Foto
Hallo, ik ben Eric Van Oers en woon in Borsbeek bij Antwerpen. Ik ben geboren op 8/02/1964 en behoor dus al een tijdje bij de "Club 40". Ik werk als nachtverpleegkundige in een dialysecentrum. Ik ben gehuwd met Sandra en heb twee kinderen : Ellen en Jordi. Mijn hobby's zijn vooral lopen, computeren, lezen en fietsen. Af en toe trekken we er op uit om een mooie wandeling te maken als het weer het toelaat. Ik hou van lekker eten, wat gelukkig gecompenseerd wordt door het lopen. Ik ben niet de grootste kok, maar kan mij behelpen in de keuken. Sandra is bij ons de "Chef", ik de "sous-chef". het is voor mij al  een plezier om de verschillende recepten op PC te zetten en alzo een eigen "kookmagazine" te creeren.
Bij elk recept tracht ik een anekdote neer te pennen, wat niet altijd even gemakkelijk zal zijn.
Zoeken in blog

Eric's Kookfornuis

Het begon met "Kun jij de recepten op de pc zetten, zodat al die papieren uit de ladekast kunnen?".Langzaam ontsproot het idee om al die recepten te bundelen in een blog.
11-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macaroni met hesp en kaassaus
Klik op de afbeelding om de link te volgen De eerste maal dat ik de kaassaus maakte, kieperde ik door een onhandige beweging te veel peper in de saus (ik had ook de grootste opening gebruikt). Door de andere kruiden ook te vermeerderen, heb ik dit toch nog kunnen redden. Het was een pittige kaassaus geworden. De kinderen hadden niets gemerkt. De chef had natuurlijk geproefd dat er te veel peper in zat.





MACARONI MET HESP EN KAASSAUS

Soort gerecht : Ovengerecht

Hoofdingrediënt : Pasta

Bereidingsduur : 1u

Ingrediënten

400gr macaroni; 300gr hesp; 300gr geraspte kaas; 1L melk; zout; muskaatnoot; paprika; maizena; peper

Bereiding

Snij de hesp in stukken. Kook de melk, voeg de kruiden toe en laat de saus binden met maizena. Voeg 3/4 van de kaas toe.

Kook de macaroni en voeg bij de kaassaus.

Meng alles ondereen en doe alles in een ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas.

Zet 40 min. in de oven op 175°C.

11-06-2009 om 00:00 geschreven door Eric  


Categorie:Hoofdgerechten
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodpudding
Klik op de afbeelding om de link te volgen Je staat er van versteld hoeveel brood je weg gooit. Om die reden heb ik hiervoor op het net een recept gezocht.
Na een paar dagen heb ik gewoonlijk genoeg brood verzameld om een bakvorm te vullen en broodpudding te maken.





BROODPUDDING

Soort gerecht : Gebak

Hoofdingrediënt : Brood

Bereidingsduur : 50 min.

Ingrediënten

300gr brood of sandwiches; 5 dl melk; 200gr witte suiker; 100gr rozijnen; 2 eidooiers; een weinig rumextract (of cognac); 
1 sl kaneelpoeder; 1 zakje vanillesuiker; 1 dl room

Bereiding

Snijd het brood en sandwiches in kleine stukken. Laat de melk koken met de suiker en giet die over het brood. Zet het terug op een middelmatig vuur gedurende 8 minuten.

Meng de room en eigelen en doe dit bij het brood en meng goed. Haal van het vuur en doe er de rozijnen bij.

Voeg de kaneel toe. Doe er eventueel nog een scheutje rum/cognac/amaretto... bij.

Doe alles in een ingevette vorm. Laat gedurende 45 minuten bakken in een oven op 180°C.

Ontvorm en laat afkoelen.

11-06-2009 om 00:00 geschreven door Eric  


Categorie:Nagerechten


Archief per week
  • 16/05-22/05 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 23/08-29/08 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Hoofdgerechten (4)
  • Nagerechten (6)
  • Voorgerechten (1)

  • Mijn favorieten
  • Jogging noezeman.be
  • natalietijtgat.be
  • dirkjogt.be


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs