Over mijzelf
Ik ben Christel Merken
Ik ben een vrouw en woon in Limburg () en mijn beroep is Verpleegkundige / Pedicure.
Ik ben geboren op 16/07/1968 en ben nu dus 57 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken, sporten, lezen, ....
Mijn recepten zijn voor de dagelijkse keuken, maar ik hou zeker rekening met de seizoenen of bijzondere feesten.
Inhoud blog
  • Pannekoeken met havervlokken
  • Muffins ( recept van onze oma )
  • Havermoutkoeken
  • Kokostaart
  • Italiaanse pasta
    Categorieën
  • Gebak en koekjes (5)
  • Hapjes (5)
  • Hoofdgerechten (21)
  • Nagerechten (4)
  • Soepen (8)
  • Voorgerechten (4)
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Christel's Keuken
    Mijn keukenrecepten
    03-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pannekoeken met havervlokken
    Ingrediënten :

    500 gr zelfrijzende bloem
    1 liter halfvolle melk
    5 eieren
    10 gr Tagatesse ( suikervervangend product )
    8 soeplepels havervlokken

    Klop de eieren met de Tagatesse en de melk tot een vloeibare massa.
    Voeg de bloem toe en meng het goed onder de massa met de klopper.
    Als laatste de havervlokken erbij doen en het deeg even laten rusten.

    Bereiding :

    Zet een pannekoekenpannetje op het vuur en laat hierin weinig olie warmen.
    Doe een pollepel deeg in het pannetje als de olie goed warm is en bak nu mooie
    pannekoekjes.

    Dit zijn heerlijke pannekoekjes !!
    Je kan de havervlokken ook vervangen door muesli, dit is ook zeer lekker !!

    Smakelijk

    03-06-2013 om 17:45 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak en koekjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muffins ( recept van onze oma )
    Ingrediënten :

    300 gr bloem
    1/2 koffielepel kaneel
    1 soeplepel bakpoeder
    2 eieren
    75 ml honing
    50 ml melk
    50 ml sinaasappelsap
    125 gr bosbessen
    1/2 geraspte appel
    50 gr rozijnen

    Bereiding :

    Meng de bloem, het kaneel en de bakpoeder.
    Klop de eieren, de honing, de melk en het sinaasappelsap in een andere kom.
    Roer dit mengsel door de droge ingrediënten maar niet te lang, hoe minder lang je mengt hoe luchtiger de muffins.
    Verdeel het deeg in twee en voeg de bosbessen bij de ene helft en de geraspte appel en de rozijnen bij de andere helft.
    Vul de muffinvormpjes voor 3/4 en bak ze 30 min. op 180°C.

    Dit zijn echt heerlijke muffins !! 

    03-06-2013 om 17:36 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak en koekjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havermoutkoeken
    Ingrediënten :

    250 gr bloem
    2 eieren
    250 gr havermout
    250 gr kandijsuiker
    250 gr solo
    50 gr gemalen kokos
    een handvol zemelen
    een half pakje bakpoeder
    een half pakje vanillesuiker

    Bereiding :

    Laat de solo smelten en meng de rest van de ingrediënten erbij met de hand.
    Laat dit deeg enkele uren rusten in de frigo.
    Maak van het deeg kleine bolletjes van ongeveer 40 gr.
    Bak deze bolletjes op 160°C in de oven gedurende 20 min.

    Heerlijke koekjes bij de koffie !!

    03-06-2013 om 17:23 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak en koekjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokostaart
    Taart voor 8 personen :

    Ingrediënten :

    1 taartbodem naar keuze vb. kruimeldeeg, bladerdeeg of zanddeeg
    Abrikozenconfituur

    Voor de vulling :

    150 gr margarine
    200 gr suiker
    200 gr geraspte kokos
    5 eieren

    Chocoladeglazuur :

    2 repen fondant chocolade
    room

    Bereiding :

    Leg de taartbodem met het bakpapier in een taartvorm en beleg de bodem met de abrikozenconfituur.
    Meng de eieren met de suiker, de malse boter en de geraspte kokos tot een mooie massa en giet dit op de taartbodem.
    Bak de taart gedurende 15 tot 20 min. op 220°C.

    Smelt de 2 repen chocolade en roer er een scheutje room door.
    Laat het glazuur hard worden voor het serveren.

    Deze taart is zeer lekker voor wie van zoet houd !!

    Smakelijk !



    03-06-2013 om 17:17 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak en koekjes
    13-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse pasta
    Benodigdheden voor 5 pers.:

    400 gr pancetta
    1 rood pepertje
    5 trostomaten
    1 dikke ajuin
    2 teentjes look
    375 gr pasta naar keuze
    gemalen pecorinikaas voor de afwerking

    Bereiding :

    Kook de pasta beetgaar volgens aanwijzing op de verpakking.
    Bak de pancetta krokant in een pan zonder vetstof want pancetta bevat al  veel vetten.
    Haal de pancetta uit de pan en leg deze op keukenrol.
    Bak in dit vet de fijngesneden ajuin, de look en het fijngesneden pepertje.
    Voeg zo nodig een geutje olijfolie toe.
    Pel de tomaten, snij ze in stukjes en voeg ze bij de ajuin, de look en het pepertje.
    Laat het geheel even sudderen en voeg hierbij de gebakken pancetta.
    Meng alles goed onder elkaar.
    Serveer de pasta in een bord, de lekkere saus erover en afwerken met gemalen pecorinikaas.

    Smakelijk!!   

    13-02-2013 om 18:11 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    17-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevogelteroomsoep met curry en appeltjes
    Benodigdheden :

    3 uien
    2 steeltjes witte selder
    2 stuks wit van porei
    2 appelen
    1 tomaat
    4 liter gevogeltebouillon ( 2 kippebouillonblokjes per liter heet water )
    150 gr boter
    150 gr bloem
    currypoeder
    peper en zout
    4 kipfilets

    Bereiding :

    Snij de uien, het wit van de porei, de witte selder en de appelen in grove stuken.
    Stoof de groenten aan in de boter.
    Bestrooi het geheel met de bloem en roer alles goed door elkaar.
    Strooi de currypoeder erover en blijf goed roeren terwijl je stilletjes met de kippebouillon bevochtigd.
    Voeg het kruidentuiltje toe en laat 30min. zachtjes koken.
    Voeg dan de kipfilets toe en laat nog 15 min. doorkoken.
    Verwijder het kruidentuiltje en de kipfilets , mix de soep en breng op smaak met peper en zout.
    Schil en snij de tomaat in kleine blokjes.
    Snij de kipfilets in fijne reepjes.
    Voeg de tomaten en de kip bij de gemixte soep.
    Deze soep is een heel lekkere feestsoep !

    Smakelijk !!



    17-12-2012 om 21:33 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    12-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van spekreepjes
    Benodigdheden voor 5 pers. :

    1/2 krulandijvie
    80 gr veldsla
    5 schijven gerookt spek van 1 cm dikte 
    400 gr champignons
    5 sneetjes wit brood ( gebruik bij voorkeur toastbrood )
    50 gr fijngehakte okkernoten of gebakken pijnboompitten
    250 ml bruine fond ( verkrijgbaar in het warenhuis bij de specerijen )
    100 ml room
    1 eetlepel vloeibare honing
    1 eetlepel sherry azijn

    Bereiding : 

    Maak de krulandijvie en de veldsla schoon en maak hier een mengeling van.
    Snij het brood in even grote blokjes en bak ze in olijfolie in de pan  maar wel voortdurend  schudden zodat ze niet kunnen verbranden.
    Snij het spek en de champignons in reepjes en bak ze krokant.
    Voeg de honing toe en blus met de sherry azijn. 
    Laat de bruine fond inkoken tot de helft en voeg dit toe als de honing volledig opgelost is en doe hier ook de room bij.
    Breng op smaak met peper en zout.
    Meng hier de salade onder  en dien op met de gebakken broodblokjes en de noten.
    Serveer dit met stokbrood.
    Dit is een heel lekker voorgerechtje

    Smakelijk !!

    12-12-2012 om 22:41 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstpap met kandijsuiker
    Benodigdheden voor 10 pers. : 

    250 gr dessertrijst
    300 gr suiker :  200 gr witte fijne suiker
                            100 gr kandijsuiker
    1 liter halfvolle melk
    4 eierdooiers
    150 ml room ( min. 35% )
    1 vanillestok
    100 gr boter

    Bereiding :

    Giet de rijst in een zeef en spoel goed af onder stromend koud water.
    Breng de melk aan de kook samen met de vanillestok.
    Doe de rijst in een kookpot, giet er de kokende melk op en voeg de boter toe.
    Breng het geheel aan de kook, dek af met een deksel en laat 20 min. zachtjes garen.
    Voeg de witte suiker toe en roer eens goed door de pap (dit mag je regelmatig doen zodat het niet aankoekt op de bodem van de kookpot ). 
    Laat nog 10 min. verder garen.
    Klop de eierdooiers en de room goed ondereen en voeg dit bij de rijst.
    Laat alles goed afkoelen en serveer met de kandijsuiker.

    Overheerlijk !!!
    Smakelijk !


    12-12-2012 om 22:21 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Nagerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep
    Benodigdheden :

    3 uien
    4 wortelen
    1 kg vleestomaten
    1 doosje tomatenconcentraat
    2 liter kippebouillon  ( gebruik gevogeltefond of los 4 bouillonblokjes op in 2 liter heet water)
    peper en zout

    Bereiding : 

    De uien en de wortelen stoven  in boter.
    Het tomatenconcentraat en de gepelde vleestomaten toevoegen.
    Bevochtig het geheel met de kippebouillon en laat zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn.
    Mix de soep en breng zo nodig verder op smaak.

    PS Hoe pel je tomaten ?
         Water aan de kook brengen. Het kroontje van de tomaat verwijderen en aan de onderkant van de tomaat een inkerving maken.
         Als het water kookt de tomaten 10 sec. onderdompelen en daarna afspoelen met koud water. Je ziet dat het vel aan het loskomen is.
         Nu kan je de tomaat heel gemakkelijk pellen.

    Werk de tomatensoep af met vleesballetjes , room of peterselie.

    12-12-2012 om 15:52 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoensoep
    Benodigdheden : 

    1 butternutpompoen
    2 uien
    4 wortelen
    2 stengels wit van de porei
    beetje boter
    4 kippebouillonblokjes
    2 liter water

    Bereiding :

    Snij de ui , het wit van de porei en de wortelen  in kleine stukjes en stoof dit in de boter.
    Schil de pompoen ,snij in kleine blokjes en voeg dit bij de gestoofde groenten.
    Bevochtig het geheel met het water en voeg de bouillonblokjes toe.
    Laat alles 20 min. goed doorkoken en mix de soep.
    Als de soep te dik zou zijn voeg dan nog wat water bij tot de gewenste dikte en breng eventueel terug  op smaak.
    Werk de soep af naar wens. 
    Voeg er eventueel room aan toe of in schijfjes gesneden chorizoworst en bak deze aan in de pan ( geen boter gebruiken hiervoor daar de Chorizo al vettig genoeg is ).
    Voor een feestelijke soep werk je af met gebakken St. Jacobsvruchten.

    Smakelijk !! 


    12-12-2012 om 14:35 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Soepen

    Archief per week
  • 03/06-09/06 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs