Inhoud blog
  • Vakbonden: een noodzakelijk kwaad?
  • Bestaat vrije meningsuiting dan niet meer in Belgie?
  • NextiraOne
  • De Antwerpenaar: de duuste inwoner van Europa?
  • Feestje MA 75
  • Mediterende boeddhistische Rus
  • Acer Aspire 1825PTZ
  • Luca gedoopt
  • Zwembaden PoolPlus
  • Mac vs Windows
  • ITIL is cultureel
  • tandarts Quisquater te Schriek vervolg
  • Het korte geheugen van de doorsnee Belg
  • Vandaag maken we nog eens pizza
  • De opblaasbare jacuzzi: de indrukken na de eerste keren
  • Apple was een beetje slordig
  • De jacuzzi is geinstalleerd
  • Het moeten altijd geen boterhammen zijn
  • Iedereen in de politiek?
  • Domme ouders
  • Etentje 28 februari
  • Telenet of Teleklucht
  • Regeringshulp voor de auto-industrie: zin of onzin
  • Quickie doet het weer
  • Zinloos geweld #2
  • Mijn ervaring met Stereorama te Lier
  • Zinloos geweld: iedereen kan ermee geconfronteerd worden
  • Restaurant 't Zilte te Mol: de perfectie bestaat !
  • Mijn ervaringen met tandarts Quisquater te Schriek
  • Van Quickenborne
  • Politiek
  • Federalisering, de strop voor Belgie?
  • Nieuw draadloos netwerk
  • Mediacenters
  • Samsung SGH-i900 Omnia
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Ben's blog

    30-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn ervaringen met tandarts Quisquater te Schriek

    Als geboren en getogen Leuvenaar ging ik tot voor kort nog steeds naar de tandarts in Leuven. Het traject heen en terug van 50 km begon me wat zwaar te vallen dus dan toch maar een tandarts in de buurt gezocht. Mijn eerste bezoekje aan deze tandarts dateert van begin augustus. Tot op heden was ik in totaliteit ongeveer een 10-tal dagen pijnloos.

    Het verhaal:

    Op onze terugreis van vakantie hielden we een laatste tussenstop in Luxemburg. Ik had zin in iets zoets en aan de kassa liet ik mijn oog vallen op een Nougatine. Bij de eerste beet sneuvelt er een stuk tand. Ai, wat nu? De volgende dag de tandarts dus gebeld. Er stond nog voldoende tand om er een kroon over te plaatsen dus dat viel dan nog mee. Hoewel, alles is relatief want het was toch een grapje van 600 euro.

    Gezien ik voor de tandarts een “nieuwe” patiënt was, wou hij absoluut een foto maken van mijn volledig gebit. OK dan maar, op dat ogenblik trok ik de man nog helemaal niet in twijfel.

    Bij mijn volgende bezoek zei hij me dat hij op de foto kon constateren dat er een cyste aanwezig was onderaan mijn kaak. Volgens hem te wijten aan een operatie die nu bijna zeker 15 jaar geleden uitgevoerd werd. Nog volgens hem moest een tand zeer dringend getrokken worden teneinde de cyste laten te verdwijnen. Eens de tand getrokken, zou die namelijk vanzelf verdwijnen. De tand werd dan ook getrokken maar aangezien er nog enkele tanden ontbraken werd het gat wel wat groot dus stelde de tandarts een brug voor. Hij suggereerde dat ook aan de andere zijde te doen daar er ook enkele tanden ontbraken en de bovenste anders zouden zakken. Mijn vertrouwen was ondertussen al wel wat geslonken maar nog niet dermate dat ik achterdochtig werd en liet dus begaan.

    De plaatsing van de kroon op de afgebroken tand verliep vlot. Geen enkel probleem maar de overige behandeling bleken uit te groeien tot nachtmerries. Geen enkel bezoek verliep pijnloos. Ik heb de man zelfs enkele keren weggeduwd terwijl ik bij andere tandartsen nooit het minste probleem gehad heb.

    Er kwamen dus ettelijke bezoekjes aan te pas om de tanden af te slijpen teneinde de kronen en bruggen te kunnen plaatsen. Er werden tijdelijke kronen geplaatst in afwachting van afronding van de behandeling. Op een gegeven ogenblik dienden enkele tijdelijke kronen verwijderd te worden om een afdruk van mijn gebit te maken. Tot mijn grote verbazing zie ik de tandarts een voorlopige kroon, die voordien in mijn mond zat, met een tang bewerken om het gedroogde cement te verwijderen. Die kroon was dus enorm gekrast, zeg maar verhakkelt, maar werd toch netjes terug in mijn mond geplaatst. Geen prettig gevoel gedurende enkele weken zo’n ruw ding in je mond.

    Bij het begin van de behandeling werd mij een voorschot van 1000 euro gevraagd (voor 2 elementen – eentje van 3 en eentje van 4 tanden). Het volgende bezoek vroeg hij nogmaals 1000 euro voorschot mee te brengen. Op zich maakte me dat niet zoveel uit want het totaalplaatje voor de 2 bruggen bedroeg toch 4.200 euro.Wanneer ik dat betaalde maakte me eigenlijk niet uit. Wel vroeg ik of het niet mogelijk was het bedrag over te schrijven daar ik niet graag zoveel cash op zak heb. Dat kon dus niet want het labo moest ook cash betaald worden werd mij gezegd. Van commentaar hierop ga ik me onthouden.

    Zoals ik eerder schreef, verliep geen enkele behandeling pijnloos maar toen de bruggen en kronen geplaats werden, dat tart pas alle verbeelding. Langs een kant plaatse hij 3 verdovingen. Zonder resultaat echter. De kroon werd dan maar zo geplaatst. Niet om mee te lachen hoor, zeker niet gezien de tanden niet ontzenuwd werden. De grootste verrassing kreeg ik ook nog tijdens datzelfde bezoekje. De brug met 3 elementen was er eentje met 4 geworden en ik mocht bijgevolg nog eens 600 euro bijpassen bovenop de 4.200 euro. Leuk detail: die 600 euro staat niet eens op de factuur.

    Enfin, ik was blij dat het allemaal achter de rug was (dacht ik) maar niets was minder waar. Een onaangenaam gevoel, wat spanning en druk, ik had het allemaal verwacht maar naarmate de dagen verstreken werd de pijn niet meer te harden. Ik dan maar terug naar de tandarts. Hij schrijft me een ontstekingsremmer voor (Feldene) en als het niet betert moest ik maar eens terugkomen na zijn verlof (hij vertrok namelijk enkele dagen later). Dan zou hij een gaatje boren in een van de nieuwe bruggen en een zenuwdodend middel inspuiten. Daarna zou ik dan naar een endodontist moeten want volgens de tandarts mag hij zelf geen ontzenuwing uitvoeren. Wacht even, begrijp ik dat nu goed? Ik besteed dus 4.800 euro (5.400 euro inclusief de eerste kroon), we weten voor plaatsing dat er een probleem is maar we grijpen niet in en dan gaan we boren??? en laten ontzenuwen. Een ingreep uitgevoerd door een endodontist is bovendien niet echt erkend door het ziekenfond wat maakt dat ik grotendeels zelf opdraait voor de kosten die kunnen oplopen tot 500 euro voor een behandeling.

    Enkele dingen die ik mij afvroeg:

    1) Een cyste verdwijnt door de bovenliggende tand te verwijderen?
    2) Er gebeurde geen enkele controle of de cyste daadwerkelijk weg is
    3) Als je na 3 verdovingen nog steeds amper iets van die verdoving voelt, is het dan niet duidelijk dat er een probleem is en dient dat dan niet eerst opgelost te worden.
    4) Weet een ervaren tandarts niet van tevoren hoeveel elementen er op een brug nodig zijn?

    Vandaag heb ik dus in totaal 5.400 euro aan een eetkamer besteed die ik niet eens kan gebruiken. Aan de ene kant heb ik zoveel pijn dat ik er nog niet kan aan denken daar enig voedsel te kauwen en aan de andere kant slaag ik er maar niet in enig voedsel degelijk te kauwen. Als ik een steak wil eten, dien ik die in kleine hapklare brokjes te snijden want verkauwen lukt niet. Ik had me er toch iets anders bij voorgesteld.
    Dankzij een zware kuur anti-biotica ben ik ondertussen toch van de hevige pijn verlost maar dat maakt nog niet dat ik die nieuwe tandjes zou kunnen gebruiken. Gezien ik het totaal niet zag zitten nog een bezoekje aan tandarts Quisquater te moeten brengen, contacteerde ik een beetje ten einde raad mijn "oude vertrouwde" tandarts in Leuven. Enkele dagen later kon ik er terecht. Bleek het verdikt van de vorige (tweede opinie) nog zeer optimistich. Ik diende nu nog een afspraak te maken met een specialist en wat dacht u? Inderdaad, ik mag een nieuwe
brug laten uitboren om de tand te laten ontzenuwen bij een endodontist.

    
Ondertussen werd de ganse zaak dus bekeken door 3 andere tandartsen. De bevindingen kan ik hier jammer genoeg niet openbaar neerpennen. De kans op een rechtszaak zou te groot zijn gezien de ernst van de zaak maar neem van mij aan dat het aan het ongelooflijke grenst.

    Noot: Het is geenszins mijn bedoeling de man enige schade te berokkenen door plaatsing van dit verhaal. Het is enkel een weergave van feiten die ik zelf constateerde. Ik trek dus bijgevolg zijn deskundigheid niet in twijfel en spreek me hierover niet openlijk uit. Dit verhaal is enkel een weergave van wat ik ondervond.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (24 Stemmen)
    16-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Quickenborne

    Er is de laatste tijd weeral wat te doen rond onze minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen .

    "Iedereen op Internet" en "iedereen een PC". Dat zijn de 2 toveroplossingen tegen kansarmoede. De digitale kloof moet gedicht worden? Is er dan een kloof? Kan een mens zonder Internet verbinding niet mee in deze maatschappij? Wil onze minister ons nu vertellen dat je minderwaardig bent zonder Internet?

    Denkt onze excellentie nu echt dat er een tekort aan tweedhands pc's is in Belgie? Probeer eens van een van je afgedankte pc's af te geraken... veel geluk. Vorig jaar hebben wij eens grote kuis gehouden. Zelfs voor een relatief recente Pentium 2 Ghz krijg je geen euro meer. Uit miserie hebben we alles dan maar naar het containerpark gebracht want zelf enkele scholen die we contacteerden hadden geen interesse tenzij er flatscreens bijzaten.

    Volgens mijn bescheiden mening kan iemand perfect functionneren zonder Internet. Er zijn natuurlijk beroepen waarvoor een verbinding echt noodzakelijk is maar dat wordt dan toch allemaal perfect geregeld door de werkgever.

    Wat onze minister blijkbaar ook vergeet is het feit dat de bibliotheken gratis PC's met verbinding ter beschikking stellen. Lijkt dat geen betere oplossing? Geen stroomverbruik thuis, geen internet abonnement en geen onderhoud.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiek
    Toch nog even terugkomen op het artikel van gisteren. Ik wil er toch even de nadruk op leggen dat ik niet aan politiek doe. Het is enkel een gedachtegang die een gevolg is van alle negatieve en soms absurde berichten uit te politiek.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    12-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Federalisering, de strop voor Belgie?

    Federalisering: de strop voor België

    Ik denk dat ik wel eens veel woede op mijn hals zou kunnen halen door dit te schrijven. Waarom doe ik het dan? Omdat ik het leuk zou vinden dat er eens wat mensen nadenken over het thema.


    Het resultaat van de opeenvolgende staatshervormingen zijn een federale overheid, drie gewesten (Vlaams, Waals en Brussel), drie gemeenschappen (Vlaamse, Franse en Duitstalige) en tot slot in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een Vlaamse Gemeenschaps Commissie, Franse Gemeenschaps Commissie en een Gemeenschappelijke Gemeenschaps Commissie.

    Eerst wat cijferwerk:


    Volgens de OESO, de organisatie van de geïndustrialiseerde landen, heeft ons land het hoogste aantal ambtenaren. In totaal werken er ongeveer 1.050.000 mensen in de ambtenarij. Per ambtenaar zit je aan een gemiddelde kost van ongeveer 50.000 €. Totaalplaatje: 52.500.000.000

    Bezetting en kosten van de gewestelijke parlementen (*):

    Parlement Aantal parlementariërs Kost vergoeding

    Waals                  75                      13.450.000 €

    Vlaams                118                      19.015.000 €

    Brussels               89                     15.587.000 €

    Duitstalig            25                         4.816.718 €

    Totaal:              307                       52.868.718 €

    (*) Deze cijfers dateren van 2006

    Aantal parlementairen (vandaag) :
    Vlaams parlement : 124
    kamer : 150
    senaat : 71
    Belgen in Europese parlement : 24

    In totaal heeft een Vlaming dus 369 vertegenwoordigers (gemeentemandatarissen en provincieraadsleden niet meegerekend) als we beschouwen dat de kamerleden, senatoren en Europese parlementsleden alle Belgen vertegenwoordigen.

    80% van de wetgeving komt uit het Europese parlement, heel wat bevoegdheden verplaatsten zich naar de regio's. Nochtans is het aantal federale werknemers gelijk gebleven. Het Vlaamse parlement is bijna even groot als de kamer.

    Onze federale regering telt momenteel 15 ministers en 7 staatssecretarissen. Even ter vergelijking: Zwitserland heeft weliswaar iets minder inwoners maar is voor het overige wel wat vergelijkbaar met Belgie, niet in het minst ook met de taalproblematiek. Wel, daar doen ze het met 7 ministers en zonder deelregeringen.

    Vandaag telt ons land dus de volgende regeringen:

    - Vlaamse

    - Franstalige

    - Brusselse

    - Duitstalige

    - Federale

    Van provincieën en dergelijke spreken we nog niet. Laten we ons beperken tot die 5 hierboven beschreven.

    België telt 10,666 miljoen inwoners waarvan 60 % Vlamingen, 40 % Franstaligen en ca. 74.000 Duitstaligen. Om alles voor een dikke 10 miljoen inwoners in goede banen te leiden, hebben wij dus 5 regeringen nodig. Toch niet een beetje hallucinant als je het zo op basis van cijfers bekijkt?

    Het grote probleem is dat de structuren die rond deze regeringen gebouwd zijn enorm zwaar zijn en bijgevolg financieel zeer zwaar om dragen zijn door ons beperkt aantal inwoners.

    Anderzijds is er natuurlijk ook nog Europa. Was het eigenlijk niet de bedoeling dat Europa meer bevoegdheden kreeg en de lidstaten minder? Heeft het dan eigenlijk zin dat wij in ons kleine Belgenlandje de omgekeerde oefening doen en meer bevoegdheden naar de gewesten halen? Wat willen we nu eigenlijk? Zal het allemaal zoveel beter zijn met nog meer regionalisering? Wat als we nu eens over een omgekeerde oefening zouden denken en back to the roots. Correct: Belgie zonder meer. Eén staat, één volk, punt uit! Er wordt steeds maar gepraat over de geldtransfert van Vlaanderen naar Wallonie bijvoorbeeld. Zelfs de media speelt hier niet altijd een zuivere rol en pakt maar al te graag uit met het onderwerp. De oplossing is nochtans eenvoudig: stop die regionalisering en ga terug naar één land, één structuur en bijgevolg één parlement en één regering. Als we onszelf allemaal beschouwen als Belgen, dan zijn er toch geen transferts meer naar de regio’s?

    Een leuk neveneffect is dat je in zo’n plan 4 regeringen kan schrappen en dan uiteraard ook de ambtenarij die erbij hoort. Een reductie van het personeelsbestand van de ambtenarij van slechts 10% geeft een besparing van 5.250.000.000 € per jaar. Dan rekenen we enkel de directe personeelkost zonder rekenng te houden met andere kosten zoals bijvoorbeeld gebouwen. Het is evident dat we veel meer dan 10% kunnen besparen maar laat ons het nog even rustig houden.

    Het spreekt vanzelf dat die ambtenarij een grondige hervorming nodig heeft. Vandaag hebben we meestal Nederlandstalige en Franstalige ambtenaren. Er zijn natuurlijk ook 2-taligen maar dat is een minderheid en die ontvangen er dan nog een premie voor ook. Nee, in dit systeem is er enkel plaats voor tweetalige ambtenaren. Geen ontdubbeling meer per taalgebied. Het is evident dat er dan ook zal moeten over gewaakt worden dat politieke benoemingen onmogelijk worden en dat er enkel op competentie kan gerecruteerd worden. Verder moet er ook gekomen worden tot een normaal bediendenstatuut vergelijkbaar met de privé sector en een systeem met objectieve evaluaties. Op termijn kan dit dan nog een reductie van minstens 40% betekenen. In harde cijfers: 21 miljard op jaarbasis. Overdrijf ik? Ik vrees van niet. Ik neem nog de kosten van de ministers, volksvertegenwoordingers, senatoren en kabinetten nog niet in overweging terwijl die uiteraard ook komen weg te vallen.

    Een communautair probleem: wat is dat?

    Een kunstmatig gecreëerde situatie als je het mij vraagt. Als we geen gewesten hebben, kunnen we eigenlijk al geen communautaire problemen hebben en voor het overige is het simpel: faciliteiten in de rand, uitbreiding van de faciliteiten: kort en krachtig nee. Een Nederlandstalige die naar Wallonië gaat, spreekt daar Frans en visa versa. Eenvoudiger kan toch niet. Brussel blijft wat mij betreft de enige uitzondering en bijgevolg tweetalig.

    Een Vlaming is soms raar. De grote meerderheid wil dus blijkbaar meer bevoegdheden. Fijn, maar neem nu de flitspalen. Continu hoor je hier het gejammer dat er in Wallonië maar enkele staan terwijl ons Vlaamse landje ermee bezaaid ligt. Inderdaad, dat is zo, maar wij wilden toch zelf die bevoegdheid. Wel, we hebben ze nu en niemand is tevreden? Een ander voorbeeld: onze Vlaamse overheid gaat geld geven aan de voetbalclubs op voorwaarde dat de Nationale voetbalbond splitst. Een splitsing is er natuurlijk niet gekomen, dat is mijn inziens ook niet realistisch, maar er is wel een Vlaamse bond opgericht en die moet natuurlijk ook middelen hebben om te functioneren. In de praktijk dus parallel met de Belgische bond en bijgevolg betekent dit enkel maar een meerkost. We gaan dan meer geld geven voor de opleiding van jeugdvoetballers. Jongens toch, laat me niet lachen. Eender welke ploeg (hoe lager hoe meer) pompt al wat ze kunnen krijgen in hun eerste ploeg en laat de jeugd links liggen. In derde provinciale verdient een doorsnee speler al makkelijk een 700 euro per maand en ga maar eens na wat ervan op een belastingsaangifte staat. Schrijnend noem ik dat en dan gaan we er nog wat belastingsgeld inpompen ook. Ja inderdaad, voor wie het nog niet begrepen had: wij geven belastingsgeld aan voetbalclubs die dat dan op hun beurt aan hun spelers in het zwart uitbetalen en waar de speler in kwestie dan uiteraard geen belastingen op betaald.

    Met de grondwetswijziging van 5 mei 1993 werd de federale Staat gecreëerd. Als we nu de staatsschuld van 1993 tot vandaag bekijken, kunnen we enkel vaststellen dat deze van 263 miljard naar 285,8 miljard gestegen is. Een besparing levert die federalisering ons dus zeker niet op. Men wil ons wel laten geloven dat de staatsschuld daalt maar alles hangt af hoe je iets presenteert. In politieke kringen spreekt met altijd van de procentuele staatsschuld ten opzichte van het BNP en nooit over concrete cijfers.

    Ik zou hier nog pagina’s over vol kunnen schrijven met voorbeelden van hoe inefficiënt die federalisering voor een klein land is maar veel zal het niet uithalen. Onafhankelijkheid zit het menselijke wezen nu eenmaal in het bloed, ook in het mijne maar dat mag onze realiteitszin niet verdrukken. Het federale model waar men in dit land van droomt is geen haalbaar model en wordt de strop van België.

    Het is evident dat, wanneer we naar één enkele regering gaan, de samenstelling van deze regering democratisch dient te gebeuren. Het is nu eenmaal een vast gegeven dat 60% van de bevolking Vlaming is dus is het ook maar logisch dat dit gedeelte van de bevolking voor 60% vertegenwoordigd is in de regering. Een minderheid kan nu eenmaal geen meerderheid dicteren want dan heb je geen democratie meer.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    07-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw draadloos netwerk
    Onze draadloze netwerkinfrastructuur was de laatste tijd wel wat ons zorgenkind. De laatste jaren was alles gebaseerd op US Robotics maar de laatste 2 draadloze routers gingen geen van beide langer dan 2 jaar mee. Dan maar naar een ander merk uitgekeken. Mijn keuze viel op Linksys voor de eenvoudige reden dat het van Cisco is. Beroepsmatig heb ik veel ervaring het hun materiaal en die bleek altijd positief te zijn.

    Wat een miskoop bleek dat te zijn. Het ding dekt nog niet eens de helft van ons huis af terwijl de US Robotics moeiteloos het ganse huis van signaal voorzag en bovendien levert de Linksys een performantie waar niets mee aan te vangen is. Waar ik vroeger 10 minuten nodig had om een file van 1 Gb over het netwerk naar de NAS te copieren, was dat nu 90 a 110 minuten. Niet te doen dus. Alles wel tientallen keren nagekeken, andere configuraties geprobeerd, alle mogelijke opties, niets bracht verbetering. Dat ding moet er dus uit! Een praktisch probleemje echter: in ons gezin heerst in deze periode een koopstop. We mogen wel wenslijstjes maken maar er mag niets gekocht worden om zo onze huisgenoten in staat te stellen in alle rust een cadeautje te kopen zonder het risico te lopen dat de persoon in kwestie het zichzelf cadeau doet. Wachten dus.

    Nee hoor, mijn liefste vrouwtje (voor mij de liefste van deze wereld) had mij dus een Apple Airport Extreme gekocht. Lief he. Normaal was hij voor mijn Kerst maar ik had haar enkele weken geleden al een cadeautje gegeven omdathet iets was dat ze zelf moest kiezen en uittesten dus nu wou ze mij ook dit plezier gunnen. Ik zei toch al dat ze de liefste is .

    Die Airport Extreme doet dus wat je van een Apple product mag verwachten: feilloos werken. Het ganse huis heeft terug dekking, terug een file van 1 Gb binnen de 6 minuten over het netwerk en alles werkt stabiel. Zo moet het dus zijn. Technologie kan mooi zijn, maar ze moet werken.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

    Archief per maand
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 12-2008
  • 11-2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • VDVIT - terug naar onze site


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs