Een heel leuk, snel, gezond en eenvoudig hapje, zelfs samen met de kids te maken!
Per 2 hapjes:
rijstpapier (rond of vierkant)
een staafje surimi of een reepje gebakken kip
een reepje rode paprika
een klein blaadje sla
een 10-tal sliertjes geraspte worteltjes (niet nodig om te tellen, maar om een idee te geven van de hoeveelheid)
een sluimererwt
een reepje komkommer
en/of eender welke kleurrijke rauw eetbare groente die in een reepje kan gesneden worden
best max een 4-tal groenten per hapje, snij de reepjes zodanig dat ze even lang zijn (als bijvoorbeeld de sluimererwt of het surimistaafje)
Voor de saus : zoete chilisaus (steeds kan en klaar in de winkel te vinden) met fijn gehakte pinda nootjes gemengd.
Laat het rijstpapier een minuutje in handwarm water liggen, tot het bijna volledig slap is...
Leg de groenten op een hoopje vooraan en rol 2 maal, om een worstje te krijgen, het rijstpapier rond de groenten. Plooi de zijkanten strak over het rolletje met groenten en rol verder.
Laat enkele minuten rusten en snij doormidden om op te dienen.
De zoveelste kapotte jeans heb ik doorgeknipt op de plaats waar ze versleten was en de onderste pijpen gebruikt om het tussenstuk van het rokje te maken, pijpen openknippen en ertussen naaien.
Het voorste gedeelte heb ik met de hand genaaid op het sierstiksel.
Witte kool, spek en aardappelen, een volledige maaltijd in de oven...
Witte kool in dikke schijven snijden, aardappelen niet volledig door in schijfjes snijden.
Beiden met olijfolie en peper en zout besprenkelen/insmeren.
In de voorverwarmde oven op 200°C 40 minuten zetten, na 20 minuten eventueel geraspte kaas op de koolschijven doen.
Spek, naargelang de dikte, 10-40 minuten in de voorverwarmde oven (om de 10 minuten gaan kijken) op 200°C, sneden van zo'n 0,5 cm eerder 40 minuten, hoe dunner, hoe sneller klaar... wanneer de bovenkant bruin, is even omdraaien...
50 gr speculoos (kruimels), 225 ml melk, 75 gr boter, 2 eieren, 5 eetlepels chocopasta, 2 koffielepels droge gist, 500 gr bloem voor wit brood, 50 gr suiker, snuifje zout.
Bloem mengen met gist, zout, suiker, gesmolten boter en 1 ei. Goed mengen/kneden tot een deegbol!
Deeg 30 minuten laten rijzen op kamertemperatuur.
Oven voorverwarmen op 200°C, cakevorm beboteren.
Kneed het deeg nog enkele minuten, rol het dan uit in een rechthoek en besmeer met de chocopasta en de speculooskruimels.
Rol het deeg op en laat het opnieuw 40 minuten rusten/rijzen.
Meng het andere ei met een eetlepel water en bestrijk het deeg hiermee.
Leg het in de cakevorm en laat 40-45 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
Ik had een probleem, geen naamstickers meer... dus vooraleer ik de plastiekfolie over het kaftpapier heb gedaan, heb ik hun naam in het patroon verwerkt!