Inhoud blog
  • 21 prachtige stapdagen
  • Terug van weggeweest
  • Picos de Europa
  • Nog geen brug te ver
  • Don Quichote
  • Voorlopig ! het laatste Haanse berichtje.
  • De Kustroute/Camino del Norte
  • Op weg naar St. Godelieve
  • De Drie Koninginnen...
  • Met volle kracht vooruit
    Mijn favorieten
  • Bezoekerscentrum Groenwaecke
  • Natuurpunt
  • De Spille
  • B&B Gastgezin voor fietsers
  • Zoeken in blog

    Laatste commentaren
  • Heel mooi (Sofie Dewilde)
        op 21 prachtige stapdagen
  • Heel mooi (Sofie Dewilde)
        op 21 prachtige stapdagen
  • Jawade! (Corinne DEbaets)
        op Nog geen brug te ver
  • San Sebastian (Corinne DEbaets)
        op Don Quichote
  • Bericht van probleemdochterje (Haïke)
        op Nog geen brug te ver
  • RICHTING COMPOSTELLA VOOR HET GOEDE DOEL
    Windmolentjes voor de natuur
    18-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog geen brug te ver

    Eindelijk weer een plaats gevonden waar we jullie iets kunnen doorsturen. Onze 5e dag zit erop en we hebben ondertussen al voor 110.6km onze zolen versleten. De eerste dagen liepen we heel gevarieerd met zichten op de Cantabrische kust en door wijnvelden. De laatste dagen door prachtige holle wegen door bos en weiden. De echte caminosfeer was gisteren goed te voelen. Een zware tocht van 26.5km voor de boeg deed ons om 7u opstaan om na ontbijt rond 8u15 de wandeling aan te vatten. Vanaf Deba via een Calvarieberg steeds stijgend naar de Col Arno. Met zijn 500m de hoogste berg van de Camino in Euskadië. Dit is een van de meest bosrijke en ondoordringbare gebieden van de weg naar Compostela door het noorden van Spanje. De meeste van onze mede-pelgrims zijn op +18km gestopt wegens te zwaar maar bij ons zat de spirit en de sfeer er echt in en zijn tot het eindpunt het Monasterio de Zenarruza doorgestapt. Die laatste kilometers over onvervalste oude Caminowegen. Moe maar vooral euforisch hebben we ons op ons bed laten ploffen. Vandaag voor het eerst wat regen gehad maar dit hield ons niet tegen om langs eucalyptus-, kiwi-, appel-, walnoten- en vijgebomen verder te stappen tot in Gerinka. Een plaats die jammerlijk bekend geworden is door het bombardement dat Duitse vliegtuigen op de stad uitvoerden in 1937 tijdens de Spaanse burgeroorlog, een tragedie die uitgebeeld is op het gelijknamige schilderij van Picasso.
    Doris-Dette

    18-09-2012 om 20:52 geschreven door Doris-Dette  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    14-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Don Quichote
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De kop is er af. Na een voorvarende treinreis om 20u20 in Irun toegekomen. Onmiddellijk was er al een behulpzame Irunees die ons de weg wees naar de albergue. Daar aangekomen bleken er 2 Limburgers aanwezig te zijn.
    Om 7u werd ons ontbijt aangeboden met op de achtergrond pelgrimsmuziek. Om 7u30 vertrokken voor een tocht van 24,4km tot in San Sebastian. Een prachtige in de kuitenbijtende ervaring. Tegen de middag waren we reeds 17km verder na een paar serieuze klimmetjes en nog stijlere dalingsjes. In een authentiek bewaard kustdorpje Guipuzcoa hebben we een rustperiode ingelast en de nodige energie opgedaan door het nuttigen van wat ons nog restte van proviand. (weer enkele grammen lichter op de rug). Was ook nodig want er stond ons een heuse beklimming te wachten via wel meer dan 100 ongelijkmatig liggende trappen. Wat de moeite waard loonde gezien de mooie zichten langs de Cantabrische Zee. En what goes up, must come down en dat hebben we goed gevoeld . Rond 14u zagen we San Sebastian onder ons liggen. Een kuststad, ietske groter dan Blankenberge en nog ietske groter dan De Haan. Met rupzak van Doris en rugzak van mij, de ganse baai afgelopen. Wat toch wel 2u in beslag nam. Dus ook ietske langer dan de dijk van Blankenberge en uiteraard....juist !!!
    De 24.4 km lange tocht zat er toen wel op maar de jeugdherberg lag nog zo'n 3,5 km verder. Gesterkte pelgrims zoals we zijn, hebben we er die met de glimlach bijgenomen.
    Doris&Dette

    14-09-2012 om 19:18 geschreven door Doris-Dette  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    11-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorlopig ! het laatste Haanse berichtje.
    Inderdaad 't is zo ver. Morgen vertrekken we. Eerst richting Moeskroen waar we bij Doris haar zus overnachten. Vandaar zijn we dichter bij Rijsel en ontlopen we zo mogelijke files en dus stresstoestanden. Rugzak staat klaar en alles in gedachten nog eens overlopen. Hopelijk niets vergeten anders wordt het ons behelpen en/of elkaar helpen.
    Gisteren, samen, nog eens (tijdelijk) afscheid genomen van ons Noordzeestrand met een glaasje vocht . Vanavond nog de nodige telefoontjes naar kindjes plegen (tijdelijk) afscheid nemen van de papa en mama en dan nog wat gezellig en rustig bij het venteke int zetelke .
    Ik wil bij deze nu al de mensen bedanken die ons op één of andere manier gesteund hebben, geldelijk, woordelijk of informatief. Het deed/doet deugd. Ik zou zeggen, blijf vanaf nu regelmatig onze blog bekijken, want het is echt wel de bedoeling dat we onze wedervaren met jullie delen.
    Wat onze tocht opgebracht zal hebben, zullen we zeker na thuiskomst op blog vermelden.
    Ultreia

    Dette en Doris

    11-09-2012 om 14:37 geschreven door Doris-Dette  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    31-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Kustroute/Camino del Norte

    De tijd naar onze vertrekdatum begint in te korten. Vandaar een woordje uitleg van de door ons te volgen route.

    Compostela heeft verschillende aanlooproutes. Maar voor ons zijn de meeste gekende ‘Camino Frances’ vertrekkend vanuit Saint-Jean-Pied-De-Port – ‘Camino Aragonés’ vertrekkend vanuit Somport – ‘Camino Del Norte’ vertrekkend vanuit Irùn.

    Volgens Paco Nadal , schrijver van ‘Te voet naar Santiago de Compostela – De Kustroute’ is deze noordelijk gelegen kustroute door zijn ligging de meest aangename, de koelste en de mooiste qua variatie aan landschappen. Vandaar dat onze keuze rap gemaakt was.

    De route ligt ingeklemd tussen de Cantabrische Zee en een bergketen en is vaak gehuld in de nevels van de valleien waar het vee graast en het geluid klinkt van de meeuwen die nestelen in de steile kliffen. Als kinderen van de zee zullen we zo ook minder heimwee voelen naar ons thuisfront

    Deze pelgrimsweg is niet zo monumentaal als de Camino Francés maar hij is omgeven door de mooiste natuur van het noordelijk deel van Spanje en dat maakt hem tot een uitgelezen zomers alternatief voor de massaal belopen  Franse route.

    De Camino de Santiago del Norte is dan ook synoniem voor eenzaamheid, intimiteit, meditatie en een stil contact met de natuur.

     

    Waarom nu eindigen in Oviedo ? Oorspronkelijk zouden we 14 dagen stappen. Maar het speciale aan die Kustroute is dat hij zich splits in de buurt van Oviedo. Daar kun je kiezen voor de zogenoemde ‘Camino Primitivo’ – door het binnenland van de regio Asturië en de provincie Lugo of de ‘Camino de la Costa’ – langs de kust, die dicht langs de zee loopt via Gijon en Avilés tot aan Ribadeo.

    Eén klein probleempje voor ons was dat we die afstand niet geklaard zouden krijgen in 2 weken al vonden we het een hele uitdaging en mooi eindpunt voor onze tocht. Na overleg met onze wederhelften thuisblijvers werd er beslist om er 3 weken van te maken.

     

    We zullen ons wat laten leiden door de beschreven route van bovenvermelde schrijver, al zullen we ons daar zeker niet krampachtig aanhouden. Het is de bedoeling van de dag over ons te laten komen en er toch voor te zorgen dat we dagelijks voldoende kilometertjes in de benen hebben om Oviedo te halen. Op z’n engels gezegd ‘Go with the flow’.

     

    Woensdagavond 12/9 vertrekken we richting Moeskroen waar we bij Doris kunnen overnachten, die ons de volgende morgen 13/9 naar de trein in Rijsel zal brengen. Kwestie van mogelijke files te ontwijken en niet gestresseerd aan de tocht  te beginnen. Normaal gesproken komen we rond 20u20 in Irùn aan. Dan wordt het zoeken naar een slaapplaats om de volgende morgen fris en wel te kunnen starten.

    ’t Begint te kriebelen

    Dette





    31-08-2012 om 19:39 geschreven door Doris-Dette  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    22-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op weg naar St. Godelieve

    De intensiteit van de trainingen worden meer en meer opgedreven. Van één dag stappen +- 20 km hebben we er dank zei Chantal (Metzler) en Eddy (Beernaert) een tweedaagse kunnen van maken. Samen runnen zij ‘La Cigale’ te Gistel en vormen ze een gastgezin voor ‘gezinnen op de fiets’. (Zie bij Mijn favorieten B&B gastgezin voor fietsers).

    Chantal en Eddy, zelf fervente en actieve reizigers, hadden van onze tocht met aangekoppeld goed doel gehoord en waren zo vriendelijk om ons een gratis nachtje aan te bieden. Zo’n aanbod konden we natuurlijk niet afslaan. Op donderdag 16/8 om 14u00 vertrokken we met water in aanslag onder een stralende, warmgevend zon richting Gistel. We waanden ons al in Spanje. Via knppt 7 zandstraat naar Vosseslag 5 – 12 – 26 – 28 – 29 - 54 langs het kanaal Plassendaele-Nieuwpoort tot aan knppt 53 Snaaskerke om dan af te zakken richting Gistel. Van Chantal hadden we voordien een stadsplan gekregen om de B. A. Ronselaan 25 te vinden en dit was voor ons een goeie oefening in kaart lezen en oriënteren. Iets wat ons misschien op onze tocht ook van pas zal komen.  Om  19u00 na een korte rust en plaspauze kwamen we in ‘La Cigale’ aan. Meteen werden we in de sfeer gebracht door een verwelkomingsschelp  aan de voordeur . Na een hartelijke begroeting en uitleg over onze overnachtingsplaats werden we meteen al getrakteerd op een aperitiefje en een lekkere warme maaltijd door de gastvrouw klaar gemaakt. Na een leuke babbel over reizen, hoe kan het ook anders , begon de vermoeidheid zich toch wel te gevoelen en trokken we naar onze slaapstede. Buiten een mug die het  op onze blootliggende delen voorzien had , hebben we toch goed geslapen. De volgende morgen werden we weer getrakteerd maar nu op een uitgebreid ontbijt door de gastheer zelve. (Gastvrouw Chantal was reeds gaan werken) Ere wie ere toekomt,  hij heeft zich goed van zijn taak gekweten.

    We wilden niet dezelfde route terug wandelen, kwestie van wat variatie in het landschap te krijgen en zo zijn we rond 9u onder een bewolkte maar warme hemel huiswaarts vertrokken. Terug met ons stadsplan in de hand ‘de Bourgognevaart’ opgezocht en zo via knppt 39  – 40 – 38 – richting Ettelgem – 43 – Oudenburg  waar we een koffie en plaspauze hebben ingelast, terug naar het Kanaal Plassendaele-Nieuwpoort – 27 – 28. Langs een omweggetje naar knppt 12 richting Klemskerke door polders naar 13 – 7. Ondertussen was de zon zich weer van zijn beste en warmste kant aan het tonen en waren we rond 14u terug op plaats van vertrek.

     

    Wat heb ik geleerd ? Dat 2 dagen na elkaar stappen best meevalt – dat Doris niet snurkt -  geen stinkvoeten heeft –  mijn nieuwe kousen ideaal zijn om vele kilometers te stappen – ik wel een petje zal moeten dragen als de zon een ganse dag schijnt – we zeker water moeten drinken – ik, aan Doris een ideale wandelpartner heb   - we door verschillende mensen vriendelijk zijn aangesproken en vooral … dat we bij 2 aangename mensen hebben kunnen vertoeven.

    Chantal en Eddy bedankt voor jullie gastvrijheid en het mooie aanbod dat we hebben gekregen.

     

    Dette en Doris

    22-08-2012 om 00:00 geschreven door Doris-Dette  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    06-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Drie Koninginnen...

    Vorige week zaterdag  28/07 een serieus trainingske gemaakt. We zijn vanuit De Haan via polders van Vlissegem richting Houtave - Meetkerkse polders naar de vaart Brugge-Oostende gestapt. Toch een tochtje van meer dan 20km. Het weer zat ons echt mee, want 's morgens had het nog geregend en smiddags was het bewolkt. Maar we zijn tot op het einde droog gebleven en hebben zelfs prachtig, warm weer gehad.
    We hadden er een gastvrouw/supporster bij, Ariane, dochter van Doris    die ons de ganse wandeling gezelschap heeft gehouden en die het nu al ziet zitten om volgend jaar, het tweede gedeelte van 'onze op weg naar Compostela' mee te beleven.
    Het eindepunt van onze tocht was Nieuwege Brugge waar we hadden afgesproken met onze mannekes. We waren van plan daar gezellig met z'n allen een hapke te eten vooraleer met de wagen naar huis te rijden. Maar we hadden niet gereserveerd en bijgevolg ook geen plaats .
    Ook dat was een goeie training voor Doris en mij, want eens op weg in Spanje, hebben we adressen om te overnachten, maar weten we ook niet zeker of er altijd plaats zal zijn voor twee vermoeide pelgrims en ook dan zullen we moeten verder trekken op zoek naar 'ons bakske met stroo'. Uiteindelijk zijn we beland in Houtave taverne 'De Drie Koningen' die toch ook wel een beetje rondtrekkende mensen waren.
    Zo zie je in alles wat we ondernemen laat Compostela zich nu al gelden in kleine dingen.
    Dette

    06-08-2012 om 20:42 geschreven door Doris-Dette  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    14-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met volle kracht vooruit
    Beste allen,

    Enkele dagen geleden zijn de treintickets voor onze tocht gekocht. Je ziet we zijn dus écht van plan te gaan. Op 13 september vertrekken we vanuit Rijsel. Een overstap in Parijs is onvermijdelijk en 's avonds komen we in Irun aan. Een slaapplaats vastleggen kan niet  maar ik ben ervan overtuigd dat we niet onder de blote hemel zullen slapen. Anderzijds zou dat ook een unieke ervaring zijn, bijna als clochards onder de bruggen van .... De terugtocht is ook al vastgelegd maar daar praat ik liever nog niet van (we zijn wel van plan terug te keren).
    Woensdagnamiddag was terug een eerste staptocht langs onze wegen. Bij wijze van training zijn we uit De Haan richting Wenduine gelopen door het bosje, om dan langs het strand terug te keren. Met een stevige westenwind in ons gezicht en met alle kracht vooruit tegen de wind in liepen we al vertellend - want dat doen we zeker nadat we elkaar voor een kleine maand niet gezien hebben (Dette is nl. op vakantie geweest) -  op het strand terug huiswaarts. Dan plots, op het zand zagen we een sint-jacobsschelp !!! Van alle keren dat ik langs het strand wandelde heb ik tot nu toe 2 maal zo'n schelpje gevonden. Onze blijdschap kon niet op maar we waren nog geen 2 passen verder of we vonden terug zo'n schelpje, en dan nog eentje en dan nog één. Ik kwam dus thuis met 28 van die schelpen en ik denk dat Dette er ongeveer evenveel heeft verzameld. Ons geluk kon niet op... "als dit geen teken is", zeiden we !!!!
    Ja, als dit geen teken is. We gaan dus zeker de tocht aanvangen met volle overtuiging en enthousiasme, want wat de natuur ons als teken gaf met de Sint-Jacobsschelp zien we als een teken om de natuur te beschermen en in stand te houden ! En om ons enthousiane en overtuiging te bekrachtigen kan ik jullie nog dit meegeven, onze schoen in de Groenwaecke, ons bezoekerscentrum, heeft al een flinke duit opgeleverd ! Dank aan allen voor jullie bijdrage en steun !!

    Tot een volgende !
    Doris

    14-07-2012 om 14:45 geschreven door Doris-Dette  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    13-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het prille begin..
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn eerste contact met Doris kwam via mijn vrijwilligerswerk in Groenwaecke. Een korte vriendelijke groet was het prille begin van wat later zou uitgroeien tot een mooie vriendschap.

    Door het feit dat zij een opleiding volgde voor natuurgids en aan Filip (mijn echtgenoot en voorzitter van Natuurpunt De Haan) vroeg haar wat bij te staan in het opmaken van haar eindwerk, kregen wij meer en meer contact. Soms heb je niet veel nodig om te voelen dat het klikt en met haar had ik dit onmiddellijk. Op een gegeven moment stelde ze me de vraag of ik het niet zag zitten om eens  te gaan stappen in Noorwegen. Maar door mijn jaarlijkse zomervakantie in Zweden zag ik de bestemming niet zo zitten en stelde ik haar mijn droom voor ‘een stuk wandelen richting Compostela’. De eerste stap was gezet. Van het ene voorstel kwam het andere en er werd al rap besloten om aan onze 3 weken durende tocht een goed doel te koppelen. Zo geschiedde…. 500km stappen richting Compostela om geld in te zamelen voor ‘Windmolens in de Uitkerkse Polders’.

    Compostela heeft iets spiritueels iets dat mensen dichter bij elkaar brengt. Wij zijn nog maar in de voorbereidende fase en de kracht van dit fenomeen begint zich al te gevoelen.

    Van overal krijgen we positieve reacties en donativo’s. Zelfs van mensen waar we het niet van verwachten. Onlangs kwam een nicht bij mij thuis. Ze had op reis in Lourdes een sleutelhanger met jacobschelp zien hangen. Ze heeft hem gekocht, laten zegenen en kwam die afgeven om ons te beschermen tijdens onze trip. Prachtige, warm gebaar en….. de sleutelhanger is reeds vastgemaakt aan de rugzak.  
    Dette

    13-07-2012 om 16:59 geschreven door Doris-Dette  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    03-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Technische gegevens waterwindmolentje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Bosman Windwatermolen is niet voor niets de meest voorkomende molen in het Nederlandse landschap. Sinds 1929 ondertussen leverbaar als de 4e generatie.
    De toepassing van windmolens voor de aandrijving van pompen is een economisch aantrekkelijk en milieuvriendelijke oplossing voor watertransport. Dit geldt in het bijzonder voor gebieden waar elektriciteit niet voorhanden is.
    De windwatermolen werd in Nederland hoofdzakelijk gebruikt voor het bemalen van polders. Tegenwoordig ook in natuurgebieden met plas-dras situaties. Vanaf windsnelhelden van 3 m/s kan de molen dienst doen.
    Door een eenvoudig vlottersysteem is volautomatische peilbeheersing mogelijk.
    Onder normale omstandigheden (met name vlak open terrein), kan deze molen een gebied van 20-25 ha. verzorgen.

    Toepassing B4 Windwatermolen

    • Drainage van cultuurgronden in het algemeen
    • Irrigatie van cultuurgronden zoals bijvoorbeeld in deltagebieden
    • Irrigatie van natuurgebieden
    • Waterniveaubeheersing in visvijvers, zoutpannen en natuurgebieden
    • Het rondpompen van stilstaand water met het oog op verversing

    Kenmerken B4 Windwatermolen

    • standaard modulaire opbouw 
    • milieuvriendelijk
    • geen energiekosten
    • lange levensduur
    • volautomatisch instelbare peilbeheersing
    • lichtmetalen wieken en staartbladen
    • torenhoogte van 4 of 7 meter 
    • toren volbad verzinkt
    • leverbaar met persbuis
    • HDPE terugslagklep
    • robuust prefab staalvezel versterkte betonnen onderbouw 


    03-06-2012 om 17:28 geschreven door Doris-Dette  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    11-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogen wij ons eventjes voorstellen ?

    Alles begint met een idee, een wens, een verlangen.
    Dan met de mensen die je pad kruisen

    Lieve mensen,

    Mogen wij ons eventjes voorstellen. Wij zijn Doris Van Parys en Bernadette Jansseune. Twee dametjes
    +- 50 jaar jong van hart en ziel, die door de natuur zijn samengebracht. Daar is in de eerste plaats een
    mooie vriendschap uit geboren maar ook een idee !!

    Door de recente besparingen in ons land,werden de natuurbudgetten nog maar ‘eens’ extra hard aangepakt.
    Die zijn echter wel hard nodig, willen wij onze (jullie) nazaten nog iets waardevols nalaten !

    Daarom hebben wij besloten om van 13 september tot 7 oktober ’12 onze beentjes in te spannen om een
    tocht van 500 km richting Compostela te wandelen en zo wat extra gelden in te zamelen. Eén stapdag is
    gemiddeld 25 km.

    Wij zijn als vrijwilligers van Natuurpunt actief in de Uitkerkse Polder alsook in het natuurreservaat
     ‘De Zandpanne’ in De Haan waar er in het verleden reeds grote inspanningen zijn geleverd. Maar deze
    projecten zijn zeker nog niet af.

    Door verdroging in de Uitkerkse Polder krijgen kritische weidevogels zoals grutto, kluut, tureluur het erg
    moeilijk. Daarom is er dringend nood aan windmolentjes om in droge periodes water in de percelen te
    brengen zonder de omliggende landbouwgronden te schaden.

    Wij zijn dus op zoek naar mensen die ons willen steunen om dit te sponsoren. Ben jij die ene die in
    gedachten meestapt ?

    Per km dat wij stappen kun je 1 euro bijdragen. Maar JIJ bepaalt voor welk bedrag je ons wilt steunen !

    Ieder willekeurig bedrag is welkom en vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest van Natuurpunt toegestuurd.

    Stortingen kunnen gebeuren op reknr. BE56 2930 2120 7588 met vermelding Project 5519-Compostela .

    Om het in de geest van de “camino” te zeggen , kan je ook gewoon “un donativo” doen door een duit in
    het wandelschoentje te steken dat in het bezoekerscentrum Groenwaecke zal staan.

    Je zult de tocht kunnen volgen en nu reeds bekijken op “http://www.bloggen.be/doris_dette2012”.

    Weliswaar zal het ons onmogelijk zijn om iedere dag een verslagje te plaatsen.

    Alvast bedankt voor je/jullie steun !

    Ultreia !

    Doris & Bernadette

    11-05-2012 om 06:52 geschreven door Doris-Dette  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)


    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 08/10-14/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 07/05-13/05 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs