Pandorato is in feite een soort van wentelteefje. Je maakt gebruik van hetzelfde principe : boterham in ei en daarna bakken in de pan. In dit recept ga je het brood verrijken met allerlei ingrediënten. In plaats van toastbrood kan je ook gewoon oud brood gebruiken.
PANDORATO MET HAM EN MOZZARELLA
Soort gerecht : Hoofdgerecht
Hoofdingrediënt : Ham/mozzarella
Bereidingsduur : 15 min.
Ingrediënten
125 ml melk; rode pestosaus; mozzarella; toastbrood; sneetjes gekookteham; blaadjes basilicum; peper; 2 eieren; boter; zout
Bereiding
Ontkorst het brood en snij de mozzarella in plakjes. Bestrijk de sneetjes brood met de pestosaus tot op 1 cm van de rand.
Leg per sneetje brood een sneetje ham op en twee plakjes mozzarella. Kruid met peper en leg er nadien een blaadje basilicum en een tweede sneetje brood op. Druk de boterhammen goed aan.
Giet de melk in een diep bord en dompel er de dubbele boterhammen in. Klop de eieren los met wat peper en zout en giet dit over de boterhammen. Bedek ook de zijkanten goed met ei. Laat dit even rusten.
Bak de boterhammen goudbruin in de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Werk af met basilicum en serveer onmiddellijk.
10-06-2010 om 00:00
geschreven door Eric 
Categorie:Hoofdgerechten
|