Foto
Hallo, ik ben Eric Van Oers en woon in Borsbeek bij Antwerpen. Ik ben geboren op 8/02/1964 en behoor dus al een tijdje bij de "Club 40". Ik werk als nachtverpleegkundige in een dialysecentrum. Ik ben gehuwd met Sandra en heb twee kinderen : Ellen en Jordi. Mijn hobby's zijn vooral lopen, computeren, lezen en fietsen. Af en toe trekken we er op uit om een mooie wandeling te maken als het weer het toelaat. Ik hou van lekker eten, wat gelukkig gecompenseerd wordt door het lopen. Ik ben niet de grootste kok, maar kan mij behelpen in de keuken. Sandra is bij ons de "Chef", ik de "sous-chef". het is voor mij al  een plezier om de verschillende recepten op PC te zetten en alzo een eigen "kookmagazine" te creeren.
Bij elk recept tracht ik een anekdote neer te pennen, wat niet altijd even gemakkelijk zal zijn.
Zoeken in blog

Eric's Kookfornuis

Het begon met "Kun jij de recepten op de pc zetten, zodat al die papieren uit de ladekast kunnen?".Langzaam ontsproot het idee om al die recepten te bundelen in een blog.
02-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geitekaasje met kruidensalade
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dit voorgerechtje serveerden we met Nieuwjaar voor de ganse familiebijeenkomst.
Het was een groot succes. De zachte smaak van het kaasje, gecombineerd met een frisse salade wist iedereen te bekoren, van groot tot klein.
Je kan je eigen fantasie laten werken en het is snel klaar. Meer moet dat niet zijn.

 


GEITEKAASJE MET KRUIDENSALADE

Soort gerecht : Voorgerecht

Hoofdingrediënt : Geitekaas

Bereidingsduur : 15 min.

Ingrediënten

4 geitekaasjes; 1 sjalot; 1/4 rode paprika; 1/4 groene paprika; 4 porties groene sla; 100 ml olijfolie; 5 ml frambozenazijn; 3 el gehakte tuinkruiden (bieslook, basilicum en peterselie); suiker; peper; zout

Bereiding

Pel de sjalot en hak ze fijn. Verwijder zaad en zaadlijsten uit de paprika's en snij ze in heel dunne stukjes. Vermeng de olijfolie en de frambozenazijn met de gehakte tuinkruiden.

Doe er de groentenjullienne bij en breng op smaak met een snuifje suiker, peper en zout.

Zet de geitekaasjes 4 tot 5 min. onder de hete grill, tot de kaas lichtjes begint te smelten.

Maak de sla aan met de vinaigrette. Dresseer de warme geitekaasjes op een bedje van sla en serveer meteen.


02-06-2009 om 00:00 geschreven door Eric  


Categorie:Voorgerechten


Archief per week
  • 16/05-22/05 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 23/08-29/08 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Hoofdgerechten (4)
  • Nagerechten (6)
  • Voorgerechten (1)

  • Mijn favorieten
  • Jogging noezeman.be
  • natalietijtgat.be
  • dirkjogt.be


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs