Zoeken in blog

"Allerlei linken"

Google maps

Google nieuws

Google vertalen

Den Bosrand


Routeplanner

fietsen in Oost-Vlaanderen

Vertalen met AltaVista

Vertalen met Google

Bureaublad achtergrond
Archiefkast

Recepten zoekmachine
 
Zandstorm creatief atelier


Verstuur één kaartje

Infolijn
schoolvakantie's

Millenniumschool

Take my hand

Lucky-Birds

ABC gezondheid

Tuinadvies

Kruiden

"Gastronomisch plezier"

 
Degustation

 Dôme

Het gebaar

 Eric Fernez

Kruidenmolen

 In de Wulf

"Kranten"

Nieuwsblad

Het laatste nieuws

Gazet van Antwerpen

De zondag

De standaard
"Vrouwenblad"

Libelle

Flair

Nina

Plusmagazine

Story

Lili
Archief per maand
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003
    Betoverend veelzijdig

    24-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De man van altijd net niet


    Het palmares van Vlaanderens Mooiste oogt indrukwekkend. Wie het rijtje winnaars overloopt, kan niet anders dan vaststellen dat het stuk voor stuk klinkende namen zijn die er in slaagden de Ronde van Vlaanderen te domineren. Vreemd genoeg ontbreekt op de erelijst de naam Freddy Maertens. De Roeselarenaar won in de loop van zijn carrière talloze koersen, maar slaagde er nooit in te triomferen in Meerbeke. "Je kan niet alles winnen", filosofeert de gewezen wereldkampioen.

    Bezorgt het feit dat je nooit won, je geen dubbel gevoel bij de Ronde?
    Freddy :
    Je kan de klok niet terugdraaien. Ik heb de Ronde niet kunnen winnen en zal dat ook nooit meer doen. Af en toe krijg ik de vraag of ik  een andere zege had willen inruilen voor een triomf in Meerbeke. Dan antwoord ik daar altijd negatief op. Ik heb mijn uiterste best gedaan, maar het is me niet gelukt. Ik zal daar niet dood van gaan, hoor.

    Je was er wel een paar keer heel dichtbij.
    Freddy : Het begon veelbelovend . In 1973, mijn debuut jaar, haalde ik meteen het podium. We waren aanvankelijk voorop met een kopgroep van vijf  ,waaruit Roger De Vlaeminck moest lossen. Uiteindelijk trokken we met vier jongens  naar de meet. Eric Leman won voor  de derde keer. De Ronde was echt zijn koers. Zelf finishte ik tweede,voor Merckx en De Geest. Een neoprof zijn debuut jaar meteen zo sterk uit-pakte, dat sprak tot de verbeelding.


    Vier jaar later was je het middelpunt van een wel erg bizar koersscenario.
    Freddy :
    Vlak na de passage op de Koppenberg kwam een wedstrijdcommissaris me zeggen dat ik wegens een onregelmatige fiets-wissel op die helling zou worden gediskwalificeerd. Als je iemand uit de wedstrijd zet, begrijp ik daaronder dat hij moet stoppen met fietsen, zijn rugnummer moet afgeven en de bezemwagen moet instappen. Maar bij mij hoefde dat allemaal niet. Dus vlamde ik, met  De Vlaeminck in mijn spoor, naar de aankomst. Een kilometer voor de streep kwam diezelfde commissaris me zeggen dat ik toch mocht meespurten. Net alsof ik daar nog de energie voor had. De Vlaeminck had constant in mijn wiel  gereden. Uiteindelijk werd beslist me toch niet in de uitslag op te nemen. Het verhaal had ook een positieve kant, hoor. Zelden ben ik zo vaak in beeld gekomen als toen, tot jolijt van de ploegsponser.

    Je hebt toch altijd graag de Ronde gereden?
    Freddy :
    Absoluut. Alleen heb ik nooit veel geluk gehad in die wedstrijd. In 1976 werd ik trouwens nog eens vijfde. Het was altijd net niet in Meerbeke ...Ik was ook Merckx niet, he. Die kon werkelijk alles, van tijdritten over klassiekers tot bergritten. Bovendien was ik maar één van de telgen van een uiterst sterke lichting. Dat speelt allemaal mee. 
     
    Sta je er nooit bij stil wat een renner met jouw talent in het huidige peloton zou kunnen betekenen?
    Freddy :
    Ach, je mag nooit generaties vergelijken. Momenteel wordt er inderdaad harder en sneller gekoerst, maar de renners van nu beschikken ook over beter materiaal, een hoogtechnologische uitrusting en prima begeleiding Net zoals mijn lichting het om die reden beter deed dan de generatie voor ons.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stadsgroen Astridpark
    Om een stad aangenaam en gezond te maken is groen van onschatbare waarde.
    Bestaande parken en groengebieden zijn zeer uiteenlopend en worden stadsparken genoemd. (Kortrijk telt 29 groengebieden).

    Trek er op uit, liefst te voet of met de fiets, en ontdek rustige plaatsen die veel mensen vandaag nog niet kennen.
    Doen, want het groen en zuurstof zijn er voor de mensen.

    Situering:
    Dit stadspark van 3,85 hectare groot ligt tussen de Brugsestraat en de Izegemsestraat in Kortrijk.

    Infrastructuur: Speelplein, zitbanken en hondentoiletten.

    Wandelroutes: Wandelpad Kortrijk centrum (7,4km)

    Fietsroutes: Geen

    Openbaar vervoer: Halte Waaihof op buslijn station-Shopping Center Heule

    Wist je dit?

    Het park dankt zijn naam aan het bezoek dat koningin Astrid op 5 april 1935 aan Kortrijk bracht, slechts vier maanden voor ze op 29 augustus verongelukte. De stad richtte voor haar een monument op in een deel van het huidige park achter de Graaf de Smet de Naeyerlaan.


    Maar het eigenlijke park bestaat al langer. Stadsarchitect Victor Moulart ontwierp er in 1906 al het eerste deel van. Op 14juni 1931 werd in de Franse tuin een monument onthuld ter ere van burgemeester August Reynaert. De stad liet in 2003 het park restaureren. Het park werd ook recent uitgebreid.

    Groentip
    Twee halfronde overkapte en lommerrijke loofgangen van Amerikaanse linde flankeren de hoofdingangen. Lees ook: Albertpark

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rommel vergalt woonplezier
    Woonplezier wordt vooral bepaald door de mate van rommel in huis. 55 Procent ergert zich rot als het huis niet (vaak) genoeg opgeruimd en schoongemaakt raakt. Ook het gevoel thuis te komen, te kunnen ontspannen en genieten zorgt voor woonplezier. Dat blijkt uit een enquête van het Nederlandse magazine VTWonen bij 1.400 Nederlanders, waarvan een overweldigende meerderheid vrouwen (91 procent).

    Snel-snel opruimen
    Opruimen en schoonmaken blijven het belangrijkste aandachtspunt. Als er bezoek komt, spendeert slechts 7 procent geen aandacht aan opruimen, 'omdat het huis al netjes genoeg is'. De overgrote meerderheid probeert vlak voor het bezoek nog wat op te ruimen (71 procent), 23 procent haast zich om toch zeker nog te stofzuigen en/of de wc en keuken schoon te maken.

    Badkamer schoonmaken
    Als ze meer zouden schoonmaken, dan zou de extra tijd vooral gaan naar de badkamer (26 procent), de zolder (21 procent) en de slaapkamer en keuken (elk 15 procent). Eén op vijf blijft zich echter schamen voor hun huis, en dan vooral omdat er rommel in huis of de tuin ligt. Ook 'achterstallig onderhoud' doet mensen schamen voor hun woonst. Toch mag elke bezoeker van 7 op tien respondenten overal komen.

    Badkamer pimpen
    De Nederlanders geven hun huissfeer gemiddeld een 8, de inrichting en indeling krijgen 7,7. Toch droomt 91 procent van veranderingen. Vooral living, keuken en badkamer zijn toe aan een beurt. Als ze 100.000 euro te besteden hadden, zou die wel eerst besteed worden aan de badkamer, dan aan tuin, keuken, bijbouwen, woonkamer en buitenwerken.

    Wit & beige
    Het overheersende kleur in de Nederlandse huizen is wit (34 procent), beige (8 procent) en naturel en grijs (elk 6 procent). Groen, blauw en bruin halen nog 3, 2 en 4 procent. Oranje, toch hét kleur van de Nederlanders, is nergens te bespeuren.

    Seks: liefst in bed
    Tot slot werden de Nederlanders ook naar de belangrijkste activiteiten in het huis gevraagd: seks en eten. De helft heeft het liefst seks in de slaapkamer, maar één op drie noemt de woonkamer en 17 procent de badkamer. Slechts 2 procent doet het graag in de tuin.

    Eten doe je aan tafel
    Eten doet 81 procent nog altijd aan tafel, 19 procent (vooral jongeren) gaat met het bord voor de televisie zitten. Voor 47 procent is het avondmaal het gezelligste moment van de dag, 8 procent verkiest het koken ervan.edp

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Net negentig jaar geleden
    De Spaanse griep, doemdenkers voorspellen een herhaling.


    Bij het woordje griep denken wij in eerste instantie aan zogenaamde griepachtige infecties, die meer lastig dan gevaarlijk zijn.

    En bij de echte griep, de influenza waarvoor elk jaar weer een nieuw vaccin wordt ontwilkkeld, vallen hier en daar wel doden.
     
    De wereldgezondheidsorganisatie echter houdt rekening met de mogelijkheid van een nieuwe pandemie, een wereldwijde epidemie dus, die even dodelijk zou kunnen zijn als de Spaanse griep uit 1918.


    Nu precies negentig jaar geleden eiste die op drie maanden tijd 40 miljoen doden.

    De Spaanse griep van 1918 was zo besmettelijk, omdat het virus goed bleef plakken aan een glycaanreceptor in de luchtwegen van de mens.

    Hierdoor kon het virus makkelijk mensen infecteren en besmetten. Dat hebben Amerikaanse wetenschappers van MIT ontdekt.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mozaïek van gevulde eitjes

    Lekker van bij ons (voor 4 personen)



    Bereiding

    Basisrecept voor roerei
    Smelt 50 gr hoeveboter, voeg 6 geklutste eieren toe en laat stollen onder voortdurend roeren met een houten lepel. Goed kruiden met peper en zout.

    Roerei met stukjes venkel, venkelzaad en zalmkaviaar
    Snipper een stukje venkel fijn en stoof het in wat boter. Strooi er enkele venkelzaadjes over. Breek er twee eieren over en schep voortdurend om tot de eieren gestold zijn. Dien op met een koffielepel zalmkaviaar en versier met een takje venkelgroen.

    Roerei met truffel en hoorn des overvloed
    Borstel de hoorn des overvloeds (Craterellus cornucopioides) of "trompette-de-la-mort" goed schoon, trek in kleine stukken. Laat een klontje boter in een pan smelten. Leg er de stukjes paddenstoel in en laat even stoven. Giet er enkele druppels truffelolie over. Breek er de eieren bij. Laat de eieren stollen terwijl je ze voortdurend omschept. Dien eventueel op met tartufata (bereide truffelsaus) en een blaadje basilicum of pimpernel.

    Roerei met sjalotjes, spekjes en tomatenpesto
    Snij enkele plakken (gerookt) spek heel fijn. Bak ze in een pan. Voeg er na enkele minuten, als er al wat vet van het spek in de pan gesmolten is, stukjes sjalot bij. Laat samen zweten. Roer er een lepel tomatenpesto (of pesto + koffielepel geconcentreerde tomaten) bij. Vul de eidopjes met roerei. Dien ze op met de mengeling van spekjes, sjalotjes en tomatenpesto. Werk af met een sprietje bieslook.

    Geprakte omelet met gerookte zalm en tomaat
    Kluts twee of meer eieren. Bak de omelet in boter en prak in stukjes met een vork. Dien op met reepjes gerookte zalm en stukjes tomaat of een half kerstomaatje.

    23-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag hoogdag van pasen

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoektocht naar het gezelligste cafeetje
    Doe mee met de krant en ga op zoek naar het gezelligste cafeetje in West-Vlaanderen.
    Je kent ze niet echt? Geen nood, je hebt rustig de tijd om ze eventueel met een bezoekje te vereren...
    voor uiterlijk 23 mei.

    Als eerste cafeetje van de tien finalisten stel ik 't Rohardushof voor.
    "Hier leeft nog de Vlaamse ziel".

    ß


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beveren-Aan-De-Ijzer
    't Rohardushof tussen Alveringem en Roesbrugge, is veel meer dan alleen maar een café: het is ook museum, volkssportparadijs en vertrekpunt voor wandel-en fietspaden... En hier leeft de Vlaamse ziel nog, zegt Robert Toussaint.

    Twaalf jaar geleden toverden Robert en Carine een fietsenwinkel achter hun bier- en pralinewinkels om tot een gezellig praat- en eetcafé. Dit is onze passie. In die twaalf jaar sta je nooit aan een gesloten deur en we proberen om zoveel mogelijk met onze klanten een babbeltje te slaan.

    Carine is een geboren verzamelaarster en dat zie je ook in het café.
    Geen twee tafeltjes zijn dezelfde en ook de stoelen komen steevast van een of andere rommelmarkt. Het geeft aan het café een zekere charme, en als er iets kapot is, is dat zeker geen ramp. We zetten gewoon een andere stoel in de plaats, glundert Carine die ook een boontje heeft voor bijzondere plateaus, die ze ook in de zaak gebruikt en waar ze honderduit over vertelt.

    Archeologisch aardewerkmuseum
    De verzamelwoede van Carine bezorgde ook Robert een bijzondere, hobby. Carine verzamelde oude potjes en zo ben ik zelf met opgravingen begonnen. Bij het café hebben we zelfs een archeologisch aardewerkmuseum ingericht. Het museum, waar ook heel wat kleipijpen te bewonderen zijn, is echter enkel (betalend) te bezoeken op afspraak.

    In 't Rohardushof kan je trouwens ook terecht om traditionele volkssporten te beoefenen, een huifkartocht of een wandel- en fietstocht - door Robert zelf ontworpen maken. "Hier leeft de Vlaamse ziel nog. Maar laat je niet afschrikken, wij doen zeker niet aan politiek ... ", vertelt Robert. "Ik heb trouwens al veel Franse klanten Vlaams geleerd ... Ik vertik het gewoon om Frans met hen te spreken ! Wat niet betekent dat ik ze aan hun lot overlaat, ik help hen met plezier.

    Een van de toppers van 't Rohardushof is trouwens de week van het bier, die dit jaar van 1 mei tot 10 mei op de agenda staat. "Al onze bieren meer dan 150 soorten - zijn hier dan te verkrijgen tegen 1,8.0 euro. We passen ons bieraanbod ook regelmatig aan ... Zo hebben we nu ook weer het Poperings Nunnebier op onze kaart staan", besluit Robert.

    Waar kan je 't Rohardushof vinden?
    Bergenstraat 1, Beveren-aan-de-Ijzer. Uitbaters: Robert en Carine Toussaint-Hampe.
    Soort café: museumherberg, praat- en eetcafé
    Specialiteiten: het huisbier 'n Blauwer en de Forte Brune. Opmerkelijk : bij het café hoort ook een archeologisch aardewerkmuseum, je kan er traditionele Vlaamse volkssporten beoefenen of een tochtje met de huifkar maken.
    Op de kaart staan meer dan 150 biersoorten.
    Eten: de traditionele snacks, van een stuutje met è schelle van 't zwien tot een spaghetti.
    Prijs van een pintje : 1,30 euro. Openingsuren: - vanaf 10 uur - op maandag gesloten.




    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alcoholtest op paaszondag
    Vandaag nieuwe alcoholtest in het verkeer. Ge moet niet blazen, maar de volgende tekst zonder haperingen  lezen. Lukt het niet, dan wordt uw rijbewijs ingetrokken, want de politie zal dat interpreteren als dronkenschap achter het stuur.

    De tekst die je vlot moet lezen luidt als volgt :

    In een klein huisje woonde een meisje, een zekere Barbara. Zij maakte veel rabarberpudding, en was daar ook voor bekend. De mensen noemden haar "rabarberbarbara".

    Rabarberbarbara vond dat wel plezant, en  opende een bar. De mensen noemden dat etablissement de "rabarberbarbarabar".

    De Rabarberbarbarabar was heel gekend onder de mensen. Er kwam heel veel volk over de vloer. Maar daar waren ook drie barbaren bij. Die zaten er elke dag van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. De mensen noemden hen de rabarberbarbarabarbarbaren.

    Die rabarberbarbarabarbarbaren haden lange baarden. De mensen spraken van rabarberbarbarabarbarbarenbaarden.

    En die rabarberbarbarabarbarbarenbaarden lieten soms wel hun baard afdoen bij de barbier. De mensen noemden hem
    de rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbier.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wu Yi één van de tien machtigste vrouwen ter wereld

    Ze staan aan het hoofd van bedrijven die miljoen waard zijn, beslissen met één pennentrek over het lot van miljoen staatsburgers tegelijk en rijven soms een vet salaris binnen. Het Amerikaans zakentijdschrift Forbes zette de tien machtigste vrouwen ter wereld op een rijtje, Nina licht ze door.

    Wu Yi (69) Vice-Minister van China en verantwoordelijk voor economie
    Wu probeert Duitsland van de derde plaats als grootste economische wereldmacht te verdringen. Ze onderhandelde met de VS over handelskwesties en weigerde de Chinese munt te devalueren of het handelsoverschot met de VS aan te pakken.

    Wu groeide op in een bescheiden gezin en trad toe tot de Communistische partij in 1962. Na haar studies voor petroleumingenieur werkte ze als technicus in een olieraffinaderij in de afgelegen provincie Gansu en stapte via het ministerie van Olie in de politiek. In eigen land is ze geliefd. Sommige boeren geloven dat Wu de reïncarnatie is van Kanyin, de boeddhistische god van genade.

    Ze is ongehuwd. Toen ze jong was, was ze dat wel van plan, vertelde ze ooit. Ik heb eerst 20 jaar gewerkt op een afgelegen plek. Toen ik daar weg was, was ik al te oud. Bovendien was het heel hectisch met het werk. Dus heb ik het opgegeven. Het wordt wellicht de laatste keer dat Wu de topdrie van het lijstje haalt, want ze kondigde aan dat ze snel met pensioen gaat.

    Wat Wu verdient of aan bezittingen heeft, daar is niets over bekend. Het is en blijft communistisch China waar we het over hebben, natuurlijk.
    Angela Merkel bondskanselier van Duitsland


    22-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasweekend

    "Ik wens iedereen een deugddoende paasweekend"


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voer voor de wielrenner
    Met het oog op de ronde van Vlaanderen op 6 april
    kijken we eventjes mee in het bord van de wielrenners.

    Af en toe een wokschotel en daarmee pasta!
    Om een goede koers te rijden moet je voor je aan de wedstrijd begint een Trappist of een Stout drinken met daarin een rauw ei geklutst. Een mythe.

     "Een renner die dat doet", wil waarschijnlijk zijn geweten sussen. Misschien werkt het drankje wel ontspannend maar in essentie is alcohol niet gezond omdat het water onttrekt aan je lichaam. Bovendien zit in dat ei niets van koolhydraten en dat is het net wat een topsporter nodig heeft. Vele renners houden vast aan bepaalde gewoontes. Een biefstuk eten vlak voor de wedstrijd is bijvoorbeeld ook niet ideaal".

    Wat eet een wielrenner dan wel het best voor hij aan een wedstrijd begint?
    Een topsporter moet eigenlijk het hele jaar door gezond eten: koolhydraatrijk voedsel zoals brood, deegwaren, aardappelen, rijst en uiteraard voldoende fruit en groenten. Koolhydraatrijke voeding geeft energie. Eiwitrijke voeding is dan weer ideaal om spieren op te bouwen of te onderhouden. Topsporters benutten dus best wat eiwitrijk voedsel in de maanden voor de wedstrijd en tijdens de trainingen. Ze moeten absoluut vetrijke voeding matigen en de drie laatste dagen voor de wedstrijd vezelrijke voeding zoals bruin brood en volkoren deegwaren verminderen.

    Maar een topsporter moet vooral veel drinken en dan liefst water en isotone sportdranken. Voor een uur sport moet men zeker een halve liter tot een liter vocht innemen. Hij gaat best ten laatste 2 tot 4 uur voor de wedstrijd aan tafel, anders heeft hij last van een volle maag. Liefst eet hij iets dat koolhydraten bevat, zoals gewoon brood met confituur of magere smeerkaas. Vele renners maken ook gebruik van ontbijtgranen.

    Wat eten wielrenners zoal tijdens de koers?
    Meestal gaat het om koolhydraatrijke energierepen of vloeibare voeding zoals energierijke sportdranken die dan weer meer suikers of koolhydraten bevatten en dorstlessende of isotone sportdranken zoals Gatorade, Extran, lsostar of Aquarius. Droge koekjes of koekjes met gedroogd fruit zoals Grany, Evergreen of Sultana zijn ideaal voedsel.

    Renners eten veel pasta. Waarom is dat?
    Pasta bevat veel koolhydraten. En het wordt meestal gewoon samen met een tomatensausje gegeten. Je neemt dus minder vetten in dan als je een broodje met beleg eet. De meeste renners eten ook nog eens pasta na de wedstrijd, koolhydraatrijk voedsel bevordert immers het herstel. Wat een topsporter verliest aan gewicht na de wedstrijd moet hij terug opnemen met drank. Tijdens de wedstrijd verliezen renners immers geen vet maar wel vocht. Karnemelk bevat ook de nodige eiwitten en is een magere drank.

    Wokken heeft veel voordelen op voorwaarde dat men het voedsel niet te lang laat staan vooraleer men het opeet.
    Wokken verloopt snel en dus blijven de vitaminen in de voeding zitten. Hoe korter de bereidingstijd, hoe meer vitamines er behouden blijven. Bij het koken komen er veel vitamines in het water terecht. Vele mensen koken met teveel water. Een weinig water volstaat. Het water moet altijd eerst koken vooraleer men de voeding erin doet, om de bereidingstijd zo kort mogelijk te houden.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omgaan met kritiek

    Goed omgaan met het ontvangen van kritiek is iets dat u kunt leren, door goed te luisteren en goed te overdenken of de kritiek terecht is en wat u ermee kunt. Hierdoor leert u zichzelf beter kennen en opent u de weg naar een positieve verandering van uzelf. Het gaat daarbij niet om het veranderen van uw persoonlijkheid maar om verandering van uw gedrag.

    Je stoort of ergert je aan iets of iemand, maar komt er niet altijd toe om dat te zeggen. Vaak slik je de woorden in, maar dat voelt niet goed. Het is belangrijk om op een juiste manier te zeggen wat je van iets vindt. Het voelt niet alleen beter, ook de ander kan er iets mee doen. De manier waarop je iets zegt en het moment waarop je de kritiek geeft, bepalen of de ander al dan niet luistert. Even belangrijk is het om op een zinvolle manier te leren reageren op kritiek die je krijgt. Zwijgen, weglopen, roepen of huilen geven vaak niet het gewenste effect.
     
    Deze tips helpen om alle effecten van kritiek geven en krijgen te verkennen.
    Kies een goed moment om uw kritiek en vraag te uiten.

    Het is ook niet zo verstandig kritiek te geven na bijvoorbeeld een lange vermoeiende werkdag, u bent zelf niet rustig en de ander zal niet openstaan voor uw kritiek. Dit zal meestal uitdraaien op een ruzie.

    Haal geen oude koeien uit de sloot of betrek andere onderwerpen in uw kritiek, houdt het bij het ene kritiekpunt.
     
    Denk goed na over uw kritiek, betreft het echt een wezenlijk punt waar u het over moet hebben, of komt uw ergernis voort uit iets anders. Zoek dus eerst de oorzaak bij uzelf.

    Ook is het handig om toestemming te vragen voordat u kritiek geeft. Door te vragen of iemand wil horen wat u te melden heeft.

    Kies uw woorden zorgvuldig en wees zo concreet mogelijk. Geef geen kritiek op de persoon, maar op zijn of haar gedrag.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is een kind zich bewust van gevaar?

    Soms staan volwassenen doodsangsten uit als ze kinderen zien spelen, klimmen of rennen. 

    Ze gaan soms zo in hun spel op, dat ze zich vaak niet bewust zijn van gevaar. Als ouder des te meer. Hebben kinderen inderdaad geen besef van risico' s? En is gevaar inschatten aan te leren? Welke om-standigheden een gevaar vormen voor kinderen, van baby tot schoolgaand kind, en hoe je als ouder daarop het beste kunt anticiperen in dit artikel een aantal nuttige tips.

    Is een baby zich bewust van gevaar?
    Een baby is zich niet bewust van gevaar, maar heeft door de natuur wel een aantal overlevingsstrategieën meegekregen. Dat bleek tijdens een onderzoek bij baby 's tussen zes en twintig weken oud. Er werd een grote zachte kubus hun richting uit geschoven. De baby's probeerden de kubus te ontwijken door hun hoofd weg te draaien en hun handjes voor hun ogen te houden. Bij een ander onderzoek werden wat oudere baby's op een glazen plaat gelegd waarvan de ondergrond gedeeltelijk diep was. De baby's kropen niet verder dan de grens van ondiep naar diep. Het opmerken van diepte is mensen dus aangeboren. Overigens kan een baby met zijn lichaam al een herstelreactie uitvoeren als je zijn benen wegdraait. Leg je de beentjes naar rechts, dan willen hoofd en romp ook naar rechts.

    Tip: Bij jonge kinderen kan het helpen om eens zelf over de grond te kruipen en te zien welke gevaren er in huis zijn: losse draden, stopcontacten enz...


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw museumspel 1302
    De toekomst van gisteren  Kortrijk 1302

    De Paasvakantie staat voor de deur. En het is ideaal weer om een bezoek aan het museum te brengen. Want vanaf vandaag zaterdag 22 maart tot en met zondag 13 april tonen ze in het museum Kortrijk 1302 allerlei (middeleeuwse) voortekenen en situaties die je kunt beleven, onderzoeken en herkennen. Voorwerpen, teksten en illustraties leren je alles over de toekomst van gisteren.

    De kinderen kunnen een boeiend en leerrijk spel spelen. Ze krijgen bij de aanvang zeven levens om in te zetten in een “rad van fortuin”. Het spel levert zeven “magische” voorwerpen op, die de toekomst onthullen. Meer informatie vind je op onze website. Voor de kinderen schreef Ridder Ronny zelfs een speciaal bericht.

    De toekomst van gisteren is een boeiend en leerrijk spel voor (groot)ouders en klein(kinderen). Het spel is inbegrepen in de normale toegangsprijs.

    Een aanrader voor een paasvakantie-uitje!
    Op Erfgoeddag (zondag 13 april) komen de voorspellers zelf aan het woord. Dan kan je kennis maken met Merlijn de Tovenaar, de laatste Tempelier, Jeanne d’Arc en andere illustere figuren. Meer uitgebreide informatie hierover volgt later. Meer hierover op de site Kortrijk 1302.
    Lees ook: "Ga op zoek naar de Gulden sporen"

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tropisch fruitsoepje

    Nagerecht   voor 4 personen of 15 desserthapjes.

    Nodig:
    400 g tropical fruit mix (diepvries), 1 eetl. vloeibare honing, 3 dl wijn Monbazillac, 425g roomrijst, 2 eetl. gemalen kokos, 1/3 plantje munt

    Bereiding: 10 minuutjes
    vooraf
     Laat de wijn voor de helft inkoken. Roer er de honing onder en giet over het diepgevroren fruit.
     Snipper de munt fijn en roer onder het fruit.
    Zet weg in de koelkast tot het fruit ontdooid is ..



    moment zelf

    Verdeel het fruit over schaaltjes.
    Bedek met bolletjes roomrijst (dat gaat makkelijk met 2 eetlepels). 
    Werk af met wat gemalen kokos en een blaadje munt.

    Tip
    Voor de hapjes werkt u op dezelfde manier maar maak de bolletjes met 2 koffiel.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taartje van tomaat met mozzarella, aubergine en zeebaars

    Receptje lekker van bij ons (Steven Bes)

    Aantal personen: 4

    Ingrediënten
    4 tomaten Flandria "Coeur de Boeuf",600 gram verse zeebaars (filet met vel), 100 gram kruidensla
    pesto,2 bolletjes buffelmozzarella, 4 ronde plakjes bladerdeeg (doorsnee 15 cm),Kaviaar van aubergine, 3 Flandria aubergines, 1 Flandria tomaat, 2 sjalot, 2 tenen look, olijfolie, grof zeezout, tijm, koriander en rozemarijn.

    Bereiding
    Snijd de aubergine overlangs in 2 en maak enkele inkepingen in het vruchtvlees. Kruid met peper & zout, besprenkel met olijfolie, fijngesneden sjalot, look, verse kruiden en leg ook de blokjes tomaat op de aubergine. Schik alles in een vuurvaste schotel. Kleur de aubergines op 220°C en temper daarna de oven tot 150°C om verder te laten garen.

    Haal de aubergines leeg en mix de pulp samen met de look, de tomaten en de sjalot. Breng op smaak met peper & zout, een snuifje suiker en tabasco.Prik de plakjes bladerdeeg overvloedig met een vork en bak ze op een boterpapier gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven van 220°C. Smeer de taartjes in met de caviaar van aubergine.

    Snijd de tomaat in plakjes. Laat de mozzarella verlekken en snijd deze ook in plakjes. Schik de plakjes tomaat en mozzarella beurtelings op het taartje. Kruid met peper & zout en grof zeezout en schuif 2 min. onder een hete grill. Laat de zeebaars ontgraten en ontschubben door de visboer.

    Bak de filets op de velkant in een hete pan met een scheut olie. Laat zo verder garen op een matig vuur. Draai de filets maar 1 maal om.
    Schik op het warme taartje en werk af met groene pesto of olijfolie en een kruidensla.

    21-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 maart 2007 de eerste dag van de lente

    Op 21 maart 2007 was voor ieder van ons op school een droevige dag.
    Laura was overleden. Ze had na een zware ziekte de strijd opgegeven.
    Vandaag op de eerste dag van de lente en op goede vrijdag
    herdenken we  met het ganse schoolteam deze lieve meid,
    de klasgenootjes van het 5de leerjaar zullen deze dag op een intense manier beleven.



    Laura we vergeten je niet.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als een sterretje huilt

    Ode aan Laura (door Joaquim)

    Een sterretje pinkte haar traantjes weg
    Het was toch ook wel zielig zeg
    Ze had een andere ster zien vallen
    Ja, ze keken naar haar, met hun allen
    Het was ook zo een treurig gezicht
    Daartoe trok de hemel zich helemaal dicht
    Er was opeens zoveel verdriet in de hemel
    De tranen stroomden het was een geschitter en gewemel
    Het was ook zo een vreselijk triest om te zien
    Zij was zo mooi en groot geweest en scheen wel voor een ster of tien
    Ze was zo een prachtige grote ster
    Zij kwam van zo hoog en zo oneindig ver
    Die mooie ster was gevallen haar hemelse tijd was nu voorbij
    Zij kreeg een andere taak en was daarmee ook wel blij
    Zij moest de kindersterren leren, hun lichten te doen ontwaken
    En hen daar bij te helpen en hen vol liefde daarvoor te maken
    Ontluikende sterretjes overspelen soms hun licht
    Daar was nu haar aandacht op gericht
    Zij mocht de nieuwe sterren leren hun lichtjes aan te steken
    Er was geduld voor nodig, om hen dat te leren was gebleken
    De gevallen ster huilde af en toe nog een traan
    Maar vond het prettig dat al de sterren, zo met haar waren begaan
    Al die sterrentranen zorgde voor zoveel reg
    Het overstroomde alle akkers en de wegen
    Die grote zoete en zilte tranenvloed
    Was voor de aarde nodig en ook goed
    Zelfs de sterren hebben soms verdriet
    Alleen de mensen zien en merken dat niet.

    Joaquim 18/03/2008


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etiquette is weer hip

    Veel interesse voor paaskamp waar jongeren regeltjes leren.Ouders hechten weer belang aan etiquette. Dat blijkt uit het succes van 'Culi Stars', een kamp voor jongeren waar etiquette en leren koken centraal staan. 'Ook jongeren hebben weer behoefte aan regeltjes', zegt etiquettespecialist Kevin Strubbe.

    Tijdens de paasvakantie zullen veertig jongeren van 14 en 15 jaar in de hotelschool van Koksijde kookles en etiquette volgen. 'Er waren veel meer inschrijvingen dan plaatsen', zegt Kevin Strubbe, die de jongeren etiquette zal bijbrengen. 'Door het succes organiseren we nog drie kampen in de zomervakantie. Daar kunnen ook jongere kinderen terecht, vanaf 11 jaar. Hoe vroeger je eraan begint, hoe beter.'

    Strubbe is de auteur van het boek Etiquette is hip en ziet het belang van etiquette toenemen. 'Het is de derde keer dat we zo'n kamp organiseren, samen met telelvisiekok Jeroen De Pauw, bekend van onder andere het Eén-programma Zonnen en Garnalen', zegt Strubbe. 'Jaar na jaar groeit de belangstelling. Bij het begin van zo'n kamp komen veel ouders naar mij en zeggen: 'Als jij erin slaagt onze zoon deftig te laten eten, zonder dat hij van tafel loopt of met zijn voeten onder zich op de stoel zit, proficiat. Want ons lukt het niet.'

    De meeste ouders gaan met twee uit werken, waardoor er minder tijd is om kinderen etiquette bij te brengen, denkt Strubbe. 'Of de ouders weten het gewoon zelf niet. Ik hou er niet van dat de jeugd altijd de schuld krijgt van een gebrek aan beleefdheid. Volwassenen moeten hen wel eerst het goede voorbeeld geven en dat gebeurt vaak niet.'

    Dat de jongeren tegen hun zin naar zo'n kamp gestuurd worden, relativeert Strubbe. 'Er zitten er wel tussen. Maar de meeste jongeren zijn zelf geïnteresseerd om te leren koken en etiquetteregels te leren.'

    De etiquetteregels zijn volgens Strubbe geen last maar een voordeel. 'Zo weet je hoe je je moet gedragen in elke situatie. Ik geef veel voorbeelden aan de jongeren. Als ze voor het eerst bij de ouders van hun lief mogen gaan eten, is het toch handig te weten hoe ze een glas wijn moeten vasthouden of welk bestek ze eerst moeten gebruiken. Iedereen denkt dat jongeren regeltjes verafschuwen, maar ik merk dat ze behoefte hebben aan een houvast.'




     Eigen hoekje

    't Blogkrantje

    Place2beyvette

    Yvi magazine

    Yvi pagina

    Intro

    Medium 4 you


    "Uit Kuurne"

    Centrumschool

     

    Go santiago


    Mordekoi

    Marc van Roosje




    "Vrije tijd"

    Motel-Saint-Michel

    Le CLos domange
    (Igé)


    Het boerderijleven
    voor kinderen

    Warandehof

    Pieterkenshoeve

    Reutelhoeve

    't Klein Gerigt

    Wilgenhof

    Populierenhoeve

    Schraevenacker

    Klein Burkelhof

    Hof de Abeeleboom

    De Bouwhoeve

    Predikerhof
     
    Jos theys boerderij

    Hageland

    Wambashoeve


    Het Weidehof

    "Franse streken"

    Vakantiestreken in frankrijk

    1/Savoie mont blanc maurienne

    2/Aube en champagne

    3/Ardeche

    4/Aubergne

    5/ De Jura

    Archief per maand
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!