Auteur: Mort Rosenblum Titel: Een gans op z'n Frans en andere culinaire avonturen
'In Frankrijk dineert men, overal elders eet men.' Montesquieu
Nergens speelt voedsel zo'n belangrijke rol als in Frankrijk. Goed eten, en de joie de vivre die daarbij hoort, bindt het Franse volk. Mort Rosenblum neemt de lezer mee op een culinaire reis door het land van meer dan 300 verschillende kazen, truffeljagers, chef-koks en legendarische wijnen. Hij geeft lyrische beschrijvingen van de zondagslunch en van de vissers in Brest. Maar ook belicht hij de keerzijde van de Franse obsessie met eten, zoals de oorlog tegen McDonald's en de strijd om de grote wijnhuizen in de Bordeaux.
Uit de pers: 'Een heerlijk boek. [...] Een heerlijk inzichtelijk boek over de gecompliceerdheid van de Fransen... een echt Frans banket.' Paul Theroux
'Iets tussen een culinaire reisgids en een beschouwing over het moderne Frankrijk in. Dit boek is hartverwarmend op ieder niveau.' Library
'Een vrolijke buiteling door het hart, de mythe, de ziel en de onderbuik van het land van Bon Appétit, een eeuw na Escoffier. Meer alstublieft.' The New York Times Magazine
Bron: geplukt van: http://www.deboekerij.nl/db_index2.htm?$db_titel.asp?902253023x
|