Over mijzelf
Ik ben Christel Merken
Ik ben een vrouw en woon in Limburg () en mijn beroep is Verpleegkundige / Pedicure.
Ik ben geboren op 16/07/1968 en ben nu dus 57 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken, sporten, lezen, ....
Mijn recepten zijn voor de dagelijkse keuken, maar ik hou zeker rekening met de seizoenen of bijzondere feesten.
Inhoud blog
  • Pannekoeken met havervlokken
  • Muffins ( recept van onze oma )
  • Havermoutkoeken
  • Kokostaart
  • Italiaanse pasta
    Categorieën
  • Gebak en koekjes (5)
  • Hapjes (5)
  • Hoofdgerechten (21)
  • Nagerechten (4)
  • Soepen (8)
  • Voorgerechten (4)
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Christel's Keuken
    Mijn keukenrecepten
    03-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muffins ( recept van onze oma )
    Ingrediënten :

    300 gr bloem
    1/2 koffielepel kaneel
    1 soeplepel bakpoeder
    2 eieren
    75 ml honing
    50 ml melk
    50 ml sinaasappelsap
    125 gr bosbessen
    1/2 geraspte appel
    50 gr rozijnen

    Bereiding :

    Meng de bloem, het kaneel en de bakpoeder.
    Klop de eieren, de honing, de melk en het sinaasappelsap in een andere kom.
    Roer dit mengsel door de droge ingrediënten maar niet te lang, hoe minder lang je mengt hoe luchtiger de muffins.
    Verdeel het deeg in twee en voeg de bosbessen bij de ene helft en de geraspte appel en de rozijnen bij de andere helft.
    Vul de muffinvormpjes voor 3/4 en bak ze 30 min. op 180°C.

    Dit zijn echt heerlijke muffins !! 

    03-06-2013 om 17:36 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak en koekjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havermoutkoeken
    Ingrediënten :

    250 gr bloem
    2 eieren
    250 gr havermout
    250 gr kandijsuiker
    250 gr solo
    50 gr gemalen kokos
    een handvol zemelen
    een half pakje bakpoeder
    een half pakje vanillesuiker

    Bereiding :

    Laat de solo smelten en meng de rest van de ingrediënten erbij met de hand.
    Laat dit deeg enkele uren rusten in de frigo.
    Maak van het deeg kleine bolletjes van ongeveer 40 gr.
    Bak deze bolletjes op 160°C in de oven gedurende 20 min.

    Heerlijke koekjes bij de koffie !!

    03-06-2013 om 17:23 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak en koekjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokostaart
    Taart voor 8 personen :

    Ingrediënten :

    1 taartbodem naar keuze vb. kruimeldeeg, bladerdeeg of zanddeeg
    Abrikozenconfituur

    Voor de vulling :

    150 gr margarine
    200 gr suiker
    200 gr geraspte kokos
    5 eieren

    Chocoladeglazuur :

    2 repen fondant chocolade
    room

    Bereiding :

    Leg de taartbodem met het bakpapier in een taartvorm en beleg de bodem met de abrikozenconfituur.
    Meng de eieren met de suiker, de malse boter en de geraspte kokos tot een mooie massa en giet dit op de taartbodem.
    Bak de taart gedurende 15 tot 20 min. op 220°C.

    Smelt de 2 repen chocolade en roer er een scheutje room door.
    Laat het glazuur hard worden voor het serveren.

    Deze taart is zeer lekker voor wie van zoet houd !!

    Smakelijk !



    03-06-2013 om 17:17 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak en koekjes
    13-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse pasta
    Benodigdheden voor 5 pers.:

    400 gr pancetta
    1 rood pepertje
    5 trostomaten
    1 dikke ajuin
    2 teentjes look
    375 gr pasta naar keuze
    gemalen pecorinikaas voor de afwerking

    Bereiding :

    Kook de pasta beetgaar volgens aanwijzing op de verpakking.
    Bak de pancetta krokant in een pan zonder vetstof want pancetta bevat al  veel vetten.
    Haal de pancetta uit de pan en leg deze op keukenrol.
    Bak in dit vet de fijngesneden ajuin, de look en het fijngesneden pepertje.
    Voeg zo nodig een geutje olijfolie toe.
    Pel de tomaten, snij ze in stukjes en voeg ze bij de ajuin, de look en het pepertje.
    Laat het geheel even sudderen en voeg hierbij de gebakken pancetta.
    Meng alles goed onder elkaar.
    Serveer de pasta in een bord, de lekkere saus erover en afwerken met gemalen pecorinikaas.

    Smakelijk!!   

    13-02-2013 om 18:11 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    17-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevogelteroomsoep met curry en appeltjes
    Benodigdheden :

    3 uien
    2 steeltjes witte selder
    2 stuks wit van porei
    2 appelen
    1 tomaat
    4 liter gevogeltebouillon ( 2 kippebouillonblokjes per liter heet water )
    150 gr boter
    150 gr bloem
    currypoeder
    peper en zout
    4 kipfilets

    Bereiding :

    Snij de uien, het wit van de porei, de witte selder en de appelen in grove stuken.
    Stoof de groenten aan in de boter.
    Bestrooi het geheel met de bloem en roer alles goed door elkaar.
    Strooi de currypoeder erover en blijf goed roeren terwijl je stilletjes met de kippebouillon bevochtigd.
    Voeg het kruidentuiltje toe en laat 30min. zachtjes koken.
    Voeg dan de kipfilets toe en laat nog 15 min. doorkoken.
    Verwijder het kruidentuiltje en de kipfilets , mix de soep en breng op smaak met peper en zout.
    Schil en snij de tomaat in kleine blokjes.
    Snij de kipfilets in fijne reepjes.
    Voeg de tomaten en de kip bij de gemixte soep.
    Deze soep is een heel lekkere feestsoep !

    Smakelijk !!



    17-12-2012 om 21:33 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    12-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van spekreepjes
    Benodigdheden voor 5 pers. :

    1/2 krulandijvie
    80 gr veldsla
    5 schijven gerookt spek van 1 cm dikte 
    400 gr champignons
    5 sneetjes wit brood ( gebruik bij voorkeur toastbrood )
    50 gr fijngehakte okkernoten of gebakken pijnboompitten
    250 ml bruine fond ( verkrijgbaar in het warenhuis bij de specerijen )
    100 ml room
    1 eetlepel vloeibare honing
    1 eetlepel sherry azijn

    Bereiding : 

    Maak de krulandijvie en de veldsla schoon en maak hier een mengeling van.
    Snij het brood in even grote blokjes en bak ze in olijfolie in de pan  maar wel voortdurend  schudden zodat ze niet kunnen verbranden.
    Snij het spek en de champignons in reepjes en bak ze krokant.
    Voeg de honing toe en blus met de sherry azijn. 
    Laat de bruine fond inkoken tot de helft en voeg dit toe als de honing volledig opgelost is en doe hier ook de room bij.
    Breng op smaak met peper en zout.
    Meng hier de salade onder  en dien op met de gebakken broodblokjes en de noten.
    Serveer dit met stokbrood.
    Dit is een heel lekker voorgerechtje

    Smakelijk !!

    12-12-2012 om 22:41 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstpap met kandijsuiker
    Benodigdheden voor 10 pers. : 

    250 gr dessertrijst
    300 gr suiker :  200 gr witte fijne suiker
                            100 gr kandijsuiker
    1 liter halfvolle melk
    4 eierdooiers
    150 ml room ( min. 35% )
    1 vanillestok
    100 gr boter

    Bereiding :

    Giet de rijst in een zeef en spoel goed af onder stromend koud water.
    Breng de melk aan de kook samen met de vanillestok.
    Doe de rijst in een kookpot, giet er de kokende melk op en voeg de boter toe.
    Breng het geheel aan de kook, dek af met een deksel en laat 20 min. zachtjes garen.
    Voeg de witte suiker toe en roer eens goed door de pap (dit mag je regelmatig doen zodat het niet aankoekt op de bodem van de kookpot ). 
    Laat nog 10 min. verder garen.
    Klop de eierdooiers en de room goed ondereen en voeg dit bij de rijst.
    Laat alles goed afkoelen en serveer met de kandijsuiker.

    Overheerlijk !!!
    Smakelijk !


    12-12-2012 om 22:21 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Nagerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep
    Benodigdheden :

    3 uien
    4 wortelen
    1 kg vleestomaten
    1 doosje tomatenconcentraat
    2 liter kippebouillon  ( gebruik gevogeltefond of los 4 bouillonblokjes op in 2 liter heet water)
    peper en zout

    Bereiding : 

    De uien en de wortelen stoven  in boter.
    Het tomatenconcentraat en de gepelde vleestomaten toevoegen.
    Bevochtig het geheel met de kippebouillon en laat zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn.
    Mix de soep en breng zo nodig verder op smaak.

    PS Hoe pel je tomaten ?
         Water aan de kook brengen. Het kroontje van de tomaat verwijderen en aan de onderkant van de tomaat een inkerving maken.
         Als het water kookt de tomaten 10 sec. onderdompelen en daarna afspoelen met koud water. Je ziet dat het vel aan het loskomen is.
         Nu kan je de tomaat heel gemakkelijk pellen.

    Werk de tomatensoep af met vleesballetjes , room of peterselie.

    12-12-2012 om 15:52 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoensoep
    Benodigdheden : 

    1 butternutpompoen
    2 uien
    4 wortelen
    2 stengels wit van de porei
    beetje boter
    4 kippebouillonblokjes
    2 liter water

    Bereiding :

    Snij de ui , het wit van de porei en de wortelen  in kleine stukjes en stoof dit in de boter.
    Schil de pompoen ,snij in kleine blokjes en voeg dit bij de gestoofde groenten.
    Bevochtig het geheel met het water en voeg de bouillonblokjes toe.
    Laat alles 20 min. goed doorkoken en mix de soep.
    Als de soep te dik zou zijn voeg dan nog wat water bij tot de gewenste dikte en breng eventueel terug  op smaak.
    Werk de soep af naar wens. 
    Voeg er eventueel room aan toe of in schijfjes gesneden chorizoworst en bak deze aan in de pan ( geen boter gebruiken hiervoor daar de Chorizo al vettig genoeg is ).
    Voor een feestelijke soep werk je af met gebakken St. Jacobsvruchten.

    Smakelijk !! 


    12-12-2012 om 14:35 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    04-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zarzuela ( maaltijdsoep voor winter en zomer )
    Aan deze soep is een beetje werk maar maak een grotere hoeveelheid en nodig vrienden of familie uit om samen te genieten van deze heerlijke maaltijdsoep !

    Benodigdheden voor 8 pers. :

    4 uien
    olijfolie
    500 ml witte wijn
    1 groot blik gepelde tomaten + 1 groot blik water
    3 visbouillonblokjes
    een beetje saffraan
    2 kg mosselen
    peper en zout
    700 gr gekuiste inktvis
    500 gr grote scampi's
    100 ml cognac
    1 kg stevige vis vb. victoriabaars, staartvis, kabeljauw, ...
    4 teentjes knoflook
    1 bussel peterselie

    Bereiding :

    Fruit 2 uien samen met 2 teentjes look in olijfolie. Voeg de helft van de witte wijn toe en breng aan de kook.
    Voeg de gepelde tomaten en de saffraan toe alsook het water en de bouillonblokjes en laat dit even verder koken.

    Snij de 2 andere uien fijn en ook de andere look en fruit deze ook in olijfolie en voeg de mosselen erbij.
    Kruid met peper en zout en kook ze op een groot vuur tot de mosselen open zijn.
    Zeef het mosselvocht en voeg dit bij de tomaten.

    Kook de inktvis even in de rest van de witte wijn.
    Giet ook dit af en doe het vocht bij de tomaten.

    Pel de scampi's, verwijder zo nodig het darmkanaal en bak ze 2 min. in de olijfolie.
    Blus dit even met de cognac, maar dit is niet nodig als je dit liever niet hebt.
    Doe dit vocht ook bij de tomaten.

    Voeg de vis toe bij het geheel en laat dit even koken tot de vis gaar is.
    Voeg daarna de inktvis, de scampi's  en de mosselen toe.
    Breng op smaak met de gesneden peterselie, peper en zout.
    Serveer met stokbrood en een heerlijk glaasje witte wijn.

    Smakelijk !! 

    04-12-2012 om 22:32 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaten-linzenoep
    Benodigdheden voor 1,5  liter soep :

    200 gr wortelen
    1 ui
    250 gr rode linzen
    400 gr verse tomaten
    1 liter groentenbouillon
    1 koffielepel gedroogde tijm
    1 soeplepel gehakte peterselie
    olijfolie

    Bereiding :

    Snipper de ui en fruit hem glazig in olijfolie.
    Voeg de fijngesneden wortelen toe. Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes.
    Voeg de tijm en de linzen toe en overgiet het geheel met de groentenbouillon.
    Laat de soep 40 min. koken tot de linzen gaar zijn.
    Voeg de tomaten toe en laat nog 10 min. verder koken.
    Mix de soep en garneer met de peterselie.
    Is de soep te fel gebonden, dit komt dan door de linzen, voeg dan nog wat bouillon toe tot de gewenste dikte.
    Dit is een zeer lekkere soep voor de koude winterdagen.

    Smakelijk !! 

    04-12-2012 om 22:04 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wok met groenten en kalkoen
    Benodigdheden voor 5 pers. : 

    700 gr kalkoen
    1 venkel
    5 tomaten
    1 potje peterselie
    2 sjalotjes
    2 teentjes look
    150 gr feta kaas
    350 gr rijst van Descecco
    5 eetlepels rode pesto vb Bertoli
    300 ml kippebouillon waarin 1 kippebouillonblokje is opgelost
    olijfolie
    peper en zout

    Bereiding :

    Kook de rijst beetgaar.
    Bak de fijngesneden sjalot met de look in een beetje olijfolie.
    Voeg nu de in reepjes gesneden kalkoen toe, kruid met peper en zout en laat ze mooi bruin bakken.
    Doe hierbij de fijngesneden venkel en de tomatenblokjes en overgiet dit geheel met de kippenbouillon.
    Laat dit 5 min. verder garen.
    Voeg de rijst toe, de pesto en breng zo nodig nog meer op smaak met peper en zout ( wel eraan denken dat de feta kaas ook wel zout smaakt ).
    Werk dit gerecht af met de fijngesneden peterselie en de verkruimelde feta kaas 
      

    04-12-2012 om 21:43 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelwafeltjes
    Benodigdheden voor 5 pers :

    375 gr bloem
    3 eieren
    60 gr verse gist
    100 ml lauwe melk
    1 teentje look
    375 gr boter
    500 gr aardappelpuree
    peper, zout, nootmuskaat
    gedroogde tijm
    eventueel naar wens fijngesneden bieslook, peterselie

    Bereiding : 

    Los de gist op in de lauwe melk.
    Maak de aardappelpuree en laat deze afkoelen.
    Meng de bloem met de opgeloste gist en voeg de eieren, de malse boter en de bloem toe.
    Meng alles goed door elkaar en roer hieronder de aardappelpuree.
    Kruid af met peper, zout, nootmuskaat, look en tijm of eventueel de bieslook en de peterselie.
    Laat het beslag 45 min. rusten ( leg een droge keukenhanddoek over de kom ) en bak hiervan kleine
    wafeltjes in het wafelijzer.
    Serveer dit eens in de plaats van kroketten of frietjes.
    Dit serveert wel zeer mooi bij de feestdagen.

    Smakelijk !! 
     


    04-12-2012 om 21:25 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Forelmousse
    Benodigdheden voor 10 pers. :

    250 gr gerookte zalm
    250 ml visbouillon 
    1 blokje visbouillon
    250 ml room ( min. 35%  vetgehalte )
    3 gelatineblaadjes

    Bereiding :

    Week de gelatineblaadjes in koud water en smelt ze daarna in de visbouillon waarin het bouillonblokje ook is opgelost.
    Hak de gerookte forel fijn en meng dit onder de warme visbouillon.
    Laat dit goed afkoelen.
    Klop de room op en meng dit onder het geheel en laat dit opstijven in de koelkast.
    Verdeel over verschillende glaasjes en werk af met zeer klein gesneden komkommer of een kerstomaatje.

    04-12-2012 om 21:11 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmmousse
    Benodigdheden voor 10 pers. : 

    400 gr verse zalm
    150 gr gerookte zalm
    300 ml room ( min. 35% vetgehalte )
    15 gr tomatenpuree
    5 gelatineblaadjes
    paprikapoeder
    peper en zout
    verse fijn gesneden dille of gedroogd

    Bereiding : 

    De verse zalm even koken. Mix deze zalm met de gerookte zalm, 100 ml room, tomatenpuree, paprikapoeder, peper, zout en dille.
    Laat alles goed afkoelen.
    Week de gelatineblaadjes in koud water, knijp ze lichtjes uit en los op in 100 ml warme room.
    Als dit afgekoeld is voeg je dit bij de vismassa.
    De resterende 100 ml room opkloppen en onder de vismassa mengen.
    Serveer dit in een glaasje en werk af met garnaaltjes of een gebakken scampi.

    Smakelijk !!

    04-12-2012 om 21:04 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    01-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruchetta's
    BRUCHETTA MET MOZARELLA EN TOMAAT

    Benodigdheden voor  6 pers :  3 ciabatta broodjes of 1 groot stokbrood
                                                   2 dikke tomaten
                                                   3 teentjes look
                                                   2 bolletjes mozarella
                                                   olijfolie
                                                   provençaalse kruiden
               
    Bereiding :  Snij het stokbrood in dikke schijven of het ciabatta broodje dwars middendoor.
                      Snijd de tomaten in schijven, pers de look en snij de mozarella bolletjes in schijven.
                      Meng de olijfolie met de kruiden en de look.
                      Leg op elke schijf brood mozarella, een schijf tomaat en smeer dit in met de gekruide olie.
                      Verwarm de oven voor op 180°C ( op grillstand ).
                      Leg de broodjes op een rooster in het midden van de oven.
                      Ze zijn klaar als de kaas gesmolten is.

    BRUCHETTA  PARMAHAM

    Benodigdheden voor 6 pers. :  3 ciabattabroodjes of 1 groot stokbrood
                                                   3 schijven parmaham
                                                   1/2 galia meloen
                                                   75 gr pijnboompitten
                                                   1 potje basilicum
                                                   3 teentjes look
                                                   olijfolie
                                                   zout
     
    Bereiding :  Snij het stokbrood in schijven of het ciabattabroodje dwars middendoor
                      Snij de parmaham in stukjes en leg op het brood.
                      Snij de meloen in gelijke stukjes en leg deze op de ham.
                      Maak een pesto door de pijnboompitten te hakken samen met de olijfolie, de basilicum, de look en breng dit op smaak met zout.
                      Druppel een beetje pesto over de meloen en de ham.
                      Dit moet niet in de oven en kan dus zo gegeten worden.

    BRUCHETTA GORGONZOLA

    Benodigdheden voor 6 pers. :  3 ciabattabroodjes of 1 groot stokbrood  
                                                   250 gr gorgonzola
                                                   50 gr pijnboompitten
                                                   1 klein trosje blauwe druiven zonder pitjes
                                                   gehakte peterselie

    Bereiding :  Snij de ciabattabroodjes dwars middendoor of het stokbrood in schijven.
                      Verbrokkel de gorgonzola en leg deze op het brood.
                      Laat de pijnboompitten kleuren in de pan.
                      Snij de druiven in twee en leg ze op de kaas alsook de pijnboompitten.
                      Werk af met de gehakte peterselie.

    Smakelijk !!
                       
      
                         

    01-12-2012 om 15:02 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    29-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moussaka
    Benodigdheden voor 5 pers. :

    1 kg aardappelen
    2 courgetten
    2 aubergines
    1 blikje tomatenpuree
    700 gr lamsgehakt ( dit gehakt heeft een zoetere smaak )
    500 ml kaassaus :  20 gr boter
                                 30 gr vloeiende bloem
                                 500 ml melk
                                 150 gr gemalen kaas
                                 peper, zout en nootmuskaat

    Bereiding : 

    Snij de courgetten en de aubergines in schijven en bak ze even in olijfolie in de pan.
    Kook de aarappelen gaar en snijd ze ook  in schijven.
    Bak het gehakt gaar en meng de tomatenpuree hieronder.
    Maak de kaassaus :  smelt de boter, voeg de bloem toe en roer goed met de klopper tot je een droog mengsel krijgt.
                                    Voeg de melk toe en blijf goed kloppen tot je een gladde saus hebt. 
                                    Doe de gemalen kaas erbij en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

    Verwarm de oven op 200°C.
    Boter een ovenschaal lichtjes in.
    Leg dan een laag courgette, een laag aubergine, een laag gehakt en dan de aardappelschijven.
    Eindig met de kaassaus.
    Zet 30 min. in de oven.



    29-11-2012 om 15:30 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne bolognaise
    Omdat hier toch wel wat werk aan is, is het gemakkelijk om je portie dubbel te maken en één ervan in te vriezen voor een andere keer als je het te druk hebt en toch lekker vers wil eten !

    Benodigheden voor 10 pers. : 

    500 gr lasagnevellen vb. Barilla, Panzani ,... ( Zie wel dat je ze niet op voorhand  moet koken ) 

    1 liter kaassaus : 40gr boter
                              60 gr vloeiende bloem ( deze klontert nooit )
                              300 gr gemalen kaas
                              peper, zout en nootmuskaat

    1.5 liter bolognaisesaus :  3 grote uien
                                           3 teentjes look
                                           2 rode paprika's
                                           1 courgette
                                           5 wortelen
                                           200 gr tomatenpuree
                                           1000 ml passata
                                           1000 ml water
                                           spagettikruiden (Verstegen)
                                           750 gr gemengd gehakt
                                           olijfolie
                                           1 klontje suiker of 1 koffielepel Tagatesse (dieetsuiker) om het scherpe van de tomatenpuree te neutraliseren) 
    Bereiding : 

    Snij de groenten in stukjes en stoof ze aan in olijfolie.
    Voeg de tomatenpuree, de passata en het water toe alsook de suiker.
    Doe er ook de spagettikruiden bij.
    Breng de saus aan de kook en laat op een zacht vuurtje verder koken tot de groenten gaar zijn. 
    Roer regelmatig in de saus.
    Bak het gehakt apart gaar en voeg toe aan de saus.
    Zo nodig de saus binden.
    Mix de saus en breng verder op smaak.

    Maak de kaassaus :

    Smelt de boter en doe de bloem erbij. Goed roeren met de klopper en als de bloem droger is de melk toevoegen.
    Verder blijven kloppen tot er een gebonden saus ontstaat. Doe de gemalen kaas erbij en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

    Een vuurvaste schotel inboteren.
    De bodem bedekken met een laagje bolognaisesaus, hierop lasagnebladen, een laag kaassaus, lasagnebladen,...  en zo blijven afwisselen.
    De bovenst laag is een bolognaiselaag.
    Strooi er de gemalen kaas over en zet 25 min. in een voorverwarmde oven van 200°C.
    Dien op met stokbrood.
    Dit gerecht is nog lekkerder als je het de dag ervoor maakt want dan zit de smaak goed in de lasagnebladen.

    Smakelijk !


        
     
     

    29-11-2012 om 15:16 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van roze garnalen en pompelmoes met een dillesausje
    Benodigdheden voor 10 pers. :

    400 gr roze jumbogarnalen
    4 rode pompelmoezen
    1 potje verse dille
    100 ml room
    peper en zout

    Bereiding : 

    Schil 3 pompelmoezen en maak de partjes  los door de vliesjes weg te doen zodat je alleen nog het vruchtvlees hebt.
    Pel de garnalen en verdeel ze over de schaaltjes.
    Maak het dilleroomsausje.
    Hak de dille heel fijn. Pers de 4 de pompelmoes uit en giet het sap in een kom.
    Voeg de room, de dille, peper en zout toe en klop dit goed op.
    Verdeel het sausje over de garnalen alsook de stukjes pompelmoes.
    Dien koel op.
    Dit is een lekker hapje bij de feestdagen.

    Smakelijk !! 

    29-11-2012 om 14:40 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vleesbrood met kersen
    Benodigdheden voor 5 pers. :

    1 kg gehakt naar keuze vb varkens-runds, runds-kalfs, kippen-of kalkoengehakt
    1 koffielepel mosterd
    2 eieren
    4 sneetjes wit brood geweekt in een beetje melk
    peper en zout ( alleen als het gehakt op voorhand niet gekruid was )

    voor de krieken : 
    1 grote glazen bokaal met kersen
    1 soeplepel suiker
    1 soeplepel maizena poeder
     
    Bereiding van het vleesbrood :

    Verwarm de oven op 180°C. 
    Alle benodigdheden goed mengen onder elkaar in een grote kom.
    Een ovenschaal lichtjes inboteren.
    Leg het gehakt erin en maak met je handen het vlees mooi glad.
    Met een mesje een inkeping maken in het vlees.
    Laat dit 40 min. bakken.
    Het vleesbroodje is gaar als er sap uit het vlees loopt bij het inprikken.

    Bereiding van de kersen :

    De kersen ( kersen met het sap )  met de suiker in een pannetje opwarmen.
    Haal er 3 pollepels sap uit en roer dit los met de maizena.
    Giet dit mengsel bij de kersen om de jus te binden.

    Snij het gehaktbrood in schijven, serveer met de kersen.
    Geef er een lekkere puree bij.
    Heb je nog over van dit gerecht dan kan je dit ook koud eten met een goed stuk brood.
    Heel eenvoudig en lekker.

    Smakelijk !!

     

    29-11-2012 om 14:29 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten

    Archief per week
  • 03/06-09/06 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs