Stiekem kijk ik dikwijls naar de statistieken van dit blog , voor mij telkens weer een motivatie om er mee door te gaan . Hierbij geef ik u ook al wat cijfers door ;
In de algemene rangschikking op 144.442 blogs staan wij op plaats 78 betreffende populariteit (dagelijkse bezoeken) , in de categorie Hobby zijn er 5700 blogs waar wij op de populariteitsmeter op de tweede plaats staan.
Verdient dat géén beker ;-)
En dat allemaal dank zij jullie , bedankt ... en dat we nog lang mogen doorgaan !!
Ik krijg de vraag om bij de foto's de kleur van de barmsijs te plaatsen. Dit is niet zo evident als je weet dat er verscheidene nationaliteiten op deze blog dagelijks op bezoek komen. Men mag ook niet vergeten dat er zelfs grote verschillen zijn in benaming tussen de nederlandse en de belgische liefhebbers ( bv: bruin-agaat in Nederland is bij ons nog steeds isabel) , dan nog gezwegen van de benamingen in het franstalige landsgedeelte of nog beter Italië(Als je daar van pastel spreekt dan spreken ze bij ons over agaat) . Voor mij is het dan ook wat veel werk om er in elke taal de juiste benaming voor te vinden , alleen als ik het 100 % zeker van ben dat het overal eenzelfde benaming is durf ik weleens het kleur te vernoemen . In alle andere gevallen krijg ik teveel mails waarin men dan gaat discuteren over de benaming (meestal heeft de inzender gelijk , maar denkt hij enkel in termen vanwaar hij afkomstig is) .
We hebben de laatste maand ingezet van dit jaar , stilletjesaan maken we ons verder klaar voor het nieuwe kweekseizoen. Wat gaat 2013 ons brengen ? Afwachten maar. Tijdens de winter en rustperiode verzorg ik mijn diertjes zeer goed , dit als aanloop naar de komende kweek natuurlijk . Wekelijks op Zaterdag geef ik aktueel een mix van eivoer , wilde zaden (voorverpakte mix) , groenvoer (soms fijngesnipperde sla , soms geraspte brocolli , soms geraspte wortel) , wat kiemzaden , en een zeer weinig pinkie's en buffallo's als suplementaire voeding. Zo maak ik hun gewoon om de verschillende ingredienten te leren eten wat zeer belangrijk is tijdens de kweek. Tijdens de vakantieperiode tussen kerst en nieuwjaar zet ik al eens een eerste insteek op papier betreffende mijn kweekkoppels (wie, wat , waar) , deze is nog niet definitief en zal de komede maanden nog wijzigen !