Over mijzelf
Ik ben Christel Merken
Ik ben een vrouw en woon in Limburg () en mijn beroep is Verpleegkundige / Pedicure.
Ik ben geboren op 16/07/1968 en ben nu dus 57 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken, sporten, lezen, ....
Mijn recepten zijn voor de dagelijkse keuken, maar ik hou zeker rekening met de seizoenen of bijzondere feesten.
Inhoud blog
  • Pannekoeken met havervlokken
  • Muffins ( recept van onze oma )
  • Havermoutkoeken
  • Kokostaart
  • Italiaanse pasta
    Categorieën
  • Gebak en koekjes (5)
  • Hapjes (5)
  • Hoofdgerechten (21)
  • Nagerechten (4)
  • Soepen (8)
  • Voorgerechten (4)
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Christel's Keuken
    Mijn keukenrecepten
    13-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse pasta
    Benodigdheden voor 5 pers.:

    400 gr pancetta
    1 rood pepertje
    5 trostomaten
    1 dikke ajuin
    2 teentjes look
    375 gr pasta naar keuze
    gemalen pecorinikaas voor de afwerking

    Bereiding :

    Kook de pasta beetgaar volgens aanwijzing op de verpakking.
    Bak de pancetta krokant in een pan zonder vetstof want pancetta bevat al  veel vetten.
    Haal de pancetta uit de pan en leg deze op keukenrol.
    Bak in dit vet de fijngesneden ajuin, de look en het fijngesneden pepertje.
    Voeg zo nodig een geutje olijfolie toe.
    Pel de tomaten, snij ze in stukjes en voeg ze bij de ajuin, de look en het pepertje.
    Laat het geheel even sudderen en voeg hierbij de gebakken pancetta.
    Meng alles goed onder elkaar.
    Serveer de pasta in een bord, de lekkere saus erover en afwerken met gemalen pecorinikaas.

    Smakelijk!!   

    13-02-2013 om 18:11 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    04-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wok met groenten en kalkoen
    Benodigdheden voor 5 pers. : 

    700 gr kalkoen
    1 venkel
    5 tomaten
    1 potje peterselie
    2 sjalotjes
    2 teentjes look
    150 gr feta kaas
    350 gr rijst van Descecco
    5 eetlepels rode pesto vb Bertoli
    300 ml kippebouillon waarin 1 kippebouillonblokje is opgelost
    olijfolie
    peper en zout

    Bereiding :

    Kook de rijst beetgaar.
    Bak de fijngesneden sjalot met de look in een beetje olijfolie.
    Voeg nu de in reepjes gesneden kalkoen toe, kruid met peper en zout en laat ze mooi bruin bakken.
    Doe hierbij de fijngesneden venkel en de tomatenblokjes en overgiet dit geheel met de kippenbouillon.
    Laat dit 5 min. verder garen.
    Voeg de rijst toe, de pesto en breng zo nodig nog meer op smaak met peper en zout ( wel eraan denken dat de feta kaas ook wel zout smaakt ).
    Werk dit gerecht af met de fijngesneden peterselie en de verkruimelde feta kaas 
      

    04-12-2012 om 21:43 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelwafeltjes
    Benodigdheden voor 5 pers :

    375 gr bloem
    3 eieren
    60 gr verse gist
    100 ml lauwe melk
    1 teentje look
    375 gr boter
    500 gr aardappelpuree
    peper, zout, nootmuskaat
    gedroogde tijm
    eventueel naar wens fijngesneden bieslook, peterselie

    Bereiding : 

    Los de gist op in de lauwe melk.
    Maak de aardappelpuree en laat deze afkoelen.
    Meng de bloem met de opgeloste gist en voeg de eieren, de malse boter en de bloem toe.
    Meng alles goed door elkaar en roer hieronder de aardappelpuree.
    Kruid af met peper, zout, nootmuskaat, look en tijm of eventueel de bieslook en de peterselie.
    Laat het beslag 45 min. rusten ( leg een droge keukenhanddoek over de kom ) en bak hiervan kleine
    wafeltjes in het wafelijzer.
    Serveer dit eens in de plaats van kroketten of frietjes.
    Dit serveert wel zeer mooi bij de feestdagen.

    Smakelijk !! 
     


    04-12-2012 om 21:25 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    29-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moussaka
    Benodigdheden voor 5 pers. :

    1 kg aardappelen
    2 courgetten
    2 aubergines
    1 blikje tomatenpuree
    700 gr lamsgehakt ( dit gehakt heeft een zoetere smaak )
    500 ml kaassaus :  20 gr boter
                                 30 gr vloeiende bloem
                                 500 ml melk
                                 150 gr gemalen kaas
                                 peper, zout en nootmuskaat

    Bereiding : 

    Snij de courgetten en de aubergines in schijven en bak ze even in olijfolie in de pan.
    Kook de aarappelen gaar en snijd ze ook  in schijven.
    Bak het gehakt gaar en meng de tomatenpuree hieronder.
    Maak de kaassaus :  smelt de boter, voeg de bloem toe en roer goed met de klopper tot je een droog mengsel krijgt.
                                    Voeg de melk toe en blijf goed kloppen tot je een gladde saus hebt. 
                                    Doe de gemalen kaas erbij en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

    Verwarm de oven op 200°C.
    Boter een ovenschaal lichtjes in.
    Leg dan een laag courgette, een laag aubergine, een laag gehakt en dan de aardappelschijven.
    Eindig met de kaassaus.
    Zet 30 min. in de oven.



    29-11-2012 om 15:30 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne bolognaise
    Omdat hier toch wel wat werk aan is, is het gemakkelijk om je portie dubbel te maken en één ervan in te vriezen voor een andere keer als je het te druk hebt en toch lekker vers wil eten !

    Benodigheden voor 10 pers. : 

    500 gr lasagnevellen vb. Barilla, Panzani ,... ( Zie wel dat je ze niet op voorhand  moet koken ) 

    1 liter kaassaus : 40gr boter
                              60 gr vloeiende bloem ( deze klontert nooit )
                              300 gr gemalen kaas
                              peper, zout en nootmuskaat

    1.5 liter bolognaisesaus :  3 grote uien
                                           3 teentjes look
                                           2 rode paprika's
                                           1 courgette
                                           5 wortelen
                                           200 gr tomatenpuree
                                           1000 ml passata
                                           1000 ml water
                                           spagettikruiden (Verstegen)
                                           750 gr gemengd gehakt
                                           olijfolie
                                           1 klontje suiker of 1 koffielepel Tagatesse (dieetsuiker) om het scherpe van de tomatenpuree te neutraliseren) 
    Bereiding : 

    Snij de groenten in stukjes en stoof ze aan in olijfolie.
    Voeg de tomatenpuree, de passata en het water toe alsook de suiker.
    Doe er ook de spagettikruiden bij.
    Breng de saus aan de kook en laat op een zacht vuurtje verder koken tot de groenten gaar zijn. 
    Roer regelmatig in de saus.
    Bak het gehakt apart gaar en voeg toe aan de saus.
    Zo nodig de saus binden.
    Mix de saus en breng verder op smaak.

    Maak de kaassaus :

    Smelt de boter en doe de bloem erbij. Goed roeren met de klopper en als de bloem droger is de melk toevoegen.
    Verder blijven kloppen tot er een gebonden saus ontstaat. Doe de gemalen kaas erbij en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

    Een vuurvaste schotel inboteren.
    De bodem bedekken met een laagje bolognaisesaus, hierop lasagnebladen, een laag kaassaus, lasagnebladen,...  en zo blijven afwisselen.
    De bovenst laag is een bolognaiselaag.
    Strooi er de gemalen kaas over en zet 25 min. in een voorverwarmde oven van 200°C.
    Dien op met stokbrood.
    Dit gerecht is nog lekkerder als je het de dag ervoor maakt want dan zit de smaak goed in de lasagnebladen.

    Smakelijk !


        
     
     

    29-11-2012 om 15:16 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vleesbrood met kersen
    Benodigdheden voor 5 pers. :

    1 kg gehakt naar keuze vb varkens-runds, runds-kalfs, kippen-of kalkoengehakt
    1 koffielepel mosterd
    2 eieren
    4 sneetjes wit brood geweekt in een beetje melk
    peper en zout ( alleen als het gehakt op voorhand niet gekruid was )

    voor de krieken : 
    1 grote glazen bokaal met kersen
    1 soeplepel suiker
    1 soeplepel maizena poeder
     
    Bereiding van het vleesbrood :

    Verwarm de oven op 180°C. 
    Alle benodigdheden goed mengen onder elkaar in een grote kom.
    Een ovenschaal lichtjes inboteren.
    Leg het gehakt erin en maak met je handen het vlees mooi glad.
    Met een mesje een inkeping maken in het vlees.
    Laat dit 40 min. bakken.
    Het vleesbroodje is gaar als er sap uit het vlees loopt bij het inprikken.

    Bereiding van de kersen :

    De kersen ( kersen met het sap )  met de suiker in een pannetje opwarmen.
    Haal er 3 pollepels sap uit en roer dit los met de maizena.
    Giet dit mengsel bij de kersen om de jus te binden.

    Snij het gehaktbrood in schijven, serveer met de kersen.
    Geef er een lekkere puree bij.
    Heb je nog over van dit gerecht dan kan je dit ook koud eten met een goed stuk brood.
    Heel eenvoudig en lekker.

    Smakelijk !!

     

    29-11-2012 om 14:29 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chili Con Carne
    Benodigdheden voor 5 pers. :

    1 teentje look
    2 rode uien
    1 rode peper
    700 gr rundsgehakt
    kruidenmix voor chili con carne ( verkrijgbaar in het warenhuis bij de specerijen )
    250 ml rundsfond
    1 groot blik gepelde, gehakte tomaten
    300 gr droge rode bonen

    Bereiding :

    De droge rode bonen 12u weken in water.
    De geplette look samen met de uien en het pepertje stoven ( voor een minder sterke smaak haal je de pitjes uit de peper ).
    Voeg het gehakt toe en laat even verder stoven maar blijf af en toe roeren zodat het gehakt niet aaneen kleeft.
    Voeg de kruidenmix toe.
    Bevochtig met de rundsfond en doe er de gepelde tomaten bij. 
    Giet de bonen af en spoel ze goed af.
    Voeg ze toe bij het geheel en laat het 1u 30 verder stoven op een zacht vuurtje.
    Af en toe eens goed omroeren zodat het niet kan aanbakken.
    Dien dit eventueel op met rijst.

    Smakelijk !!

    29-11-2012 om 14:08 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    28-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensribbetjes zoet-zuur ( familierecept ) !
    Benodigdheden vooe 5 pers. :

    1.5 kg gevleesde varkensribbetjes ( de gewone ribbetjes hebben heel weinig vlees)
    500 ml ananassap
    300 ml tomatenketchup
    350 gr  dikke zoet zure ajuintjes
    kruiden voor stoofvlees
    peper en zout
    laurierblaadjes
    water

    Bereiding : 

    Neem een grote stoofpot en bak de ribbetjes aan in een beetje boter. 
    Voeg de kruiden voor stoofvlees toe alsook de laurierblaadjes.
    Bevochtig het geheel met water ( de ribbetjes moet net onder staan ).
    Voeg de ketchup toe en laat het geheel 1 u zachtjes stoven ( regelmatig omroeren ).
    Het laatste kwartier doe je hier de zoet zure uien bij en het ananassap.
    Proef de saus en breng verder op smaak met peper en zout.
    Eventueel de saus een beetje binden.
    Heerlijk met frietjes of pasta.

     

    28-11-2012 om 10:59 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met appeltjes in de oven ( recept van onze oma) !
    Dit gerecht is een echte kinderfavoriet

    Benodigdheden voor 5 pers. :

    5 kipfilets ( liefst even groot voor de gaartijd )
    2 rode paprika's
    1 grote ui
    3 krokante appelen vb; Pink Lady, Braeburn, Belgica, ..
    250 ml room
    boter
    een geutje olie
    1 blik tomatensoep met stukjes van Unox  ( dit moet je echt gebruiken voor de smaak )

    Bereiding :

    Verwarm de oven op 200°C.
    Stoof de uien even  met de klein gesneden paprika ( dit gaart nog verder in de oven ).
    Schil de appelen en snij in schijven.
    Boter een grote ovenschotel in.
    Leg op de bodem de appelschijven.
    Hierop leg je de kipfilets en dan ge gestoofde groenten.
    Meng de soep met de room en giet dit mengsel over het geheel.
    Doe hierover een geutje olie ( zodat dit niet kan verbranden ).
    Zet in de oven gedurende 45 min.
    Heerlijk met frietjes, kroketten, rijst,  eventueel puree of natuuraardappelen. 

    28-11-2012 om 10:45 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde visscholtel ( recept van onze oma ) !
    Benodigdheden voor 5 pers. :

    800 gr verse vis  vb. kabeljauw, victoriabaars, zeewolf,...
    1 kg porei
    250 ml room
    currypoeder
    150 gr gemalen kaas
    boter
    peper en zout

    Bereiding :

    Verwarm de oven op 200°C.
    Smelt de boter en stoof de grof gesneden porei ( het wit en het groen van de porei gebruiken ) even.
    Kruid dit met peper en zout.
    Boter een ovenschotel lichtjes in.
    Leg eerst de vis in de schotel.
    Bedek de vis met de gestoofde porei. Giet hierover de room.
    Strooi hier een beetje currypoeder over en werk af met de gemalen kaas.
    Zet dit in de oven gedurende 30 min.
    Serveer dit gerecht met puree.
    Je kan dit gerust een dag op voorhand maken als je weinig tijd hebt.

    Smakelijk !!

    28-11-2012 om 10:30 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    26-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi Diabolique
    Benodigdheden voor 5 pers. :

    30 scampi's ( zonder darmkanaal )
    3 sjalotten
    2 teentjes look
    curry - en paprikapoeder
    150 ml ketchup
    150 ml witte wijn
    250 ml room
    4 tomaten
    bieslook
    olijfolie
    peper, zout

    Bereiding :

    Verwarm de olijfolie en stoof de sjalotten met de look.
    Voeg 1 koffielepel curry - en paprikapoeder toe en doe er ook de ketchup bij.
    Blus het geheel met de witte wijn, voeg de room toe en laat even inkoken.
    Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Kruid ze met peper en zout en bak ze 3 min. aan iedere kant in olijfolie. 
    Pel de tomaten en hak ze fijn.
    Voeg ze bij de saus en werk af met fijngesneden bieslook.
    Serveer met een lekkere pasta.

    TIP :  Je kan dit gerecht ook als voorgerechtje geven maar voorzie dan 3 scamp's/ pers. en serveer met brood. Als hapje zou dit ook nog
             kunnen, opgediend in een glaasje !!

    Smakelijk !!



    26-11-2012 om 22:25 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne met kaas en witloof
    Benodigdheden voor 5 pers. :

    200 gr belegen kaas
    8 stronken witloof in grove stukken gesneden
    8 sneetjes beenham ( voor de lekkere smaak )
    1 pak lasagneblaadjes vb. Barilla, Panzani, ...
    500 ml halfvolle melk
    1 soeplepel bloem
    boter
    peper, zout en nootmuskaat
    100 gr gemalen gratinkaas

    Bereiding :

    Smelt de boter en bak hiermee de witloof lichtbruin en laat verder garen op een klein vuurtje.
    Smelt boter en voeg  al roerend de bloem toe.
    Als de bloem korrelig wordt voeg je de melk toe en blijf je stevig verder roeren tot het een gebonden saus is.
    Roer er de belegen kaas door en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
    Beboter een ovenschaal en leg op de bodem lasagnevellen. Beleg verder met de witloof, ham en kaassaus.
    Herhaal dit een paar keer en eindig met de gemalen kaas.
    Bak de lasagne 30 min. in een voorverwarmde oven van 200°C.
    Serveer met brood.

    TIP :  Je kan de witloof en de hesp ook vervangen door gebakken  fijngesneden champignons, ananas en gebakken kippeblokjes.
             Heerlijk in de zomer op het terras !!
             Maak de lasagne een dag op voorhand zodat de lasagnevellen het vocht van de groenten goed hebben opgenomen.

    Smakelijk !!
             

    26-11-2012 om 22:06 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met kokos en groenten in de wok
    Benodigdheden voor 5 pers. :

    700 gr kipfilet
    2 uien
    2 groene paprika's
    1 busseltje pijpajuintjes
    1 brocolli
    2 kippebouillonblokjes
    3 teentjes look
    250 ml kokosmelk
    100 gr pijnboompitten ( geroosterd in de pan, maar opgepast, dit kan zeer snel verbranden!!)
    1 blikje ananasschijven
    50 gr rozijnen
    2 eetlepels olijfolie
    4 eetlepels currypoeder
    250 gr rijst

    Bereiding : 

    Verwarm de olie in de wok en stoof hierin de gesneden ui en look .
    Snij de kipfilet in blokjes, meng met de currypoeder en voeg ze bij de ui en laat ze mooi bruin bakken.
    Doe er de gesneden  groene paprika , de klein gesneden brocolliroosjes en de 2 kippebouillonblokjes bij
    en laat even doorbakken op het vuur.
    Doe er de kokosmelk en de pijpajuintjes bij en laat nog even sudderen.
    Voeg de gesneden ananasschijven, de geroosterde pijnboompitten en de rozijntjes toe en laat het geheel nog een minuutje sudderen.
    Serveer dit gerecht met de rijst.

    Ben je geen liefhebber van ananas laat deze er dan gewoon uit, het zal nog even lekker zijn.
    Smakelijk !!

    26-11-2012 om 21:28 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    22-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi's met look en peterselie
    Benodigdheden voor 5 pers. :

    30 scampi's
    20 blaadjes jonge spinazie
    4 eetlepels gehakte peterselie
    boter
    3 teentjes look
    375 gr rijst
    1 koffielepel currypoeder
    300 ml room
    peper en zout

    Bereiding :

    Pel de scampi's, verwijder het darmkanaaltje als dit nodig is, kruid ze met peper en zout en bak ze mooi  aan beide kanten in de pan.
    Voeg de gehakte look en peterselie toe.
    Kook de rijst. Frituur de spinazie even tot hij krokant is en laat uitlekken op keukenrol.
    Verwarm de room met de curry en voeg de gekookte rijst toe.
    Serveer de scampi's met de rijst en werk af met de gefrituurde spinazie.  

    Smakelijk !!

    22-11-2012 om 23:46 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges in de oven met gandaham en kaassaus
    Benodigdheden voor 5 pers. :

    30 asperges
    250 ml kookvocht van de asperges
    10 schijfjes gandaham
    50 gr bloem
    50 gr boter
    50 gr gemalen kaas
    125 gr raclettekaas
    750 ml melk
    100 ml room

    Bereiding : 

    Kook de asperges beetgaar, giet ze af en bewaar het kookvocht.
    Maak een kaassaus. De boter smelten , de bloem toevoegen en kloppen tot het geheel droger wordt.
    Voeg het asperge kookvocht toe samen met de melk ,de room  en de gemalen kaas als de saus gebonden is. Kruid met peper en zout.
    Rol 3 asperges per schijf gandaham en leg ze in een ingeboterde ovenschotel.
    Giet hierover de kaassaus en leg de raclettekaas er bovenop.
    Verwarm de oven op 180°C en zet 10 min. voor een korstje. Als het gerecht koud is zet je het 15-20 min. in.
    Maak er een lekkere puree bij.

    22-11-2012 om 23:33 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hertestoofvlees met champignons
    Benodigdheden voor 4 pers.:

    1 kg hertestoofvlees
    300 gr boschampignons naar keuze
    1  kleine courgette
    100 gr witte of  rode rozijnen
    400 ml rode wijn
    2 sjalotten
    2 blaadjes tijm en laurier, 2 kruidnagels
    1 koffielepel tomatenpuree
    1 bouillonblokje ( runds of kruiden)
    peper en zout
    boter

    Bereiding :

    Maak een marinade.
    Doe het vlees, de wijn, de sjalotten, de laurierblaadjes, de kruidnagels in een kom en laat 1u marineren.
    Zet de kom in de frigo.
    Haal het vlees uit de marinade en bak het bruin in de boter, kruiden met peper en zout.
    Doe er de tijm, de laurier ,de tomatenpuree, het bouillonblokje en de rozijnen bij.
    Giet de marinade erbij en laat het vlees een uur  en half sudderen op een zacht vuurtje.
    Snij de champingnons en de courgette in stukken en bak ze in een beetje boter.
    Voeg toe aan het stoofvlees en bind de saus zo nodig.
    Heerlijk met aardappelgratin of kroketten.
    Lekker bij de feestdagen !

    Smakelijk !!    

    22-11-2012 om 23:05 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Everzwijnstoofvlees met chocolade
    Benodigdheden voor 4 pers. :

    1 kg stoofvlees van everzwijn
    2 uien
    75 gr fondant chocolade
    1 kruidenbouquet :  laurier
                                  peterseliestengels
                                  tijm
    200 ml room
    peper en zout
    boter
    500 ml wildfond

    Bereiding :

    De boter laten smelten en het stoofvlees bakken tot het mooi bruin is. De pan moet wel goed warm zijn zodat het vlees dichtschroeit anders verliest het teveel vocht en word het vlees taai. 
    Voeg de fijngesneden uien toe en het kruidenbouquet.
    Voeg de chocolade toe alsook de wildfond en laat ongeveer een uur sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe om en voeg vocht toe als dit nodig is.
    Doe de room erbij, laat nog 5 min. verder sudderen , breng op smaak met peper en zout en bind de saus als dit nodig is.
    Dien op met pasta naar keuze, frietjes of kroketten.

    PS De chocolade ga je niet proeven maar deze zorgt wel voor een mooie glans van je saus.
         Dit gerecht is heerlijk bij de feestdagen !

    Smakelijk !

    22-11-2012 om 22:44 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    20-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wok met kip, appel en gele paprika
    Benodigdheden voor 4 pers. :

    400 gr kipfilet
    2 jonagoldappelen 
    2 gele paprika
    30 gr boter
    1 eetlepel lichtbruine suiker  
    250 ml room
    1 eetlepel  mosterd
    100 gr veldsla

    Bereiding :

    Snij de kipfilets en de paprika's in reepjes.
    Schil de appelen en snij in dikkere schijfjes.
    Bak de kip en de paprika 5 min. in de wok.
    Doe de appelschijfjes erbij en roerbak tot de appelen gaar zijn.
    Voeg de suiker, de room en de mosterd toe en laat de saus indikken.
    Neem van het vuur en meng de veldsla eronder.

    Smakelijk !! 

    20-11-2012 om 21:46 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstschotel
    Benodigdheden voor 5 pers. :

    375 gr rijst ( Italiaanse Dececco of de Griekse Risone rijst van Benito)
    1 rode paprika
    1 gele paprika
    2 uien
    1 brocolli
    400 gr gerookte spekblokjes
    500 ml kaassaus :  50 gr roux = 20 gr margarine + 30 gr vloeiende bloem ( klontert niet )
                                 500 ml melk
                                 peper, zout, nootmuskaat 
                                 150 gr gemalen kaas 

    Bereiding :

    Stoof de ui met de gele en de rode paprika. Bak de gerookte spekblokjes lichtjes.
    Stoom de brocolli in een beetje water gaar in de microgolfoven ( 5 min. )
    Meng dit alles onder elkaar.
    Kook de rijst beetgaar.
    Maak de kaassaus. Laat de boter smelten , voeg de bloem toe en meng met de klopper tot een droge massa.
    Voeg de melk toe en roer goed zodat er geen klonters ontstaan. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
    Meng hierronder de gemalen kaas.
    Verwarm de oven op 200°C. Boter een ovenschotel in en maak de rijstschotel.
    Eerst een laag rijst, de groentenmengeling met de spekblokjes en eindig met de kaassaus.
    Zet dit 30 min. in de oven.

    Smakelijk !!
       
       

    20-11-2012 om 21:31 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde courgette met lamsgehakt
    Benodigdheden voor 4 pers. :

    2 tomaten
    2 courgettes
    2 sjalotten
    3 teentjes knoflook
    400 gr lamsgehakt ( dit gehakt zeker nemen voor de lekkere smaak)
    1 koffielepel komijnpoeder
    peper en zout
    200 gr. gekookte rijst
    olijfolie

    Bereiding :

    Verwarm de oven voor op 200°C
    Pel en ontpit de tomaten, snij deze in blokjes.
    Snij de courgette in de lengte door en verwijder met een lepeltje de zaadjes die erin zitten.
    Snij de sjalot en de knoflook fijn en stoof dit samen aan in olijfolie.
    Voeg het gehakt toe en bak het goed. Kruiden met peper en zout en komijn. 
    Meng het gehakt met de rijst en de tomaten en vul er de courgettehelften mee.
    Leg ze in een ingeboterde ovenschotel en besprenkel met olijfolie.
    Zet 30 min. in de oven.

    Smakelijk !!

    20-11-2012 om 21:02 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten

    Archief per week
  • 03/06-09/06 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs