Witte kool, spek en aardappelen, een volledige maaltijd in de oven...
Witte kool in dikke schijven snijden, aardappelen niet volledig door in schijfjes snijden.
Beiden met olijfolie en peper en zout besprenkelen/insmeren.
In de voorverwarmde oven op 200°C 40 minuten zetten, na 20 minuten eventueel geraspte kaas op de koolschijven doen.
Spek, naargelang de dikte, 10-40 minuten in de voorverwarmde oven (om de 10 minuten gaan kijken) op 200°C, sneden van zo'n 0,5 cm eerder 40 minuten, hoe dunner, hoe sneller klaar... wanneer de bovenkant bruin, is even omdraaien...
50 gr speculoos (kruimels), 225 ml melk, 75 gr boter, 2 eieren, 5 eetlepels chocopasta, 2 koffielepels droge gist, 500 gr bloem voor wit brood, 50 gr suiker, snuifje zout.
Bloem mengen met gist, zout, suiker, gesmolten boter en 1 ei. Goed mengen/kneden tot een deegbol!
Deeg 30 minuten laten rijzen op kamertemperatuur.
Oven voorverwarmen op 200°C, cakevorm beboteren.
Kneed het deeg nog enkele minuten, rol het dan uit in een rechthoek en besmeer met de chocopasta en de speculooskruimels.
Rol het deeg op en laat het opnieuw 40 minuten rusten/rijzen.
Meng het andere ei met een eetlepel water en bestrijk het deeg hiermee.
Leg het in de cakevorm en laat 40-45 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
Ik had een probleem, geen naamstickers meer... dus vooraleer ik de plastiekfolie over het kaftpapier heb gedaan, heb ik hun naam in het patroon verwerkt!