Tourism, a matter of time
Inhoud blog
  • comment - Groupon: een promotiefenomeen, droom of nachtmerrie voor het toerisme?
  • Toestand Egypte
  • Vluchten naar Egypte toch gecanceld
  • Protesten in het Midden-Oosten, grote gevolgen voor TO?

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    You have to click, if you want to understand Tourism
    25-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.citytrips actief
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tijdens een stedentrip is winkelen veruit de populairste bezigheid, zo blijkt uit onderzoek van Stedentripper.com. Het bezoeken van een lokale bezienswaardigheid, zoals de Eiffeltoren of de Big Ben, volgt op een tweede plek. Ruim driekwart houdt het tijdens een citytrip echter niet bij één activiteit. Verrassend is de populariteit van een bezoek aan een kroeg, pub of discotheek. In met name België en Duitsland is het mogelijk om een bezoek aan een brouwerij of bierhuis te brengen, maar dat dit, samen met kroegen en discotheken, boven een museumbezoek zou eindigen, werd niet verwacht.

    1.
    Winkelen
    87%
    2.
    Lokale bezienswaardigheid
    61%
    3.
    Kroeg, pub of discotheek
    41%
    4.
    Museum
    38%
    5.
    Kerk
    23%
    6.
    Paleizen en andere gebouwen
    19%
    7.
    Stadstour
    18%
    8.
    Dierentuin of pretpark
    16%
    9.
    Theater en opera
    13%
    10.
    Lokale evenementen of festiviteiten
    11%

    Deze vaststellingen zijn zeer interessant voor de steden, vooral voor hun management.  De stadstour staat bijvoorbeeld op de zevende plaats met 18 %. Dit kan men opkrikken door de stadstour meer te promoten of bijvoorbeeld een marktonderzoek te doen naar de stadstour. Is de stadstour wel interessant? Voor welke doelgroepen? Prijs kwaliteit verhouding? Makkelijk bereikbaar? Goed aangegeven? Dus na een aantal jaar zouden de steden een onderzoek moeten doen of hun stadstour wel aanslaat en of er genoeg inkomsten binnenkomen. Men moet zich de vraag stellen, hoe kunnen we dit verbeteren? Zo kan die 18% bijvoorbeeld 25 % worden. Winkelen staat op de eerste plaats met 87 %. Dit is zeer goed voor de steden want er zullen veel mensen zijn die buiten het winkelen ook iets zullen consumeren. Men moet ook proberen om die mensen aan te trekken voor een stadstour om het percentage te doen stijgen.

    25-12-2010, 18:16 geschreven door Evi Reuvers  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.klachten van zakenreizigers over hotelkamer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als je in de toeristische sector gaat werken, moet je vooral weten waarover de klanten klagen.
    Carlson Wagonlit Travel heeft een onderzoek gedaan wat de zakenreizigers over hun hotelkamer vinden. Hieronder het resultaat.

    Zakelijke bezoekers ergeren zich het meest aan vieze hotelkamers, aldus onderzoek van Carlson Wagonlit Travel. Ruim 42% van de zakenreizigers geeft aan dat de hygiëne op hotelkamers sterk verbeterd kan worden. Op de tweede plaats van ergernissen wordt genoemd de slecht regelbare klimaatsystemen in de kamers, direct gevolgd in de top drie de overlast van luidruchtige hotelgasten. Ook slechte bedden en kussens en te krappe kamers behoren tot de veel gehoorde klachten. Iedere reiziger blijkt regelmatig met deze en andere ongemakken in hotels geconfronteerd te worden.

    25-12-2010, 18:05 geschreven door Evi Reuvers  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorlopig geen landende vliegtuigen op Brussels Airport
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als gevolg van het winterweer geeft Brussels Airport vrijdag voorrang aan vliegtuigen die opstijgen. Tot 16 uur zullen er geen landende vliegtuigen zijn, aldus de luchthaven.

     

    Volgens de woordvoerder van de luchthaven zijn alle landings- en startbanen open, maar het is technisch heel moeilijk om ze  gebruiksklaar te maken. Laden en lossen en tanken van brandstof verlopen moeizaam.

    Daarom wordt prioriteit gegeven aan vluchten die vertrekken. De voorspelling was vrijdagmorgen dat er tot 16 uur geen vliegtuigen zullen landen in Zaventem.

    Charleroi

    De luchthaven van Charleroi was donderdagavond enkele uren dicht als gevolg van de sneeuw. Daardoor moesten 18 vluchten worden geannuleerd en strandden 2.000 passagiers.

    Luik

    De luchthaven van Luik was in de nacht van donderdag op vrijdag gedeeltelijk gesloten, maar ging vrijdagmorgen om 6 uur weer open. De luchthaven ontving vijf afgeleide Ryanairtoestellen,  waarna de passagiers naar Charleroi werden gebracht.

    Door de hevige sneeuwval zullen een aantal mensen de nacht moeten doorbrengen in Brussels Airport. Daar zullen ze kerstavond moeten vieren. Het Rode Kruis is volop bezig met veldbedden en dekens te verzamelen.

    Een witte Kerst kan leuk zijn voor degene die thuis bij hun familie en vrienden gezellig rond de tafel zitten. Maar de mensen die urenlang moeten wachten om op het vliegtuig te stappen richting familie in het buitenland is andere koek. We moeten ook denken aan de mensen die al dagenlang bezig zijn om Brussels Airport zo goed mogelijk sneeuwvrij te maken. Zij verdienen een pluim dat ze er alles aan doen om vliegtuigen te laten opstijgen. Ze zijn al enkele dagen druk in de weer.

    Er zijn veel klanten die geen begrip hebben voor de omstandigheden en de vertragingen. Websites van luchthavens die plat liggen doordat zoveel mensen willen checken of hun vlucht nog doorgaat. Dit gebeurt allemaal tijdens de feestdagen en het begin van de kerstvakantie. Juist wanneer er heel veel mensen willen ontsnappen van de sneeuw en warmere oorden willen opzoeken. Deze ellende kon niet beter zijn voor de touroperators en de luchtvaartmaatschappijen. In deze tijd draaien ze het meest van hun omzet. Maar juist nu ligt alles plat en zullen er veel compensaties moeten gegeven worden aan de klanten. Of denk maar aan de voedingsbonnen voor de gestrande passagiers. Wie gaat dit allemaal betalen?

     

    24-12-2010, 13:45 geschreven door Evi Reuvers  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Best Tours failliet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Brusselse rechtbank van koophandel heeft donderdag het faillissement van touroperator Best Tours uitgesproken.

    Wie op reis is of nog een reis geboekt had bij het bedrijf kan terugvallen op het Garantiefonds Reizen. Alle reizen gaan zeker door, zo wordt verzekerd.

    Best Tours is de grootste onafhankelijke touroperator van het land, gespecialiseerd in verre reizen  na de mastodonten TUI/Jetair en Thomas Cook/Neckermann. Het bedrijf verwijst als reden voor het falen naar de opeenstapeling van tegenvallers voor de sector de voorbije twee jaar: financiële en economische crisis, Mexicaanse griep, IJslandse aswolk.

    De Brugse touroperator Escape is kandidaat om het failliete Best Tours over te nemen. Het Garantiefonds Reizen heeft hen in eerste instantie aangeduid om de reizen van de 5.600 klanten van Best Tours verder uit te voeren en de tweede stap is een overname.

    Test-Aankoop noemt het faillissement van Best Tours allesbehalve een goede zaak voor de hele sector. "De reisorganisatiemarkt wordt nog meer verengd aangezien de twee grote groepen actief in ons land, TUI/Jetair en ThomasCook/Neckerman, nu al meer dan 85 procent van de markt bezitten. Best Tours daarentegen was een relatief kleine nichespeler, met een goede reputatie, een goed netwerk van onafhankelijke reisagenten en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Best Tours werkte hoofdzakelijk met vaste prijzen zonder supplementen, in tegenstelling tot de twee grote groepen waar allerhande supplementen dagelijkse kost zijn", luidt het in een persbericht.

    Wat gaat het gevolg zijn voor de reissector. Zal de Belgische toeristische sector helemaal gedomineerd worden door de twee grote mastodonten of zal Escape (de overnemer) de niche markt naar voorschuiven en zo nieuwe exotische bestemmingen aanbieden?

    Wordt vervolgd…

    23-12-2010, 19:39 geschreven door Evi Reuvers  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.online reserveren

    Belgen hebben alsmaar meer vertrouwen in het online reserveren van hun vakantie, zo blijkt uit een Sunjets-enquête bij 17.891 personen. Vakantiegangers zoeken de voordelen van het internet en die van een touroperator. Acht op tien boekt een pakketvakantie via het internet en 87% boekt slechts op websites van bekende merken. Mensen die liever geen vakantie boeken via het internet doen dat omdat ze het internet te onpersoonlijk en gestandaardiseerd vinden (21%) en omdat er geen aanspreekpunt is bij eventuele problemen (16%).

    1.
    Kiezen voor een touroperator omwille van de zekerheid
    90%
    2.
    Boekt alleen online bij bekende merken
    87%
    3.
    Boeken van een pakketreis
    80%
    4.
    Internet gebruiken om beschikbaarheden te verifiëren
    67%
    5.
    Terughoudend van off-line boekers tegenover online betaling
    64%
    6.
    Online boeken voor prijsvoordeel
    51%
    7.
    Keuze voor touroperator omwille van prijs-kwaliteitverhouding
    47%
    8.
    Internet-reservering omwille van tijdwinst
    43%
    9.
    Keuze voor internet voor boekingscomfort
    40%
    10.
    Off-line boekers willen advies reisprofessional
    38%


    Conclusie: Belgen boeken hun vakantie noodzakelijk via het internet maar bij een bekend merk. Dus de TO moet naambekenheid hebben via promotie, zodat de klanten vertrouwd zijn met hun site en dat ze boeken via deze site.

    21-12-2010, 18:30 geschreven door Evi Reuvers  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotelprijzen Rusland zullen stijgen tijdens WK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De beslissing van de FIFA om het WK voetbal in 2018 in Rusland te organiseren, maakt dat bezoekers fors zullen moeten betalen voor hotelovernachtingen. De gemiddelde hotelkamerprijs in Rusland bedroeg 131 euro in het tweede kwartaal van 2010. Daarmee is Rusland het op één na duurste land van Europa; alleen in Zwitserland ligt de hotelprijs hoger. De Russische hoofdstad behoort al jarenlang tot de duurste bestemmingen ter wereld. Een hotelovernachting kostte er in het tweede kwartaal van 2010 gemiddeld 150 euro. Naar verwachting zullen de hotelprijzen in Rusland in de aanloop naar het WK sterk stijgen. Voorafgaand aan het WK 2010 in Zuid-Afrika steeg de gemiddelde hotelprijs in Kaapstad met 35%.

    De hotelsector in Rusland zal dan ook zeker de vluchten plukken van deze stijging van hotelprijzen. Maar enkele jaren na het WK zullen de prijzen weer stabiliseren.

    21-12-2010, 18:25 geschreven door Evi Reuvers  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verschillende bestemmingen voor shortski
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wie op shortski vertrekt, wil allicht zo weinig mogelijk tijd kwijt zijn aan reizen. Terecht, maar vermits u slechts een paar dagen op de latten staat, is een sneeuwzeker gebied nóg belangrijker. Daarnaast zijn goede faciliteiten ook een vereiste. Denk aan moderne skiliften, degelijke hotels en een spetterende après-ski. De beste shortski-bestemmingen liggen in Frankrijk, Italië en Oostenrijk.

    Hieronder vindt u een paar short-ski bestemmingen.

     Les 3 Valléés (Frankrijk)

    Met ruim 600 km pistes is dit één van de grootste gebieden ter wereld. Tachtig procent ligt hoger dan 1.800 meter. In combinatie met de 637 sneeuwkanonnen is de sneeuw verzekerd. Naast elke zwarte piste loopt er ook een blauwe. Prettig voor de debutanten. Met drie bekende dorpen: Val Thorens, Les Menuires en Saint Martin de Belleville. In de Savoie vindt je Courchevel, dat uit vijf dorpen bestaat. Landscape biedt 4 volle dagen aan 496 euro per persoon in half pension en de reis per slaapbus, skipas vanaf 147 euro.

    Portes du Soleil (Frankrijk)

    Les Portes du Soleil mag zich eveneens rekenen tot één van grootste skigebieden ter wereld. Het telt zo'n 650 km pistes. Bovendien zijn de afdalingen met elkaar verbonden. Dat betekent kilometers lang skiplezier. Wie meer avontuur wil, kan diepsneeuwskiën of heliskiën.

    Skiworld biedt een midweek aan 13 tot 18 februari voor 469 euro per persoon.

    Paradiski (Frankrijk)

    Paradiski herbergt onder meer de dorpjes van Les Arcs, Peisey- Vallandry en La Plagne. Het geheel omvat 425 km afdalingen, drie gletsjers en twee pieken boven 3.000 meter. Met Thomas Cook kan je naar Arc 2000 in clubhotel l'Aiguille Rouge (***) op de piste. Keuze tussen een midweek- of weekendski. Voor de laatste optie betaal je vanaf 349 euro per persoon. Inclusief slaapbus, twee overnachtingen (half pension) en skipas (3 dagen).

    Ischgl (Oostenrijk)

    De Oostenrijkse deelstaat Tirol is gigantisch. Het telt liefst 110 skiregio's, 3.500 km pistes en vijf gletsjers. Bekende bestemmingen zijn Ischgl en Zillertal. Die hebben respectievelijk 223 en ruim 400 km aan afdalingen. Van blauwe tot heel wat rode en off-pistestukken. De eerste reis gaat van 8 tot 13 december, met vier volle dagen ter plaatse en verblijf in hotel Antony (****).  Prijs:595 euro per persoon, reisbegeleiding, drie hotelovernachtingen, een vierdaagse skipas en een ontbijt bij aankomst.

    Vlieg naar de sneeuw

    Brussels Airlines vliegt dagelijks naar Genève en wie vroeg boekt, kan al voor zo'n 120 euro heen en terug vliegen. Binnen het uur sta je in een 40-tal skioorden van Frankrijk.

    Als u nu nog niet weet waar naartoe gaan?

    21-12-2010, 18:13 geschreven door Evi Reuvers  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 25/04-01/05 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010

    Blog als favoriet !

    agenda

    persoonlijke agenda



    Over mijzelf
    Ik ben Evi Reuvers, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Evi.
    Ik ben een vrouw en woon in Houthalen-Helchteren (België) en mijn beroep is Student Toerisme- en Recreatiemanagement in Xios Hogeschool Limburg.
    Ik ben geboren op 19/09/1990 en ben nu dus 34 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: basketbal, reizen, tijdschriften lezen, toerisme.
    Ik ben een laatstejaarsstudent in toerisme. Ik studeer in de Xios Hogeschool Limburg in Hasselt.


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs