Inhoud blog
  • Vakbonden: een noodzakelijk kwaad?
  • Bestaat vrije meningsuiting dan niet meer in Belgie?
  • NextiraOne
  • De Antwerpenaar: de duuste inwoner van Europa?
  • Feestje MA 75
  • Mediterende boeddhistische Rus
  • Acer Aspire 1825PTZ
  • Luca gedoopt
  • Zwembaden PoolPlus
  • Mac vs Windows
  • ITIL is cultureel
  • tandarts Quisquater te Schriek vervolg
  • Het korte geheugen van de doorsnee Belg
  • Vandaag maken we nog eens pizza
  • De opblaasbare jacuzzi: de indrukken na de eerste keren
  • Apple was een beetje slordig
  • De jacuzzi is geinstalleerd
  • Het moeten altijd geen boterhammen zijn
  • Iedereen in de politiek?
  • Domme ouders
  • Etentje 28 februari
  • Telenet of Teleklucht
  • Regeringshulp voor de auto-industrie: zin of onzin
  • Quickie doet het weer
  • Zinloos geweld #2
  • Mijn ervaring met Stereorama te Lier
  • Zinloos geweld: iedereen kan ermee geconfronteerd worden
  • Restaurant 't Zilte te Mol: de perfectie bestaat !
  • Mijn ervaringen met tandarts Quisquater te Schriek
  • Van Quickenborne
  • Politiek
  • Federalisering, de strop voor Belgie?
  • Nieuw draadloos netwerk
  • Mediacenters
  • Samsung SGH-i900 Omnia
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Ben's blog

    24-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etentje 28 februari

    Ik heb eindelijk het menu bepaald voor een etentje met vrienden komende zaterdag. Dit moet het worden:

    Menu etentje 28 februari 2009.

    Amuses Guelle

    Bruschetta's Peste Rossi
    Bruschetta's Fruschetta
    Mousse van gerookte forel op een slaatje van witloof en coctail saus
    Mousse van gerookte zalm met een mousse van brocoli Gemarineerd gerookte zalm

    Voorgerecht

    Robbenaise met een slaatje met yoghurt dressing


    Soep

    Mosselsoep met saffraan

    Hoofdschotel

    Tajin met lam
    of
    Tajin met kip

    Dessert

    Crêpes Normandie met een sabayon van appellikeur

    Koffie

    Zachte chocoladecakejes

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Telenet of Teleklucht
    Telenet of Teleklucht Met de solden was het mogelijk een digibox of digicorder aan te kopen. Normaal biedt Telenet immers enkel een mogelijkheid tot huren. Daar we geen voorstander zijn van huur, was het moment gekomen om over te schakelen op digitale televisie.
    Toch waren er weer zoals gebruikelijk bij Telenet wat addertjes onder het gras. Zo is het bij aankoop niet mogelijk te genieten van HD kwaliteit. De te koop aangeboden boxen hebben deze functionnaliteit namelijk niet. Gezien het aanbod van HD toch zeer beperkt is momenteel en het feit dat we zeker geen beeld freaks zijn, deden ons beslissen dan toch maar een digicorder en 2 digiboxen aan te kopen.

    Volgens de specificaties op de site van Telenet zijn er enkel een kabel en een ethernet aansluiting in de buurt van de tv nodig. Geen probleem dus, ik plaatste een Apple Airport Express naast de televisie en zodoende was er een ethernet aansluiting die over het draadloos netwerk naar de Telenet modem kan.

    Mooi niet dus. Digitale TV werkt niet over je bestaande netwerk want de digiboxen en –corder krijgen hun eigen IP adres van Telenet toegewezen en kunnen niet ge-NAT worden. Toen ik thuis kwam wanneer de Telenet technicus was langsgeweest, kwamen mijn haren recht. Een kabel dwars door de living, keuken en bureel, een low-cost D-link switch en zo naar de modem. Dat kan toch niet waar zijn! Wel dus.

    Dan maar beginnen testen. Nog een Airport Express opgeofferd om in het bureel te plaatsen en die verbonden met de Airport Express aan de TV. Op die manier is dat ene toestel tenminste al aangesloten. Het werkt nu al een weekje stabiel zonder enig probleem maar wanneer ik nu ook nog de 2 andere TV’s wil aansluiten, dien ik nog eens 2 Airport Expressen aan te kopen.

    In totaal heb ik dus 4 Airport Expressen nodig aan 89 euro per stuk enkel voor digitale TV terwijl dat eigenlijk perfect zou kunnen werken over een bestaand netwerk. Dank u Telenet.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regeringshulp voor de auto-industrie: zin of onzin
    Regeringshulp voor de auto-industrie: zin of onzin Mede door de ontslagen bij GM in de US en de problemen bij DAF trucks, onderzoekt onze regering de mogelijkheid steun te leveren aan de noodlijdende industrie.
    Het eerste wat ik me bij die boodschappen afvraag is: hebben we dit niet eerder gehoord? Inderdaad, VW, Renault, Ford, ga het rijtje maar af want ze verkeren allemaal in nood. Uiteraard, want de concurrentie is moordend en de arbeid duur, veel te duur in Belgie en daar knelt nu net het schoentje.
    Belgie kan onmogelijk competitief zijn wanneer we het over handenarbeid zonder toegevoegde waarde hebben. Onze staatsstructuur is dermate duur (zie mijn artikel “Federaliseren, de strop van Belgie”) zodat er geen ruimte kan zijn voor lastenverlaging. Geld pompen in de noodlijdende auto-industrie is, hoe jammer ook, geld pompen in een bodemloze put want mijn inziens is er op lange termijn geen plaats voor in ons land. Bijzonder jammer uiteraard maar mensen moeten nu eenmaal weten wat ze willen: een eenvoudige staatsstructuur van één land, één volk of onze huidige structuur met een hallicinant kostenplaatje want dat is nu net het gevolg van de federalisering en de schreeuw naar meer onafhankelijkheid van zowel Vlaamse als Waalse kant.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quickie doet het weer
    Quickie doet het weer Als het dus van minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne afhangt krijgen we in ons kleine Belgenlandje te maken met Internet censuur zoals in China.
    Quickie heft een oud plan uit 2006 weer uit de kast gehaald. Dit plan omvat de installatie van een “landelijke” firewall infrastructuur die in staat in “ongewenste” content te blokkeren. Uiteraard weer onder het mom van de strijd tegen kinderporno. Deze strijd moet er uiteraard wel zijn maar de installatie van de betreffende firewall zal compleet zijn doel missen. De mensen die met die viezigheid bezig zijn hebben genoeg andere kanalen om hun materiaal te verspreiden.
    Totaal zinloos dus als je het mij vraagt maar ja, wanneer hoorden we wel eens iets zinnigs van onze minister Van Quickenborne?
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zinloos geweld #2
    2 weken nadat Margot door een mede-leerling zwaar werd aangepakt, was het gisteren haar vriendje Tom die met geweld geconfronteerd werd. Hij bracht het weekend door bij Margot die bij haar mama in Leuven verbleef. Hij nam de trein naar huis en moest overstappen in Aarschot waar hij werd aangevallen door 4 buitenlanders die zijn GSM vroegen. Toen Tom zich verzette trok een van de aanvallers een mes met 5 messteken in de buikstreek tot gevolg. Al bij al valt het nogal mee en werd niets vitaals geraakt maar toch, waar gaat dit ooit eindigen?
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn ervaring met Stereorama te Lier

    Ik was al een tijdje op zoek naar een goede hi-fi installatie. We hebben er al ettelijke gehad maar nooit echt het geluid zoals ik het graag hoor.
    De laatste weken hadden we dan ook al aardig wat hi-fi zaken afgeschuimd en ja hoor, 2 weken geleden heb ik dan mijn keuze gemaakt.
    Eerst nog even naar Bose en B&O gaan luisteren en tenslotte is de keuze op Pioneer gevallen.
    De versterker, de A-A6-J (499 euro) met een paar luidsprekers S-A4SPT (998 euro). Het materiaal zou zeker het volgend weekend afgehaald kunnen worden. Dat werd mij althans gezegd. Een week later nog steeds nieuwsloos. Ondanks het feit dat ik reeds 2 mails stuurde. Ik vond het al raar. Er kwam wel 2 maal antwoord op andere vragen in mijn mailtjes maar nooit op de vraag over levering. Dan nog maar eens een mailtje gestuurd en daar kwam dan volgend antwoord op:
    From:
    info [mailto:info@stereorama.be]
    Sent: vrijdag 5 december 2008 14:06
    To: 'Ben Vandevenne'
    Subject: RE: bestelling Pioneer

    Dag Ben,

    Wij hebben momenteel de Pioneer A-A6-J versterker  en  1 paar Pioneer S-A4SPT-VP luidsprekers ontvangen.

    Het 2de paar luidsprekers is nog in nabestelling.

    U mag al het reeds geleverd deel van uw bestelling afhalen of wachten tot uw bestelling compleet is.

    Met vriendelijke groeten,

    Raar, ik had maar 2 luidsprekers besteld. Toch maar even bellen dus. Aan telefoon houdt de verkoper vol dat de prijs van 499 euro voor de luidsprekers per paar is. OK, wie ben ik om dat tegen te spreken en hij is bereid de bestelling te veranderen naar 1 paar want volgens hem bestelde ik er 2. Misverstand opgelost en 500 euro in mijn zak. Tot ik een uurtje later volgende mail ontvang:

     

    Dag Ben,

     

    Omdat er verwarring heerst over de uiteindelijke prijs van de Pioneer luidsprekers, heb ik even naar de besteldienst gebeld.

    Zij bevestigen mij dat de prijs toch per stuk is, d.w.z. 499,00 EURO stukprijs.

    Toch een tegenvaller dan… Sorry.

     

     

    Groeten,

     

    We hebben het hier toch over een klassezaak? Dealer van Bose en B&O, schitterende showrooms maar jammer genoeg stopt het dan.

    Ik dus naar de zaak om mijn nieuwe installatie af te halen. Terwijl de verkoper het papierwerk in orde brengt, zeg ik hem nog iets bij te willen kopen. Hij wil echter eerst dit afwerken en afrekenen. Begrijp ik niet maar bon, ik ben tenslotte maar de consument, wat heb ik te vertellen? Eens de 1.497 euro met Bancontact afgerekend zeg ik dus dat ik ook nog een Tivoli PAL radio voor mijn echtgenote wil. Het ding kost 229 euro. Ik wil opnieuw afrekenen met Bancontact maar die weigert natuurlijk. Dan maar Visa. “Goed” zegt de verkoper “maar dan moet ik je wel 2 % extra aanrekenen.” Ik kon mijn oren niet geloven! Even diep adem halen want ik had echt geen zin om op dat moment te reageren. Je besteedt in totaal 1.726 euro in die zaak aan materiaal waarvan je weet dat de winkelier minimum 30% marge heeft en die kerel heeft het lef mij 4.68 euro extra aan te rekenen. Hij heeft nu inderdaad 2% meer marge maar is wel kortzichtig. Ik zal die zaak nog een keer in mijn leven bezoeken omdat ik daar ook nog luidsprekersteunen besteld heb en ze 100 euro voorschot in hun bezit hebben maar daarna: NOOIT MEER. De steunen betaal ik bij hen trouwens ook nog eens 30 euro meer dan bij een gelijkaardige zaak in Lier?

     

    Eens thuisgekomen, wil je natuurlijk ook van je nieuwe aankoop genieten. Ik heb een heel lief en begripvol vrouwtje dus die had er dan ook geen enkele moeite mee het eten wat uit te stellen.

     

    Eens alles geïnstalleerd, de kaasfondue op tafel en gezellig genieten van de nu uiteindelijk toch schitterende achtergrondmuziek. Prachtig gewoon…. Maar niet lang. Binnen het uur begint het ding plots te grommen en tot overmaat van ramp te stinken. Blijkbaar iets doorgebrand wat maakt dat de versterker na enkele seconden steeds in beveiliging schakelt. Uit met de pret dus. Zaterdag ochtend dus onmiddellijk terug naar Stereorama. De verkoper zegt mij dus doodleuk dat het toestel dient nagekeken te worden. Op dat moment had ik het wel gehad. Je kiest voor een gerenommeerde zaak voor de service en wat krijg je? Supermarkt service? Ik denk dat de stoom uit mijn oren kwam. Ik haalde eens diep adem om dan eens zwaar uit te halen en mijn gal te spuwen maar gelukkig had een tweede verkoper (of eigenaar?) meer inzicht dan de eerste. Het toestel werd onmiddellijk omgeruild met deze van de showroom. Toch nog één positieve noot in het verhaal.

     

    Ik ben eens benieuwd wanneer mijn steunen beschikbaar zullen zijn. 

    Ondertussen is het duidelijk wanneer de steunen er zullen zijn: nooit. Ze zouden namelijk niet meer leverbaar zijn kreeg ik op 28 januari te horen. Ik dus naar de winkel om mijn 100 euro voorschot terug te eisen. Dat was buiten hun boekhouding gerekend want het bleek niet mogelijk een voorschot cash terug te betalen. Raar maar bon, ik had er geen zin meer in. Afwachten dus of die 100 euro ooit op mijn rekening terecht komt.
     

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    05-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zinloos geweld: iedereen kan ermee geconfronteerd worden
    De kranten staan er vol van, regelmatig komt er wel weer eens een geval van zinloos geweld in het nieuws maar je staat er pas echt bij stil als je er zelf mee geconfronteerd wordt.
    Gisteren middag kreeg ik plots een smsje van mijn 14-jarige dochter: BEL! Kort dus wist ik meteen dat er iets ernstig scheelde. Ik belde haar meteen op. Ze was in alle staten. Op weg van school naar het station van Mechelen werd ze namelijk voor de ogen van enkele vriendinnen door een medeleerling in elkaar geslagen. De agressor begon plots te schoppen en op haar hoofd te slaan. Hij riep er dan nog bij haar knieschijven te breken. Gelukkig kon Margot nog tijdig haar benen draaien zodat de klappen aan de achterzijde terecht kwamen met ernstige kneuzingen tot gevolg. Margot is epileptie patient en de klappen tegen haar hoofd bezorgen haar nog steeds hoofdpijn.

    De oorzaak van het voorval blijkt een afwijzing te zijn. De jongen kon blijkbaar niet verkroppen dat Margot geen interesse in hem vertoonde.

    Doodtriest natuurlijk dat een jongen gewoon uit frustratie een meisje in elkaar slaat. Zo zie je maar dat iedereen plots met dit fenomeen geconfronteerd kan worden.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    02-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant 't Zilte te Mol: de perfectie bestaat !

    Afgelopen zondag is het er dan eindelijk van gekomen en zijn we gaan lunchen in 't Zilte te Mol. Mijn verwachtingen lagen zeer hoog maar chef Viki Geunes heeft ze allemaal overtroffen.

    Een foutje is snel gemaakt, zowel in de bediening als in de keuken maar niet in 't Zilte. Zowel op culinair vlak als op het vlak van bediening was het gewoon de perfectie tot in het kleinste detail.

    Wat Viki op het bord tovert is eigenlijk met geen pen te beschrijven. Qua mise en place is hij een echt kunstenaar. Het oogt prachtig en zelfs de moeilijkste creaties zijn afgewerkt tot in de perfectie, nergens geen spatje waar het niet thuishoort, geglazuurde hapjes super egaal zonder drupje of wat dan ook, zelfs de amuses zijn met evenveel zorg en liefde klaargemaakt.

    Wanneer een gerecht wordt toegelicht zou je soms kunnen denken dat de smaken nogal een rare combinatie zijn maar nee hoor, ze gaan gewoon perfect samen en zijn allemaal tot in de perfectie uitgebalanceerd. De cuisson van zowel vlees als vis zijn ongelooflijk precies.

    Uit mijn site kan je wel opmaken dat koken mijn grootste passie is. De laatste tijd konden restaurants mij dan ook minder boeien. Wanneer we ergens gingen eten vond ik het wel erg lekker maar werd eigenlijk nooit van mijn stoel geslagen. Tot 't Zilte dus. Daar voel ik mij als hobby kok verschrikkelijk klein maar het is er echt voor 500 % genieten. Tijdens de uur durende rit naar huis waren we beide nog aan het nagenieten.

    Proficiat Viki, je titel van beste chef heb je voor de 100 % verdient.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    30-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn ervaringen met tandarts Quisquater te Schriek

    Als geboren en getogen Leuvenaar ging ik tot voor kort nog steeds naar de tandarts in Leuven. Het traject heen en terug van 50 km begon me wat zwaar te vallen dus dan toch maar een tandarts in de buurt gezocht. Mijn eerste bezoekje aan deze tandarts dateert van begin augustus. Tot op heden was ik in totaliteit ongeveer een 10-tal dagen pijnloos.

    Het verhaal:

    Op onze terugreis van vakantie hielden we een laatste tussenstop in Luxemburg. Ik had zin in iets zoets en aan de kassa liet ik mijn oog vallen op een Nougatine. Bij de eerste beet sneuvelt er een stuk tand. Ai, wat nu? De volgende dag de tandarts dus gebeld. Er stond nog voldoende tand om er een kroon over te plaatsen dus dat viel dan nog mee. Hoewel, alles is relatief want het was toch een grapje van 600 euro.

    Gezien ik voor de tandarts een “nieuwe” patiënt was, wou hij absoluut een foto maken van mijn volledig gebit. OK dan maar, op dat ogenblik trok ik de man nog helemaal niet in twijfel.

    Bij mijn volgende bezoek zei hij me dat hij op de foto kon constateren dat er een cyste aanwezig was onderaan mijn kaak. Volgens hem te wijten aan een operatie die nu bijna zeker 15 jaar geleden uitgevoerd werd. Nog volgens hem moest een tand zeer dringend getrokken worden teneinde de cyste laten te verdwijnen. Eens de tand getrokken, zou die namelijk vanzelf verdwijnen. De tand werd dan ook getrokken maar aangezien er nog enkele tanden ontbraken werd het gat wel wat groot dus stelde de tandarts een brug voor. Hij suggereerde dat ook aan de andere zijde te doen daar er ook enkele tanden ontbraken en de bovenste anders zouden zakken. Mijn vertrouwen was ondertussen al wel wat geslonken maar nog niet dermate dat ik achterdochtig werd en liet dus begaan.

    De plaatsing van de kroon op de afgebroken tand verliep vlot. Geen enkel probleem maar de overige behandeling bleken uit te groeien tot nachtmerries. Geen enkel bezoek verliep pijnloos. Ik heb de man zelfs enkele keren weggeduwd terwijl ik bij andere tandartsen nooit het minste probleem gehad heb.

    Er kwamen dus ettelijke bezoekjes aan te pas om de tanden af te slijpen teneinde de kronen en bruggen te kunnen plaatsen. Er werden tijdelijke kronen geplaatst in afwachting van afronding van de behandeling. Op een gegeven ogenblik dienden enkele tijdelijke kronen verwijderd te worden om een afdruk van mijn gebit te maken. Tot mijn grote verbazing zie ik de tandarts een voorlopige kroon, die voordien in mijn mond zat, met een tang bewerken om het gedroogde cement te verwijderen. Die kroon was dus enorm gekrast, zeg maar verhakkelt, maar werd toch netjes terug in mijn mond geplaatst. Geen prettig gevoel gedurende enkele weken zo’n ruw ding in je mond.

    Bij het begin van de behandeling werd mij een voorschot van 1000 euro gevraagd (voor 2 elementen – eentje van 3 en eentje van 4 tanden). Het volgende bezoek vroeg hij nogmaals 1000 euro voorschot mee te brengen. Op zich maakte me dat niet zoveel uit want het totaalplaatje voor de 2 bruggen bedroeg toch 4.200 euro.Wanneer ik dat betaalde maakte me eigenlijk niet uit. Wel vroeg ik of het niet mogelijk was het bedrag over te schrijven daar ik niet graag zoveel cash op zak heb. Dat kon dus niet want het labo moest ook cash betaald worden werd mij gezegd. Van commentaar hierop ga ik me onthouden.

    Zoals ik eerder schreef, verliep geen enkele behandeling pijnloos maar toen de bruggen en kronen geplaats werden, dat tart pas alle verbeelding. Langs een kant plaatse hij 3 verdovingen. Zonder resultaat echter. De kroon werd dan maar zo geplaatst. Niet om mee te lachen hoor, zeker niet gezien de tanden niet ontzenuwd werden. De grootste verrassing kreeg ik ook nog tijdens datzelfde bezoekje. De brug met 3 elementen was er eentje met 4 geworden en ik mocht bijgevolg nog eens 600 euro bijpassen bovenop de 4.200 euro. Leuk detail: die 600 euro staat niet eens op de factuur.

    Enfin, ik was blij dat het allemaal achter de rug was (dacht ik) maar niets was minder waar. Een onaangenaam gevoel, wat spanning en druk, ik had het allemaal verwacht maar naarmate de dagen verstreken werd de pijn niet meer te harden. Ik dan maar terug naar de tandarts. Hij schrijft me een ontstekingsremmer voor (Feldene) en als het niet betert moest ik maar eens terugkomen na zijn verlof (hij vertrok namelijk enkele dagen later). Dan zou hij een gaatje boren in een van de nieuwe bruggen en een zenuwdodend middel inspuiten. Daarna zou ik dan naar een endodontist moeten want volgens de tandarts mag hij zelf geen ontzenuwing uitvoeren. Wacht even, begrijp ik dat nu goed? Ik besteed dus 4.800 euro (5.400 euro inclusief de eerste kroon), we weten voor plaatsing dat er een probleem is maar we grijpen niet in en dan gaan we boren??? en laten ontzenuwen. Een ingreep uitgevoerd door een endodontist is bovendien niet echt erkend door het ziekenfond wat maakt dat ik grotendeels zelf opdraait voor de kosten die kunnen oplopen tot 500 euro voor een behandeling.

    Enkele dingen die ik mij afvroeg:

    1) Een cyste verdwijnt door de bovenliggende tand te verwijderen?
    2) Er gebeurde geen enkele controle of de cyste daadwerkelijk weg is
    3) Als je na 3 verdovingen nog steeds amper iets van die verdoving voelt, is het dan niet duidelijk dat er een probleem is en dient dat dan niet eerst opgelost te worden.
    4) Weet een ervaren tandarts niet van tevoren hoeveel elementen er op een brug nodig zijn?

    Vandaag heb ik dus in totaal 5.400 euro aan een eetkamer besteed die ik niet eens kan gebruiken. Aan de ene kant heb ik zoveel pijn dat ik er nog niet kan aan denken daar enig voedsel te kauwen en aan de andere kant slaag ik er maar niet in enig voedsel degelijk te kauwen. Als ik een steak wil eten, dien ik die in kleine hapklare brokjes te snijden want verkauwen lukt niet. Ik had me er toch iets anders bij voorgesteld.
    Dankzij een zware kuur anti-biotica ben ik ondertussen toch van de hevige pijn verlost maar dat maakt nog niet dat ik die nieuwe tandjes zou kunnen gebruiken. Gezien ik het totaal niet zag zitten nog een bezoekje aan tandarts Quisquater te moeten brengen, contacteerde ik een beetje ten einde raad mijn "oude vertrouwde" tandarts in Leuven. Enkele dagen later kon ik er terecht. Bleek het verdikt van de vorige (tweede opinie) nog zeer optimistich. Ik diende nu nog een afspraak te maken met een specialist en wat dacht u? Inderdaad, ik mag een nieuwe
brug laten uitboren om de tand te laten ontzenuwen bij een endodontist.

    
Ondertussen werd de ganse zaak dus bekeken door 3 andere tandartsen. De bevindingen kan ik hier jammer genoeg niet openbaar neerpennen. De kans op een rechtszaak zou te groot zijn gezien de ernst van de zaak maar neem van mij aan dat het aan het ongelooflijke grenst.

    Noot: Het is geenszins mijn bedoeling de man enige schade te berokkenen door plaatsing van dit verhaal. Het is enkel een weergave van feiten die ik zelf constateerde. Ik trek dus bijgevolg zijn deskundigheid niet in twijfel en spreek me hierover niet openlijk uit. Dit verhaal is enkel een weergave van wat ik ondervond.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (24 Stemmen)
    16-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Quickenborne

    Er is de laatste tijd weeral wat te doen rond onze minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen .

    "Iedereen op Internet" en "iedereen een PC". Dat zijn de 2 toveroplossingen tegen kansarmoede. De digitale kloof moet gedicht worden? Is er dan een kloof? Kan een mens zonder Internet verbinding niet mee in deze maatschappij? Wil onze minister ons nu vertellen dat je minderwaardig bent zonder Internet?

    Denkt onze excellentie nu echt dat er een tekort aan tweedhands pc's is in Belgie? Probeer eens van een van je afgedankte pc's af te geraken... veel geluk. Vorig jaar hebben wij eens grote kuis gehouden. Zelfs voor een relatief recente Pentium 2 Ghz krijg je geen euro meer. Uit miserie hebben we alles dan maar naar het containerpark gebracht want zelf enkele scholen die we contacteerden hadden geen interesse tenzij er flatscreens bijzaten.

    Volgens mijn bescheiden mening kan iemand perfect functionneren zonder Internet. Er zijn natuurlijk beroepen waarvoor een verbinding echt noodzakelijk is maar dat wordt dan toch allemaal perfect geregeld door de werkgever.

    Wat onze minister blijkbaar ook vergeet is het feit dat de bibliotheken gratis PC's met verbinding ter beschikking stellen. Lijkt dat geen betere oplossing? Geen stroomverbruik thuis, geen internet abonnement en geen onderhoud.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiek
    Toch nog even terugkomen op het artikel van gisteren. Ik wil er toch even de nadruk op leggen dat ik niet aan politiek doe. Het is enkel een gedachtegang die een gevolg is van alle negatieve en soms absurde berichten uit te politiek.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    12-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Federalisering, de strop voor Belgie?

    Federalisering: de strop voor België

    Ik denk dat ik wel eens veel woede op mijn hals zou kunnen halen door dit te schrijven. Waarom doe ik het dan? Omdat ik het leuk zou vinden dat er eens wat mensen nadenken over het thema.


    Het resultaat van de opeenvolgende staatshervormingen zijn een federale overheid, drie gewesten (Vlaams, Waals en Brussel), drie gemeenschappen (Vlaamse, Franse en Duitstalige) en tot slot in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een Vlaamse Gemeenschaps Commissie, Franse Gemeenschaps Commissie en een Gemeenschappelijke Gemeenschaps Commissie.

    Eerst wat cijferwerk:


    Volgens de OESO, de organisatie van de geïndustrialiseerde landen, heeft ons land het hoogste aantal ambtenaren. In totaal werken er ongeveer 1.050.000 mensen in de ambtenarij. Per ambtenaar zit je aan een gemiddelde kost van ongeveer 50.000 €. Totaalplaatje: 52.500.000.000

    Bezetting en kosten van de gewestelijke parlementen (*):

    Parlement Aantal parlementariërs Kost vergoeding

    Waals                  75                      13.450.000 €

    Vlaams                118                      19.015.000 €

    Brussels               89                     15.587.000 €

    Duitstalig            25                         4.816.718 €

    Totaal:              307                       52.868.718 €

    (*) Deze cijfers dateren van 2006

    Aantal parlementairen (vandaag) :
    Vlaams parlement : 124
    kamer : 150
    senaat : 71
    Belgen in Europese parlement : 24

    In totaal heeft een Vlaming dus 369 vertegenwoordigers (gemeentemandatarissen en provincieraadsleden niet meegerekend) als we beschouwen dat de kamerleden, senatoren en Europese parlementsleden alle Belgen vertegenwoordigen.

    80% van de wetgeving komt uit het Europese parlement, heel wat bevoegdheden verplaatsten zich naar de regio's. Nochtans is het aantal federale werknemers gelijk gebleven. Het Vlaamse parlement is bijna even groot als de kamer.

    Onze federale regering telt momenteel 15 ministers en 7 staatssecretarissen. Even ter vergelijking: Zwitserland heeft weliswaar iets minder inwoners maar is voor het overige wel wat vergelijkbaar met Belgie, niet in het minst ook met de taalproblematiek. Wel, daar doen ze het met 7 ministers en zonder deelregeringen.

    Vandaag telt ons land dus de volgende regeringen:

    - Vlaamse

    - Franstalige

    - Brusselse

    - Duitstalige

    - Federale

    Van provincieën en dergelijke spreken we nog niet. Laten we ons beperken tot die 5 hierboven beschreven.

    België telt 10,666 miljoen inwoners waarvan 60 % Vlamingen, 40 % Franstaligen en ca. 74.000 Duitstaligen. Om alles voor een dikke 10 miljoen inwoners in goede banen te leiden, hebben wij dus 5 regeringen nodig. Toch niet een beetje hallucinant als je het zo op basis van cijfers bekijkt?

    Het grote probleem is dat de structuren die rond deze regeringen gebouwd zijn enorm zwaar zijn en bijgevolg financieel zeer zwaar om dragen zijn door ons beperkt aantal inwoners.

    Anderzijds is er natuurlijk ook nog Europa. Was het eigenlijk niet de bedoeling dat Europa meer bevoegdheden kreeg en de lidstaten minder? Heeft het dan eigenlijk zin dat wij in ons kleine Belgenlandje de omgekeerde oefening doen en meer bevoegdheden naar de gewesten halen? Wat willen we nu eigenlijk? Zal het allemaal zoveel beter zijn met nog meer regionalisering? Wat als we nu eens over een omgekeerde oefening zouden denken en back to the roots. Correct: Belgie zonder meer. Eén staat, één volk, punt uit! Er wordt steeds maar gepraat over de geldtransfert van Vlaanderen naar Wallonie bijvoorbeeld. Zelfs de media speelt hier niet altijd een zuivere rol en pakt maar al te graag uit met het onderwerp. De oplossing is nochtans eenvoudig: stop die regionalisering en ga terug naar één land, één structuur en bijgevolg één parlement en één regering. Als we onszelf allemaal beschouwen als Belgen, dan zijn er toch geen transferts meer naar de regio’s?

    Een leuk neveneffect is dat je in zo’n plan 4 regeringen kan schrappen en dan uiteraard ook de ambtenarij die erbij hoort. Een reductie van het personeelsbestand van de ambtenarij van slechts 10% geeft een besparing van 5.250.000.000 € per jaar. Dan rekenen we enkel de directe personeelkost zonder rekenng te houden met andere kosten zoals bijvoorbeeld gebouwen. Het is evident dat we veel meer dan 10% kunnen besparen maar laat ons het nog even rustig houden.

    Het spreekt vanzelf dat die ambtenarij een grondige hervorming nodig heeft. Vandaag hebben we meestal Nederlandstalige en Franstalige ambtenaren. Er zijn natuurlijk ook 2-taligen maar dat is een minderheid en die ontvangen er dan nog een premie voor ook. Nee, in dit systeem is er enkel plaats voor tweetalige ambtenaren. Geen ontdubbeling meer per taalgebied. Het is evident dat er dan ook zal moeten over gewaakt worden dat politieke benoemingen onmogelijk worden en dat er enkel op competentie kan gerecruteerd worden. Verder moet er ook gekomen worden tot een normaal bediendenstatuut vergelijkbaar met de privé sector en een systeem met objectieve evaluaties. Op termijn kan dit dan nog een reductie van minstens 40% betekenen. In harde cijfers: 21 miljard op jaarbasis. Overdrijf ik? Ik vrees van niet. Ik neem nog de kosten van de ministers, volksvertegenwoordingers, senatoren en kabinetten nog niet in overweging terwijl die uiteraard ook komen weg te vallen.

    Een communautair probleem: wat is dat?

    Een kunstmatig gecreëerde situatie als je het mij vraagt. Als we geen gewesten hebben, kunnen we eigenlijk al geen communautaire problemen hebben en voor het overige is het simpel: faciliteiten in de rand, uitbreiding van de faciliteiten: kort en krachtig nee. Een Nederlandstalige die naar Wallonië gaat, spreekt daar Frans en visa versa. Eenvoudiger kan toch niet. Brussel blijft wat mij betreft de enige uitzondering en bijgevolg tweetalig.

    Een Vlaming is soms raar. De grote meerderheid wil dus blijkbaar meer bevoegdheden. Fijn, maar neem nu de flitspalen. Continu hoor je hier het gejammer dat er in Wallonië maar enkele staan terwijl ons Vlaamse landje ermee bezaaid ligt. Inderdaad, dat is zo, maar wij wilden toch zelf die bevoegdheid. Wel, we hebben ze nu en niemand is tevreden? Een ander voorbeeld: onze Vlaamse overheid gaat geld geven aan de voetbalclubs op voorwaarde dat de Nationale voetbalbond splitst. Een splitsing is er natuurlijk niet gekomen, dat is mijn inziens ook niet realistisch, maar er is wel een Vlaamse bond opgericht en die moet natuurlijk ook middelen hebben om te functioneren. In de praktijk dus parallel met de Belgische bond en bijgevolg betekent dit enkel maar een meerkost. We gaan dan meer geld geven voor de opleiding van jeugdvoetballers. Jongens toch, laat me niet lachen. Eender welke ploeg (hoe lager hoe meer) pompt al wat ze kunnen krijgen in hun eerste ploeg en laat de jeugd links liggen. In derde provinciale verdient een doorsnee speler al makkelijk een 700 euro per maand en ga maar eens na wat ervan op een belastingsaangifte staat. Schrijnend noem ik dat en dan gaan we er nog wat belastingsgeld inpompen ook. Ja inderdaad, voor wie het nog niet begrepen had: wij geven belastingsgeld aan voetbalclubs die dat dan op hun beurt aan hun spelers in het zwart uitbetalen en waar de speler in kwestie dan uiteraard geen belastingen op betaald.

    Met de grondwetswijziging van 5 mei 1993 werd de federale Staat gecreëerd. Als we nu de staatsschuld van 1993 tot vandaag bekijken, kunnen we enkel vaststellen dat deze van 263 miljard naar 285,8 miljard gestegen is. Een besparing levert die federalisering ons dus zeker niet op. Men wil ons wel laten geloven dat de staatsschuld daalt maar alles hangt af hoe je iets presenteert. In politieke kringen spreekt met altijd van de procentuele staatsschuld ten opzichte van het BNP en nooit over concrete cijfers.

    Ik zou hier nog pagina’s over vol kunnen schrijven met voorbeelden van hoe inefficiënt die federalisering voor een klein land is maar veel zal het niet uithalen. Onafhankelijkheid zit het menselijke wezen nu eenmaal in het bloed, ook in het mijne maar dat mag onze realiteitszin niet verdrukken. Het federale model waar men in dit land van droomt is geen haalbaar model en wordt de strop van België.

    Het is evident dat, wanneer we naar één enkele regering gaan, de samenstelling van deze regering democratisch dient te gebeuren. Het is nu eenmaal een vast gegeven dat 60% van de bevolking Vlaming is dus is het ook maar logisch dat dit gedeelte van de bevolking voor 60% vertegenwoordigd is in de regering. Een minderheid kan nu eenmaal geen meerderheid dicteren want dan heb je geen democratie meer.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    07-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw draadloos netwerk
    Onze draadloze netwerkinfrastructuur was de laatste tijd wel wat ons zorgenkind. De laatste jaren was alles gebaseerd op US Robotics maar de laatste 2 draadloze routers gingen geen van beide langer dan 2 jaar mee. Dan maar naar een ander merk uitgekeken. Mijn keuze viel op Linksys voor de eenvoudige reden dat het van Cisco is. Beroepsmatig heb ik veel ervaring het hun materiaal en die bleek altijd positief te zijn.

    Wat een miskoop bleek dat te zijn. Het ding dekt nog niet eens de helft van ons huis af terwijl de US Robotics moeiteloos het ganse huis van signaal voorzag en bovendien levert de Linksys een performantie waar niets mee aan te vangen is. Waar ik vroeger 10 minuten nodig had om een file van 1 Gb over het netwerk naar de NAS te copieren, was dat nu 90 a 110 minuten. Niet te doen dus. Alles wel tientallen keren nagekeken, andere configuraties geprobeerd, alle mogelijke opties, niets bracht verbetering. Dat ding moet er dus uit! Een praktisch probleemje echter: in ons gezin heerst in deze periode een koopstop. We mogen wel wenslijstjes maken maar er mag niets gekocht worden om zo onze huisgenoten in staat te stellen in alle rust een cadeautje te kopen zonder het risico te lopen dat de persoon in kwestie het zichzelf cadeau doet. Wachten dus.

    Nee hoor, mijn liefste vrouwtje (voor mij de liefste van deze wereld) had mij dus een Apple Airport Extreme gekocht. Lief he. Normaal was hij voor mijn Kerst maar ik had haar enkele weken geleden al een cadeautje gegeven omdathet iets was dat ze zelf moest kiezen en uittesten dus nu wou ze mij ook dit plezier gunnen. Ik zei toch al dat ze de liefste is .

    Die Airport Extreme doet dus wat je van een Apple product mag verwachten: feilloos werken. Het ganse huis heeft terug dekking, terug een file van 1 Gb binnen de 6 minuten over het netwerk en alles werkt stabiel. Zo moet het dus zijn. Technologie kan mooi zijn, maar ze moet werken.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mediacenters

    Mediacenters, hoe het kaf van het koren scheiden

    We hebben de laatse jaren aardig wat toestellen die zichzelf mediacenters noemen op de markt zien komen. Een harde schijf met een tv out aansluiting wordt al een mediacenter genoemd. Wat mij het meeste stoort aan die dingen zijn

    1) Hun bedenkelijke kwaliteit

    2) Hun minimalistische software en bijgevolg hun gebruiksvriendelijkheid

    3) Het beperkt aantal codecs die het ding aan boord heeft

    Ik heb zelf lang rondgekeken en op het eind van de rit kwam ik uit op de Apple TV. Niet dat ik in die tijd een Apple fanaat was, verre van want het was het eerste Apple toestel dat ik aankocht.

    Waarom een Apple TV:

    1) Werk je reeds met iTunes? Perfect want een Apple TV behandel je op net dezelfde manier dan een iPOD. iTunes “ziet” je Apple TV en vervolgens kan je aanvinken welke playlists, video’s en foto’s je naar de Apple TV wil copieren. Dat copieren kan zowel draadloos als via een bekabeld netwerk.

    2) De gebruiksvriendelijkheid: de interface van de eerste versies was eigenlijk deze van Frontrow die Mac gebruikers wel kennen. Ondertussen evolueerde deze echter en ziet er een beetje anders uit maar het blijft even intuïtief.

    3) Het oog wil ook wat: design is niet voor iedereen even belangrijk maar als je dan toch geld uitgeeft aan die prachtig flat screen tv en bijhorende home theater, kan je evengoed een esthetisch verantwoord mediacenter plaatsen.

    4) De extra mogelijkheden: Initieel was het Apple’s bedoeling reeds van in het begin video content te kunnen aanbieden. Niet enkel het aankopen van films via de iTunes store maar ook verhuur. De onderhandelingen met de verschillende filmmaatschappijen en vooral het feit dat dit in elk land afzonderlijk diende te gebeuren maakten dit nog niet overal mogelijk. Om de consument dan toch iets te gunnen werd YouTube geïmplementeerd op de Apple TV. Je kan dus rustig filmpjes bekijken zonder achter je pc te kruipen. Een andere handigheid is de mogelijkheid previews van nieuwe films te bekijken. Sinds enige tijd heb je zelfs te keuze deze in normale of HD kwaliteit te bekijken. Op een draadloos N-netwerk lukt HD trouwens prima.

    5) Geen gedoe met codecs: het is simpel: speelt het in iTunes, dan speelt het op je Apple TV.

    6) Voor het kopen van muziek hoef je je zetel ook niet uit. Je hebt rechtstreeks toegang tot de iTunes store en je kan dus voorbeluisteren op je aangesloten hi-fi installatie in plaats van via de zwakke pc luidsprekers. Wanneer je de Apple TV de volgende keer synchroniseert met iTunes zal hij ook automatisch nieuw aangekochte muziek op je pc of Mac plaatsen.

    Heeft dit ding dan ook nadelen? Natuurlijk wel, niets is perfect, ook al komt een Apple TV aardig in de buurt. Ik kocht het ding niet zo lang na het op de markt kwam en toen was de maximum capaciteit 30 Gb en dat is uiteraard zeer weinig voor multimedia content. Ondanks die beperking werkt het echter wel vlot. Je hoeft namelijk niets te verplaatsen om er andere content op te plaatsen want het ding hangt gewoon in je netwerk. Het is dus enkel maar een kwestie van enkele vinkjes in iTunes. Vandaag is er ook een model met een capaciteit van 160 Gb. Dat geeft al wat meer ademruimte maar is eigenlijk nog bitter weinig. Bij ons thuis staat de Apple TV in de woonkamer maar we wilden eigenlijk dezelfde functionaliteit op de slaapkamer. Daar viel mijn keuze op de Mac mini. Alles wat een Apple TV biedt, biedt een Mac mini ook (behalve de previews in HD, enkel normale kwaliteit) met dan natuurlijk de voordelen van een volwaardige Mac.

    Zijn er nog andere goede oplossingen? Waarschijnlijk wel maar er eentje uitkiezen is het probleem. Je vindt ze overal maar het wordt beschouwd als een meeneem product. Je koopt het ding in een gesloten verpakking en je mag dan thuis rustig ontdekken of het ding eigenlijk wel aan je wensen voldoen. Vaak heb je niet eens een idee hoe de interface er uitziet. Ik heb me zo ook al laten vangen hoor en niet aan kleine merken, de grotere kunnen er ook wat van. Zo kocht ik er ook eentje met veelbelovende verpakking maar het bleek gewoon niet werkbaar. Minuten zoeken naar een bepaalde song, enorm trage interface, ontbrekend codecs, zwakke geluidskwaliteit, ik was het snel beu. Het toestel doet nu dienst als ordinaire harde schijf.

    De enige mogelijkheid zo’n ding risicoloos te kopen is een dealer vinden dat het ding demonstreert. Zo heb je tenminste al een idee. Ideaal is ook eigen content mee te nemen. Jij weet welk formaat je meestal gebruikt en het is dan natuurlijk handig dat je nieuwe aankoop dezelfde taal spreekt. Veel mensen schamen zich en durven zo ver niet te gaan maar draai dan de rollen eens om: wat wil die verkoper? Verkopen natuurlijk! En jij bent de klant en bijgevolg bepaal jij hoe, wat en waar je koopt. Toen ik besliste een nieuwe hi-fi installatie te kopen, heb ik ook enkele stukken op mijn iPod gecopieerd en de verkopers verplicht mijn iPod op verschillende installaties aan te. In het begin voelde ik me daar ook een beetje ongemakkelijk bij maar dat ging snel over. Dus: gewoon doen! Op de mening van de verkoper kan je zelden rekenen. Bij de aankoop van de hi-fi stond de verkoopster ook te glunderen bij een B& O systeem. “Schitterende klank he mijnheer”. Tot ik zei: “mevrouw, het spijt me maar voor mij klinkt dit slecht” en zo was het ook, er is nu eenmaal een verschil tussen klank en hi-fi. En denk er aan: wat die verkoper ervan vindt, doet niks ter zake, het is jouw mening die telt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samsung SGH-i900 Omnia

    Review Samsung SGH-i900 Omnia

     

    De Omnia werd reeds lang voor hij beschikbaar was aangekondigd als een iPhone killer. Ik sta altijd nogal sceptisch tegenover dergelijke uitspraken. Je mag nu voor- of tegenstander zijn van Apple: 1 ding moet je hen nageven: de toestellen zijn een voorbeeld van gebruiksvriendelijkheid en integratie.

     

    Ik ben er dan ook zelf van overtuigd dat de iPhone zijn gelijke niet kent maar weiger er eentje te kopen omdat ik de Mobistar politiek hekel. Hoe vergelijk ik dan zou je jezelf kunnen afvragen? Eigenlijk is dat nu net heel eenvoudig. Apple heeft namelijk ook de iPod Touch die eigenlijk buiten de belfunctie quasi identiek is aan de iPhone en bijgevolg ook dezelfde applicaties draait en die heb ik wel in mijn bezit. Ik dacht dan ook nog aan de Sony Ericsson Xperia 1 maar die prijst zichzelf de markt uit met een introductieprijskaartje dat de 700 euro overstijgt.

     

    Eigenlijk ging mijn voorkeur uit naar een andere oude liefde namelijk de nieuwste telg van Palm, de Treo Pro. Tot ik hoorde dat die eigenlijk door HTC geproduceerd werd. Gezien mijn slechte ervaringen met dat merk dus geen optie. Wat zeggen ze nu weer over de ezel?

     

    De Omnia dus:

     

    Eigenlijk was ik op het moment van aanschaf helemaal niet zinnens een nieuwe GSM aan te schaffen maar het aanbod was aanlokkelijk: het toestel met BT oortje en car charger voor 549 euro. Dat trok me over de streep. Het toestel ziet er bovendien bijzonder sexy uit dus ik was verkocht.

     

    In tegenstelling tot wat Samsung de laatste tijd uitbracht, is de Omnia stevig en robuust. Het grootste gedeelte van het toestel is in metaal. Dat was al een enorme meevaller de kwaliteit van mijn i320 in het achterhoofd houdend. Dat ding heeft het geen jaar met me uitgezongen. Slechte contacten aan de stroomvoorziening, slecht werkende toetsen etc. Het was geen plezier meer om mee te werken. Van dat alles op het eerste zicht geen sprake bij de Omnia maar het is dan ook een high end toestel.

     

    Over Windows Mobile 6 ga ik het hier niet hebben, de functionaliteit is op alle soortgelijke toestellen dezelfde. Wat wel onze aandacht verdient is de moeite die Samsung deed het systeem nog een stuk gebruiksvriendelijker te maken door toevoeging van een eigen menu en de befaamde Widgets op het Today scherm. Zeer geslaagd ook al hekelen sommige gebruikers het feit dat je de meeste widgets moet verslepen alvorens ze actief zijn. Het menu dat door Samsung ontwikkeld werd is wat te vergelijken met het menu van de iPhone en werkt bijzonder handig. Jammer genoeg liet Samsung hier toch wat kansen liggen. Het menu scherm zelf kan je namelijk niet zelf aanpassen of uitbreiden. Je hebt wel nog een scherm met shortcuts waar je zelf veelgebruikte applicaties kan toewijzen. Dat werkt bijzonder handig maar ook hier vraag ik me af waarom zo beperkt. Je hebt maar een enkele bladzijde waar 12 icoontjes (applicaties) op passen. Ruimschoots onvoldoende maar wie weet, misschien luistert Samsung wel naar zijn gebruikers en komt daar verandering in.

     

    Het toestel is uitgerust met een interne GPS. Schitterend maar ik vond het wel teleurstellend dat er geen navigatiesoftware bijgeleverd werd. Je kan natuurlijk aan de slag met Goolge Maps en dankzij mijn no limit 3G abonnement is dat wel een optie voor Belgie maar niet in het buitenland. De data traffiek zou aardig op mijn budget wegen.

    Pogingen om Route 66 Mobile 6 aan de praat te krijgen faalden. Wat ik ook probeerde, de interne GPS wordt niet herkend. Ook niet na installatie van diverse 3rd party tool. Bij gebruikmaking van een bluetooth GPS-muis werk alles wel perfect maar dat is uiteraard niet de bedoeling. De meeste trials van GPS tools die ik installeerde hadden trouwens hetzelfde probleem. De helpdesk van Samsung blijft hier het antwoord schuldig.

     

    De camera van de Omnia ( 5 megapixels) heeft niet alleen een hoge resolutie maar ook auto-focus, gezichtherkenning, beeldstabilisatie en blijkt in de praktijk ook perfect dienst te doen als scanner. Ik gebruik hem dagelijks om documenten te digitaliseren. Als consultant werk ik voor diverse klanten en zodoende is er niet altijd een scanner voorhanden. Voordien diende ik dan al die documenten mee naar huis te nemen en in mijn vrije tijd te scannen. Dat behoort nu tot het verleden. Enkel al met deze functionaliteit betaalt het toestel zich binnen de kortste keren terug (in mijn geval althans). Zelfs OCR behoort tot de mogelijkheden maar ik had nog niet de tijd dat grondig uit te testen.

     

    De Omnia beschikt verder ook nog over een touchpad. Vrij uniek voor een smartphone. Die touchpad kan je instellen op 2 maniere. Ofwel fungeert het aanraakgevoelige knopje zowat als scrollwiel ofwel als muispad.

     

    Wat naar mijn gevoel te weinig in de verf gezet wordt, is het geheugen van dit toestel. De Omnia heeft zo maar eventjes 8 of 16 Gb gebruikersgeheugen, precies zoals de iPhone dus. De veel duurdere Xperia1 van Sony Ericsson moet het bijvoorbeeld stellen met 512 Mb

     

    De werking als HSPDA/3G modem is impressionant. Zowel qua performantie als gebruiksgemak. De meeste toestellen die ik had, diende ik in te stellen als dial-in op mijn PC’s en Mac. Bij de Omnia configureer je in een handomdraai een PAN verbinding over bluetooth met een schitterende performantie tot gevolg.

    En de batterij? Uiteraard een van de belangrijke punten wanneer we over smartphones praten. Een fout die vele mensen maken is de standby en beltijden te vergelijken met deze van gewone GSM’s. Dat houdt geen steek, een smartphone verbruikt nu eenmaal meer. Windows Mobile is ook geen voorbeeld van zuinigheid dus op dat vlak dient er ook geen hulp verwacht te worden. In vergelijking met andere toestellen, brengt de Omnia het er helemaal niet slecht van af. Ik gebruik van 7:00 uur tot 21:00 uur pushed e-mail en dat heeft een zware impakt op de batterijcapaciteit. Bij normaal gebruik kom ik wel de dag door. “De dag doorkomen” is volgens mij in dit geval wel intensief gebruik. Een overzicht van een doordeweeks gebruik:

     

    -         ’s ochtend op de trein: lezen van rss feeds en krantenartikelen over het 3G netwerk gedurende ca. 1 uur

    -         Overdag continu pushed e-mail

    -         Gemiddeld ca. 2 uur per dag gebruik als HSPA modem

    -         Bijhouden to-do lists, syncen met pc etc.

    -         Enkele telefoontjes met een max. van ca. 30 minuten per dag

    -         ’s avonds ca. een uurtje e-books lezen op de trein

     

    Een van mijn grootste zorgen bleek ook onterecht. Ik kreeg namelijk vorig jaar van mijn echtgenote een Sony Ericsson bluetooth uurwerk (MWB100) geschenk. Dat werkte uiteraard prima met mijn Sony Ericsson P990i maar wat nu op een WM6 toestel? Even Googelen bracht al meteen de oplossing: ik kwam terecht bij een softwarepakketje smartwatchm. De functionaliteit is nu zelfs nog uitgebreider. Waar ik vroeger wanneer aangesloten op de P990i enkel een signaal kreeg wanneer ik een sms of e-mail ontving en kon aflezen wie er belde, kan ik dankzij smartwatchm op mijn uurwerk ook zien van wie ik mail heb, het onderwerp en bij sms de afzender en de eerste regel tekst. Verder geeft het uurwerk ook nog de reminders van de afspraken en de mogelijkheid je e-mail accounts te syncen wanneer je geen pushed e-mail gebruikt. Bij de P990i diende ik ook de verbinding met het uurwerk te verbreken wanneer ik met mijn laptop wou verbinden terwijl de Omnia dat vlotjes allemaal tegelijkertijd afhandelt.

     

    Conclusie:

     

    Na mijn teleurstelling in de SGH-i320 op het vlak van robuustheid, heeft de Omnia mij terug vertrouwen gegeven in Samsung. De Omnia is zeker een van de meest robuuste WM smartphones. Dat hij er dan ook nog fantastisch uitziet is aardig meegenomen. Qua functionaliteit en kwaliteit is hij superieur aan zijn concurrenten. Indien je de functionaliteiten zoals pushed e-mail, het bewerken van Office documenten etc. nodig hebt, kom je bijna automatisch uit bij Windows Mobile toestellen. Er bestaan natuurlijk nog de alternatieven zoals Symbian en Blackberry met elk hun voor- en nadelen maar daar gaan we hier niet over uitweiden. Hoe goed Samsung ook zijn best deed, de tekortkomingen van Windows Mobile kan niemand volledig wegmoffelen maar ik neem ook aan dat het grote publiek niet wakker ligt van die tekortkomingen dus waar hebben we het dan over?

     

    Enkele + en –

     

    + robustheid

    + design

    + kwaliteit camera

    + uitbreidbaarheid geheugen

    + snelheid cpu

     

    -         gevoeligheid touchscreen kan beter

    -         beperktheid in het aanpassen van het menu

    -         stylus heeft geen opbergplek in het toestel

     

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

    Archief per maand
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 12-2008
  • 11-2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • VDVIT - terug naar onze site


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs