Inhoud blog
  • Laura Lynn geeft anti VB-concert
  • Dilbeekse intellegente ezels
  • Nieuwe romeinse vesting ontdekt in Dilbeek
  • Paella met konijn
  • Wat een konijnenfretter lijden kan!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Voor konijnenfretters met een goed hart en een archi-slecht karakter!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    killingthebeast
    www.bloggen.be/killing
    De slag om Dilbeek
    satirische kijk
    05-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laura Lynn geeft anti VB-concert
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    " ik voel me 1000 maal bedrogen"

    Van wie van de organisatoren of van 1000000 VB-minnaars?

    05-07-2006 om 10:17 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    12-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dilbeekse intellegente ezels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zeg Stefaan men zegt dat een ezel niet op dezelfde steen stoot.Op 8 oktober weten we wat te doen in het kieshokje.

    12-06-2006 om 14:40 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    08-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe romeinse vesting ontdekt in Dilbeek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    08-06-2006 om 14:22 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    15-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paella met konijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:
    kippenbouillon:
    1,5 liter water, 500 gram kippendijen zonder vel en vet en H5N1-vrij, 1 stengel bleekselder, 1prei goed gewassen, 2 gepelde ajuinen, 1 wortel schoongemaakt in stukken van 5,5 cm gesneden, 2 blaadjes laurier,2 takjes peterselie,2 takjes rozemarijn, zout.


    10 eetlepels droge witte wijn, 1 koffielepel saffraandraadjes verpulvert, 2grote tomaten, 1120 gram KONIJN, zout, 6 eetlepels olijfolie 75 gram fijngehakte groene paprika, 75 gram fijngehakte rode paprika, 75 gram fijngehakte gele paprika, 6 sjalotten gehakt, 6 teentjes knoflook fijngehakt, 1 stukje chilipeper, 100 gram doperwten,120 gram sperziebonen, 500 gram rijst, 2 takjes rozemarijn

    Bereiding:
    Voor de kippenbouillon alle benodigdheden in een grote pan doen, breng ze aan de kook.Sluit de pan, zet het op een laag pitje en laat 65 minuten sudderen. Zeef dan de bouillon en meet 1 liter af.(kook het verder als het meer dan 1 liter is).Roer er de wijn en saffraan door.

    Snijd de tomaten dwars doormidden, doe het zaad eruit, en rasp de tomaten tot het vel.Hak het konijn in stukjes van 6 cm.Bestrooi ze met zout.

    Verhit de olijfolie in een paella-pan van ongeveer 50 cm doorsnede .Roerbak de stukjes konijn ongeveer 8 minuten bij hoge temperatuur tot ze aan alle kanten lichtbruin zijn. Leg ze dan op het bord.

    Doe de paprika, de sjalotten en de knoflook in de pan en laat dit bij matige temperatuur ongeveer 6 minuten pruttelen. Roer het stukje chilipeper erdoor vervolgens de geraspte tomaten. Doe de sperziebonen en doperwten erbij. Roer de rijst erdoor, en zorg dat het mengsel in de pan aan elke rijstkorrel plakt.

    Breng de kippenbouillon aan de kook en giet die over de rijst, laat dit alles koken tot de paella niet langer soepachtig is, maar dat er toch voldoende vocht is om de rijst verder te koken.Voeg er zout aan toe en roer de stukjes konijn erdoor. Leg de takjes rozemarijn over de rijst en schuif het geheel in een oven van 195 graden celcius, laat het 12 minuten zonder deksel bakken tot de rijst bijna gaar is en het vocht verdampt is. Dek de pan af met folie en laat het boven op het fornuis nog 10 minuten rusten alvorens op te dienen.

    Wijnadvies:
    Kaapwijn La Motte -Millenium 2002

    15-04-2006 om 20:33 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    04-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een konijnenfretter lijden kan!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Twee anonieme konijnenfretters op weg naar hun bijeenkomst "anonieme konijnenfretters".
    Verslaving is moeilijk te bedwingen!

    04-04-2006 om 18:50 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    27-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het laatste konijnenfrettersnieuws.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De verkiezingen zijn op gang geschoten.Het burgerkonijn heeft de hoofdvogel afgeschoten.Twaalf tamme ganzen werden subtiel van kant gemaakt.Wat een geladen avondje in de gemeenteraad.En wat kreeg het burgerkonijn van franstalige schepsels: een potje ganzenlever! Gelukkig was het geen bord linzensoep.
    Het Vlaams Kartel is aanzienlijk versterkt.De stemmentrekkers van DNA behoren vanaf nu tot dat kartel.
    CD&V-NVA-DNA.Het blauw burgerkonijn heeft nu reeds angstzweet.Zijn kartel bestaat uit VLD en LVB.Een partij minder dus.Misschien zijn ganzenlever-leverancier bedanken. Wellicht zit er een coalitie dan in. De slag om Dilbeek. Schrikwekkend!  Gelukkig worden de pampers gerecycleerd.

    27-03-2006 om 05:39 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    25-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie woorden.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mooie woorden ,mooie woorden, mooie woorden,hohoho mooie woorden!Voor een bord linzensoep mooie woorden...
    Naar Johan Verminnen, mooie dagen.

    25-03-2006 om 18:17 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    24-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn met appel en rozemarijn.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nodig:
    Vier konijnenbouten,1 appel,1rode ajuin,7 takjes rozemarijn,2 eetlepels tijm,look,zout,peper,maizena,mosterd,boter en hazelnotenolie.

    Bereiding:
    Bruin de konijnenbouten in boter (1 eetlepel alpro-soja) en 2 eetlepels hazelnotenolie.Doe er zout en peper op.Voeg dan de stukjes ajuin toe.Laten eventjes meebakken.Schil de appel (granny-smith) en snij in kleine blokjes.Voeg het bij de konijnenbouten.Knip tijm en rozemarijn fijn en strooi over de bouten.Voeg nu water toe met een half blokje groentenbouillon toe zodat het konijn half onder staat en laat 90 minuten zachtjes stoven.Om de twaalf minuten roeren en indien nodig wat witte wijn toevoegen.Als het konijn mals is, moet je de saus binden met bruine maizena, opgelost in lauw water.Blijf roeren tot de saus dik genoeg is en doe er dan twee koffielepels mosterd er aan toe. Opdienen met patatjes en rode kool.
    JAMJAMJAM!

    Wijnadvies:

    Sauvignon blanc, La Motte 2003 Kaapwijn
    www.kaapsewijn.be

    24-03-2006 om 16:37 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    16-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De terechtstelling van Egmont, heu burgervaderkonijn.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Komende dinsdag gemeenteraad van de konijnenfretters.Op het programma ondermeer de terechtstelling van 11 eenden, 2 bosduiven en 26 wilde ganzen.Observator zal aanwezig zijn.Uit goede ingelichte bronnen zullen er koppen vallen.Terechtstellingen à volonté. Heerlijk om in Dilbeek te wonen tijdens een verkiezingsjaar. 

    16-03-2006 om 18:23 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingscarroussel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Cordon sanitaire. Ophokplicht.Op eendenjacht.Wat een beestige bedoening in Dilbeek. Cordon sanitaire: twee Dilbeekse konijnenfretters democratisch monddood gemaakt. Ophokplicht: sommige konijnenfretters moeten inderdaad opgehokt worden. Eendenjacht: men ziet ze inderdaad vliegen. Wat staat er ons nog te wachten?

    16-03-2006 om 10:35 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    15-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn met worcestershiresaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nodig:
    1 konijn in stukken gesneden- 20 kleine uien- 150 g spekblokjes-2 soeplepels tomatensap 2,5 dl room- 1 soeplepel honing- 1 dessertlepel Worcestershiresaus - 1 citroen- 1 tuiltje basilicum- 2 dl witte wijn- 1 blokje  gevogeltebouillon-  40 g boter bloem- zout en peper
    Bijgerecht: driekleurennoedels

    Bereiding:
     Rol de stukken konijn in de bloem en laat ze vlug kleuren in een stoofpan met de gesmolten boter. Wanneer het vlees mooi bruin is, doet u er de witte wijn en het tomatensap bij, aangelengd met 1 dl water. Voeg er het verkruimelde bouillonblokje bij, doe het deksel op de pan en laat een 25-tal minuten sudderen. Intussen bakt u de spekblokjes zonder vetstof in een pan met antikleeflaag. Laat ze uitlekken en laat in de plaats  ervan de gesnipperde uien fruiten.Na 25 minuten sudderen voegt u bij het konijn de spekjes en de uien, de honing aangelengd met het sap van een halve citroen, de room, de Worcestersaus en de helft van de gehakte basilicum. Laat nog twintig minuutjes pruttelen. Breng op smaak en voeg er de rest van de gehakte basilicum bij. Dien goed warm op met driekleurennoedels.

    Wijnadvies:

    Kaapse wijn: Meerlust -Chardonay

    15-03-2006 om 16:51 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    11-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn met olijven (spaanse hapjes-tapas)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nodig:

    1 konijn van 1472 g - 350 gram wortelen - 3 uien - 3 teentjes knoflook  -1 groene paprika  - tijm, basilicum - bloem - 1 glas droge witte wijn -olijfolie - zout - peper - paprikapoeder - 16 olijven - 2 eetlepels tomatenpuree - fijngesnipperde peterselie - 300 gram geschilde aardappelen

    Bereiding:

    Het konijn schoonmaken en in stukken snijden. Dit in een aparte braadpan in wat olie aanbraden tot het begint te kleuren. In een andere pan met wat olie de uien, wortelen, knoflook, zout, peper, paprika en paprikapoeder aanbraden. Dit mag uiteraard niet bruin worden. Voeg hier de konijn aan toe. Maak een mengsel van de wijn, de tomatenpuree, tijm en basilicum. Als deze hoeveelheid vocht te weinig is nog wat wijn of eventueel water met groentenbouillonblokje toevoegen. Giet dit in de pan bij het konijn met de groenten. Laat dit ongeveer een 40 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de geschilde en in niet al te kleine partjes aardappel er aan toe. Voeg eventueel nog wat vocht aan dit mengsel toe, de aardappelen moeten voldoende onderstaan om gaar te kunnen worden. Voeg vlak voor het opdienen de olijven toe en de peterselie.

    Dien op in kleine schaaltjes
     
    Wijnadvies

    Kaapse wijn: rode oude kaap

    11-03-2006 om 00:00 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    10-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het burgerkonijn werd in de val gelokt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op een mooie dag werd de burgervader een verwijt gemaakt dat hij mensen uit Schepdaal in de steek liet.
    Het burgerkonijn was meteen in zijn poep gebeten en handelde.
    Wat had die boot gezegd? Ik bevooroordeelde, zal eens laten zien dat dit niet klopt

     

    En de jacht begon…
    De anderen zwegen gretig wat meer dan opviel.

     

    Raak ging op onderzoek en daar trof hij een laf konijn die het idee had aangepraat maar nu helemaal zijn mond niet meer opentrok…

    RAAK

    10-03-2006 om 21:08 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chäteau de Grand-Bigard
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dilbekenaar Geert zie www.bloggen.be/geert/  gaat op 7 april de bloementapijt aan het kasteel van Groot-Bijgaarden bewonderen, en zal zijn ongenoegen laten blijken moest men het Vlaams karakter van Dilbeek overtreden.
    Een suggestie van observator: laat konijnen los op het bloemenperk.Die lieve beestjes mogen zich ook feestelijk verwennen. Alleen er over waken dat Lucky Luke- burgervaderkonijn ze allemaal niet laat afmaken.Verwittig Gaia alvast!

    10-03-2006 om 09:15 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    09-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burgerkonijn in al zijn glorie...
     

    09-03-2006 om 21:34 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    07-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dilbeeks konijn met paprika's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nodig:

    1 Dilbeeks konijn van 1470 gram, 1 gele paprika, 1 rode paprika,1groene paprika, 12 groene ontpitte olijven , 12 zwarte  ontpitte olijven , 1 preistok, 500 g tomaten, 2 grote uien, 2 teentjes look, tijm, salie, laurier, azijn, olijfolie, peper en zout

    Bereiding:

    Warm 8 eetlepels olijfolie op.  Doe het in stukken versneden konijn in de pan met de gehakte uien, de look en het fijngesneden preiwit.

    Laat het Dilbeeks konijn goudbruin kleuren.  Kruid met peper en zout.  Voeg de in stukken gesneden tomaten toe, salie, tijm en laurier.  Laat op een zacht vuur verder garen.

    Snijd de paprika's in reepjes.  Voeg ze halverwege de kooktijd toe.  Na enkele minuten voeg je de olijven toe.  Laat verder stoven tot het konijn gaar is.(95 minuten ) Dien warm op met basmati-rijst

    Wijnadvies:

    côte du rhone

    07-03-2006 om 19:31 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PDW en GoDB: zangduo ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Uit goede bron van mijn 32 observerende vrienden van de staatsveiligheid denken PDW en GODB aan een zangcarrière.In Frankrijk ,nabij hun ski-oord zijn ze alvast volop aan het repeteren.Willem Vermandere zou  instaan voor de tekst.

    "Laat maar lopen die terroriste...ik heb een lief dat ik zo gere zie....

    07-03-2006 om 09:35 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    06-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons zangtalent burgersterkonijn.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     De barsten van het gemeentehuis zijn onoverkomelijk en niet voor renovatie vatbaar.Het burgerkonijn zong uit volle borst, triomfantelijk en met overtuiging.
    Binnenkort burgersterkonijn op de dansvloer
    !

    De konijnendans:
    Draai je oren in het rond ...stamp met je pootjes op de grond...steek je tanden mooi vooruit...alle partijen  achteruit……..zie dit als een mooie kans :Dit is de konijnendans !!!!
    LALALALA LALALALALA…..

    Raak.

    06-03-2006 om 22:36 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Via man bijt hond, mochten we het zangtalent van ons Dilbeeks burgerkonijn bewonderen.Mits wat advies van zijn partijgenote Margriet Hermans, kan dit Dilbeeks burgerkonijn zeker een zangwedstrijd winnen.Waarom niet Eurosong?De Dilbeekse konijnenfretters zullen hun burgerkonijn zeker steunen in zijn nieuwe carrière.Frans Bauer zou jaloers zijn!

    06-03-2006 om 19:47 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn op Vlaamse wijze
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:
    1 Dilbeeks konijn in stukken gekapt van ongeveer 1357 gram
    1 fles Dilbeeks boerke (bruin)
    Ongeveer 200g gedroogde pruimen
    6 sjalotten.
    Een sneetje bruin brood
    Mosterd (grootmoeders wijze)
    3 takjes tijm
    3 laurierblaadjes
    Peper en zout en paprikapoeder
    Olijfolie en boter
    Bereiding:
    De stukken konijn in wat boter en 2 eetlepels olijfolie bruin bakken en wat kruiden met peper en zout en paprikapoeder.Nadat het konijn zo'n 7 minuten gebakken heeft ,de sjalotjes toevoegen ,in grove stukken.Wanneer de stukken konijn mooi aangebakken zijn, het bier, de tijm en laurier toevoegen , en een blokje bouillon (kippenbouillon vrij van H5N1-virus).
    Het sneetje brood besmeren met mosterd en  in de kookpot leggen.
    Alles op een zo zacht mogelijk vuurtje minstens 52 minuten laten sudderen.

    Ongeveer 16 minuten voor het einde de pruimen toevoegen.
    Drank
    Dilbeeks Boerke (Bruin of Blond allebei lekker!)

    06-03-2006 om 11:28 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kieskoorts
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In Dilbeek slaat de kieskoorts nu ook toe.Het agentschap ter bestrijding van kieskoorts deelt mede dat deze ziekte niets te maken heeft met het H5N1-virus. Echter kieskoorts is nog een gevaarlijker ziekte.Het slachtoffer droomt continu, en maakt onafgebroken beloftes.Deze ziekte kan van lange duur zijn.Na 8 oktober is de kieskoorts verdwenen, en zijn de beloftes vergeten.Ondertussen gaat het slachtoffer in debat met andere slachtoffers.Deze ziekte is zeer besmettelijk.
    Voorlopig is er nog geen medicatie gevonden.
    Observator zal deze slachtoffers van de kieskoorts observeren.Van ophokplicht is er voorlopig nog geen sprake.Wordt vervolgd
    .

    06-03-2006 om 09:49 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    03-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raak en het Dilbeeks burgervaderkonijn konden het samen met elkaar vinden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  
     
     

     

     

    Raak had het Dilbeeks burgervaderkonijn heel wat jaren geleden leren kennen. Het was een aftasten geweest. Het burgerkonijn hield er heel wat principes op na en Raak schoot altijd raak. Raak had een veel te grote mond, massa’s wortelen konden er in.

    Raak was altijd van mening ieder zijn gedacht, ieder in zijn preekstoel, elk konijn in zijn eigen hok.
    Het burgervaderkonijn had dat altijd weten te respecteren. Maar, vaak ging Raak net iets te ver, en dan werd er toch wel een ferm konijnenlied gezongen, op zulke momenten veranderde het burgervaderkonijn in een blaffend konijn. Raak zou nooit veranderen en bleef een grootmondig konijn.

     

     

    Raak.


     

    03-03-2006 om 05:02 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    02-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Pas binnengelopen bericht: foto van eerste Dilbeeks slachtoffer van de vogelgriep.Na de ophokplicht voor pluimvee,katten,binnenkort ook ophokplicht voor Dilbekenaren.

    02-03-2006 om 16:21 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (13 Stemmen)
    01-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe medewerker RAAK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hierbij verwelkom ik een nieuwe Dilbeekse medewerker Raak.Welkom!Samen zullen we enkele mokerslagen uitdelen aan diegenen die het verdienen.Momenteel zijn we bezig aan het trainen aan een Rocky-tempo.Er staan harde tijden te wachten in Dilbeek...

    01-03-2006 om 10:41 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn in amandel en olijfsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:
    100 gram ontpitte groene olijven en doormidden gesneden
    60 gram geblancheerde amandelen
    1 Dilbeeks konijn van 1234 gram in stukken gesneden
    zout,bloem
    2,5 eetlepels olijfolie
    4 teentjes knoflook lichtgeplet en gepeld
    1 grote ajuin fijngehakt
    7 eetlepels kippenbouillon vrij van hni5 -virus
    14 eetlepels droge witte wijn
    versgemalen peper
    Bereiding:
    Doe de olijven in een pan met zo veel water dat ze er onderstaan.Laat 4 minuten koken,giet ze af en zet ze even apart.Leg de amandelen op een bak voor de oven, en bak ze ongeveer 6 minuten bruin in een oven van 180 graden.Laat ze afkoelen en doe ze dan in de beker van een staafmixer.
    Bestrooi de stukken Dilbeeks konijn met zout en bestuif ze met bloem.Verhit de olijfolie in een ondiepe casserole en bak het vlees daarin aan alle kanten bruin.Leg het op een voorverwarmd bord.Bak in dezelfde olijfolie de knoflook lichtjes bruin en doe deze ook in de beker van de staafmixer.Stamp de amandelen en de knoflook fijn.Voeg de ajuin toe aan de casserole en laat deze 1,5 minuut fruiten.
    Voeg dan de stukken konijn,witte wijn,bouillon zout en peper, de apart gehouden olijven en het mengsel uit de beker van de staafmixer toe.
    Breng dit aan de kook,sluit de casserole en laat het 105 minuten pruttelen

    Wijnadvies:
    Schoone Gevel, Chardonnay 2004, Suid Afrika

    01-03-2006 om 00:00 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    27-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn met pikante saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:
    1 wild konijn van 1357 gram
    Zout
    Peper
    3 teentjes knoflook
    74 gram boter
    Olijfolie
    1 ui
    100 gram rauwe ham
    Peterselie
    2 kruidnageltjes
    2 laurierblaadjes
    1,5 dl wijnazijn
    2,5 dl groentenbouillon
    Rode paprika  
    kappertjes
    bloem

    Bereiding
    Konijn in stukken snijden,en wrijf die in met zout, peper,en knoflook en braad ze bruin in halfom boter en olie.Voeg er een klein gesneden ui bij, de kleingesneden rauwe ham,peterselie,kruidnagels,laurier,de wijnazijn en laat het konijn daarin stoven, tot de wijnazijn tot een derde is ingekookt.
    Voeg de bouillon toe en en een koffielepel rode paprika.(rozenpaprika) en laat dat nog eens 50 minuten stoven.Voeg een lepeltje kappertjes toe en bind de saus met wat aangemaakte bloem
    Wijnadvies
    Gigondas


    Smakelijk!



    27-02-2006 om 00:00 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    26-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soedanees doet het met een geit.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gelukkig hebben we hier Gaia nog. Alhoewel ons gerecht er ook anders over kan denken.Overspel is niet meer een strafbaar feit.

    26-02-2006 om 09:45 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijnenfilets met peren en blauwgeaderde kaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:
    400 g konijnenfilet.
    150 g Roquefort.
    100 g roomboter
    4 peren (Conférence).
    1 eetlepel honing (vloeibaar)
    25 g boter (bakboter)
    kaneelpoeder
    6 dl wijn (wit, gewurtztraminer Elzas)
    4 eetlepels citroensap
    4 g suiker
    1,5 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    1,5 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    1,5 eetlepel kervel (fijngehakt)
    2 eetlepels kippenbouillon
    2 dl room
    peper
    zout

    Bereiding:
    De blauwgeaderde kaas gladroeren met de roomboter en er de gehakte tuinkruiden bijvoegen.
    De helft van de geschilde en gehalveerde peren beetgaar koken in de wijn met de suiker en hetcitroensap.
    De overige peren in dobbelsteentjes snijden, kort afbakken in boter en het kooknat van de halve peren erbij gieten.
    De honing erdoor roeren en laten indikken.
    De peerhelften bestuiven met kaneel en net voor het opdienen kort onder de ovengrill zetten.
    De konijnenfilets afbakken in boter, kruiden met peper en zout en warm houden.
    Het braadvet afgieten, deglaceren met de kippenbouillon en de room en laten inkoken.
    De kaasmengeling erdoor roeren tot een gladde smeuïge saus.De in plakken gesneden konijnenfilets opwarmen in de saus, op warme borden schikken en garneren met blokjes peer en halve peren met kaneel.

    Wijnadvies:
    Kaapse wijn MEERLUST 2003, chardonnay

    26-02-2006 om 09:16 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    25-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom de Dilbekenaars "konijnenfretters"worden genoemd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op Dilbeek scheen de namiddagzon.
    De boeren werkten op het land, de vrouwen zaten aan het spinnewiel en de kinderen
    lagen lamlendig langs de waterkant in hun neus te peuteren.
    Dokus, de eeuwige bedelaar bij de gratie Gods, lag met beide benen hoog
    opgetrokken tegen de oude eik langs de grote baan naar Brussel.
    Met één oog sliep hij, met het andere hield hij de omgeving in het oog om bij de
    minste beweging langs de weg op beide knieën te kunnen vallen en paternosters te lezen.
    Stuift daar opeens een stofwolk omhoog, heel achteraan tegen het bos,
    bij de draai van de weg.
    Dokus op zijn knieën en bidden, bidden om alle duivels in het diepste putteke
    van de hel te doen kruipen.
    "Hoe meer katoen, hoe meer poen", dacht Dokus altijd en rammelde Vaderonzen en
    Ave Maria’s dooreen.
    Het scheen daar achteraan een grote groep te zijn want het stof bleef waaien,
    en Dokus bleef bidden.
    Stillekens aan kon hij al een en ander onderscheiden: een schittering van helle
    kleuren en glanzende wapens.
    Hij stond op het punt in de struiken weg te springen maar toen hij aan de milde aalmoes dacht die voorzeker niet zou uitblijven…
    "Wees gegroet, Maria, die in de hemelen zijt…"
    Dokus kromp ineen toen de daverende paarden hem bereikten, stak een verschrompelde
    hand uit en dook nog dieper.
    Een flits en een gouden stuk lag in de grove handpalm te glinsteren.
    Met gretige ogen keek Dokus ernaar. Een gouden!
    "Heb dank, onze Vader! Dank heer, uw wil geschiede op aarde zoals in de …"
    "Sta op man!" riep een krachtige stem uit de hoogte."Vertel uw volk dat Zijne
    Majesteit de Keizer hier de nacht zal doorbrengen en bereid hem een schitterende
    ontvangst!"
    Dokus schrok recht. De keizer, de keizer! Hij moffelde zijn schat in de vouwen van
    zijn hemd, zei boe noch ba meer, schoot de struiken in en ijlde in één
    adem naar het dorp, recht De Gouden Kroon binnen.
    "De keizer," stamelde hij," ik heb de keizer gezien!"
    Onmiddellijk stond geheel het dorp in rep en roer.
    In een oogwenk waren de velden leeg, stonden de spinnewielen verlaten en hingen
    de kinderen joelend in de bomen.
    Al de meiden van De Gouden Kroon gingen aan het werk: afstoffen, poetsen, keren,
    bedden opmaken, versieren.
    De waard stond al uit te kijken naar zijn hoge gast toen hij ineens, bleker
    nog dan een lijk, terug naar binnen draafde en krampachtig uitriep:
    "Eten, we zijn het eten vergeten!"
    De meiden gilden “O, o!” en de knechten spoedden zich naar de bakker om voorraad.
    Maar het vlees!
    Het was nu zeker te laat om nog een varken te slachten.
    De waard zag het al gebeuren: de keizer en alle disgenoten aan tafel.
    "Nu waard, laat het vlees aanrukken, en vlug wat."
    "Er is geen vlees, edele Keizer!"
    "Kop af", zou de keizer zeggen.
    De waard trok zich de laatste haren uit het hoofd, zag toen Dokus zitten.
    Hij daar naartoe, trok de pint van voor Dokus’ neus weg, fezelde hem iets in het oor.
    En Dokus dadelijk recht, pint uit, het veld over, het bos in, gaan kijken naar
    de konijnenstroppen. Hij had geluk: alle twaalf vol.
    Daarbij enkele vaten spek voor de soldaten, dat was zeker genoeg.
    En Dokus, geladen als een muilezel, terug naar het dorp.
    De potten met sissend vet stonden al te wachten.
    In de verte schalde een jachthoorn.
    De keizer was er!" Leve onze Keizer, lang leve onze Keizer Karel!"
    Terwijl het volk juichte en zong en lachte, zat de enige schrijver op het dorp aan
    zijn wankele lessenaar, dopte de wiegende ganzenveer in de inkt en schreef in
    sierlijk gekrulde letters de spijskaart.
    De geestdriftige Dilbekenaren hadden een dubbele haag gevormd en keken in
    opperste verrukking naar die pracht en praal.
    Zelfs toen de keizer al aan tafel zat, drumden ze nog altijd tegen de vensters
    om toch maar iets te zien van die grote machtige vorst die óók eten moest en daar
    nu simpelweg voor hen op een stoel zat.
    "Kijk Corneel, hoe hij dat glas vastneemt!"
    "En hoe hij het heft, Isidoor!"
    "En hoe hij zijn lippen likt aan ons Dilbeeks vat!"
    De keizer, aan het hoofd van de lange tafel gezeten, de benen behaaglijk uitgestrekt,
    kon nauwelijks een geeuw onderdrukken en zei:
    "Diederik, laat de waard het eten aanbrengen."
    Hij keek eens rond.
    "Heb je van je leven! Hier zit een schrijver op het dorp!
    Aha, varken aan het spit. Hier weten ze hoe een keizer te ontvangen.
    " En met luide stem riep de keizer: “Leve de Dilbekenaren” en iedereen herhaalde:
    “Leve, leve de Dilbekenaren!”
    Het volk dat buiten stond verschoot ervan.
    Nog nooit hadden ze iemand dat horen roepen. En zeker de keizer niet.
    De mensen van het ander dorp riepen jaloers mee.
    De meiden kwamen al aandraven met dampende schotels vol geurend vlees.
    "Varkensvlees", wat ruikt dat lekker. Ik geloof dat ik zo’n gans beest aankan.
    "Juist Sire, ik ook."
    Diederik stond recht, sloeg een groot kruis en bad voor.
    Nog was hij niet ten einde of de keizer greep zelf de vleespot en stapelde zijn bord vol.
    "Heerlijk", snoof hij, "buitengewoon!".
    De meiden gingen rond, glimlachten naar alle kanten, goten de bekers vol,
    knipoogden terug, schepten gedurig aan, schonken opnieuw in.
    De waard stond vol zelfbehagen alles af te kijken.
    "Als de keizer het maar niet merkt", dacht hij.
    De maaltijd was volop aan de gang, de bekers rezen en daalden, lege schotels
    werden opzij geschoven en nieuwe aangebracht.
    "Sire", zei Diederik ineens en hij stak zijn mes in de tafel, "Sire, men bedriegt U."
    "Wat?" schrok de keizer." Bedriegen ze mij?"en hij verslikte zich
    zodanig dat de hele tafel opsprong en voor een hartaanval vreesde.
    “Bedriegen ze mij? Wie?”
    "Sire, U hebt toch al varkensgebraad gegeten?"
    "Weinig, hm, maar voldoende om te weten dat déze spijs alle vorige overtreft.
    En nu, laat me eten."
    "Sire", waagde Diederik nog, "aan een varken kunnen toch nooit zoveel kleine
    beentjes zijn. En een varken heeft toch niet zo’n kleine pootjes?"
    "Kom kom, het was misschien een klein varkentje, een biggetje? Ge wilt toch niet beweren dat dit géén..."
    "Antoon", vroeg Diederik, "welk vlees is dit?"
    "Dit? Konijn natuurlijk! Heerlijk! Nog nooit zo goed gesmaakt en die saus,
    Sire. Waar zit de kok die een koningskroon waard is?"
    "De waard!" riep de keizer en hij wierp een dampend kluifbeentje terug in de kom.
    "Haal mij onmiddellijk die waard. On-mid-del-lijk, zeg ik!"
    "Waard!"
    "Ja… jawel, edele Keizer."
    "Wat voor vlees is dit?"
    "Dierenvlees, edele Keizer."
    "Wat, ge denkt toch niet mij ander vlees te doen smullen, wel?
    Waar komt dat beest vandaan?"
    "Van het land, edele Keizer."
    "Jaja, van het land, maar waar wóónt het?"
    "Op het land, edele Keizer."
    Karel rees plots overeind, keek de waard vlak in het wit van zijn ogen.
    Het werd muisstil in de gelagkamer. Het volk aan de vensters hield de adem in.
    Alle ogen waren op de verbolgen keizer gericht.
    En de waard bibberen maar, het kon niet erger.
    Nu zou het komen, hij voelde het.
    Waarom toch had hij die spijskaart laten vervalsen?
    Hij had de keizer bedrogen, de keizer!
    Nu pas drong het tot hem door wat hij uitgestoken had.
    De man die de halve wereld bezat had hij, nietige waard, om de tuin willen leiden.
    Vandaag nog viel zijn hoofd, zonder twijfel.
    De keizer blééf hem aanstaren, wachtte tot alle geroezemoes in de keuken
    stilgevallen was. Vol spanning keek iedereen reikhalzend toe.
    "Waard, (de keizer drukte op elk woord) hoe heet dat beest dat hier
    voor mij op tafel ligt?"
    De waard voelde de grond onder zijn voeten wegschuiven.
    God, wat had hij toch gedaan? Hier hielp schoon praten niet meer.
    "Ko…konijn, e…edele Keizer."
    "Konijn!" Met een plof viel keizer Karel op zijn stoel.
    Konijn! Waar hij zo aan gesmuld had, was geen varkensgebraad maar doodgewoon konijn.
    Al moest hij toegeven dat het vlees eigenlijk niet te versmaden was,
    de waard zou een verdiende straf niet ontlopen.
    "Zozo waard, konijnenvlees.
    Weet gij wie ik ben?"
    "Ja, edele Keizer, de Keizer, edele Keizer."
    "De keizer, ja. Dan weet ge ook wat ik kan?"
    "Alles, Heer." en de waard hoorde in gedachten al:
    Ik kan u laten ophangen, of halsrechten, of vierendelen. Maar dood in alle geval.
    De keizer bekeek Diederik. Deze schudde het hoofd.
    Enkele ogenblikken dacht de keizer diep na. De waard zakte op de knieën.
    Nog altijd muisstil was het, iedereen wachtte angstig af.
    Langzaam stond de keizer recht, sprak dan traag en gemeten.
    "Mijne Heren! Ik ben het slachtoffer van een vreselijk bedrog!"
    "Genade!" huilde de waard.
    "Die man hier wilde mij vergeven!" Enkele edellieden trokken hun degen.
    "Genade Heer, heb medelijden!"
    "Hij verdient de dood!" ging de keizer verder en de waard voelde
    het zwaard al door de lucht zoeven.
    "Maar ik vind genade voor hem."
    Hier en daar een zucht. Zwaarden zakten, schoven terug de schede in.
    De keizer keerde zich tot de waard.
    "Schromelijk zijt gij tekort geschoten in de eerbied die ge mij,
    Keizer van Oostenrijk, verschuldigd zijt. Opdat gij u voortaan
    uw onwaardig gedrag steeds zoudt herinneren en u zoudt beijveren in trouwe
    dienstbaarheid gebied ik U, Mijne Heren, en allen hier aanwezig, deze man en
    al zijn dorpsgenoten van nu af aan Konijnenfretters te noemen!"
    De waard huilde en weende omdat hij zijn hoofd nog voelde.
    "Vergeef mij, Sire! Dank, edele Keizer!"
    "En nu, Heren", de keizer hield zijn beker hoog, "laten wij verder smullen aan
    dat lekker varkensgebraad!"
    De mensen buiten hadden het allemaal gehoord en die van het ander dorp zeker.
    Ze zongen zelfs al in koor van
    Konijnenfretters, Konijnenfretters
    Dit is de straf
    Die de Keizer u gaf,
    Konijnenfretters!
    De Dilbekenaren durfden niet roeren uit schrik voor de keizer.
    Maar pas had deze de volgende morgen het dorp verlaten of ze trokken met
    vlegels en stokken naar het ander dorp en rammelden er ieder dooreen die
    in hun handen viel.
    Maar het hielp niet. Hoe meer ze sloegen, hoe meer geroepen werd: Konijnenfretters!
    Ze hebben die naam nooit meer weggekregen.
    Komt er nu een wandelaar in Dilbeek en vraagt die zo langs zijn neus weg:
    “Waar komt nu eigenlijk de naam Konijnenfretters vandaan?”
    dan zal de rasechte Dilbekenaar hem onmiddellijk meetronen naar een gezellig
    hoekje achter een schuimende pint Faro.
    En daar, in dat hoekje, zal de wandelaar die oude, schone historie verteld worden:
    “Waarom de Dilbekenaren Konijnenfretters genoemd worden.”

    25-02-2006 om 21:56 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diversiteit?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Meer diversiteit in Dilbeek: dit zal inslaan als een bom!

    25-02-2006 om 21:37 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn met knapperig brood
    Nodig:
    Een Dilbeeks konijn van 1375 gram, zonder vet en in kleine stukjes gekapt.
    Twee eetlepels olijfolie.
    Twee teentjes knoflook fijngehakt.
    Vijf eetlepels fijngehakte ui.
    Stukje van 2,475 cm gedroogde rode chilipeper, van zaad ontdaan en verkruimeld.
    Vijf eetlepels kippenbouillon.
    Vier eetlepels H2O
    200 gram wit Dilbeeks brood  van 25 uren oud, in stukjes van 1 cm gescheurd.

    Bereiding:
    Bestrooi de stukken konijn aan alle kanten met zout.Verhit de olijfolie in een pan en sauteer  hierin het konijn 19 minuten bij matige temperatuur, keer het vlees één keer. Voeg de knoflook ,ui en chilipeper toe en laat dit nog eens 14 minuten onder af en toe roeren zachtjes pruttelen.
    Schenk de kippenbouillon en het water erbij ,breng dit aan de kook en voeg het brood toe. Laat dit bij matige temperatuur nog een 11 minuten koken tot al het vocht verdampt en het brood knapperig is.

    Wijnadvies
    Kaapse wijn: Schoone gevel , merlot 2003

    AAN TAFEL!

    25-02-2006 om 15:11 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het FAVV deelt mede
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    25-02-2006 om 13:59 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dilbeek: rampgebied!
    Dilbeek is erkend als rampgebied! Slecht nieuws voor de konijnenfretters, de konijnen moeten opgehokt worden tot 8 oktober 2006.Het loopt inderdaad de spuigaten uit.

    25-02-2006 om 09:43 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    24-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dilbeeks konijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een gewoon konijn komt in heel Dilbeek voor.Het heeft korte oren en kortere achterpoten. Niet te verwaarlozen met een haas. Alhoewel er velen zich als van  kromme haas gebaren. Konijnen leven in holen, en komen pas tegen de avond naar buiten.Tamme konijnen (Dilbeekse tjeven) worden gehouden als nutras of slachtkonijnen. Hun konijnenbont is onsterk.Dan heb je ook de blauwe konijnen.Dit ras stelt zich wat hautain voor, en naargelang het seizoen verkleurt de pels van lichtroze naar donkerblauw.Een nieuw soort komt nu ook aan het licht. De dna-konijn. Er is echter twijfel of dit ras nog in stand blijft.Voorlopig heeft het een gele kleur. Maar het kan ook groen, paars of rood worden. Echter lijkt het wel geel te blijven. Voorlopig is men het bezig te kruisen met de Dilbeekse tjevenras.
    De Dilbeekse konijnenfretters zijn nogal kieskeurig.Op 8 oktober is er een Dilbeekse konijnenwedstrijd: en deze kenners wees daar maar zeker van ,zullen de goede keuze maken.

    24-02-2006 om 20:46 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerd konijn in Sherrysaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig: 1 Dilbeeks konijn van 1234 gram in kleine stukjes gesneden.(Nadruk Dilbeeks)

    Marinade:
    3 teentjes fijngehakte knoflook
    2 blaadjes laurier
    1,5 koffielepel verse fijngehakte tijmblaadjes
    1,5 koffielepel verse fijngehakte marjoleinblaadjes
    1,5 koffielepel verse fijngehakte rozemarijnblaadjes
    Versgemalen peper
    10 eetlepels droge Spaanse Cherry (FINO)

    Nodig voor de bereiding
    Peper, zout,2,5 eetlepels olijfolie,1 kleine ui in ringen,3 teentjes fijngehakte knoflook,1koffielepel bloem,stukje gedroogde rode chilipeper van 2,74 cm

    Hier gaan we dan,

    Schik de stukken konijn in een ondiepe kom.Vermeng de ingrediënten voor de marinade en schenk die over het konijn.Dek de schaal af en laat dit 72 uren en 27 minuten in de koelkast marineren;keer het vlees om de 48 minuten.
    Haal de stukken konijn uit de marinade, laat ze uitlekken en droog ze op gerycecleerd Dilbeeks keukenpapier.Bestrooi ze met peper en zout.

    Verhit, 1,5 eetlepel olijfolie in een ondiepe casserole en sauteer hierin zachtjes de ui en de knoflook tot de ui glazig is. Roer de bloem erdoor en voeg dit mengsel toe aan de marinade. Wrijf de casserole schoon.
    Verhit een eetlepel olijfolie in de casserole en sauteer hierin de stukken konijn 12,5 minuten bij matige tot hoge temperatuur tot ze goed bruin zijn. Schenk de marinade erbij, voeg de chilipeper toe,leg een deksel op de casserole en laat dit ongeveer 27 minuten pruttelen of zo lang tot de stukken konijn gaar zijn.

    AAN TAFEL KONIJNENFRETTERS!

    24-02-2006 om 12:04 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    22-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauw konijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Smggh, zeldzaam blauw konijn

    22-02-2006 om 20:13 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    21-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De slag om Dilbeek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dilbeekse konijnenfretters, hier is uw observator met een critische,satirische,destructieve kijk op het gebeuren in Dilbeek.Dilbeek bibber en beef!

    21-02-2006 om 14:39 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lapin sauté à la provençale
    Nodig: 1 wild konijn ,zout, versgemalen peper,tijm, bloem,olijfolie, warme bouillon, 1 glas witte wijn,tomatenpuree,2teentjes knoflook,majoraan,4 sneetjes witbrood,olie,vers gehakte peterselie.

    Snijd een wild konijn in stukken (blauw konijn VRHFSTD) en wrijf deze in met zout (judoca DDCKR),versgemalen peper(VLOTT- CVLRS), tijm en bloem.
    Bak ze snel in vijf eetlepels olijfolie goudbruin (kleur VB), en giet dan een glas warme bouillon en een glas witte wijn (liefst Cuvee Daems) bij.

    Voeg er een flinke eetlepel tomatenpuree(Groene Ridder.K), de ragfijne gesnipperde teentjes knoflook (Union) en een snuifje majoraan aan toe, temper het vuur en laat het gerecht, steeds met deksel op de pan , 2 uur sudderen op een uiterst laag pitje.

    Halveer dunne sneetjes witbrood en bak deze in olie knapperig en goudbruin.Wrijf ze daarna in met knoflook en leg ze in een warme schaal.Schep de saus over de stukken konijn en strooi er peterselie op.

    Smakelijk Dilbeekse konijnenfretters.

    21-02-2006 om 14:33 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn bijt politicus
    Observator zal aanwezig zijn op de gemeenteraad vanavond.Het gemeentebestuur is samengesteld door konijnenfretters,een opper-blauw konijnenfretter met gele lakeien en blauwe lakeien. Bijna 6 jaar was het peis en vree in het huishouden.Maar binnen 8 maanden zal het gezin minder geel en blauw gekleurd zijn.Observator brengt morgen een verslag uit over hun profileringsgedrag.

    21-02-2006 om 13:02 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/observator

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    21-02-2006 om 11:18 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    27-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dilbeeks rekenkunde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt.  Het is gewoon zoals je het zélf wenst.  Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed.  Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.

    Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat.  Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard. 

    27-09-2005 om 16:32 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeenteraad 21/2//2006
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig.  Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.

    Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.

    Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".

    Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen.  In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.

    Nu is uw blog aangemaakt.  Maar wat nu???!

    Lees dit in het volgende bericht hieronder!

    27-09-2005 om 16:32 geschreven door observator  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)


    Archief per week
  • 03/07-09/07 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs