Dwalen langs straten en gedachten ...
Geraakt worden ... door beelden, woorden, momenten,... Verwonderen, stilstaan, innerlijk glimlachen, schoonheid zien, genieten, in vraag stellen, ...
genieten van hemelse muziek of vreugdevolle kinderkreetjes
lekker eten, zotte buien
schoonheid, inspirerende kunst
tevredenheid, begrip
kleine dingen die je in vervoering brengen
28-11-2008
The big ask
Act now
De internationale milieuorganisatie Friends of the Earth blikte deze zomer onder leiding van Nic Balthazar op het strand van Oostende de videoclip SOS Klimaat in. Daarmee wil ze de politici ervan overtuigen om structurele maatregelen te nemen tegen de klimaatopwarming. In de clip vertelt een meisje over haar strijd om haar familie te waarschuwen voor het stijgende zeeniveau. De muziek in de clip is van Hooverphonic.
"De kameleon heeft, buiten andere, twee bijzondere eigenschappen om de kunst van het leven te beoefenen, en dat zijn; bliksemsnel te kunnen veranderen en al even bliksemsnel toe te happen."
Nagolore
enige bedenking in de zijlijn ik voel me meestal eerder als een schildpad
maar anderzijds...
Een kameleon is ook bedachtzaam, rustig en traag...
All the world's a stage and all the men and women merely players
Shakespeare
09-10-2008
Een hersenkronkelingetje...
...om te oefenen
Als je met een ernstig probleem geconfronteerd wordt, denk dan zeer goed na. Is er een oplossing, dan heeft het geen zin u op te winden Is er geen oplossing, dan heeft het geen nut u op te winden.
http://www.tuinmannen.net/ Het leven in de tuin poëtisch in woord en beeld gebracht - beestjes en plantjes als metaforen voor de mensen http://natuurteevee.net/ De natuur in beweging, een streling voor het oog en voor het oor NATUURteevee is een gratis tv-kanaal op het web dat uitsluitend natuur van bij ons wil laten zien. En vooral het wonderlijke ervan. Met fascinerende beelden en boeiende weetjes http://www.atnature.com/ Samen met bedrijven en organisaties wil atnature op een creatieve manier iets doen voor onze planeet. Niet door erover te zeuren, maar door te verwonderen. Met humor en poëzie willen ze mensen overtuigen om respect te hebben voor de natuur en hen prikkelen om de band met de natuur weer aan te halen. Visjes in je hoofd Een online prentenboek met tekeningen van kinderen en tekst van Geert De Kockere
Geert De Kockere (°1962) publiceerde al 75 boeken voor kinderen, jongeren en volwassenen en werd daar meermaals nationaal en internationaal voor bekroond. In zijn grote tuin in Gierle bloeide zijn liefde voor de natuur die hij als jongere al had weer helemaal open. In die grote studio ging hij met een macrolens op zoek naar wat vaak moeilijk of niet te zien is. Of wat zich tussen de struiken en onder bladeren schuilhoudt. Een wondere wereld vol poëzie, kleuren en vormen. Met zijn foto's wil hij niet registreren of informeren, hij wil beroeren, een verhaal vertellen. Hij is voortdurend op zoek naar kleuren en vormen in de natuur. Naar de poëzie. Naar de humor ook. Om de beelden te presenteren, ontwierp hij zijn eigen frames uit weervast staal. De foto's worden geprint op canvas en zwevend ingelijst. Als 'staaltjes natuur'.
Geert De Kockere schrijft ook litenatuurtjes. Dat zijn kleine, poëtische teksten over de natuur. Meestal met een woordspeling en een knipoog naar de mens. Relativerend, filosoferend. Hij laat ze ook uit platen weervast staal snijden, zodat hij in een tuin, in een natuurgebied of als staptegels op de grond de toevallige gasten of bezoekers met zijn poëzie kan verwonderen.
Met zijn woorden en beelden is Geert De Kockere voortdurend op zoek naar de verwondering. Hij wil mensen op een speelse en vooral poëtische manier de dingen anders laten zien. Hen opnieuw laten kijken en zo mogelijk laten glimlachen. De glimlach is de lach van de ziel en dieper dan de ziel kun je de mensen volgens hem niet raken... En hierin slaagt hij zeker en vast!
PRACHTIG!!! Het is een kleine tentoonstelling, maar ÓÓÓÓÓoooohzóóóooomóóói!!! Ik kende Geert De Kockere van kinderboeken, maar deze kant kende ik nog niet. En op het net nog véél méér móóis van Geert De Kockere gevonden.
11-08-2008
...
Een geloof, een religieuze of politieke overtuiging, vormt duidelijk een belemmering voor zelfinzicht. Het werkt als een sluier, waardoorheen we onszelf bekijken.
(Krishnamurti)
10-08-2008
just walk away
When the time comes to leave, just walk away quietly and don't make any fuss
Banksy (Wall and piece, 2006)
09-08-2008
Geef de Dalai Lama een hand...
De Olympische handdruk van de Dalai Lama reist kriskras door de wereld, richting Peking. Klik hierna om meer te lezen en doe mee aan de oproep voor dialoog!
Banksy is een - ondertussen zeer bekend en gerespecteerd - graffitikunstenaar, vnl. in Londen. Via zijn graffiti uit hij kritiek op de maatschappij zonder agressief te zijn, integendeel, hij geeft eerder positieve boodschappen. Hij geeft een stem aan mensen die geen stem hebben, staat aan de kant van de mensen die het goed bedoelen, bekritiseert alle lagen van de maatschappij, misleidt, zorgt voor verrassingen, predikt liefde, laat mooie poëzie achter in de straten, is duidelijk geen dommerik (heeft een brede cultuur en kent de klassiekers uit de kunstgeschiedenis), ... Banksy is zijn pseudoniem en zijn ware identiteit is - voor zover ik weet - nog niet geweten (en ik hoop dat dit ook zo blijft). Hij lokt controverse uit (o.a. muur in Gazastrook) maar als zijn werk dreigt verwijderd te worden uit het straatbeeld, reageert de Londense bevolking. Zelfs de Londense Art Gallery SAATCHI toont interesse in hem.
Stunts van Banksy: In de London Zoo klimt hij in het pinguïngebied. Hij schildert er We're bored of fish op de muren in twee meter hoge letters. In Bristol Zoo schrijft Banksy een boodschap in het olifantenhok: I want out. This place is too cold. Keeper smells. Boring, boring, boring. Banksy schildert een primitieve rotstekening waarop een menselijke figuur is afgebeeld terwijl deze een winkelwagentje voortduwt. Het lukt hem het schilderij ongezien op te hangen in het British Museum in Londen. Na ontdekking voegt het museum het schilderij toe aan de permanente collectie. ...
(met dank aan Fio die mij op dit spoor heeft gebracht)
Der Lauf der Dinge (Artists Peter Fischli and David Weiss)
24-04-2008
The philosophy of umbrellas
The Philosophy of Umbrellas
(klik op de foto en volg de link...)
Leuk, maar niet direct praktisch voor 't Belgisch klimaat :o)
17-04-2008
the little things
You need to let little things
that would ordinarily bore you
suddenly thrill you
Andy Warhol (In: Love, love, love.)
18-03-2008
Support the Dalai Lama
Stand with Tibet - Support the Dalai Lama
After decades of repression, Tibetans are crying out to the world for change. China's leaders are right now making a crucial choice between escalating brutality or dialogue that could determine the future of Tibet, and China.
We can affect this historic choice -- China does care about its international reputation. But it will take an avalanche of global people power to get the government's attention. The Tibetan spiritual leader, the Dalai Lama, has called for restraint and dialogue: he needs the world's people to support him. Fill out the form below to sign the petition--and spread the word.
Petition to Chinese President Hu Jintao:
As citizens around the world, we call on you to show restraint and respect for human rights in your response to the protests in Tibet, and to address the concerns of all Tibetans by opening meaningful dialogue with the Dalai Lama. Only dialogue and reform will bring lasting stability. China's brightest future, and its most positive relationship with the world, lies in harmonious development, dialogue and respect.
Een aquarelletje uit m'n eerste jaar 'Tekenen'... Een impressie uit het natuurreservaat de Bourgoyen-Ossemeersen in Gent
07-02-2008
a spirit?
my spirit in a new home soon...
31-01-2008
Lollo Meier
27/01/2008 - 16:00Djangofolllies 2008 --------- Het concert was een waarlijk genot ---------- Turbinezaal LOLLO MEIER QUARTET SZIGANO SWING
Er zijn heel veel gipsy jazz gitaristen die de stijl van Django Reinhardt spelen, maar er zijn er weinig die beschikken over de techniek en de souplesse die de muziek van Lollo Meier kenmerken. Op twaalfjarige leeftijd speelde hij al in familieverband. Met zijn eerste groep, Swing 42, opgericht in België, ontstond de Lollo Meier Szigano Swing, waarin hij zijn eigen ideeën kon botvieren. Met Silvia Gelbhart op viool, Bram van Es op gitaar en Jef Van Gool op de contrabas maakt hij zijn eerste cd: Rencontres. Nadat hij André Donni in Antwerpen aan het werk had gezien, vormden zij samen het kwartet, waarmee in 2005 de tweede cd werd opgenomen: Hondarriba. De laatste cd, Rosas, werd in januari 2007 op de markt gebracht. Lollo wordt er begeleid door een ervaren Engelse ritmesectie: Dave Kelbie op gitaar en Andy Crowdy op contrabas. Daar Tch Limberger, die viool speelt op de cd, zich niet kon vrijmaken, brengen Lollos Engelse vrienden een van de beste violisten in het genre uit Londen mee: Andy Aitchison.
Lollo Meier: gitaar Andy Aitchison: viool Dave Kelbie: gitaar & zang Andy Crowdy: contrabas Website De Centrale
Wil je meer weten over Lollo Meier of horen hoe hij speelt? Surf naar de Website van Lollo Meier
30-01-2008
Het geluk in je leven
« Het geluk in je leven hangt af van de aard van je gedachten» (Marcus Aurelius Romeinse Keizer 121-180)
(Citaat gehaald van onderstaande website)
Optimistenbond
In de nasleep van de rozebrilblogweek, kunnen we nu met z'n allen alle dagen optimist wezen... ...dankzij...: de Optimistenbond van het Koninkrijk België ;o) !!! Hey Ho!!!
In zijn studie Kunst im Sehverlust (Kunst na Zichtverlies') analyseert kunstfilosoof Volkmar Mühleis de wijzigingen die het kunstbegrip ondergaat wanneer het zien geheel of gedeeltelijk wegvalt en het denken alleen geen duidelijkheid kan verschaffen. Binnen de vergelijking van zien en tasten, voorstellen en weten, schetst hij de geschiedenis van blinde kunstenaars van 350 jaar geleden tot nu. Twee hedendaagse blinde kunstenaars - de conceptkunstenaar Evgen Bavčiar en de beeldhouwer Flavio Titolo worden extra belicht. Tegelijk verwijst Volkmar Mühleis naar de esthetische interesse voor de tastzin bij kunsttheoretici zoals Heinrich Wölfflin, Max Raphael en Rudolf Arnheim.
Volkmar Mühleis (°1972) studeerde Duitse taal- en letterkunde, filosofie en kunstgeschiedenis te Keulen en Amsterdam. Hij doctoreerde in de kunstgeschiedenis aan de universiteit van Keulen met een proefschrift over de implicaties van het verlies van het zien voor het begrip van kunst. Sinds 2004 doceert hij filosofische vakken aan de Hogeschool voor Wetenschap & Kunst Sint-Lucas Gent en sinds 2006 is hij geassocieerd onderzoeker aan het Centrum voor Cultuur en Filosofie van het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte aan de K.U.Leuven.
Lezing op zondag 3/02/08 in het KMSKA (11h-12h) Prijs: 2,50 Gratis voor de Vrienden van het KMSKA