Foto
Hallo, ik ben Eric Van Oers en woon in Borsbeek bij Antwerpen. Ik ben geboren op 8/02/1964 en behoor dus al een tijdje bij de "Club 40". Ik werk als nachtverpleegkundige in een dialysecentrum. Ik ben gehuwd met Sandra en heb twee kinderen : Ellen en Jordi. Mijn hobby's zijn vooral lopen, computeren, lezen en fietsen. Af en toe trekken we er op uit om een mooie wandeling te maken als het weer het toelaat. Ik hou van lekker eten, wat gelukkig gecompenseerd wordt door het lopen. Ik ben niet de grootste kok, maar kan mij behelpen in de keuken. Sandra is bij ons de "Chef", ik de "sous-chef". het is voor mij al  een plezier om de verschillende recepten op PC te zetten en alzo een eigen "kookmagazine" te creeren.
Bij elk recept tracht ik een anekdote neer te pennen, wat niet altijd even gemakkelijk zal zijn.
Zoeken in blog

Eric's Kookfornuis

Het begon met "Kun jij de recepten op de pc zetten, zodat al die papieren uit de ladekast kunnen?".Langzaam ontsproot het idee om al die recepten te bundelen in een blog.
19-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolgratin met puree en gehakt
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op televisie zag ik op een keer Jeroen Meus bezig. Hij was een ovenschotel aan het bereiden, namelijk bloemkoolgratin met puree en gehakt. Dat zag er zo smakelijk uit en het leek mij heel gemakkelijk om te maken. Dus, dit persoontje ging een tijdje later aan de slag met een heerlijke ovenschotel als resultaat. Het is inderdaad een gemakkelijk recept. Het vraagt een beetje voorbereiding, maar de kinderen vinden het heerlijk.



BLOEMKOOLGRATIN MET PUREE EN GEHAKT


Soort gerecht : Ovengerecht

Hoofdingrediënt : Bloemkool

Bereidingsduur : 45 min.


Ingrediënten

1 grote bloemkool; 800gr gemengd gehakt; boter; gedroogde Provençaalse kruiden; peper; zout; 1kg aardappelen; 1dl melk; 1 ei; nootmuskaat

Saus : 5dl halfvolle melk; 200gr gemalen kaas; 40gr boter; 40gr bloem; nootmuskaat; zout

Bereiding

Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in roosjes. Kook deze beetgaar. Giet af en laat er koud water over stromen.

Kook de aardappels gaar. Giet af en plet tot een puree. Voeg er een flinke klont boter aan toe, melk, een ei, nootmuskaat en een snufje zout. Meng alles tot een smeuïge puree.

Doe boter in een braadpan op een middelmatig vuur. Doe het gehakt in de pan en plet even aan. Laat het vlees goudbruin kleuren. Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Schep de puree in een ruime overnschaal. Giet daarover het gebakken gehakt. Werk af met de roosjes bloemkool. Verdeel ze gelijkmatig over de schotel.

Maak een klassieke roux. Voeg daarna, van het vuur af, 2/3 van de gemalen kaas aan toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Giet de kaassaus over de ovenschotel tot alle roosjes onder een laagje saus zitten. Strooi de rest van de kaas over het gerecht.

Schuif de schotel onder de hete grill en gratineer tot er zich een goudbruin korstje vormt.

19-05-2011 om 03:00 geschreven door Eric  


Categorie:Hoofdgerechten


Archief per week
  • 16/05-22/05 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 23/08-29/08 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Hoofdgerechten (4)
  • Nagerechten (6)
  • Voorgerechten (1)

  • Mijn favorieten
  • Jogging noezeman.be
  • natalietijtgat.be
  • dirkjogt.be


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs