Ik zag een aanbieding van "een witte barmsijs met rode ogen" welke mij inspireerde om op het www eens op zoek te gaan naar foto's hierover. Deze kwam ik ook tegen en vond het de moeite om hem met jullie te delen ;
Via de volgende link kom je op een site waar heel wat mooie foto's opstaan van barmsijzen in het wild. Lieve Snellings is de fotografe van dienst , enjoy ;
De laatste jongen hebben vandaag het ouderlijke nest verlaten , het gaat over drie jongen uit cobalt split voor pastel -man en een pastel pop. Al de andere vogels zitten reeds in de uitrui- en/of uitvliegvolière , mannen/poppen en jongen afzonderlijk gesorteerd. Aktueel geef ik ze hun zadenmix , wat eivoer (rood) 1 maal per week wat (beperkt) groenvoer , 1 x per week vitamienen in het water , trosgierst.
Eén probleem stelt zich en dat is dat ik een (vreemde) kat reeds enkele keren heb opgemerkt , ze kan wel niet echt kwaad aanrichten maar natuurlijk brengt dit onnodige stress mee bij mijn gevleugelde vrienden. Verder is er op 15 Augustus vuurwerk gepland op een steenworp afstand van bij ons. Van mijn part mogen ze dit gerust verbieden , ik heb daar géén behoefte aan en de vogels nog minder.
Volgende week plaats ik terug wat eigenwerk foto's van zowel oudervogels als jongen.
Uit Nederland kregen we de volgende info aangaande een georganiseerde reis naar de wereldkampioenschappen 2012 in Almeria Spanje. Volg de link voor meer info ;
Gisteren heb ik de laatste drie jonge barmsijzen voor dit seizoen geringd , het zijn jonge uit cobalt split pastel man en pastel pop. De pop was laat begonnen met nest te maken en heeft net zoals de andere vogels ook twee ronde's gekweekt , in totaal bracht de voorbeeldige moeder zes jongen op. Ook zijn gisteren de laatste split phaeo jongen uitgevlogen. Een nestje van twee , niet veel maar dat heeft dan weer als voordeel dat de jongen groeien als kolen.Eerder deze week zijn ook al een nest agaten uitgevlogen. Dat was dan het kweekseizoen voor dit jaar , de allereerste jongen zitten al in de rui en de laatste jongen zijn pas geringd. De komende weken gaan we ze nog eens extra verzorgen om hun een uitstekende rui te garandiseren.
Betreffende de voordracht , de kaap van de veertig ingeschrevenen is bereikt , weliswaar kun je je nog altijd inschrijven . Bij annulatie van één van de deelnemers kun je dan die persoon zijn plaats innemen . Je komt dan weliswaar op een soort wachtlijst terecht. Tenzij we nog eens een veertigtal mensen bij elkaar krijgen dan zou ik overwegen om de dag erna nog eenzelfde voordracht te verzorgen. We zien wel !!
Pff , slecht weer . Het is nu 7 uur 's ochtends en alweer regent het. Een mens zou van minder moedeloos woden. Maar bon , de barmsijzen ; gisteren is nog een nestje phaeo's gekipt en begin volgende week moet er nog een nestje pastels uitkomen. Dit zijn voor mij de laatste nesten van dit seizoen. (Je weet dat ik maar twee ronde's doe). Vandaag zal ik nog wat jonge barmsijzen (en ook jong glosters (van de dochter)) afzonderen gezien ze de gezegende leeftijd van 28 dagen hebben bereikt , een mijlpaal in hun leven. Voor de rest zal ik de kweekkooien stilletjesaan grondig beginnen reinigen zodat ook deze weer netjes zijn.
Zoals ik reeds vorige week plaatste , de reservevogels en de vogels die al twee ronden gekweekt hebben zitten nu in een "uitruivlucht". Dit zijn volières van 2 x 1 x 2 mtr , mannen en poppen afzonderlijk Evenals de jongen zet ik in zo'n vlucht. In principe blijven ze daar zeker tot aan de vrieskou. Qua voeding krijgen deze vogels wekelijks een vitaminepreparaat , hun dagelijkse zadenmix , 2 à 3 maal per week een bakje met vooral "wilde" zaden. Eén maal per week wat groenvoer (sla , broccoli , muur , paardebloem en binnenkort ook weegbree).Hun portie trosgierst , wat eivoer (rood) waarin ik wat gemalen houtskool mix , plus natuurlijk de dagelijkse grit. Met deze mix heb ik telkenjare géén problemen om de vogels door de rui te loodsen , hopelijk is het dit jaar weer zo en niet anders.Je weet maar nooit. Volgende week ben ik een weekje thuis , dat maakt dat de vogels natuurlijk extra zullen verwend worden .
Oja ook nog goed nieuws gekregen voor de voordracht , Refona doet ook zijn duit in het (sponsor) zakje en bezorgd voor elke aanwezige een leuke attentie.
De laatste dagen is er een opstoot van mails met vragen achter vogels die "te koop" zijn. Laten we het zo zeggen dat ik voor de verkoop van mijn barmsijzen dit jaar bepaalde regeltjes zal hanteren.
Deze zijn ; Ik ontvang niet meer thuis , de beschikbare vogels zullen te koop gesteld worden op de volgende beurs : Zondag 4 December 2011 , van 7u tot 12u , Zaal de Reep , Felicien Cauwelstraat 11 , 9500 Geraardsbergen.
Meer info : www.vogelbeurs.be
Reserveren kan , evenwel stuur ik pas 1 week op voorhand u een mail terug met de melding en vraag of u de gereserveerde vogels nog wenst. Afhaling kan dan geschieden op bovenstaande beurs tussen 7u en 8u30. Nadien worden de vogels vrijgegeven voor openbare verkoop!!
Poppen zijn niet afzonderlijk te koop , mannen wel. Prijzen : Dit zullen de gangbare prijzen zijn welke door iedereen gehanteerd worden. Kleuren : Alle gekende standaard kleuren zijn beschikbaar ( bonte , pastel e.d. worden enkel geruild!! en niet verkocht!!)
Begin December zijn alle vogels uit de rui en heb ik ook de kans gehad om alle juvenielen een tweede maal te plukken , zodat het verschil tussen man en pop goed zichtbaar is.
Zoals reeds aangehaald beloof ik dus niets , enkel 1 week op voorhand (eind November) krijgt u een bevestiging of de door u gewenste vogels beschikbaar zijn!!
Tijdens de komkommertijd (nu dus) , zal ik (net zoals vorig jaar) niet te veel boodschapjes zetten. Gewoon , géén goesting , te mooi weer (behalve vandaag dan) of toch niks te melden.
Bij de vogels is alles rustig , gisteren nog 4 jonge pastels uitgevlogen en nog een tiental anderen geringd. De eerste jonge phaeo's zitten nu ook afzonderlijk en de oudervogels die reeds hun tweede nest hebben opgevoed worden nu gescheiden en kunnen uitrusten en uitruien in een gemeenschappelijke vlucht. Ik kweek nl. slechts twee ronden per jaar --> goed voor de vogels (en ook voor mij ). Uitzonderlijk kan het eens gebeuren dat een koppeltje drie ronden kweekt maar dit is veelal uitzondering dan regel.