Foto
Hallo, ik ben Eric Van Oers en woon in Borsbeek bij Antwerpen. Ik ben geboren op 8/02/1964 en behoor dus al een tijdje bij de "Club 40". Ik werk als nachtverpleegkundige in een dialysecentrum. Ik ben gehuwd met Sandra en heb twee kinderen : Ellen en Jordi. Mijn hobby's zijn vooral lopen, computeren, lezen en fietsen. Af en toe trekken we er op uit om een mooie wandeling te maken als het weer het toelaat. Ik hou van lekker eten, wat gelukkig gecompenseerd wordt door het lopen. Ik ben niet de grootste kok, maar kan mij behelpen in de keuken. Sandra is bij ons de "Chef", ik de "sous-chef". het is voor mij al  een plezier om de verschillende recepten op PC te zetten en alzo een eigen "kookmagazine" te creeren.
Bij elk recept tracht ik een anekdote neer te pennen, wat niet altijd even gemakkelijk zal zijn.
Zoeken in blog

Eric's Kookfornuis

Het begon met "Kun jij de recepten op de pc zetten, zodat al die papieren uit de ladekast kunnen?".Langzaam ontsproot het idee om al die recepten te bundelen in een blog.
26-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rabarbertaart
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Toen we op bezoek waren bij mijn ouders, vroeg mijn vader of we iets konden doen met wat rabarber. Er stond genoeg in de tuin. Hierop kregen we iets meer dan 1 kg mee naar huis!! Zodoende hebben we een recept voor rabarbertaart uitgeprobeerd.
Ze was heerlijk. Met de rest hebben we rabarbermoes gemaakt.
De hoeveelheid suiker die in het recept staat vermeld, pas je naar eigen voorkeur uit. Ook de oventijd moet je aanpassen naargelang het type van je oven. Wij hebben al gemerkt, dat we voor onze oven de tijd een beetje moeten verlengen.

                                                                                          

RABARBERTAART


Soort gerecht : Gebak

Hoofdingrediënt : Rabarber

Bereidingsduur : Bereiding 15 min / oven 60 min


Ingrediënten

1/2 kg geschilde rabarber; bladerdeeg- of kruimeldeegbodem; 2 kopjes suiker;
1 kopje zelfrijzende bloem; 4 eieren


Bereiding

Beleg de taartvorm met het deeg en prik er enkele gaatjes in. Snij de rabarber in stukjes.

Meng in een kom de rabarber met 1 kopje suiker en laat 5 min. staan.

Doe de gezeefde bloem er bij. Doe dit mengsel bovenop het deeg. Daarboven giet je een mengsel van de 4 goed los geklopte eieren met het tweede kopje suiker.

De taart gedurende een 60 min. bakken op 200°C.

Heerlijk met een bolletje ijs.

26-08-2010 om 00:00 geschreven door Eric  


Categorie:Nagerechten


Archief per week
  • 16/05-22/05 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 23/08-29/08 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Hoofdgerechten (4)
  • Nagerechten (6)
  • Voorgerechten (1)

  • Mijn favorieten
  • Jogging noezeman.be
  • natalietijtgat.be
  • dirkjogt.be


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs