Foto
Hallo, ik ben Eric Van Oers en woon in Borsbeek bij Antwerpen. Ik ben geboren op 8/02/1964 en behoor dus al een tijdje bij de "Club 40". Ik werk als nachtverpleegkundige in een dialysecentrum. Ik ben gehuwd met Sandra en heb twee kinderen : Ellen en Jordi. Mijn hobby's zijn vooral lopen, computeren, lezen en fietsen. Af en toe trekken we er op uit om een mooie wandeling te maken als het weer het toelaat. Ik hou van lekker eten, wat gelukkig gecompenseerd wordt door het lopen. Ik ben niet de grootste kok, maar kan mij behelpen in de keuken. Sandra is bij ons de "Chef", ik de "sous-chef". het is voor mij al  een plezier om de verschillende recepten op PC te zetten en alzo een eigen "kookmagazine" te creeren.
Bij elk recept tracht ik een anekdote neer te pennen, wat niet altijd even gemakkelijk zal zijn.
Zoeken in blog

Eric's Kookfornuis

Het begon met "Kun jij de recepten op de pc zetten, zodat al die papieren uit de ladekast kunnen?".Langzaam ontsproot het idee om al die recepten te bundelen in een blog.
10-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mascarponecrème met rood fruit
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Weer een heerlijk dessert dat helemaal niet moeilijk is om te bereiden en waarvoor je niet lang in de keuken hoeft te staan. Je kan het fruit variëren naargelang het aanbod zoals braambessen, frambozen, aardbeien,... Wees creatief met het fruit.











MASCARPONECREME MET BRAAMBESSEN

Soort gerecht : Nagerecht

Hoofdingrediënt : Mascarpone

Bereidingsduur : 15 min.


Ingrediënten

2 eieren gespitst; 180gr kristalsuiker; 1 zakje vanillesuiker; 350gr mascarpone; sap van 1 limoen; 300gr braambessen


Bereiding

Klop de eidooiers met de suiker tot een witte, schuimige massa. Meng er de mascarpone en het limoensap door.

Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mascarponemengsel.

Vul 4 glazen met wat van de mascarponecrème, enkele braambessen, weer wat mascarponecrème enzovoort.

Bewaar in de koelkast.

10-06-2010 om 00:00 geschreven door Eric  


Categorie:Nagerechten
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocomousse met koffie
Klik op de afbeelding om de link te volgen Chocomousse is een dessert dat bijna iedereen lust. Bovendien is het helemaal niet moeilijk om het te bereiden en neemt het niet veel tijd in beslag.








CHOCOMOUSSE MET KOFFIE

Soort gerecht : Nagerecht

Hoofdingrediënt : Chocolade

Bereidingsduur : 30 min. + 2u opstijven


Ingrediënten

200gr chocolade in stukjes; 4 el sterke koffie; 4 el poedersuiker; 100gr fijne boter; 4 verse eieren


Bereiding

Doe de chocolade met de koffie in een pannetje en laat smelten op een laag vuur. Meng er de suiker en de boter door.

Scheid de eieren (bewaar de eiwitten in de koelkast) en roer de eidooiers door het chocolademengsel tot het een homogeen beslag wordt. Het mengsel mag niet koken. Haal het pannetje van het vuur en laat het mengsel lauw worden.

Klop de eiwitten goed stijf en spatel ze voorzichtig door het chocolademengsel, zodat het een vrij lichte, homogene mousse wordt.

Verdeel de mousse over schaaltjes en laat minstens 2u opstijven in de koelkast.

10-06-2010 om 00:00 geschreven door Eric  


Categorie:Nagerechten
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pandorato met ham en mozzarella
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Pandorato is in feite een soort van wentelteefje. Je maakt gebruik van hetzelfde principe : boterham in ei en daarna bakken in de pan. In dit recept ga je het brood verrijken met allerlei ingrediënten.  In plaats van toastbrood kan je ook gewoon oud brood gebruiken.





PANDORATO MET HAM EN MOZZARELLA

Soort gerecht : Hoofdgerecht

Hoofdingrediënt : Ham/mozzarella

Bereidingsduur : 15 min.

 

Ingrediënten

125 ml melk; rode pestosaus; mozzarella; toastbrood; sneetjes gekookteham;  
blaadjes basilicum; peper; 2 eieren; boter; zout

Bereiding

Ontkorst het brood en snij de mozzarella in plakjes. Bestrijk de sneetjes brood met de pestosaus tot op 1 cm van de rand.

Leg per sneetje brood een sneetje ham op en twee plakjes mozzarella. Kruid met peper en leg er nadien een blaadje basilicum en een tweede sneetje brood op. Druk de boterhammen goed aan.

Giet de melk in een diep bord en dompel er de dubbele boterhammen in. Klop de eieren los met wat peper en zout en giet dit over de boterhammen. Bedek ook de zijkanten goed met ei. Laat dit even rusten.

Bak de boterhammen goudbruin in de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Werk af met basilicum en serveer onmiddellijk.

10-06-2010 om 00:00 geschreven door Eric  


Categorie:Hoofdgerechten


Archief per week
  • 16/05-22/05 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 23/08-29/08 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Hoofdgerechten (4)
  • Nagerechten (6)
  • Voorgerechten (1)

  • Mijn favorieten
  • Jogging noezeman.be
  • natalietijtgat.be
  • dirkjogt.be


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs