Foto
Hallo, ik ben Eric Van Oers en woon in Borsbeek bij Antwerpen. Ik ben geboren op 8/02/1964 en behoor dus al een tijdje bij de "Club 40". Ik werk als nachtverpleegkundige in een dialysecentrum. Ik ben gehuwd met Sandra en heb twee kinderen : Ellen en Jordi. Mijn hobby's zijn vooral lopen, computeren, lezen en fietsen. Af en toe trekken we er op uit om een mooie wandeling te maken als het weer het toelaat. Ik hou van lekker eten, wat gelukkig gecompenseerd wordt door het lopen. Ik ben niet de grootste kok, maar kan mij behelpen in de keuken. Sandra is bij ons de "Chef", ik de "sous-chef". het is voor mij al  een plezier om de verschillende recepten op PC te zetten en alzo een eigen "kookmagazine" te creeren.
Bij elk recept tracht ik een anekdote neer te pennen, wat niet altijd even gemakkelijk zal zijn.
Zoeken in blog

Eric's Kookfornuis

Het begon met "Kun jij de recepten op de pc zetten, zodat al die papieren uit de ladekast kunnen?".Langzaam ontsproot het idee om al die recepten te bundelen in een blog.
30-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ragoût van everzwijn
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dit gerecht werd een paar jaar geleden voor de eerste maal klaargemaakt.
Het is bij ons traditie om met Nieuwjaar samen te komen met de familie. Ik heb nog drie broers, allemaal gehuwd en kinderen.
Om de beurt is iemand van de broers gastheer om zo onze ouders van die taak te ontlasten (vroeger had dit bij hen plaats).
Voor ons was het de eerste maal om voor een grotere groep te koken, maar het lukte.
Het gerecht is in feite eenvoudig te bereiden. Het vergt wel wat voorbereiding, maar eenmaal in de pot heb je er relatief weinig omzien naar. Je kan het gemakkelijk vooraf bereiden, zodat je de dag zelf heel wat minder werk hebt.


RAGOUT VAN EVERZWIJN

Soort gerecht : Wild

Hoofdingrediënt : Everzwijn

Bereidingsduur : >2u

Ingrediënten :

1 kg everzwijnragout (stoofvlees);40gr boter; 250gr champignons; 1 bokaal bruine fond; gerookt spek; 2 blaadjes laurier; 5 takjes peterselie; 2 uien; peper; zout; 1 fles rode wijn

Bereiding :

Snij de repen spek in blokjes en snipper de uien fijn. Reinig de champignons en snij ze in vieren.

Laat het vlees in een kookpan aanbraden op een stevig vuur tot het goudbruin is. Giet er de wijn over en krab de aanbaksels los. Bestrooi met peper en zout. Voeg de laurierblaadjes en de takjes peterselie toe.

Laat de spekblokjes even aanbakken in een braadpan en voeg ze bij het vlees. Laat de ui in dezelfde pan goudbruin kleuren en deglaceer met de bruine fond.

Giet dat alles bij het vlees in de kookpan. Dek af en laat anderhalf uur stoven op een zacht vuurtje. De gesneden champignons een kwartiertje voor het einde toevoegen. Verder op smaak brengen.


30-05-2009 om 00:00 geschreven door Eric  


Categorie:Hoofdgerechten


Archief per week
  • 16/05-22/05 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 23/08-29/08 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Hoofdgerechten (4)
  • Nagerechten (6)
  • Voorgerechten (1)

  • Mijn favorieten
  • Jogging noezeman.be
  • natalietijtgat.be
  • dirkjogt.be


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs