Foto
Over mijzelf
Ik ben Colin Sonia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Sonneke.
Ik ben een vrouw en woon in Gooreind / Wuustwezel (Belgie) en mijn beroep is even niks.
Ik ben geboren op 01/04/1954 en ben nu dus 71 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken, PC, knutselen, natuur, schilderen, mensen.
Alle zoete gerechten,zonder toevoeging van natuurlijke suikers bijeen gevoegd. Overzichtelijk en gemakkelijk terug te v
Inhoud blog
  • Flensjes
  • Apfelstrudel
  • Eclairs of soezen.
  • Rijstepap
  • Botertruffels
  • Toscataart uit Zweden
  • Fragipanne taart‏
  • Rabarbermoes met koekjes
  • Bananen milkchake
  • Zucchero milkchake
  • Eigen tiramisu
  • Biscuit koekjes
  • Chokolade Kerstkransjes
  • Sinaas milkchake
  • Bavarois met Mango
  • Bavarois met Bosbessen
  • Gegrilde nectarines, mascarpone met Ameretto en vanille
  • Taart met verse kaas en honing (tiro pita me meli)
  • Appel tartelettes
  • Valentijns toetje
  • Roomkaaspuddingkjes
  • Gevulde méringue
  • Bosvruchtentaart
  • Chokolade Taartbodem
  • Kaasdessertje
  • Aangepaste Gentse mastellen
  • Kaastaart
  • Appelbollen in zoet deeg
  • Zacht zoete deeg voor gebak.
  • Kerststol
  • Mascarpone taartjes
  • Bodemdeeg
  • Riz Condé
  • Vanillepudding
  • Wit brood
  • Soezenbeslag 2
  • Rozijnenbrood
  • Melkbrood
  • Hemelse Sneeuwvlokjes
  • Grof brood
  • Gebakken appel met honingijs
  • Croissants 2
  • Bladerdeeg 2
  • Brokkeldeeg:
  • Bodemdeeg:
  • Verrijkt Gistdeeg
  • Soezenbeslag
  • Saucijzenbroodjes
  • Roomhorens
  • Oublies
  • Linzendeeg
  • Kwarktaart met honing en amandelen
  • Kramiek
  • Hazelnootkoekjes
  • Eenvoudig Gistdeeg
  • Croissants
  • Conde's
  • Brioche
  • Boterdeeg
  • Boerenbrood
  • Bladerdeeg
  • Aardbeien-schuimtaart
  • Bladerdeeg met aardbeien
  • Berlinerbollen
  • Banketbakkersroom
  • Appelflappen
  • Amandelcrème - crème d'amandes
  • Chocoladedrank
  • Aardbeien - yoghurtijs
  • Bladerdeegbakje met aardbeienmousse
  • Gevulde speculaas met amandelspijs
  • Cake
  • Rijstbavarois met zuidvruchten
  • Rode wijnperen
  • Vruchtensalade met citroenkwark
  • Vruchtentaart
  • Crepes suzettes
  • Notenbrood
  • Viervruchten jam
  • Speculaas
  • Geurige vanillekoffie
  • Wafels
  • Rijst met kokosmelk
  • Flangebakjes met peer
  • Chocoladetaart
  • Aardbeien konfituur
  • Pannenkoeken
  • Iles flottantes met kastanjes
  • Chocoladebrownies
  • Chocolademilkshake
  • Welkom in dit snoephoekje
    Zoeken in blog

    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Diabetes Startpagina
  • Canderel:
  • Natrena
  • Hermesetas online
  • Diabetes online
  • Delhaize recepten
  • Receptweb
  • Keuken Recepten Koken
  • Lifescan
    Diabetes snoephoekje
    Niet alleen voor diabetes ook voor liners en anderen...
    10-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinaas milkchake
    Met dank aan: Jozef

    Ingrediënten:


    sap van 1 sinaasappel
    1 kl zoetstof
    1 bol diabetes vanille ijs
    1 dl melk
    stukjes sinaasappel
    crystal zoetstof (canderel)

    Bereiding:

    Doe alle ingrediënten in een blender en mix fijn.
    Giet in een breed laag glas en werk af met stukjes sinaas en wat cristal zoetstof.

