Over mijzelf
Ik ben Christel Merken
Ik ben een vrouw en woon in Limburg () en mijn beroep is Verpleegkundige / Pedicure.
Ik ben geboren op 16/07/1968 en ben nu dus 57 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken, sporten, lezen, ....
Mijn recepten zijn voor de dagelijkse keuken, maar ik hou zeker rekening met de seizoenen of bijzondere feesten.
Inhoud blog
  • Pannekoeken met havervlokken
  • Muffins ( recept van onze oma )
  • Havermoutkoeken
  • Kokostaart
  • Italiaanse pasta
    Categorieën
  • Gebak en koekjes (5)
  • Hapjes (5)
  • Hoofdgerechten (21)
  • Nagerechten (4)
  • Soepen (8)
  • Voorgerechten (4)
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Christel's Keuken
    Mijn keukenrecepten
    29-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vleesbrood met kersen
    Benodigdheden voor 5 pers. :

    1 kg gehakt naar keuze vb varkens-runds, runds-kalfs, kippen-of kalkoengehakt
    1 koffielepel mosterd
    2 eieren
    4 sneetjes wit brood geweekt in een beetje melk
    peper en zout ( alleen als het gehakt op voorhand niet gekruid was )

    voor de krieken : 
    1 grote glazen bokaal met kersen
    1 soeplepel suiker
    1 soeplepel maizena poeder
     
    Bereiding van het vleesbrood :

    Verwarm de oven op 180°C. 
    Alle benodigdheden goed mengen onder elkaar in een grote kom.
    Een ovenschaal lichtjes inboteren.
    Leg het gehakt erin en maak met je handen het vlees mooi glad.
    Met een mesje een inkeping maken in het vlees.
    Laat dit 40 min. bakken.
    Het vleesbroodje is gaar als er sap uit het vlees loopt bij het inprikken.

    Bereiding van de kersen :

    De kersen ( kersen met het sap )  met de suiker in een pannetje opwarmen.
    Haal er 3 pollepels sap uit en roer dit los met de maizena.
    Giet dit mengsel bij de kersen om de jus te binden.

    Snij het gehaktbrood in schijven, serveer met de kersen.
    Geef er een lekkere puree bij.
    Heb je nog over van dit gerecht dan kan je dit ook koud eten met een goed stuk brood.
    Heel eenvoudig en lekker.

    Smakelijk !!

     

    29-11-2012 om 14:29 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chili Con Carne
    Benodigdheden voor 5 pers. :

    1 teentje look
    2 rode uien
    1 rode peper
    700 gr rundsgehakt
    kruidenmix voor chili con carne ( verkrijgbaar in het warenhuis bij de specerijen )
    250 ml rundsfond
    1 groot blik gepelde, gehakte tomaten
    300 gr droge rode bonen

    Bereiding :

    De droge rode bonen 12u weken in water.
    De geplette look samen met de uien en het pepertje stoven ( voor een minder sterke smaak haal je de pitjes uit de peper ).
    Voeg het gehakt toe en laat even verder stoven maar blijf af en toe roeren zodat het gehakt niet aaneen kleeft.
    Voeg de kruidenmix toe.
    Bevochtig met de rundsfond en doe er de gepelde tomaten bij. 
    Giet de bonen af en spoel ze goed af.
    Voeg ze toe bij het geheel en laat het 1u 30 verder stoven op een zacht vuurtje.
    Af en toe eens goed omroeren zodat het niet kan aanbakken.
    Dien dit eventueel op met rijst.

    Smakelijk !!

    29-11-2012 om 14:08 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advokaat
    Benodigdheden :

    9 eieren
    1 groot blik gecondenseerde melk
    3 pakjes vanillesuiker
    350 gr fijne suiker
    125 gr zuivere alcohol ( 90% ) verkrijgbaar -   bij de apotheker met de vermelding dat het voor advokaat te maken is !
                                                                      -   bij sommige warenhuizen bij de sterke dranken 

    Bereiding :

    Klop de eidooiers met de vanillesuiker tot een luchtig geheel.
    Voeg er de melk en de suiker bij en mix met de klopper terug alles goed onder elkaar.
    Nu mag je de alcohol er voorzichtig bijvoegen en lang genoeg kloppen tot het geheel er heel fijn uitziet.
    Giet het geheel in een goed afsluitbare pot, type weck bokaal, en laat dit een tijdje rusten.
    Succes !!

    Lekker bij vanille ijs of in een glaasje bij een lekkere koffie om hier lekker bij te snoepen !!   

    29-11-2012 om 00:00 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak en koekjes
    28-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensribbetjes zoet-zuur ( familierecept ) !
    Benodigdheden vooe 5 pers. :

    1.5 kg gevleesde varkensribbetjes ( de gewone ribbetjes hebben heel weinig vlees)
    500 ml ananassap
    300 ml tomatenketchup
    350 gr  dikke zoet zure ajuintjes
    kruiden voor stoofvlees
    peper en zout
    laurierblaadjes
    water

    Bereiding : 

    Neem een grote stoofpot en bak de ribbetjes aan in een beetje boter. 
    Voeg de kruiden voor stoofvlees toe alsook de laurierblaadjes.
    Bevochtig het geheel met water ( de ribbetjes moet net onder staan ).
    Voeg de ketchup toe en laat het geheel 1 u zachtjes stoven ( regelmatig omroeren ).
    Het laatste kwartier doe je hier de zoet zure uien bij en het ananassap.
    Proef de saus en breng verder op smaak met peper en zout.
    Eventueel de saus een beetje binden.
    Heerlijk met frietjes of pasta.

     

    28-11-2012 om 10:59 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met appeltjes in de oven ( recept van onze oma) !
    Dit gerecht is een echte kinderfavoriet

    Benodigdheden voor 5 pers. :

    5 kipfilets ( liefst even groot voor de gaartijd )
    2 rode paprika's
    1 grote ui
    3 krokante appelen vb; Pink Lady, Braeburn, Belgica, ..
    250 ml room
    boter
    een geutje olie
    1 blik tomatensoep met stukjes van Unox  ( dit moet je echt gebruiken voor de smaak )

    Bereiding :

    Verwarm de oven op 200°C.
    Stoof de uien even  met de klein gesneden paprika ( dit gaart nog verder in de oven ).
    Schil de appelen en snij in schijven.
    Boter een grote ovenschotel in.
    Leg op de bodem de appelschijven.
    Hierop leg je de kipfilets en dan ge gestoofde groenten.
    Meng de soep met de room en giet dit mengsel over het geheel.
    Doe hierover een geutje olie ( zodat dit niet kan verbranden ).
    Zet in de oven gedurende 45 min.
    Heerlijk met frietjes, kroketten, rijst,  eventueel puree of natuuraardappelen. 

    28-11-2012 om 10:45 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde visscholtel ( recept van onze oma ) !
    Benodigdheden voor 5 pers. :

    800 gr verse vis  vb. kabeljauw, victoriabaars, zeewolf,...
    1 kg porei
    250 ml room
    currypoeder
    150 gr gemalen kaas
    boter
    peper en zout

    Bereiding :

    Verwarm de oven op 200°C.
    Smelt de boter en stoof de grof gesneden porei ( het wit en het groen van de porei gebruiken ) even.
    Kruid dit met peper en zout.
    Boter een ovenschotel lichtjes in.
    Leg eerst de vis in de schotel.
    Bedek de vis met de gestoofde porei. Giet hierover de room.
    Strooi hier een beetje currypoeder over en werk af met de gemalen kaas.
    Zet dit in de oven gedurende 30 min.
    Serveer dit gerecht met puree.
    Je kan dit gerust een dag op voorhand maken als je weinig tijd hebt.

    Smakelijk !!

    28-11-2012 om 10:30 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergesalade met garnalen en gerookte zalm
    Benodigdheden voor 8 pers. :

    150 gr erwtjes ( uit de diepvries )
    300 gr gekookte witte asperges
    100 gr gerookte zalm
    100 gr gepelde grijze garnalen
    75 ml zure room
    1 soeplepels mayonaise
    1/2  soeplepel citroensap
    1/2 soeplepel fijngehakte dille
    1/2 soeplepel kleingeknipte bieslook
    1/2 fijngehakte peterselie
    peper en zout
    enkele stukjes citroen

    Bereiding :

    Kook de erwtjes gaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
    Giet ze af en laat ze afkoelen.
    Kook de asperges gaar en laat ze goed uitlekken , snij ze in kleine stukjes.
    Snij de gerookte zalm in reepjes.
    Meng de erwtjes, de asperges, de reepjes zalm en de garnalen in een kom door elkaar.
    Maak een sausje van de zure room, de mayonaise, citroensap, de fijngehakte kruiden, zout en peper. 
    Schep het sausje onder de salade.
    Vul de glazen potjes en werk af met een stukje citroen.
    Dit is een heerlijk hapje voor de feestdagen !

    Smakelijk !! 

    28-11-2012 om 10:19 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgettesoep met Philadelphiakaas Light
    Benodigdheden : 

    2 grote courgetten
    2 grote uien
    2 liter warm water met hierin 4 groente- of kippenbouillonblokjes
    1 potje Philadelphiakaas Light vb. bieslook of kruiden

    Bereiding : 

    Snij de uien in grove stukken en stoof ze aan in een beetje boter.
    Voeg de gesneden courgetten toe. De courgetten niet schillen want dan heb je geen mooie kleur van soep.
    Bevochtig met de 2 liter groente- of kippenbouillon en laat het geheel 20 min. zachtjes koken.
    Mix de soep en voeg de kaas toe, roer tot de kaas volledig is opgenomen.

    Smakelijk !! 

    28-11-2012 om 10:01 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperge roomsoep
    Het topseizoen voor asperges is van eind april tot 24 juni .

    Benodigdheden : 

    1 kg  witte asperges
    2.5 liter kookvocht van de aspergeschillen
    2 uien
    5 bouillonblokjes
    250 ml room ( light 5%)
    fijngehakte peterselie

    Eventueel 200 gr grijze garnalen voor de garnering maar dat is jullie smaak

    Bereiding :

    Stoof de uien glazig.  
    Schil de asperges .  Kook de aspergeschillen gedurende 15 min. 
    Snij de kopjes ( 2 cm ) van de asperges en houd ze apart.  Snij de rest van de asperges in kleinere stukjes en voeg dit bij de uien.
    Laat even samen stoven en bevochtig het geheel met het kookvocht van de schillen. 
    Voeg de bouillonblokjes toe en laat de soep nog 20 min. zachtjes verderkoken.
    Kook intussen de aspergekopjes in een beetje water gaar.
    Mix de soep, voeg de aspergekopjes  en de room toe en werk af met de gehakte peterselie.
    Leg in het soepbord eventueel grijze garnalen en giet de hete soep hierover.

    Smakelijk !! 

    28-11-2012 om 09:51 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    26-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi Diabolique
    Benodigdheden voor 5 pers. :

    30 scampi's ( zonder darmkanaal )
    3 sjalotten
    2 teentjes look
    curry - en paprikapoeder
    150 ml ketchup
    150 ml witte wijn
    250 ml room
    4 tomaten
    bieslook
    olijfolie
    peper, zout

    Bereiding :

    Verwarm de olijfolie en stoof de sjalotten met de look.
    Voeg 1 koffielepel curry - en paprikapoeder toe en doe er ook de ketchup bij.
    Blus het geheel met de witte wijn, voeg de room toe en laat even inkoken.
    Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Kruid ze met peper en zout en bak ze 3 min. aan iedere kant in olijfolie. 
    Pel de tomaten en hak ze fijn.
    Voeg ze bij de saus en werk af met fijngesneden bieslook.
    Serveer met een lekkere pasta.

    TIP :  Je kan dit gerecht ook als voorgerechtje geven maar voorzie dan 3 scamp's/ pers. en serveer met brood. Als hapje zou dit ook nog
             kunnen, opgediend in een glaasje !!

    Smakelijk !!



    26-11-2012 om 22:25 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne met kaas en witloof
    Benodigdheden voor 5 pers. :

    200 gr belegen kaas
    8 stronken witloof in grove stukken gesneden
    8 sneetjes beenham ( voor de lekkere smaak )
    1 pak lasagneblaadjes vb. Barilla, Panzani, ...
    500 ml halfvolle melk
    1 soeplepel bloem
    boter
    peper, zout en nootmuskaat
    100 gr gemalen gratinkaas

    Bereiding :

    Smelt de boter en bak hiermee de witloof lichtbruin en laat verder garen op een klein vuurtje.
    Smelt boter en voeg  al roerend de bloem toe.
    Als de bloem korrelig wordt voeg je de melk toe en blijf je stevig verder roeren tot het een gebonden saus is.
    Roer er de belegen kaas door en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
    Beboter een ovenschaal en leg op de bodem lasagnevellen. Beleg verder met de witloof, ham en kaassaus.
    Herhaal dit een paar keer en eindig met de gemalen kaas.
    Bak de lasagne 30 min. in een voorverwarmde oven van 200°C.
    Serveer met brood.

    TIP :  Je kan de witloof en de hesp ook vervangen door gebakken  fijngesneden champignons, ananas en gebakken kippeblokjes.
             Heerlijk in de zomer op het terras !!
             Maak de lasagne een dag op voorhand zodat de lasagnevellen het vocht van de groenten goed hebben opgenomen.

    Smakelijk !!
             

    26-11-2012 om 22:06 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiche met gerookte zalm en brocolli
    Benodigdheden voor 1 quiche ( groententaart ):

    250 ml room ( min. 35° vet )
    3 eieren
    peper, zout en nootmuskaat
    75 gr gemalen kaas
    250 gr gerookte zalm
    1 brocolli
    1 rol kruimeldeeg van Herta

    Bereiding :

    Verwarm de oven voor op 200°C
    Leg het kruimeldeeg in een vuurvaste taartvorm.
    Prik hier en daar in het deeg met een vork.
    Klop de room, de eieren en de gemalen kaas los in een kom en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
    Kook de brocolliroosjes beetgaar en leg ze op de taartbodem.
    Snijd de gerookte zalm in reepjes en leg op de brocolli.
    Giet het eiermengsel hierover.
    Bak de taart 30 min. in een oven van 200°C
    De taart is klaar als het eiermengsel gestold is, eventueel moet de baktijd iets langer zijn.
    Serveer  met rucola sla en tomaatjes.  Heerlijk gewoon !

    Smakelijk !!

    26-11-2012 om 21:43 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met kokos en groenten in de wok
    Benodigdheden voor 5 pers. :

    700 gr kipfilet
    2 uien
    2 groene paprika's
    1 busseltje pijpajuintjes
    1 brocolli
    2 kippebouillonblokjes
    3 teentjes look
    250 ml kokosmelk
    100 gr pijnboompitten ( geroosterd in de pan, maar opgepast, dit kan zeer snel verbranden!!)
    1 blikje ananasschijven
    50 gr rozijnen
    2 eetlepels olijfolie
    4 eetlepels currypoeder
    250 gr rijst

    Bereiding : 

    Verwarm de olie in de wok en stoof hierin de gesneden ui en look .
    Snij de kipfilet in blokjes, meng met de currypoeder en voeg ze bij de ui en laat ze mooi bruin bakken.
    Doe er de gesneden  groene paprika , de klein gesneden brocolliroosjes en de 2 kippebouillonblokjes bij
    en laat even doorbakken op het vuur.
    Doe er de kokosmelk en de pijpajuintjes bij en laat nog even sudderen.
    Voeg de gesneden ananasschijven, de geroosterde pijnboompitten en de rozijntjes toe en laat het geheel nog een minuutje sudderen.
    Serveer dit gerecht met de rijst.

    Ben je geen liefhebber van ananas laat deze er dan gewoon uit, het zal nog even lekker zijn.
    Smakelijk !!

    26-11-2012 om 21:28 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    22-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi's met look en peterselie
    Benodigdheden voor 5 pers. :

    30 scampi's
    20 blaadjes jonge spinazie
    4 eetlepels gehakte peterselie
    boter
    3 teentjes look
    375 gr rijst
    1 koffielepel currypoeder
    300 ml room
    peper en zout

    Bereiding :

    Pel de scampi's, verwijder het darmkanaaltje als dit nodig is, kruid ze met peper en zout en bak ze mooi  aan beide kanten in de pan.
    Voeg de gehakte look en peterselie toe.
    Kook de rijst. Frituur de spinazie even tot hij krokant is en laat uitlekken op keukenrol.
    Verwarm de room met de curry en voeg de gekookte rijst toe.
    Serveer de scampi's met de rijst en werk af met de gefrituurde spinazie.  

    Smakelijk !!

    22-11-2012 om 23:46 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges in de oven met gandaham en kaassaus
    Benodigdheden voor 5 pers. :

    30 asperges
    250 ml kookvocht van de asperges
    10 schijfjes gandaham
    50 gr bloem
    50 gr boter
    50 gr gemalen kaas
    125 gr raclettekaas
    750 ml melk
    100 ml room

    Bereiding : 

    Kook de asperges beetgaar, giet ze af en bewaar het kookvocht.
    Maak een kaassaus. De boter smelten , de bloem toevoegen en kloppen tot het geheel droger wordt.
    Voeg het asperge kookvocht toe samen met de melk ,de room  en de gemalen kaas als de saus gebonden is. Kruid met peper en zout.
    Rol 3 asperges per schijf gandaham en leg ze in een ingeboterde ovenschotel.
    Giet hierover de kaassaus en leg de raclettekaas er bovenop.
    Verwarm de oven op 180°C en zet 10 min. voor een korstje. Als het gerecht koud is zet je het 15-20 min. in.
    Maak er een lekkere puree bij.

    22-11-2012 om 23:33 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint Jacobsvruchten met een appelsausje
    Benodigdheden voor 5 pers. :

    10 Sint Jacobsvruchten
    100 ml visbouillon
    100 ml witte wijn
    200 ml room ( 35 - 40%)
    boter
    2 eetlepels appelcompote
    peper en zout
    1/2 citroen ( uitgeperst )

    Bereiding :

    De visbouillon en de witte wijn samen met de citroen laten inkoken tot de helft en daarna de room toevoegen.
    Doe er de 2 eetlepels appelcompote bij ( liefst zelfgemaakte maar uit een bokaaltje kan het ook ) en roer goed.
    Kruid de Sint Jacobsvruchten met peper en zout en bak ze in een hete pan  2 min. aan elke kant.
    Serveer ze op een bordje en lepel er wat saus bij.
    Geef er geroosterd stokbrood bij.
    Dit is een perfect voorgerechtje bij de feestdagen !

    Smakelijk !! 


    22-11-2012 om 23:17 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hertestoofvlees met champignons
    Benodigdheden voor 4 pers.:

    1 kg hertestoofvlees
    300 gr boschampignons naar keuze
    1  kleine courgette
    100 gr witte of  rode rozijnen
    400 ml rode wijn
    2 sjalotten
    2 blaadjes tijm en laurier, 2 kruidnagels
    1 koffielepel tomatenpuree
    1 bouillonblokje ( runds of kruiden)
    peper en zout
    boter

    Bereiding :

    Maak een marinade.
    Doe het vlees, de wijn, de sjalotten, de laurierblaadjes, de kruidnagels in een kom en laat 1u marineren.
    Zet de kom in de frigo.
    Haal het vlees uit de marinade en bak het bruin in de boter, kruiden met peper en zout.
    Doe er de tijm, de laurier ,de tomatenpuree, het bouillonblokje en de rozijnen bij.
    Giet de marinade erbij en laat het vlees een uur  en half sudderen op een zacht vuurtje.
    Snij de champingnons en de courgette in stukken en bak ze in een beetje boter.
    Voeg toe aan het stoofvlees en bind de saus zo nodig.
    Heerlijk met aardappelgratin of kroketten.
    Lekker bij de feestdagen !

    Smakelijk !!    

    22-11-2012 om 23:05 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Everzwijnstoofvlees met chocolade
    Benodigdheden voor 4 pers. :

    1 kg stoofvlees van everzwijn
    2 uien
    75 gr fondant chocolade
    1 kruidenbouquet :  laurier
                                  peterseliestengels
                                  tijm
    200 ml room
    peper en zout
    boter
    500 ml wildfond

    Bereiding :

    De boter laten smelten en het stoofvlees bakken tot het mooi bruin is. De pan moet wel goed warm zijn zodat het vlees dichtschroeit anders verliest het teveel vocht en word het vlees taai. 
    Voeg de fijngesneden uien toe en het kruidenbouquet.
    Voeg de chocolade toe alsook de wildfond en laat ongeveer een uur sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe om en voeg vocht toe als dit nodig is.
    Doe de room erbij, laat nog 5 min. verder sudderen , breng op smaak met peper en zout en bind de saus als dit nodig is.
    Dien op met pasta naar keuze, frietjes of kroketten.

    PS De chocolade ga je niet proeven maar deze zorgt wel voor een mooie glans van je saus.
         Dit gerecht is heerlijk bij de feestdagen !

    Smakelijk !

    22-11-2012 om 22:44 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    20-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ministronesoep
    Benodigheden voor 4 liter soep :

    4 liter groente- of kippebouillon
    200 gr dikke witte bonen ( 12u laten weken)
    300 gr gerookt spek
    2 dikke uien
    2 teentjes look
    3 wortelen
    3 selderstengels
    4 aardappelen
    1 courgette
    300 gr erwten
    200 gr boontjes
    kruidenboeketje : laurierblaadje
                               peterseliestengel
                               tijm
    60 gr tomatenpuree
    600 gr tomatenblokjes 
    200 gr pasta naar keuze
    200 gr parmezaanse kaas
    peper en zout

    Bereiding :

    Verhit de olijfolie en stoof de ui, de look, de fijngesneden selder en worteltjes.
    Snij het spek in reepjes en voeg toe alsook het kruidentuiltje.
    Doe de tomatenblokjes en de tomatenpuree erbij samen met de geweekte witte bonen.
    Bevochtig alles met de bouillon.
    Snij de boontjes en voeg bij de soep.
    Laat dit een uur op smaak komen op een zacht vuurtje.
    Voeg het laatste kwartier de erwten, de fijn gesneden courgette, de klein gesneden aardappelen en de pasta toe tot deze
    gaar zijn.
    Proef de soep en breng op smaak.
    Garneer de soep met fijngesneden peterselie en parmezaanse kaas ( voor de liefhebbers).

    Heerlijke soep voor een koude dag !!

     

     

    20-11-2012 om 22:06 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wok met kip, appel en gele paprika
    Benodigdheden voor 4 pers. :

    400 gr kipfilet
    2 jonagoldappelen 
    2 gele paprika
    30 gr boter
    1 eetlepel lichtbruine suiker  
    250 ml room
    1 eetlepel  mosterd
    100 gr veldsla

    Bereiding :

    Snij de kipfilets en de paprika's in reepjes.
    Schil de appelen en snij in dikkere schijfjes.
    Bak de kip en de paprika 5 min. in de wok.
    Doe de appelschijfjes erbij en roerbak tot de appelen gaar zijn.
    Voeg de suiker, de room en de mosterd toe en laat de saus indikken.
    Neem van het vuur en meng de veldsla eronder.

    Smakelijk !! 

    20-11-2012 om 21:46 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten

    Archief per week
  • 03/06-09/06 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs