Dit voorgerechtje serveerden we met Nieuwjaar voor de ganse familiebijeenkomst. Het was een groot succes. De zachte smaak van het kaasje, gecombineerd met een frisse salade wist iedereen te bekoren, van groot tot klein. Je kan je eigen fantasie laten werken en het is snel klaar. Meer moet dat niet zijn.
GEITEKAASJE MET KRUIDENSALADE
Soort gerecht : Voorgerecht
Hoofdingrediënt : Geitekaas
Bereidingsduur : 15 min.
Ingrediënten
4 geitekaasjes; 1 sjalot; 1/4 rode paprika; 1/4 groene paprika; 4 porties groene sla; 100 ml olijfolie; 5 ml frambozenazijn; 3 el gehakte tuinkruiden (bieslook, basilicum en peterselie); suiker; peper; zout
Bereiding
Pel de sjalot en hak ze fijn. Verwijder zaad en zaadlijsten uit de paprika's en snij ze in heel dunne stukjes. Vermeng de olijfolie en de frambozenazijn met de gehakte tuinkruiden.
Doe er de groentenjullienne bij en breng op smaak met een snuifje suiker, peper en zout.
Zet de geitekaasjes 4 tot 5 min. onder de hete grill, tot de kaas lichtjes begint te smelten.
Maak de sla aan met de vinaigrette. Dresseer de warme geitekaasjes op een bedje van sla en serveer meteen.
02-06-2009 om 00:00
geschreven door Eric 
Categorie:Voorgerechten
|