter. Toeristen zoeken meestal hun vakantie via zoekmachine Google. U moet zorgen dat u op de eerste plaats komt te staan.

    De zwakke kanten van social media:
    1. Consumenten en medewerkers kunnen alles zeggen over je bedrijf op sociale media websites. Dit kan zorgen voor veel positieve publiciteit, maar ook voor slechte publiciteit, ook als dat niet terecht is.
    2. Social media zijn niet altijd zo betrouwbaar als gezegd wordt. Veel berichten op Twitter betreffen bijvoorbeeld geruchten die door de massa worden versterkt en vervolgens niet waar blijken te zijn.

    26-11-2010, 19:39 geschreven door Evi Reuvers  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Start
    Dag allemaal

    Vandaag ben ik begonnen met een blog naar aanleiding van mijn studie Toerisme en Recreatiemanagement.
    Dit volg ik in de Xios Hogeschool Limburg. Ik zit in mijn laatste jaar, waardoor Actua zéér belangrijk is.

    Op deze blog zal je regelmatig artikels zien verschijnen over de toeristische wereld. U kan mijn mening altijd lezen.
    Ik hoop dat jullie het tof en leuk gaan vinden.

    Groeten

    Evi

    26-11-2010, 19:06 geschreven door Evi Reuvers  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 25/04-01/05 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010

    Blog als favoriet !

    agenda

    persoonlijke agenda



    Over mijzelf
    Ik ben Evi Reuvers, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Evi.
    Ik ben een vrouw en woon in Houthalen-Helchteren (België) en mijn beroep is Student Toerisme- en Recreatiemanagement in Xios Hogeschool Limburg.
    Ik ben geboren op 19/09/1990 en ben nu dus 34 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: basketbal, reizen, tijdschriften lezen, toerisme.
    Ik ben een laatstejaarsstudent in toerisme. Ik studeer in de Xios Hogeschool Limburg in Hasselt.


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs