Inhoud blog
  • Zelf wasmiddel voor wasmachine maken
  • Lekkere havervlokkenkoeken zonder suiker
  • Pladijs in roombotersaus
  • Ongefrituurde loempia's
  • Spruitjes in de oven, gehakt met gembersiroop en pasta...
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Creativiteiten
    Eigen creaties
    21-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelf wasmiddel voor wasmachine maken
    100 gr zeep (eender welke bol zeep) geraspt oplossen met 100 gr sodakristallen in warm water.
    Aanlengen tot 5 liter met water.

    Telkens voor gebruik schudden en voldoende gebruiken, niet geconcentreerd.

    21-01-2015 om 16:53 geschreven door Ankie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekkere havervlokkenkoeken zonder suiker
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Een lekker receptje per toeval ontdekt nadat ik per ongeluk havervlokkken ipv havermout had gekocht. De havervlokken vielen die niet in de smaak voor pap en dus heb ik naar een andere toepassing gezocht.
    - 400 gr havervlokken, havermout kan ook, maar wij verkiezen de vlokken
    - 400 gr bloem (gewone witte bloem)
    - 400 gr rozijnen, mag ook een mengeling met andere gedroogde vruchten of noten zijn, onze favoriet: 300 gr rozijnen, 100 gr abrikozen
    - 400-600 ml water (afhankelijk van de dikte van het deeg, moet een stevig deeg blijven maar moet geen beton zijn)
    - 40 ml olie
    +/-40 gr koekkruiden (nootmuskaat, kaneel, gemalen kruidnagel) => andere mogelijkheden: kardemon, anijs,...
    +/-10 gr zout

    Alles mengen, eerst goed de droge ingrediënten en dan het water en de olie toevoegen.
    Op een bakplaat doen met bakpapier onder en de koeken al 'voorsnijden' met een mes (afhankelijk van de grootte van de oven zo'n 30-tal koeken).

    In een voorverwarmde oven op 180°C zo'n 35-40 minuten laten bakken.
    De koeken kunnen in een luchtdichte doos in de diepvries bewaard worden.
    Heerlijk als ontbijt! 

    21-01-2015 om 16:53 geschreven door Ankie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    26-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pladijs in roombotersaus
    Boter in antikleefpan doen en pladijs (met peper en zout) toevoegen.
    Op een laag vuur beide kanten laten bakken, boter niet bruin laten worden.
    Pladijs uit de pan halen en in de oven op 50°C warm houden.
    Extra boter toevoegen, koffielepel groentebouillon, 20cl room, citroensap naar smaak en langzaam, op een laag vuur al roerend, laten indikken.
    Net voor het opdienden de vis terug toevoegen.

    Lekker bij gestoomde aardappelen en groenten.

    26-11-2014 om 18:32 geschreven door Ankie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongefrituurde loempia's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een heel leuk, snel, gezond en eenvoudig hapje, zelfs samen met de kids te maken!

    Per 2 hapjes:
    rijstpapier (rond of vierkant)
    een staafje surimi of een reepje gebakken kip
    een reepje rode paprika
    een klein blaadje sla
    een 10-tal sliertjes geraspte worteltjes (niet nodig om te tellen, maar om een idee te geven van de hoeveelheid)
    een sluimererwt
    een reepje komkommer
    en/of eender welke kleurrijke rauw eetbare groente die in een reepje kan gesneden worden
    best max een 4-tal groenten per hapje, snij de reepjes zodanig dat ze even lang zijn (als bijvoorbeeld de sluimererwt of het surimistaafje)

    Voor de saus : zoete chilisaus (steeds kan en klaar in de winkel te vinden) met fijn gehakte pinda nootjes gemengd.

    Laat het rijstpapier een minuutje in handwarm water liggen, tot het bijna volledig slap is...
    Leg de groenten op een hoopje vooraan en rol 2 maal, om een worstje te krijgen, het rijstpapier rond de groenten. Plooi de zijkanten strak over het rolletje met groenten en rol verder.
    Laat enkele minuten rusten en snij doormidden om op te dienen.
    De saus wordt er met een lepeltje op gedaan.

    Heerlijk als aperitiefhapje!


    19-11-2014 om 17:08 geschreven door Ankie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjes in de oven, gehakt met gembersiroop en pasta...
    Een eenvoudig en snel gerecht.
    Spruitjes in 4 snijden, op een bakpapier leggen en olijfolie, peper en zout erover doen. 
    25 minuten in 200°C.
    Gehakt bakken en op het laatst overgieten met wat gembersiroop.
    Alles samen mengen met gekookte pasta!

    11-11-2014 om 13:42 geschreven door Ankie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Versleten jeans wordt rokje...
    De zoveelste kapotte jeans heb ik doorgeknipt op de plaats waar ze versleten was en de onderste pijpen gebruikt om het tussenstuk van het rokje te maken, pijpen openknippen en ertussen naaien.
    Het voorste gedeelte heb ik met de hand genaaid op het sierstiksel.






    11-11-2014 om 13:37 geschreven door Ankie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ijspegels van plastieke flesjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Plastiek flesje met de schaar in dunne repen knippen die taps toe lopen.
    Boven een kaarsje draaien en tegelijk trekken tot de plastiek licht smelt (geen brandgeur mag er waargenomen worden).
    Dan laten afkoelen en met een hete naald een gaatje voor een draad erin maken.
    Werkt met elk soort flesje!

    01-11-2014 om 20:21 geschreven door Ankie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenvoudig eerste kleedje om te maken...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Neem een passende T-shirt als basis voor het bovenlijfje over te tekenen.
    Het onderste gedeelte gewoon de breedte van de stof. Voor Noralie: 50 cm lang, het bovenlijfje: 40 cm breed en 25 cm lang

    01-11-2014 om 20:16 geschreven door Ankie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte kool, spek en aardappelen, een volledige maaltijd in de oven...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Witte kool in dikke schijven snijden, aardappelen niet volledig door in schijfjes snijden.
    Beiden met olijfolie en peper en zout besprenkelen/insmeren.
    In de voorverwarmde oven op 200°C 40 minuten zetten, na 20 minuten eventueel geraspte kaas op de koolschijven doen.
    Spek, naargelang de dikte, 10-40 minuten in de voorverwarmde oven (om de 10 minuten gaan kijken) op 200°C, sneden van zo'n 0,5 cm eerder 40 minuten, hoe dunner, hoe sneller klaar... wanneer de bovenkant bruin, is even omdraaien...

    01-11-2014 om 20:11 geschreven door Ankie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Supersimpel rokje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eerste rokje gemaakt door Noralie (8 jaar) op de naaimachine.
    Benodigdheden:
    Breedte van de katoenen stof nemen (in dit geval 110) en als lengte 35 cm (grote rechthoek). Een brede elastiek (van 3 cm) met een lengte 58 cm.

    01-11-2014 om 12:00 geschreven door Ankie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allerlei kerstmarktknutsels...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Allerlei knutsels gemaakt voor de kerstmarkt van 2014.

    08-10-2014 om 00:00 geschreven door Ankie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk speculaasbrood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 50 gr speculoos (kruimels), 225 ml melk, 75 gr boter, 2 eieren, 5 eetlepels chocopasta, 2 koffielepels droge gist, 500 gr bloem voor wit brood, 50 gr suiker, snuifje zout.

    Bloem mengen met gist, zout, suiker, gesmolten boter en 1 ei. Goed mengen/kneden tot een deegbol!
    Deeg 30 minuten laten rijzen op kamertemperatuur.
    Oven voorverwarmen op 200°C, cakevorm beboteren.
    Kneed het deeg nog enkele minuten, rol het dan uit in een rechthoek en besmeer met de chocopasta en de speculooskruimels.
    Rol het deeg op en laat het opnieuw 40 minuten rusten/rijzen.

    Meng het andere ei met een eetlepel water en bestrijk het deeg hiermee.
    Leg het in de cakevorm en laat 40-45 minuten bakken in de voorverwarmde oven.

    Leuk ter vervanging van een boterham met choco!

    05-10-2014 om 00:00 geschreven door Ankie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hagelslagwafels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als de ene chocoladewafels wil en de andere gewone, maken we er een mix van: hagelslagwafels.

    Gebruik gewoon wafeldeeg, er zijn genoeg recepten te vinden en voeg een goede portie hagelslag toe en bakken maar!

    28-06-2014 om 00:00 geschreven door Ankie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenvoudig juweeltje om te maken...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Enkel een stukje ijzerdraad nodig en een potlood... en krulletjes draaien om tot een bolletje te komen.


    22-05-2014 om 00:00 geschreven door Ankie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaakte zwaarden, een veilige manier om te spelen
    Omdat Julius en Nathan graag zwaardvechten en dit met houten en plastieke zwaarden nogal eens mis kan lopen heb ik hun enkele zwaarden gehaakt.
    Binnenin heb ik een dunne staaf gestoken voor de stevigheid van het zwaard.





    01-04-2014 om 00:00 geschreven door Ankie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met en zonder amish-puzzelbal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eigen creaties, zonder een vast ontwerp te volgen:

    Tomaat, wordt heel veel door de kinderen gebruikt bij het spelen.
    De mandjes werden gemaakt van een verknipt oud T-shirt en daarmee een mandje gehaakt.

    Voor de bal, slak, schildpad en konijn werd er een amish-puzzelbalpatroon als basis gebruikt.

    10-03-2014 om 00:00 geschreven door Ankie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekleurde suikerkristallen
    200 gr suiker per 100 ml water verwarmen en de suiker laten oplossen, naar believen voedingskleurstof toevoegen. Niet laten koken.
    Stokje mag de rand van het glas niet raken, zie foto voor de opstelling.
    Na 3 weken wachten heb je het resultaat op de foto!




    02-03-2014 om 00:00 geschreven door Ankie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armband van strijkparels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Strijkparels in een lange band plaatsen, strijken tot ze aan elkaar hangen.
    Dan tussen bakpapier verder plat strijken en laten afkoelen met behulp van wasspelden voor de ronde vorm.
    Om het snel afgekoeld te krijgen kan je de armband ook onder een koude kraan steken.

    02-02-2014 om 00:00 geschreven door Ankie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmarkt december 2013
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor de kerstmarkt heb ik samen met Noralie heel wat sokpoppen gemaakt!
    Zie hier het resultaat...

    10-12-2013 om 00:00 geschreven door Ankie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minibananen met chocolade-gember-cocossaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een heel makkelijk en smakelijk receptje, klaar in enkele minuten.
    Minibananen aanbakken met bruine suiker en een beetje olie.
    Saus maken van 200gr gesmolten zwarte chocolade + 200ml cocosmelk + 30ml gembersiroop.
    Samen langzaam opwarmen tot kookpunt (om op te stijven), niet laten doorkoken!

    Smakelijk!

    25-11-2013 om 00:00 geschreven door Ankie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 19/01-25/01 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 02/09-08/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs