Inhoud blog
  • succes
  • Wat zegt Wikipedia
  • Vreetbui
  • omgaan met slanke dames
  • een appelfiguur en kleedjes met laarzen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben
    Ik ben een vrouw en woon in (België) en mijn beroep is Bediende.
    Ik ben geboren op 01/02/1975 en ben nu dus 49 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Tennis, uitstapjes met familie en vrienden.
    Mens sana in corpore sano
    Dagelijkse worsteling om me goed te voelen met en in mijn lichaam.
    Hoe binge eating overwinnen of ermee leven.
    05-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zegt Wikipedia

    Een eetverslaving is een psychische aandoening, een afwijking van het normale eetgedrag. Een eetverslaafde voelt een dwangmatige drang voor het innemen van meer voedsel dan normaal is voor de leeftijd, het geslacht en dergelijke. Net als bij elke andere verslaving is er sprake van een mentale afhankelijkheid van het middel, in dit geval voedsel.

    Mensen met een ernstige eetverslaving eten vaak bijna de hele dag door. Verslaving aan de koolhydraten (suikers) in de voeding is een grote boosdoener bij eetverslaving. Vanwege de veelal veel grotere energie inname in vergelijking met het energie verbruik bestaat er een zeer grote kans op obesitas (vetzucht).

    Bijlagen:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Eetverslaving   

    05-04-2015 om 20:51 geschreven door Adara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreetbui
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De laatste dagen voor de paasvakantie voelde ik me echt slecht: moe, overwerkt, huis zag er kei rommelig uit, onaantrekkelijk. Het was ookal enkele dagen slecht gegaan met het eten. Veel brood met confituur, koffiekoeken (die, op het werk, bij de koffie stonden en waarvan ik er 3 opat). Het was duidelijk slechter aan het gaan.

    Op en middag ga ik naar de Delhaize om voor lunch een slaatje te kopen. Hoewel ik wist dat het geen goed idee was, had ik toch een doos met prince-koeken gekocht. Mezelf wijs makend dat ik er maar 1 maximum twee zou opeten als dessert. De start van mijn herwonnen goede eetgewoonten die ertoe zouden leiden dat ik 5 kg vermager.

    Het overige deel van de koeken zou ik met de kinderen als dessertje voor school meegeven. Who was I kidding ???? 

    In elk geval, lunch verloopt prima en dessert is lekker. Nog een 30 minuten later krijg ik een heel lastige telefoon van een collega. Nog geen minuut nadat ik de telefoon heb neergelegd scheur ik het pak koeken verder open en speel heel de boel in 5 minuten naar binnen.

    Zowat het tegenovergestelde van mindfulness: geen tijdsbesef en geen zelfbewustzijn. De ene koek na de andere opvreten. Dat mijn mond bijna dichtplakt van de van al de koek en vanille crème tussen mijn tanden, tegen mijn verhemelte. Doorgaan tot het pak op is en ik een druk in mijn maag voel.

    Dit maakt me terug rustig en tegelijk natuurlijk het schuldgevoel.

    De suiker geeft me een rush en rust tegelijk…
    Water drinken om mijn mond te verfrissen en zo snel mogelijk vergeten wat ik heb gedaan.

    Leeg pak weggooien en voor werken.

    Ik beloof mezelf dat het de laatste keer is dat ik me zo laat gaan.


    05-04-2015 om 18:01 geschreven door Adara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:vreetbui
    29-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.omgaan met slanke dames

    Uiteraard ken ik veel vrouwen die meer voldoen aan het schoonheidsideaal en mooi slank zijn. Hoewel we dan over gelijk wat praten, samen gezellig gaan winkelen of een hapje eten. Het ontgaat me toch nooit dat zij zo'n smal figuurtje hebben.

    Dan vraag ik me af hoe fijn het moet zijn om de kleren die ze dragen te kunnen dragen.

    Maar vooral hoe het zou moeten zijn om te weten dat je een figuur hebt waar anderen, ik toch, graag er zo willen uitzien.

    Ik ben er toch bijna zeker van dat het een goed gevoel geeft om een gezonde BMI te hebben. Kan niet anders.

    Zou de slanke  andere, over mij denken: wat ben ik blij dat ik niet zo 'mollig' ben of misschien wel 'arme zij, ze doet wel haar best om er goed uit te zien. Nee dit laatste niet want in een vorig blogbericht schreef ik zelf dat ik het wel bewonder als iemand toch voor zichzelf blijft zorgen en fier is. 

    Het aller ergste is als die slanke wie dan ook beginnen zagen over dat ze te dik zijn. Echt dan kan ik ze tegen de muur slaan. Want gaan we zo verbroederen!!! ik denk het niet, you have no idea. Nee dat moeten ze maar zonder mij doen!

    Toch, ik laat mijn of hun gewicht en lichaamsvorm niet in de weg komen te staan van een fijne samenwerking, een goede vriendschap of een gezellig avondje uit.

    Gelukkig maar !!!!

    29-03-2015 om 00:20 geschreven door Adara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een appelfiguur en kleedjes met laarzen

    Wat ik heel mooi vind zijn kleedjes, eenvoudige makkelijk zittende kleedjes en dan een mooie laars eronder. Maar het is toch wel moeilijk om iets te vinden waar ik me goed in voel. Ik vind dat ik er een beetje uitzie als een bal op stokjes. Nog een geluk ik heb smalle benen.

    Het zogenaamde appelfiguur: joepie!! weinig taille, dikkere buik en grote borsten YEP that's me !!! en ik ben ook nog eens klein. Het ideale dove-fotomodel. Dat is toch al iets.

    Maar dus zo'n kleedje zit er voor mij niet in, ik hou het zelf tegen. Een tuniek op een smalle broek met botjes dat is nog te doen.

    Ik kan zo jaloers zijn op collega's of vriendinnen die ik er in rond zie huppelen. Wat ik ondertussen al wel geleerd heb is een knop om te draaien en er niet afgunstig jaloers op te zijn. Misschien ben ik nog wel het meest jaloers op vrouwen die ook geen ideale maten hebben, maar die uitstralen dat ze zich goed voelen in hun vel. En wel kleedjes met laarsjes dragen. Het is niet dat ik dan denk : amaai kijk dat appelfiguur daar lopen. Neenee ik denk, woow fantastisch dat die zich zo kleed, ze ziet er super uit. En het is die gedachten die ik moet vasthouden om voor mezelf te zorgen en men appel mooi te maken

    Geen negatieve emoties over mijn lichaam. Er kruipt al genoeg van mijn energie in mijn onhaalbare wens om 5 kg te vermageren. Het zou beter zijn als ik die kan loslaten. Soms hoop ik op een magisch paradoxaal verband dat als ik niet meer probeer te vermageren dat ik dan vanzelf wel zal afvallen.  Anders bekeken impliceert dat ook een zeer zelf bestraffende gedachten : namelijk dat ik niet vermager doordat ik het zo graag wil. STOP: ik ga mezelf wat aandacht geven dit weekend. Want ik heb weer heel de week gewerkt. Ik ga naar de kapper en een afspraak maken bij de schoonheidsspecialist voor epilatie van wenkbrauwen en bovenlip !










    21-03-2015 om 10:41 geschreven door Adara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:appelfiguur zomerkleedje
    18-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.yes baby !!! of toch niet

    Even de dag van gisteren evalueren, voordat ik in de douche spring en de ochtendspits hier thuis begint.

    Niet roepen tegen de kinderen als het niet snel genoeg gaat. Mijn mantra 's ochtends. Maar soms kan ik me niet meer houden. Maar bon, dat is een ander probleem ...

    De maaltijden die ik heb genomen waren niet per se mager

    ontbijt: havermout

    10u: studentenhaver

    middag: lasagna en dan het lekkerste dessertje van het assortiment in de cafetaria van het werk. Mascarpone-achtige mousse met een vleugje cognac smaak. Sorry dat kan ik niet laten liggen. Ookal vond ik de lasagna wat zwaar. Bon, ik heb ze allebei gegeten maar heb dan geen cola zero genomen. 

    Koffie in de namiddag gedronken

    4 boterhammen met speculaaspasta gegeten toen ik thuis kwam

    Dan etentje met een vriendin : aperitief, vis met groentjes, water bij het eten en thee met een klontje om alles door te spoelen

    Thuis onmiddellijk naar bed en dus niets meer gegeten in de zetel !!!

    Hoeveel punten op 10 geef ik mezelf voor gisteren: 6/10

    wat was goed: geen zoetigheden tussendoor

    wat was minder goed: die vier boterhammen hadden fruit moeten zijn, iets te veel koffie gedronken, die lunch ga ik mij niet slecht over voelen

    eens kijken wat vandaag gaat brengen


    18-03-2015 om 06:31 geschreven door Adara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:eetverslaving
    17-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weekend deel 2 : the late night snack
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het weekend is weer gedaan. hoe is het verlopen. Ok en dan toch zondagavond weer een half (groot) pak chips op gegeten. Om dan onmiddellijk in slaap te vallen op de zetel. Dat is ook zo's gewoonte die ik er moeilijk uit krijg. Ik heb zo'n dieetspecialist op tv eens horen zeggen dat als je  's avonds nog honger krijgt je niet moet eten maar gaan slapen.

    Dat is helemaal waar. Het is door het gebrek aan energie, omdat ik moe ben, maar nog wakker. Dat ik weer zin krijg in eten en liefst iets met veel calorieën. Dat ik combinatie met half in slaap zijn en dus helemaal geen inhibitie meer te hebben, maakt dat als ik iets uit de kast ga halen, het al is ingeslikt voordat ik terug op de zetel zit. Echt....

    Een oplossing is met de computer in bed gaan liggen en tv kijken in bed. Als ik dan in slaap val slaap ik door, want dan ook weer winst op dat gebied geeft: dan heb ik meer geslapen dan zo in de zetel in slaap vallen en nog 10 keer wakker worden voordat ik naar boven strompel.

    Zaterdag naar een feestje geweest, dat was heel fijn !


    17-03-2015 om 05:32 geschreven door Adara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:late night snack
    14-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend

    Het is vandaag al goed gegaan. Ontbijt was ok: aardbeien, soya creamy yoghurt en musli, dit heb ik ook voor vier-uurtje genomen,

    middagmaal: sla met falafel en yoghurt slasaus.  

    Vanavond ga ik eten met een vriendin. Het plan is om een voorgerecht en hoofdschotel te nemen. Hopelijk zit ik dan goed vol voor de rest van de avond.

    Ik voel met niet schitterend vandaag, een beetje saai maar ook wel ontspanning.

    Kinderen hebben blijkbaar niet meer heel de tijd aandacht nodig en ik moet even zoeken hoe ik de extra tijd ga invullen. Luxe probleem zou ik zo zeggen

    14-03-2015 om 16:24 geschreven door Adara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joggen voor dag en dauw & de liter vanille ijs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze week ben ik dinsdag en donderdag om 5u15 in de ochtend (jaja in de ochtend) een half uur gaan joggen.

    Het is al weken dat ik meer wil sporten. 1u tennisles was een zekerheid. De rest was fantasie en ik vind toch echt dat ik een uurtje meer moet sporten.

    Ik ben een ochtendmens, dus het vroege uur is eigenlijk meer haalbaar dan laat op de avond. Hoewel ik denk, hoop, dat het in de lente en zomer makkelijker zal gaan om ook eens 's avonds extra te gaan sporten.

    Ben eens benieuwd hoe lang ik het ga volhouden.

    Ik kon het natuurlijk niet laten om eens na te denken over het aantal calorieën dat ik zou verbranden tijdens het lopen. Hoogst waarschijnlijk veel minder dan de liter vanille ijs die ik op woensdagavond naar binnen heb gewerkt... Dat was weer een klassiek verhaal: tv, ontspannen, te weinig gegeten tijdens het avondmaal, me niet kunnen controleren. Het is eigenlijk volledig op automatische piloot, mijn hersenen vallen uit. Hoewel ik wel een zwak stemmetje in mijn hoofd hoor dat zegt: stop stop stop !!!! Maar het is nog te zwak.

    Hoe kan ik het sterker maken, hoe krijg ik mezelf zover dat ik er wel naar luister????


    12-03-2015 om 19:15 geschreven door Adara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:lopen sporten suikerverslaving
    09-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binge eating disorder ?!?

    Binge eating disorder

    Eten uit schuldgevoel of gevoelens van minderwaardigheid

    Binge eating disorder (BED) is een relatief nieuwe en nog onbekende eetstoornis. Kenmerkend voor binge eating disorder is het frequent eten van abnormale hoeveelheden voedsel. Vaak eet men in korte tijd heel veel zonder daadwerkelijk iets te proeven. Honger of trek is niet de reden om te eten, veelal zijn het negatieve gevoelens over zichzelf of over een bepaalde gebeurtenis die men probeert te ontvluchten door te eten. Achteraf heeft men vaak spijt of last van schuldgevoelens. Iemand die lijdt aan de eetstoornis binge eating disorder doet, in tegenstelling tot iemand die lijdt aan boulimia, geen pogingen om de eetbui weer ongedaan te maken.





    09-03-2015 om 22:19 geschreven door Adara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Binge eating disorder
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liposuctie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag, 2 milka cupcakes gegeten. Na mijn gezond ontbijt en na een slaatje voor lunch. Toen weer hetzelfde scenario: 2 van die cupcakes naar binnen gewerkt. Niet van genoten!! Van de sla wel....

    Dus had ik weer een fantasie over Liposuctie. Zag de ingreep er maar niet zo griezelig uit, waren er maar niet zoveel mensen die er negatief over spreken, was er maar geen kans op complicaties, deed het maar minder pijn. Dan zou ik wel voor de easy way kiezen. Het zou zo leuk zijn: binnen gaan en enkele dagen later en platte buik !!!

    Maar komt het vet terug als ik niets aan mijn eetgewoonten verander? Doet er niet toe, want ik ga het toch niet doen.....

    09-03-2015 om 21:58 geschreven door Adara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Liposuctie
    08-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.één grote vanille wafel, maar eigenlijk wil ik er twee

    Mijn duivel, de hindernis die ik maar niet kan nemen.... : the late afternoon snack !!! liefst iets zoet.

    Ik heb een gezond ontbijt gehad, om 10u braaf een stuk fruit gegeten en/of een handje vol nootjes. Echt zoals het moet! Maar serieus: ik heb er van genoten, het heeft allemaal gesmaakt. Het geeft ook een fijn gevoel om die dingen te eten. Omdat ik (denk) weet dat het gezond is en ik er niet dik van wordt.

    Middagmaal: broodje smos of iets anders, liefst een bruin broodje, glas water en stukjes ananas voor dessert. Niet direct een magere maaltijd.  Volgens het puntensysteem van Weight Watchers is zo'n broodje smos al meer dan de helft van het aantal punten dat je mag eten op een dag. Ik moet toegeven sinds ik dat weet probeer ik minder van die broodjes te eten. Maar ik zit toch nog aan  minimum 1 broodje per week.

    In elk geval, het beschreven middagmaal lijkt me niet overdreven slecht. Zeker niet na de ochtend die zo goed is verlopen. Trouwens, mijn magere collega's nemen ook zo een broodje. Ik vraag me stiekem af wat zij al gegeten zouden hebben in de voormiddag. Wat zullen ze nog eten de rest van de dag?

    Bon, al bij al, ik ben tevreden over wat ik heb gegeten tot dan. Voor de zekerheid koop ik in de cafetaria nog een cola zero om mee te nemen naar mijn bureau. Omdat ik, eens terug achter mijn computer, zin heb in iets zoet. De cola houdt dat wat tegen, of niet echt...

    Daar zit ik dan, te typen en bellen. 14u... 14u15...en de zin 'in nog iets zoet' wordt groter en groter. Ik heb toch goed gegeten vandaag? Kan toch niet dat ik al honger heb? 14u30... Cola zero to the rescue!!! 14u 40 ... cola zero is op. Even terug wat rust in mijn hoofd. 14u 50...nog steeds zin in iets zoet. Zou er iemand een taartje in de koffieruimte hebben gezet? Soms lukt het om een stuk fruit te gaan eten, een koffie te drinken of een glas water. 14u 55...   Ik werk verder. Heb dan al wel vier keer recht gestaan: naar de wc, naar het kopieer apparaat, naar een collega, .... het lukt niet om te blijven zitten.

    En dan, op één of ander onbewaakt moment is het gebeurd. 15u12... Ik heb geld genomen uit mijn portemonnee en ben onderweg naar de gang waar die "kas" met zoet staat. En daar zijn de verleidings-gedachten: "ik hebhet verdient, "als ik zo'n grote honger hebt zal ik de calorieën wel verbruiken", "ik ga echt echt niets niets meer snoepen vandaag", "tenslotte, ik heb ook nog niets gesnoept vandaag"....

    Ik zie het geld wegglijden, tik 53 in. Het nr voor de vanillewafels van Lotus, die met stukjes suiker erin, de grootste. Eigenlijk wil ik er twee, of nog ene met chocolade "errond". Nee, nee hou u maar in. Eén wafel is voldoende. Op dat moment heb ik geen gedachten niet meer. Ik doe het papiertje er al af voordat ik 3m van de kas verwijderd ben. Hoe is het nu mogelijk ik kan me zelf niet inhouden om ervan te eten tot ik terug op mijn bureau zit.

    Maar ja, waar kan ik het meest genieten van mijn wafel? Aan mijn bureau, maar dat is gedeeld met collega's en ik denk dan, dat zij denken: jaja, zie zij, logisch dat ze niet mager is. Maar ergens stiekem mijn wafel gaan eten, voelt ook niet goed.

    dan maar de helft al wandelend en de helft achter mijn computer.

    Voilà: OP ! 15u37.  Dus al bijna een uur met de voorbereiding om er geen maar dan toch één te eten, dat duurt al bij al 10 min. Vervolgens probeer ik zo snel mogelijk te vergeten dat ik die wafel heb gegeten. Want anders is het schuldgevoel te hoog.

    Jongens toch, wat een gedoe! Hoe raak ik daar vanaf ?


    08-03-2015 om 20:46 geschreven door Adara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:suikerverslaving
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 tips om je suikerverslaving te bestrijden

    uit: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/737/Dieten-algemeen/article/detail/1302399/2011/08/09/13-tips-om-je-suikerverslaving-te-bestrijden.dhtml

    Wat lees ik in de boekjes, wat heb ik al geprobeerd, wat denk ik van die tips:

    8 tips op korte termijn

    1. Geef een klein beetje toe
    Eet een beetje van de zoete lekkernij waar je naar verlangt, zoals een klein koekje of een minisnoepje. Als je even kan genieten van iets zoets, kan je daarna beter weerstaan aan het verlangen. Probeer de drempel van 150 calorieën niet te overschrijden. Dit is toch wel heel moeilijk. Ik probeer het wel, maar het is moeilijk om het bij één klein koekje te houden. We nemen er één smiddags en dan nog één in de namiddag en dan 's avonds en ja, het is om zeep.



    2. Combineer zoet en gezond
    Als het onmogelijk is om te stoppen na een klein koekje of snoepje, kan je je snack aanvullen met een gezond voedingsmiddel. Neem bijvoorbeeld een banaan om in een chocoladesaus te dippen. Op die manier doe je je hongergevoel verdwijnen, maar heb je ook je verlangen naar iets zoets gestild.

    ook dit probeer ik, banaan met honing op een boterham, mmmm kei lekker

    3. Zweer alle suikers in één keer af
    Voor sommige mensen is het mogelijk om alle suikers onmiddellijk af te zweren, maar voor de meeste mensen is dat een onbegonnen taak. Toch is het ook voor hen een goed idee om helemaal geen suikers meer te eten, want het is mogelijk dat je verlangen dan na een paar dagen vermindert. Volhouden is de boodschap!

    4. Neem wat kauwgom
    "Als je niet bereid bent om te drang naar suiker volledig op te geven, is kauwgom een goed alternatief", zegt nutritionist Dave Grotto. "Bovendien heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat kauwgom het verlangen naar eten doet verminderen."

    5. Eet fruit
    Fruit meenemen naar je werk is een goed idee, want die bieden zowel vezels en voedingsstoffen als een zoete smaak. "Ook noten en gedroogd fruit zijn een goede optie", vindt specialiste Judy Chambers. "Hou die bij de hand, dan zal je eerder naar die producten grijpen dan naar een chocoladereep uit de automaat."

    6. Sta op en doe iets
    Als je zin krijgt in suiker, loop dan weg! "Ga naar buiten en maak een wandeling om je zinnen te verzetten", suggereert Neville. s.

    7. Kies kwaliteit in plaats van kwantiteit
    "Als je echt nood hebt aan een suikerboost, kies dan een heerlijke traktatie met een hoog suikergehalte, maar neem slechts een klein stukje", zegt Moores. "Vergeet ook niet om van elke hap te genieten", vult Grotto aan.

    8. Eet regelmatig
    Te lang wachten tussen twee maaltijden doet je grijpen naar suikerrijk en vet voedsel dat je honger meteen stilt. "Het is beter om slechts drie à vijf uur te wachten, want dat houdt je bloedsuiker stabiel", zegt Grotto. "Kies voor proteïne- en vezelrijke voedingsmiddelen", vult Moores aan.

    5 tips op lange termijn
    Het is natuurlijk nog beter om je verlangen naar zoet te stoppen vóór ze beginnen. Enkele tips:

    9. Vermijd kunstmatige zoetstoffen
    "Kunstigmatige zoetstoffen lijken een geweldig alternatief, maar ze zullen je verlangen niet vervullen", weet Grotto. "Bovendien is het nog niet wetenschappelijk bewezen dat deze zoetstoffen gezonder zijn dan echte suikers."

    10. Beloon jezelf
    Beloon jezelf als je kan weerstaan aan het verlangen. Onthou ook goed waarom je het doet en wees blij met elke vooruitgang die je maakt.

    11. Doe het langzaam
    "Focus een hele week op je verlangen naar suiker en denk na over wat je eet", raadt Chambers aan. De meeste diëten mislukken omdat er geen duidelijk dieetplan is. "Dus: doe het geleidelijk aan, maak een plan en eet wat je van plan was om te eten", zegt de experte.

    12. Zoek steun
    De meeste mensen krijgen zin in zoete voedingsmiddelen omdat ze gestresseerd, depressief of boos zijn. Denk dus goed na of er een verband bestaat tussen je emoties en het verlangen naar suiker. Is dat zo? Zoek dan eerst oplossingen voor je emotionele problemen.

    13. Gebruik meerdere tips
    Het is goed mogelijk dat je meer dan één strategie nodig hebt om het verlangen naar suiker te overwinnen.  De ene week zal het lukken met een eerste tip, terwijl je de week erna beter kunt weerstaan aan suiker door een andere tip te gebruiken.

    Tot slot nog dit: wees niet te streng voor jezelf! Het zal misschien een tijdje duren voor je echt kan weerstaan aan de drang om suiker te eten. "Het is ontzettend moeilijk om je gewoontes te veranderen, maar je moet gewoon volhouden", zegt Chambers. (lbs)

    08-03-2015 om 00:00 geschreven door Adara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en we zijn vertrokken .....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wie ben ik: in eerste instantie moeder van 2 prachtige zoontjes. 6 en 2 jaar. Ik woon samen met de vader van mijn kinderen in een huisje in Antwerpen. Het is onze eigendom, allé bijna toch. We hebben beiden een drukke voltijdse baan, maar doen ons werk wel graag. Er is een netwerk van familie en vrienden waarop we kunnen terugvallen als we wat hulp nodig hebben. Enfin, om een lang verhaal kort te maken: we zijn een doorsnee, gemiddeld, typisch, zo zijn er 13 in een dozijn, gezin.

    En ik voel me dus niet zo goed in mijn lijf. Het voelt alsof ik al jaren worstel met het aanvaarden van mijn lichaam. Enerzijds vind ik mezelf net een beetje te dik, anderzijds lijkt het soms wel mee te vallen.

    Door middel van deze blog hoop ik eigenlijk om mijn nieuwe poging om wat te vermageren te kunnen volhouden. Maar ik wil het ook gebruiken om mezelf wat te begrijpen.

    Waarom begin ik er nu mee? Omdat ik net een hele pot roomijs heb opgegeten. Een typische situatie, ik maak het elke dag minstens één keer mee en HAAT HET.  

    08-03-2015 om 00:00 geschreven door Adara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)


    Archief per week
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    tips & tricks

    wat doe jij om je goed te voelen in je vel, om je gelukkig te voelen in je hoofd?


    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    b0lleke
    www.bloggen.be/b0lleke

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs