Over mijzelf
Ik ben Christel Merken
Ik ben een vrouw en woon in Limburg () en mijn beroep is Verpleegkundige / Pedicure.
Ik ben geboren op 16/07/1968 en ben nu dus 57 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken, sporten, lezen, ....
Mijn recepten zijn voor de dagelijkse keuken, maar ik hou zeker rekening met de seizoenen of bijzondere feesten.
Inhoud blog
  • Pannekoeken met havervlokken
  • Muffins ( recept van onze oma )
  • Havermoutkoeken
  • Kokostaart
  • Italiaanse pasta
    Categorieën
  • Gebak en koekjes (5)
  • Hapjes (5)
  • Hoofdgerechten (21)
  • Nagerechten (4)
  • Soepen (8)
  • Voorgerechten (4)
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Christel's Keuken
    Mijn keukenrecepten
    04-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zarzuela ( maaltijdsoep voor winter en zomer )
    Aan deze soep is een beetje werk maar maak een grotere hoeveelheid en nodig vrienden of familie uit om samen te genieten van deze heerlijke maaltijdsoep !

    Benodigdheden voor 8 pers. :

    4 uien
    olijfolie
    500 ml witte wijn
    1 groot blik gepelde tomaten + 1 groot blik water
    3 visbouillonblokjes
    een beetje saffraan
    2 kg mosselen
    peper en zout
    700 gr gekuiste inktvis
    500 gr grote scampi's
    100 ml cognac
    1 kg stevige vis vb. victoriabaars, staartvis, kabeljauw, ...
    4 teentjes knoflook
    1 bussel peterselie

    Bereiding :

    Fruit 2 uien samen met 2 teentjes look in olijfolie. Voeg de helft van de witte wijn toe en breng aan de kook.
    Voeg de gepelde tomaten en de saffraan toe alsook het water en de bouillonblokjes en laat dit even verder koken.

    Snij de 2 andere uien fijn en ook de andere look en fruit deze ook in olijfolie en voeg de mosselen erbij.
    Kruid met peper en zout en kook ze op een groot vuur tot de mosselen open zijn.
    Zeef het mosselvocht en voeg dit bij de tomaten.

    Kook de inktvis even in de rest van de witte wijn.
    Giet ook dit af en doe het vocht bij de tomaten.

    Pel de scampi's, verwijder zo nodig het darmkanaal en bak ze 2 min. in de olijfolie.
    Blus dit even met de cognac, maar dit is niet nodig als je dit liever niet hebt.
    Doe dit vocht ook bij de tomaten.

    Voeg de vis toe bij het geheel en laat dit even koken tot de vis gaar is.
    Voeg daarna de inktvis, de scampi's  en de mosselen toe.
    Breng op smaak met de gesneden peterselie, peper en zout.
    Serveer met stokbrood en een heerlijk glaasje witte wijn.

    Smakelijk !! 

    04-12-2012 om 22:32 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaten-linzenoep
    Benodigdheden voor 1,5  liter soep :

    200 gr wortelen
    1 ui
    250 gr rode linzen
    400 gr verse tomaten
    1 liter groentenbouillon
    1 koffielepel gedroogde tijm
    1 soeplepel gehakte peterselie
    olijfolie

    Bereiding :

    Snipper de ui en fruit hem glazig in olijfolie.
    Voeg de fijngesneden wortelen toe. Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes.
    Voeg de tijm en de linzen toe en overgiet het geheel met de groentenbouillon.
    Laat de soep 40 min. koken tot de linzen gaar zijn.
    Voeg de tomaten toe en laat nog 10 min. verder koken.
    Mix de soep en garneer met de peterselie.
    Is de soep te fel gebonden, dit komt dan door de linzen, voeg dan nog wat bouillon toe tot de gewenste dikte.
    Dit is een zeer lekkere soep voor de koude winterdagen.

    Smakelijk !! 

    04-12-2012 om 22:04 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wok met groenten en kalkoen
    Benodigdheden voor 5 pers. : 

    700 gr kalkoen
    1 venkel
    5 tomaten
    1 potje peterselie
    2 sjalotjes
    2 teentjes look
    150 gr feta kaas
    350 gr rijst van Descecco
    5 eetlepels rode pesto vb Bertoli
    300 ml kippebouillon waarin 1 kippebouillonblokje is opgelost
    olijfolie
    peper en zout

    Bereiding :

    Kook de rijst beetgaar.
    Bak de fijngesneden sjalot met de look in een beetje olijfolie.
    Voeg nu de in reepjes gesneden kalkoen toe, kruid met peper en zout en laat ze mooi bruin bakken.
    Doe hierbij de fijngesneden venkel en de tomatenblokjes en overgiet dit geheel met de kippenbouillon.
    Laat dit 5 min. verder garen.
    Voeg de rijst toe, de pesto en breng zo nodig nog meer op smaak met peper en zout ( wel eraan denken dat de feta kaas ook wel zout smaakt ).
    Werk dit gerecht af met de fijngesneden peterselie en de verkruimelde feta kaas 
      

    04-12-2012 om 21:43 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelwafeltjes
    Benodigdheden voor 5 pers :

    375 gr bloem
    3 eieren
    60 gr verse gist
    100 ml lauwe melk
    1 teentje look
    375 gr boter
    500 gr aardappelpuree
    peper, zout, nootmuskaat
    gedroogde tijm
    eventueel naar wens fijngesneden bieslook, peterselie

    Bereiding : 

    Los de gist op in de lauwe melk.
    Maak de aardappelpuree en laat deze afkoelen.
    Meng de bloem met de opgeloste gist en voeg de eieren, de malse boter en de bloem toe.
    Meng alles goed door elkaar en roer hieronder de aardappelpuree.
    Kruid af met peper, zout, nootmuskaat, look en tijm of eventueel de bieslook en de peterselie.
    Laat het beslag 45 min. rusten ( leg een droge keukenhanddoek over de kom ) en bak hiervan kleine
    wafeltjes in het wafelijzer.
    Serveer dit eens in de plaats van kroketten of frietjes.
    Dit serveert wel zeer mooi bij de feestdagen.

    Smakelijk !! 
     


    04-12-2012 om 21:25 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Forelmousse
    Benodigdheden voor 10 pers. :

    250 gr gerookte zalm
    250 ml visbouillon 
    1 blokje visbouillon
    250 ml room ( min. 35%  vetgehalte )
    3 gelatineblaadjes

    Bereiding :

    Week de gelatineblaadjes in koud water en smelt ze daarna in de visbouillon waarin het bouillonblokje ook is opgelost.
    Hak de gerookte forel fijn en meng dit onder de warme visbouillon.
    Laat dit goed afkoelen.
    Klop de room op en meng dit onder het geheel en laat dit opstijven in de koelkast.
    Verdeel over verschillende glaasjes en werk af met zeer klein gesneden komkommer of een kerstomaatje.

    04-12-2012 om 21:11 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmmousse
    Benodigdheden voor 10 pers. : 

    400 gr verse zalm
    150 gr gerookte zalm
    300 ml room ( min. 35% vetgehalte )
    15 gr tomatenpuree
    5 gelatineblaadjes
    paprikapoeder
    peper en zout
    verse fijn gesneden dille of gedroogd

    Bereiding : 

    De verse zalm even koken. Mix deze zalm met de gerookte zalm, 100 ml room, tomatenpuree, paprikapoeder, peper, zout en dille.
    Laat alles goed afkoelen.
    Week de gelatineblaadjes in koud water, knijp ze lichtjes uit en los op in 100 ml warme room.
    Als dit afgekoeld is voeg je dit bij de vismassa.
    De resterende 100 ml room opkloppen en onder de vismassa mengen.
    Serveer dit in een glaasje en werk af met garnaaltjes of een gebakken scampi.

    Smakelijk !!

    04-12-2012 om 21:04 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes

    Archief per week
  • 03/06-09/06 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs