Foto
Hallo, ik ben Eric Van Oers en woon in Borsbeek bij Antwerpen. Ik ben geboren op 8/02/1964 en behoor dus al een tijdje bij de "Club 40". Ik werk als nachtverpleegkundige in een dialysecentrum. Ik ben gehuwd met Sandra en heb twee kinderen : Ellen en Jordi. Mijn hobby's zijn vooral lopen, computeren, lezen en fietsen. Af en toe trekken we er op uit om een mooie wandeling te maken als het weer het toelaat. Ik hou van lekker eten, wat gelukkig gecompenseerd wordt door het lopen. Ik ben niet de grootste kok, maar kan mij behelpen in de keuken. Sandra is bij ons de "Chef", ik de "sous-chef". het is voor mij al  een plezier om de verschillende recepten op PC te zetten en alzo een eigen "kookmagazine" te creeren.
Bij elk recept tracht ik een anekdote neer te pennen, wat niet altijd even gemakkelijk zal zijn.
Zoeken in blog

Eric's Kookfornuis

Het begon met "Kun jij de recepten op de pc zetten, zodat al die papieren uit de ladekast kunnen?".Langzaam ontsproot het idee om al die recepten te bundelen in een blog.
11-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macaroni met hesp en kaassaus
Klik op de afbeelding om de link te volgen De eerste maal dat ik de kaassaus maakte, kieperde ik door een onhandige beweging te veel peper in de saus (ik had ook de grootste opening gebruikt). Door de andere kruiden ook te vermeerderen, heb ik dit toch nog kunnen redden. Het was een pittige kaassaus geworden. De kinderen hadden niets gemerkt. De chef had natuurlijk geproefd dat er te veel peper in zat.





MACARONI MET HESP EN KAASSAUS

Soort gerecht : Ovengerecht

Hoofdingrediënt : Pasta

Bereidingsduur : 1u

Ingrediënten

400gr macaroni; 300gr hesp; 300gr geraspte kaas; 1L melk; zout; muskaatnoot; paprika; maizena; peper

Bereiding

Snij de hesp in stukken. Kook de melk, voeg de kruiden toe en laat de saus binden met maizena. Voeg 3/4 van de kaas toe.

Kook de macaroni en voeg bij de kaassaus.

Meng alles ondereen en doe alles in een ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas.

Zet 40 min. in de oven op 175°C.

11-06-2009 om 00:00 geschreven door Eric  


Categorie:Hoofdgerechten
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodpudding
Klik op de afbeelding om de link te volgen Je staat er van versteld hoeveel brood je weg gooit. Om die reden heb ik hiervoor op het net een recept gezocht.
Na een paar dagen heb ik gewoonlijk genoeg brood verzameld om een bakvorm te vullen en broodpudding te maken.





BROODPUDDING

Soort gerecht : Gebak

Hoofdingrediënt : Brood

Bereidingsduur : 50 min.

Ingrediënten

300gr brood of sandwiches; 5 dl melk; 200gr witte suiker; 100gr rozijnen; 2 eidooiers; een weinig rumextract (of cognac); 
1 sl kaneelpoeder; 1 zakje vanillesuiker; 1 dl room

Bereiding

Snijd het brood en sandwiches in kleine stukken. Laat de melk koken met de suiker en giet die over het brood. Zet het terug op een middelmatig vuur gedurende 8 minuten.

Meng de room en eigelen en doe dit bij het brood en meng goed. Haal van het vuur en doe er de rozijnen bij.

Voeg de kaneel toe. Doe er eventueel nog een scheutje rum/cognac/amaretto... bij.

Doe alles in een ingevette vorm. Laat gedurende 45 minuten bakken in een oven op 180°C.

Ontvorm en laat afkoelen.

11-06-2009 om 00:00 geschreven door Eric  


Categorie:Nagerechten
04-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit nagerecht zag ik voor het eerst bereid worden op TV door Piet Huysentruyt. Als je dat genre mensen iets ziet klaarmaken, lijkt het allemaal heel simpel. In dit geval klopt het. Hierdoor wilde ik ook eens proberen of dit mij ook zou lukken. Dit was namelijk mijn eerste grotere bereiding van een nagerecht. We hebben er heerlijk van gesmuld. Er bleef niets van over. Pech voor mij, aangezien ik verzot ben op desserts.



TIRAMISU

Soort gerecht : Nagerecht

Hoofdingrediënt : Mascarpone

Bereidingsduur : 40 min.

Ingrediënten

1 pak lange vingers; echte cacao; 500gr mascarpone; sterke koffie; amaretto; 4 eiwitten; 5 eigelen; 6 eetl. suiker

Bereiding

Doe koffie en amaretto in een kom en dip er de koekjes in. Schik ze in een schaal met een spatie tussen.

Scheid de eieren en klop ze allebei op met ieder 3 eetlepels suiker.

Wanneer het eigeel een stevig schuim is, roer je er de mascarpone onder. Daarna voeg je voorzichtig het eiwit toe.

Leg een mooie laag van dit mengsel op de koekjes en begin opnieuw.

Zet 1 nacht in de koelkast. Voor het serveren rijkelijk overstrooien met cacao.


04-06-2009 om 00:00 geschreven door Eric  


Categorie:Nagerechten
02-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geitekaasje met kruidensalade
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dit voorgerechtje serveerden we met Nieuwjaar voor de ganse familiebijeenkomst.
Het was een groot succes. De zachte smaak van het kaasje, gecombineerd met een frisse salade wist iedereen te bekoren, van groot tot klein.
Je kan je eigen fantasie laten werken en het is snel klaar. Meer moet dat niet zijn.

 


GEITEKAASJE MET KRUIDENSALADE

Soort gerecht : Voorgerecht

Hoofdingrediënt : Geitekaas

Bereidingsduur : 15 min.

Ingrediënten

4 geitekaasjes; 1 sjalot; 1/4 rode paprika; 1/4 groene paprika; 4 porties groene sla; 100 ml olijfolie; 5 ml frambozenazijn; 3 el gehakte tuinkruiden (bieslook, basilicum en peterselie); suiker; peper; zout

Bereiding

Pel de sjalot en hak ze fijn. Verwijder zaad en zaadlijsten uit de paprika's en snij ze in heel dunne stukjes. Vermeng de olijfolie en de frambozenazijn met de gehakte tuinkruiden.

Doe er de groentenjullienne bij en breng op smaak met een snuifje suiker, peper en zout.

Zet de geitekaasjes 4 tot 5 min. onder de hete grill, tot de kaas lichtjes begint te smelten.

Maak de sla aan met de vinaigrette. Dresseer de warme geitekaasjes op een bedje van sla en serveer meteen.


02-06-2009 om 00:00 geschreven door Eric  


Categorie:Voorgerechten
30-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ragoût van everzwijn
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dit gerecht werd een paar jaar geleden voor de eerste maal klaargemaakt.
Het is bij ons traditie om met Nieuwjaar samen te komen met de familie. Ik heb nog drie broers, allemaal gehuwd en kinderen.
Om de beurt is iemand van de broers gastheer om zo onze ouders van die taak te ontlasten (vroeger had dit bij hen plaats).
Voor ons was het de eerste maal om voor een grotere groep te koken, maar het lukte.
Het gerecht is in feite eenvoudig te bereiden. Het vergt wel wat voorbereiding, maar eenmaal in de pot heb je er relatief weinig omzien naar. Je kan het gemakkelijk vooraf bereiden, zodat je de dag zelf heel wat minder werk hebt.


RAGOUT VAN EVERZWIJN

Soort gerecht : Wild

Hoofdingrediënt : Everzwijn

Bereidingsduur : >2u

Ingrediënten :

1 kg everzwijnragout (stoofvlees);40gr boter; 250gr champignons; 1 bokaal bruine fond; gerookt spek; 2 blaadjes laurier; 5 takjes peterselie; 2 uien; peper; zout; 1 fles rode wijn

Bereiding :

Snij de repen spek in blokjes en snipper de uien fijn. Reinig de champignons en snij ze in vieren.

Laat het vlees in een kookpan aanbraden op een stevig vuur tot het goudbruin is. Giet er de wijn over en krab de aanbaksels los. Bestrooi met peper en zout. Voeg de laurierblaadjes en de takjes peterselie toe.

Laat de spekblokjes even aanbakken in een braadpan en voeg ze bij het vlees. Laat de ui in dezelfde pan goudbruin kleuren en deglaceer met de bruine fond.

Giet dat alles bij het vlees in de kookpan. Dek af en laat anderhalf uur stoven op een zacht vuurtje. De gesneden champignons een kwartiertje voor het einde toevoegen. Verder op smaak brengen.


30-05-2009 om 00:00 geschreven door Eric  


Categorie:Hoofdgerechten


Archief per week
  • 16/05-22/05 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 23/08-29/08 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Hoofdgerechten (4)
  • Nagerechten (6)
  • Voorgerechten (1)

  • Mijn favorieten
  • Jogging noezeman.be
  • natalietijtgat.be
  • dirkjogt.be


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs