Een kijk op het wel en wee van een hobbyvogelkweker
28-10-2010
1 JAAR
Het is vandaag precies 1 jaar geleden dat we ons eerste berichtje plaatsten. Hoog tijd zekers dat we eens een boek gaan schrijven Allesinds nogmaals dank aan de vele bezoekers , jullie zijn een stimulans om ook in de toekomst nog meer info via dit blog te verwerken.
Om het uitwerpen der jongen tegen te gaan doen sommige kwekers ventielslang rond de ringen. Persoonlijk doe ik dit niet omdat dit fenomeen bij barmsijzen (bij mij allesinds) niet echt voorkomt. Dat dit euvel bij sommige kwekers of andere vogelsoorten wel voorkomt ga ik zeker niet betwisten. Hoe krijg je nu best zo'n rubbertje rond die ring ?
Via de onderstaande link krijg je een mooi voorbeeld van hoe het moet ;
Reeds menige keren heb ik hiervan tekst en uitleg gegeven , sommige kwekers hebben mij ook enorm geholpen om wat wegwijs te geraken in deze kleurslag. Allesinds kan ik met de hulp van Danny en Pat u het volgende mededelen.
De vogels welke ik in mijn bezit hebben zijn géén grijsvleugels (spijtig genoeg).
Het feit alleen al dat de vogels na hun eerstejaarsrui geen teken meer hebben van grijs in hun vleugels , zegt genoeg.
Het bleek kleuren van de vleugelpennen zou hier te wijten zijn aan een of andere voedingsstof welke de vogels tekort hebben . De ene vogel is hier gevoeliger aan dan de andere en bij de ene vogel uit zich dit in deze blekere pennen bij anderen dan weer niet.
Natuurlijk kan het ook zijn dat het ene ouderkoppel bepaalde voedingsstoffen (uit onze aangeboden zaden en eivoer) wel aan hun jongen voedert en andere oudervogels dan weer niet.
Er bestaan geen splits voor grijsvleugel, je krijgt ze alleen als je pastel ofsplitpastel tegen elkaaropzet dan heb je dubbelfactor pastel en deze geven grijsvleugels
Er zijn dan ook weinig liefhebbers die deze zuivere vogels in hun bezit hebben.