Ik ben Christel Merken
Ik ben een vrouw en woon in Limburg () en mijn beroep is Verpleegkundige / Pedicure.
Ik ben geboren op 16/07/1968 en ben nu dus 57 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken, sporten, lezen, ....
Mijn recepten zijn voor de dagelijkse keuken, maar ik hou zeker rekening met de seizoenen of bijzondere feesten.
500 gr zelfrijzende bloem 1 liter halfvolle melk 5 eieren 10 gr Tagatesse ( suikervervangend product ) 8 soeplepels havervlokken
Klop de eieren met de Tagatesse en de melk tot een vloeibare massa. Voeg de bloem toe en meng het goed onder de massa met de klopper. Als laatste de havervlokken erbij doen en het deeg even laten rusten.
Bereiding :
Zet een pannekoekenpannetje op het vuur en laat hierin weinig olie warmen. Doe een pollepel deeg in het pannetje als de olie goed warm is en bak nu mooie pannekoekjes.
Dit zijn heerlijke pannekoekjes !! Je kan de havervlokken ook vervangen door muesli, dit is ook zeer lekker !!
300 gr bloem 1/2 koffielepel kaneel 1 soeplepel bakpoeder 2 eieren 75 ml honing 50 ml melk 50 ml sinaasappelsap 125 gr bosbessen 1/2 geraspte appel 50 gr rozijnen
Bereiding :
Meng de bloem, het kaneel en de bakpoeder. Klop de eieren, de honing, de melk en het sinaasappelsap in een andere kom. Roer dit mengsel door de droge ingrediënten maar niet te lang, hoe minder lang je mengt hoe luchtiger de muffins. Verdeel het deeg in twee en voeg de bosbessen bij de ene helft en de geraspte appel en de rozijnen bij de andere helft. Vul de muffinvormpjes voor 3/4 en bak ze 30 min. op 180°C.
250 gr bloem 2 eieren 250 gr havermout 250 gr kandijsuiker 250 gr solo 50 gr gemalen kokos een handvol zemelen een half pakje bakpoeder een half pakje vanillesuiker
Bereiding :
Laat de solo smelten en meng de rest van de ingrediënten erbij met de hand. Laat dit deeg enkele uren rusten in de frigo. Maak van het deeg kleine bolletjes van ongeveer 40 gr. Bak deze bolletjes op 160°C in de oven gedurende 20 min.
1 taartbodem naar keuze vb. kruimeldeeg, bladerdeeg of zanddeeg Abrikozenconfituur
Voor de vulling :
150 gr margarine 200 gr suiker 200 gr geraspte kokos 5 eieren
Chocoladeglazuur :
2 repen fondant chocolade room
Bereiding :
Leg de taartbodem met het bakpapier in een taartvorm en beleg de bodem met de abrikozenconfituur. Meng de eieren met de suiker, de malse boter en de geraspte kokos tot een mooie massa en giet dit op de taartbodem. Bak de taart gedurende 15 tot 20 min. op 220°C.
Smelt de 2 repen chocolade en roer er een scheutje room door. Laat het glazuur hard worden voor het serveren.
Deze taart is zeer lekker voor wie van zoet houd !!
400 gr pancetta 1 rood pepertje 5 trostomaten 1 dikke ajuin 2 teentjes look 375 gr pasta naar keuze gemalen pecorinikaas voor de afwerking
Bereiding :
Kook de pasta beetgaar volgens aanwijzing op de verpakking. Bak de pancetta krokant in een pan zonder vetstof want pancetta bevat al veel vetten. Haal de pancetta uit de pan en leg deze op keukenrol. Bak in dit vet de fijngesneden ajuin, de look en het fijngesneden pepertje. Voeg zo nodig een geutje olijfolie toe. Pel de tomaten, snij ze in stukjes en voeg ze bij de ajuin, de look en het pepertje. Laat het geheel even sudderen en voeg hierbij de gebakken pancetta. Meng alles goed onder elkaar. Serveer de pasta in een bord, de lekkere saus erover en afwerken met gemalen pecorinikaas.
Snij de ui , het wit van de porei en de wortelen in kleine stukjes en stoof dit in de boter.
Schil de pompoen ,snij in kleine blokjes en voeg dit bij de gestoofde groenten.
Bevochtig het geheel met het water en voeg de bouillonblokjes toe.
Laat alles 20 min. goed doorkoken en mix de soep.
Als de soep te dik zou zijn voeg dan nog wat water bij tot de gewenste dikte en breng eventueel terug op smaak.
Werk de soep af naar wens.
Voeg er eventueel room aan toe of in schijfjes gesneden chorizoworst en bak deze aan in de pan ( geen boter gebruiken hiervoor daar de Chorizo al vettig genoeg is ).
Voor een feestelijke soep werk je af met gebakken St. Jacobsvruchten.