    10-01-2009 om 16:33 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chokolade Kerstkransjes
    Met dank aan: Pimpernel

    Ingrediënten


    150 g margarine
    1 ei
    1 eetl cacao
    2 kl zoetstof
    2 dl soya chokomelk
    150 g bloem
    diabetes chokolade snippers

    Bereiding:

    Oven voorverwarmen op 180°C
    Roer de margarine, ei en zoetstof dooreen en voeg er dan de chokomelk en cacaopoeder bij
    Leg op een bakplaat het bakpapier.
    Neem een spuitzak met groot getand mondje en spuit er cirkels mee op het bakpapier.
    Bak 15 min in de oven, haal ze eruit en strooi er direct de chokoladeschilfers
    (of hagelslag) over.
    laat afkoelen op een rooster. en laat afkoelen op een rooster

    10-01-2009 om 16:33 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biscuit koekjes
    Met dank aan: Maria

    Ingrediënten:

    4 eiwitten
    50 g crystal zoetstof ( Canderel)
    1 kl zoetstof
    30 g maïzena
    250 g amandelpoeder
    amandelschilfers

    Bereiding:

    Oven voorverwarmen op 180 °C.
    Neem een heel propere kom en sla de eiwitten zeer  stijf.
    Halverwege voeg je de crystal zoetstof er aan toe.
    Meng de maïzena met het amanderpoeder en spatel voorzichtig onder het mengsel.
    Leg bakpapier op de bakplaat.
    Spuit met een spuitzak met rond mondje koekjes naar eigen fantasie (maar niet te groot).
    Bak ze midden in de oven een 20 min.
    Haal ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
    Terwijl ze nog heet zijn, bestrooien met schilfers.

    10-01-2009 om 16:34 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigen tiramisu
    Met dank aan: Maria

    Ingrediënten:


    Biscuitkoekjes (zie recept)
    350 g mascarpone
    3 gelatine blaadjes
    3 eidooiers
    1 kop sterke oploskoffie
    eventueel 1/2 borreltje cognac
    10 g crystal zoetstof (Canderel)
    2 kl zoetstof
    diabetes cacaopoeder

    Bereiding:

    Laat de koekjes even weken in de koffie (eventueel gemengd met cognac)
    Leg ze onderaan de glazen schotel.
    Klop de eidooiers met de zoetstof en de crystal suiker tot een sabayon (schuimige massa)
    Laat de gelatine 10 min weken in lauw water, knijp uit en laat smelten op matig vuur.
    Laat de mascarpone smelten op een klein vuurtje en roer door de sabayon , blijf roeren.
    Giet , ook al roerend, de gelatine door het mengsel.
    verdeel de vulling over de koekjes en laat opstijven in de koelkast.
    Bestrooi juist voor het opdienen met cacao poeder.

    Tip: Kan ook in kleine kommetjes of schaaltjes gemaakt worden.

    10-01-2009 om 16:34 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zucchero milkchake


    Met dank aan: Jozef

    Ingrediënten:


    1 peer
    1 bol diabetes chokolade ijs
    1 glas melk
    1 kl zoetstof
    1 eetl diabetes chokoladesaus
    wat fruit voor versiering
    diabetes chokolade schilfers
    of hagelslag

    Bereiding:

    Schil de peer en doe ze in stukken in de blender, voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve het fruit en de schilfers.
    Mix fijn en giet in een mooi glas.
    Werk af met wat fruit en de chokolade.
    Dien koud op.

    10-01-2009 om 16:35 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananen milkchake
    Met dank aan: Jozef

    Ingrediënten


    2 bananen
    2 dl melk
    1 kl zoetstof
    50 g diabetes vanille ijs

    Bereiding:

    Schil de bananen en snij 1 1/2 banaan in stukken.
    Doe in een blender met de rest van de ingrediënten.
    Mix alles fijn en giet in longdrink glazen.
    Versier met wat sneetjes banaan en een muntblaadje.
    Dien koel op.

    10-01-2009 om 16:35 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rabarbermoes met koekjes
    Rabarbermoes met koekjes

    Met dank aan: Wiza

    Ingrediënten:


    2 bussels rabarber, schoongemaakt, in stukken gesneden
    6 g zoetstof
    sap van 1 sinaasappel
    2 potjes (van 125 g elk) yoghurt
    4 diabetes zandkoekjes, type « licht verteerbaar », verkruimeld
    4 kleine aardbeien

    Bereiding:

    Rabarbermoes: doe de rabarber, de suiker en het sinaasappelsap in een stoofpan.
    Giet er ½ dl water bij. Zet het deksel op de pan en laat 15 min stoven op een matig vuur.
    Laat afkoelen in de koelkast.
    Doe in een glas afwisselend laagjes verkruimelde koekjes, yoghurt en rabarbermoes.
    Versier met de aardbeien

    10-01-2009 om 16:36 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fragipanne taart‏
    Met dank aan: John

    Ingrediënten:

    bladerdeeg uit het koelvak
    100 gr margarine
    15 g zoetstof
    1 ei
    4 eetl melk
    100 g amandelpoeder
    6 druppels amandelextract
    90 gezeefde bloem
    1/2 kl  bakpoeder

    Bereiding :
     
    Verwarm de oven op 180°
    Bekleed een bakvorm  met het bladerdeeg
    Meng alle ingrediënten en verdeel het mengsel gelijkmatig over de bladerdeeg in de vorm.
    Bak gedurende 25 min en laat afkoelen op een rooster.
      

    10-01-2009 om 16:37 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toscataart uit Zweden
    Met dank aan: John

    Ingrediënten


    Voor het deeg:
    2 eieren
    12 g zoetstof
    1 pakjes vanillesuiker
    beetje zout
    100 g boter
    150 g bloem
    1 kl bakpoeder


    Voor de bedekking:
    75 g geschaafde amandlen
    50 g boter
    8 g zoetstof
    1 eelt bloem
    2 eetl room

    Bereiding:

    DaaDe oven voorverwarmen op 200° C.
    Voor het deeg de eieren, suiker, vanillesuiker en zout in een kom schuimig kloppen.
    De boter in een pannetje laten smelten en weer laten afkoelen.
    De bloem en bakpoeder door elkaar mengen en afwissellend met de boter door het eimassa roeren.
    Een springvorm ( liefst hoge ) met een doorsnee van 24 cm beboteren.
    Het deeg erin doen en bovenaan glad strijken.
    Op de middelste richel in de oven plaatsen en 20 min bakken.
    Intussen voor de bedekking de amandelen, boter, suiker en bloem in een pan doen.
    De room erdoor roeren en goed roerende langzaam aan de kook brengen.
    Dan van het vuur nemen. De oven aanlaten.
    Uit de oven de taart nu met de bedekking bestrijken en weer in de oven plaatsen.
    Nog eens 20 min bakken.
    Na de laatste baktijd de taart uit de oven nemen, even laten staan tot de grootste hitte er vanaf is.
    Erna voorzichtig de vorm losmaken en op een rooster laten afkoelen.

    10-01-2009 om 16:37 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Botertruffels
    Met dank aan: John

    Ingrediënten


    125 g harde boter
    250 g instant - cacao poeder
    1 volle kl oploskoffie
    5 g zoetstof
    40 g diabetes cacaopoeder
    of chokoladeschilfers

    Bereiding:

    De boter schuimig roeren.
    De instant cacao en de oploskoffie door de boter roeren.
    Hiervan 36 walnoten bolletjes draaien.
    Door het cacaopoeder of de chokoladeschilfers draaien en in de koelkast bewaren.
    wel binnen de week opeten.

    10-01-2009 om 16:39 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    24-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstepap
    Ingrediënten

    1 l melk
    150 g rijst met ronde korl
    12 g zoetstof
    eventueel saffraan

    Bereiding:

    Breng de melk aan de kook.
    Voeg de gespoelde rijst erbij en de saffraan.
    Laat 30 min zachtjes koken, af en toe roeren.
    Voeg de zoetstof erbij en laat nog even aan de kook komen.
    Controleer of de rijst zacht is en doe in kommetjes.

    TIP: De rijstpap kan ook gemaakt worden zonder zoetstof, geef eventueel zoetstof apart.
           Bij het koken van de melk kan er eventueel ook vanillepoeder of kaneel worden aan toegevoegd.

    24-01-2009 om 02:22 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eclairs of soezen.
    Ingrediënten

    Diabetes pudding
    200 ml water
    100 g vetstof (boter)
    160 g bloem
    6 eieren
    snuifje zout
    Diabetes chokolade

    Bereiden:

    Oven voorverwarmen op 230°C.
    Breng het water aan de kook met de vetstof (boter).
    Voeg ineens alle bloem erbij en laat 1 min garen.
    Neem van het vuur en klop met een spatel 1 voor 1 de eieren eronder.
    Neem een bakplaat en vet ze lichtjes in.
    Spuit het beslag in rondjes (soezen) of in strepen (eclairs)
    Bak ze 25 min in de oven.
    Laat afkoelen en snij ze door.
    Spuit de pudding erop en werk af met gesmolten chokolade.

    TIP: kan ook gevuld worden met suikervrije slagroom.

    24-01-2009 om 02:23 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apfelstrudel

    Ingrediënten

    Deeg:
    150 g bloem
    1 eidooier
    4 g zout
    20 ml olie
    50 ml water
    melk.

    Vulling:
    4 appels
    8 g zoetstof
    1 kl kaneel (niet verplicht)
    150 g rozijnen (in rum geweekt)
    50 g amandelpoeder
    40 g broodkruim

    Bereiden:

    Oven voorverwarmen op 200°C.
    Met alle ingrediënten een soepel deeg maken en goed kneden.
    Laten rusten onder plastiek gedurende 30 min.
    Appels schillen en in blokjes snijden, menden met de ingrediënten van de vulling. (behalve het broodkruim)
    Het deeg flinterdun uitrollen, broodkruim erover strooien en de vulling verdelen.
    Deeg oprollen, op en beboterde bakplaat leggen, bestrijken met melk en afbakken in de oven, 40 min.
    In stukken snijden en op een bord leggen
    .

    TIP: leg er een diabetes ijsbolletje bij.

    24-01-2009 om 02:25 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flensjes
    Ingredienten:
    20 stuks

    500 g bloem
    3 eieren
    2 eidooiers (eventueel)
    500 ml melk
    500 ml water
    5 g zout

    Bereiden:

    Doe de bloem in de kom, maak een kuiltje en breek de eieren erin.
    Beetje bij beetje de melk en het water al roerend bijvoegen.
    Tegelijkertijd de bloem eronder roeren.
    Beetje zout toevoegen.
    Verwarm de pan op een hoog vuur met een beetje vetstof.
    Neem een pollepeltje beslag en giet het in de pan, verdeel goed en laat goudgeel bakken.
    Draai om en laat weer bakken.

    24-01-2009 om 02:26 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)


    Foto

    Archief per week
  • 19/01-25/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • antwoord aan Mr. Geysen
  • dank aan de redactie

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto



    Mijn favorieten
  • Eucalypta.nl
  • Jeannette’s Stek
  • Vlaamse Diabetes Vereniging
  • Voedingscentrum
  • De Bron
  • Rademaker
  • Diabetes en lotgenoten
  • Dieet Boogolinks
  • Broodenbanket

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs