Inhoud blog
  • week 23-2023
  • Einde seizoen en EK u17 + WK u20
  • Heropstart
  • week 24-2019
  • week 52-2018
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Alles over voetbal
    mijn ervaringen als voetbalscout
    14-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scouting weekend 15-16 januari 2011
    Dit weekend is alle voetbal voor jeugd en beloften afgelast waardoor ik hier dus niks kan gaan scouten.
    Zaterdagavond ga ik naar Racing Mechelen -Lyra, de topper in 4e klasse B.
    Zondag zal ik nog eens bekijken waar ik ga.
    Maandag start ik opnieuw met de cursus talentscout ,deel 2. Met eerst theorie,dan praktijk ,nadien bespreking en tot slot een stage bij een 1e of 2e klasser. Het belooft weer interessant te worden. Ik hou jullie op de hoogte.

    14-01-2011 om 11:57 geschreven door erwin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scouting

    door problemen met de rug ben ik vorige week nergens gaan scouten. Enkel een korte passage op de jeugdterreinen van Sottegem en de wedstrijd van de 1e ploeg heb ik dit weekend gezien. Volgend weekend zal ik normaal terug rond de velden te zien zijn.

    12-01-2011 om 18:28 geschreven door erwin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier een lijst van spelers die me opgevallen zijn op match of tornooi.

    Zoals gezegd ging ik enkele namen geven van spelers die ik de voorbije 5 jaar bezig gezien heb en die me minstens in 2 matchen zijn opgevallen. Sommigen hebben reeds enige naambekendheid ,anderen zullen pas binnen 1 a 2 seizoenen doorbreken. Ook zullen er jongens zijn die de top niet halen maar mogelijk zien we die dan terug in een andere nationale reeks.
     De meeste spelers zijn Belgen. Ook zijn er in lagere reeksen veel spelers die ik al heb bezig gezien en die me opvielen maar waarvan de meesten net de top niet zullen halen.
    Toch ben ik er bijna zeker van dat ook hier mogelijk enkele spelers zijn die het mogelijk in de hoogste afdeling kunnen maken met het nodige geluk. Onder andere van 1 doelman die nu bij de beloften van een 3e klasser speelt,ben ik overtuigd dat hij het in 1e klasse kan maken. Maar zijn doorzetting en de nodige dosis geluk zullen bepalen of hij het effectief haalt.
    De spelers uit deze lagere reeksen ga ik bewust niet met namen noemen, aan de 1e klasse clubs om via scouting uit te maken of deze spelers in aanmerking komen voor hun elftal.

    Hier komen in willekeurige volgorde een 80 tal namen van spelers. Ik ga het jullie niet te makkelijk maken door hun huidige club er niet bij te zetten.Bekijk zelf hoeveel jullie er van kennen en bij eventuele vragen over een speler,kan je steeds mailen.

    Smet Mike - Van Tricht Wannes - De Jonghe Jimmy - Kaminski Thomas - Binst Nico - Kouyate Cheikhou - De Greef Arnaud - Pietermaat Tom
    Geurden Maxim - Luckermans Andreas - De Rechter Sven - Phiri Sebastien - Vanaken Sam - Vandewalle Marijn - Baras Bruno - Hazard Eden
    Djedovic Armin - Buyse Jonas - Funso Ojo - Maes Alexander - Durwael Timothy - Vermijl Marnick - Nilis Arne - Casteels Koen - Wosky Nils
    Laureys Jonas - Packet Kevin - Gyselinck Sander - De Raes Aron - Appeltans Jeroen - Van Eeno Lukas - Benajiba Yassine - Lievens Thomas
    Bourdouxhe Jason - Ospitaleiri Marco - Staelens Alessio - Schouterden Nils - Tarfi Karim - Praet Dennis - Rymenants Yannick - Stubbe Ward
    Goddeeris Thomas - De Bruyne Kevin - Wantiez Simon - Lukaku Romelu - Roef Stefan- Marzo Stefano - De Pauw Nill - LoGiudice Fabio
    Raman Benito - Ameye Jasper - Butsraen Kyliaan - Serruys Joeri - Naudts Arne - Lestienne Maxime - Ryckx Jelle - Van Der Bruggen Hannes
    Angeli Arnor - Coppens Jo - Vetokele Igor - Daeseleire Dimitri - Gianni Bruno - Fillecia Andrea - Longueville Birger - De Bock Laurens
    De Schilder Fries - Hazard Thorgan - Trompet Jore - Van De Winckel Dean - Diouck Oumar - Dhaene Kristof - Badibanga Ziguy - Rits Mats
    Put Yannick -Carvalho Dos Santos - Van Landschoot Gianni -Lallemand Michael 
     van spelers onder 16 jaar zou ik 1 naam willen noemen Charly Musonda jr


    Nog enkele buitenlandse namen
    uit Nederland 
    Baks Jim (Nac)- Janssens Roy(Nac) - Blind Daley(Ajax) -Castaignos Luc(Feyenoord) - Eeckman Tim(Excelsior) - Zoet Jeroen( PSV)

    uit Kroatie
    Pamic Zvonko(HNK Rijeka)

    uit Spanje
    Calvente Criado Ezequiel(Real Betis)

    uit Engeland
    Pritchard Alex(Tottenham) - Kane Harry(Tottenham)

    dit is een overzicht van een deel van spelers die me zijn opgevallen en waarvan ik van de meeste verwacht dat jullie er binnenkort ook zullen van horen. jullie kunnen me gerust contacteren als jullie vragen hebben. 

    05-01-2011 om 20:59 geschreven door erwin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scouten van jeugdspelers

    Nu jullie al wat meer algemene info hebben gekregen ,zal ik jullie wat meer laten weten over mezelf. Naast het scouten voor de club ga ik ook regelmatig naar grote tornooien voor jeugd ,zoals onder andere de bekende jeugdtornooien van  u13 in Bassevelde en het u19 tornooi in Oostduinkerke, verder nog verschillende binnen- en buitenlandse tornooien zoals het tornooi van Eendracht Aalst en enkele tornooien in Nederland ,waar ik dan de spelers die me het meest zijn opgevallen noteer en er meer info over opzoek.
    Indien mogelijk probeer ik deze spelers dan zoveel mogelijk op te volgen om te zien hoe hun carriere evolueert.
     Zo zal je op mijn facebook bij mijn vrienden heel veel van deze spelers terugvinden aan wie ik dan ook af en toe eens vraag hoe het gaat.
     Als het mogelijk is ga ik ze dan nog een of meerdere keren bekijken bij hun club.
    Daarnaast volg ik ook zoveel mogelijk de wedstrijden van onze nationale jeugdploegen. Verschillende spelers van de 1e lichting(geboortejaar1990) die ik intensief volgde staan nu op de rand van de doorbraak of zijn reeds doorgebroken. Sindsdien volg ik elke lichting op. Zo zag ik op het EK u17 in Belgie in 2007 onder meer Eden Hazard bezig die nu door iedereen wel gekend is. Wie me daar ook opgevallen was,is onder andere Daley Blind, nu genoemd als mogelijke versterking voor Anderlecht en Bojan,bij iedereen wel bekend.

    Verder zag ik in 2005 in Nederland onder meer Biglia en Messi bezig op het WK u21.
    Ook onze nationale ploeg die nadien naar Peking ging zag ik in 2007 bezig in Nederland.

    De voorbije zomer was ik ook op het EK u19 in Frankrijk waar ons land niet voor geplaatst was omdat Kroatie hen nipt had uitgeschakeld.
    Daar zag ik  de wedstrijden Kroatie -Engeland en Nederland - Oostenrijk .
    Zo probeer ik dus steeds op de hoogte te blijven van toekomstige topspelers.
    Tot slot wil ik zeggen dat ik hoop dat de Belgische clubs eerst kijken binnen hun jeugd vooraleer ze buitenlanders gaan kopen. Want er lopen in Belgie veel talenten rond die een echte kans verdienen!

    In het volgende artikel zal ik misschien wat namen geven van spelers die me tijdens die tornooien in Belgie en Nederland waren opgevallen. Spelers die nu nog niet zijn doorgebroken maar waarvan ik verwacht dat ze het zullen maken in Belgie of buitenland.
    Nadien zal ik wekelijks laten weten waar ik ben gaan kijken en eventueel vermelden wie me is opgevallen of hoe een van mijn reeds gevolgde spelers het heeft gedaan.

    04-01-2011 om 20:27 geschreven door erwin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat is spelersscouting?
    Een gans andere soort van scouting is het individueel scouten van een speler. Dit houd in dat men meer gericht gaat scouten met het oog op versterking voor de eigen ploeg.Dit kan zowel op jeugdvlak als voor de eerste ploeg. Men kan hier doen aan interne en externe scouting.
    Interne scouting.
    Dit betekent dat men in de eigen club op zoek gaat naar de speler die geschikt is om een bepaalde positie in te vullen. bvb we zoeken een diepe spits omdat degene die we nu hebben niet voldoet.
    Externe scouting.
    dit betekent dat we in onze eigen rangen geen valabele speler voor die bepaalde positie hebben gevonden en we dus in een andere club moeten gaan zoeken of we het type speler dat we zoeken daar vinden.

    We gaan hier vooral uitgaan van externe scouting. Hier kunnen we dan ook nog onderscheid maken tussen jeugdscouting en 1e ploeg.

    JEUGDSCOUTING

    . Vanaf welke leeftijd moeten jeugdspelers worden gescout en weggehaald bij hun club?Hoe sporen we jong talent op?

    A. LEEFTIJD
    --------------
    hierover zal steeds veel discussie bestaan. sommigen vinden dat spelers zo snel mogelijk naar een grote club moeten. Anderen vinden dat spelers eerst een tijdje in hun vertrouwde omgeving moeten spelen. Daar kan men uren over discussieren en iedereen zal zijn gelijk wel willen halen door bepaalde bewijzen voor te leggen. Ik ga hier mijn eigen mening geven. Mijn mening is dat een speler gerust bij zijn eigen club mag blijven zoalng hij vooruitgang maakt. Maar om echt tot de top door te dringen denk ik dat een speler rond 10 a 11 jaar best naar een nationaal spelende club trekt. ik heb hierover reeds met vele andere scouts en clubleiders gepraat en duidelijk is dat heel veel mensen een verschillende mening hierover hebben. Dus kunnen we zeggen dat elk individu anders moet beoordeeld worden.

    B. HOE GAAN WE TE WERK OM SPELERS TE SCOUTEN?
    -------------------------------------------------------------------
    1. we sturen scouts WILLEKEURIG naar wedstrijden om op zoek te gaan naar spelers die volgens hen passen in onze voetbalstructuur.
    Hier bekijken de scouts een jeugdwedstrijd en kijken of er iemand bij zit die ons zou kunnen interesseren.
    voordeel : je bent als eerste aanwezig om een jong talent te ontdekken.
    nadeel : je zal heel vaak matchen bekijken waar niemand in aanmerking komt.
    2. we sturen pas vanaf november scouts GERICHT UIT nadat ze eerst onze eigen spelers grondig hebben bekeken en selecteren op basis van klassementen de te volgen matchen.
    voordeel: de scout kan direct zien of de speler een meerwaarde zou kunnen zijn voor onze ploeg. een ploeg die vooraan staat heeft meestal wel een of meerdere goede spelers in de ploeg.
    nadeel: ook onderin de rangschikking kan in een zwakke ploeg een goede speler zitten die dan niet wordt opgemerkt.
    3. we sturen scouts uit naar SELECTIEWEDSTRIJDEN van de provincie.
    voordeel: Er is al een scout van de provincie deze spelers gaan volgen.Hier heb je al veel maar kans om iemand te ontdekken die valabel is.
    nadeel : hier zijn ook scouts van andere clubs aanwezig die mogelijk door hun naam of hun reputatie een speler makkelijker kunnen overtuigen om bij hen te komen.
    4.een andere niet onbelangrijke scoutingsfactor zijn onze eigen TRAINERS en AFGEVAARDIGDEN. die kunnen tijdens de wedstrijden noteren welke speler(s) van de tegenstander hen opvalt. dit maakt ook dat een van de scouts die speler nadien eens kan gaan bekijken in een andere wedstrijd.
    5. tot slot is er nog het ORGANISEREN VAN TALENTENDAGEN. hier kan je door een oproep te doen in de regionale pers niet ontdekte spelers de kans geven zich te bewijzen op een van je talentendagen. Ook kan je de reeds gescoute spelers hierop uitnodigen. Zo kunnen deze spelers kennis maken met de club en met de manier waarop er gewerkt wordt. Op deze dagen moeten alle trainers en scouts aanwezig zijn en worden de spelers getest op hun vaardigheden door middel van bepaalde trainingsoefeningen. Na de training komen de scouts en trainers samen en bekijken wie hen is opgevallen. Dan wordt er contact gelegd met de speler die is opgevallen en zijn ouders . eventueel wordt dan gevraagd om eens een training mee te doen met de groep of om een oefenwedstrijd mee te spelen.

    Belangrijk is nog het gegeven dat vanaf u12 bij de meeste ploegen die nationaal spelen er een test moet wordt afgelegd om te zien of een speler voldoet.dit kan bvb zoals in nr5 aangegeven. Ook zal er vanaf een bepaalde leeftijd meer gericht worden gescout volgens de positie waarvoor versterking nodig is.

    C.SCOUTING 1e ELFTAL
    --------------------------
    Hier wordt vooral gericht gescout met het oog op versterking voor de ploeg. Dit kan voor directe versterking zijn of voor verbreding van de kern.
    Hier moet de scout vooral letten op het type speler dat nodig is. Ook de typische eigenschappen die een speler nodig heeft om op een bepaalde positie te voldoen worden hier bekeken.
    Waar gaan we naar op zoek en wat zijn de eigenschappen die we van hem verwachten?

    1. We zoeken een speler die zeker voldoet aan het niveau. Dit kan bvb door een jong talent uit de lagere reeksen te volgen en deze de kans te geven door middel van testwedstrijden of trainingen te laten meevolgen.  hierbij dient wel rekening gehouden te worden dat de speler mogelijk niet direct inzetbaar is en hij een periode zal nodig hebben om zich aan het niveau aan te passen.
    2. We gaan zoeken naar een beloftevolle speler uit de hogere reeksen die aan ons profiel voldoet door bvb een tip die we gekregen hebben. Dan gaan we deze speler bekijken en praten we met de speler en zijn ouders om te zien of hij geinteresseerd is om bij ons te komen. Indien deze speler een contract heeft ,nemen we contact op met de club om te zien of we met deze speler mogen praten over een transfer.Ook kan er natuurlijk zelf willekeurig naar een match gegaan worden in de hogere beloftenreeksen om spelers te bekijken.
    3.We gaan een voor ons bekende speler (tegenstander van dit seizoen bvb)nogmaals bekijken. Of een speler die we reeds van naam kennen en die aangeeft zijn club te willen verlaten.

    Tot slot een voorbeeld van wat een club aan zijn scout zou kunnen vragen.
    We zoeken een rechtsachter voor een 4-3-3 systeem.
    Waaraan moet deze speler zeker voldoen om in aanmerking te komen volgens deze club?
    de club wil dat deze speler verdedigend sterk is,
    dat hij mee opbouwt bij balbezit en degelijke voorzet kan trappen,
    dat hij snelheid heeft.
    Dus moet de scout op zoek naar iemand die aan deze kwaliteiten voldoet. maar vaak zal de scout ook merken dat bvb een speler 2 van die capaciteiten heeft maar de 3e niet voldoende beheerst. Ook kan hij bvb meerdere spelers hebben gezien die 2 van die 3 capaciteiten heeft.
    En ook 1 die ze alle 3 heeft maar financieel niet haalbaar is.
    Dan moet de club samen met de scout en de trainersstaf overleggen wie van de spelers met 2 van de 3 capaciteiten het meest overeenkomt met het beoogde profiel. of dat er verder moet gezocht worden naar iemand die aan alle voorwaarden voldoet.
    Zoals je ziet is dit ook afhankelijk van club tot club. De ene zal een bepaalde speler niet goed genoeg vinden en een andere club vind diezelfde speler geschikt voor hen. Daardoor dat alle type spelers wel een ploeg vinden.
























    04-01-2011 om 12:43 geschreven door erwin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hier enkele mooi voorbeelden van opstellingen bij wedstrijdsituaties








    02-01-2011 om 14:29 geschreven door erwin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat is wedstrijdscouting?

    ik wil  jullie wat meer inzicht geven in wat een wedstrijdscout moet doen om zijn trainersstaf in te lichten over een komende tegenstander. Het scouten van een tegenstander vereist heel wat werk voor de scout. ik zal hier in het kort samenvatten hoe ik te werk ga. Elke scout kan dit op een andere manier doen afhankelijk ook van wat de trainer(s) wil(len) weten over de tegenstander. Sommige trainers zijn bvb tevreden met enkel de stilstaande fasen. anderen willen veel meer weten. ik zal jullie hier laten weten hoe ikzelf tewerk ga.
    Ideaal om een tegenstander te leren kennen en goed te analyseren is de ploeg verschillende keren scouten. Dit is echter niet mogelijk voor de meeste amateurclubs. Bij ons wordt een tegenstander meestal de week voordien gevolgd. Dit heeft tot voordeel dat je de laatste gegevens over de ploeg meestal hebt. Nadeel : je ziet de ploeg niet bezig zoals ze tegen jullie zullen spelen.
    Andere ploegen kiezen ervoor om de tegenstander 2 weken voordien te volgen . groot voordeel is dat je de ploeg thuis bezig ziet als jullie er 2 weken later moeten gaan spelen. je ziet de ploeg op verplaatsing spelen als ze nadien bij jullie op bezoek komen. Nadeel is dan dat je de laatste nieuwtjes niet hebt. Zo heeft iedere ploeg zijn manier van werken.
    Ik zal nu in enkele punten tonen uitleggen hoe ik een tegenstander ga volgen.
    1. info inwinnen over de club via hun website, de kranten en eventueel andere bronnen zoals een forum. ook bvb de site van de KBVB om te zien of er geschorsten zijn deze week
    2.proberen een half uur voor de wedstrijd aanwezig te zijn. Zo heb ik tijd om een wedstrijdblad te bekomen . als ik dit heb,vul ik de nummers al in in mijn boekje. zo bespaar ik tijd en kan ik direct al iets over een bepaalde speler naast zijn nr zetten als ik hem al ken of bezig zie in de opwarming. bvb voorkeursvoet,gestalte,
     3. op tijd in de tribune plaats nemen en goed luisteren naar de namen die afgeroepen worden. zo weet je zeker dat de namen en nummers overeenkomen met wat op je blad staat. indien er een wijziging zou zijn in laatste instantie,kan je dit direct corrigeren op je blad.
    4. net voor de aftrap al eens bekijken wie waar staat  en hoe ze zich opstellen. dit geeft meestal al een beetje de formatie aan hoe ze zullen spelen.
    bvb 4-4-2 of 4-5-1 of 4-3-3
    5. na de aftrap stilaan beginnen met posities in te vullen en enkele gegevens op te schrijven van een speler zoals bvb voorkeurvoet
    6. als er een stilstaande fase voor is noteren wie trapt,verder proberen te kijken wie er allemaal mee is op deze fase en wie waar naartoe loopt. Is er een speler die de bal rechtstreeks naar doel trapt bij een vrije trap? waar trapt hij naartoe?meestal lukt dit niet op 1 keer om alles te noteren. een hulpmiddel hier kan een camera zijn of een foto nemen indien ze met rug naar u staan.
    7. als er een bepaalde speler een actie onderneemt (lijn af gaan of binnendoor of buitenom gaan)of een foutje in opstelling begaat,dit steeds noteren. ook als er iemand snel of traag lijkt te zijn
     8. noteren hoe een speler/doelman reageert bij bvb een slechte pas. hoe reageert een speler als hij onder druk wordt gezet? wie zijn de spelbepalende spelers? welke spelers maken graag een actie? wie is kopbalsterk? wie verdedigt mee of blijft staan bij balverlies? welke flankspeler is dreigend? welke speler raakt in paniek? durft de keeper uitkomen op hoge ballen?wie is balvast? wie infiltreert?
    9.bij een stilstaande fase tegen noteren hoe ze zich opstellen. spelen ze in zone of mandekking bij stilstaande fase? bij hoekschoppen: hoe stellen ze zich op? 1 paal of 2 palen bezet? staat er nog iemand op een opvallende positie? bvb rand kleine backlijn voor 1e paal
    10. noteren als er een goal valt hoe deze tot stand kwam.
    11. gele en rode kaarten noteren.eventuele blessures noteren
    12. tactische wissels van de trainer noteren


    Dit zijn zowat de voornaamste punten . maar hiermee is het werk van de scout niet af. nu moet hij alles in een leesbaar en overzichtelijk zetten om de trainer(s) de nodige info mee te geven.

    Hoe maak ik mijn verslag?
    1. ik neem mijn notities bij me en zet alles wat ik opgeschreven heb in een bepaalde kolom.
    bvb de nr 2 ,alle info over de nr 2wat ik opgeschreven heb,zet ik bij mekaar.
    ook bvb alle corners voor vanop rechts en zo alles bij mekaar per onderdeel
    2. dan maak ik mijn verslag
    3.op mijn eerste blad dat ik opmaak zet ik een veld met daarin de opstelling van de ploeg. onder dit veld schrijf ik elke naam naast het nummer van de speler. hier geef ik dan wat extra info over een bepaalde speler. bvb snel,linksvoetig, bouwt mee op als dit bvb de linksachter is of bvb kopbalsterk, gaat mee op stilstaande fasen
    4. op mijn 2e blad geef ik wat algemene info over de ploeg. de opstelling, hoe ik vind dat ze spelen. hun sterke en zwakke punten. hun eventuele tactische wissels, eventueel staat van terrein,houding supporters, verder ook de stilstaande fasen,wie gaat mee,wie loopt naar waar, wie trapt en waar trapt hij, trapt hij wegdraaiend of indraaiend? is er een speler die vrije trappen rechtstreeks trapt? eventueel penalty wie en waar trapt hij? zijn er bepaalde tekens waarbij ze een actie doe? bvb telkens ze 1 hand in lucht steken komt bal naar 1e paal. hoe vielen de goals voor en tegen?
    welke spelers zijn beslissend? waar zijn hun zwakke punten? hoe zou ik ze aanpakken volgens dat ik onze ploeg ken?
    5. de volgende bladeren wordt alles uitgetekend van stilstaande fasen met de verschillende bewegingen of is het steeds dezelfde beweging? ook de goals of een bepaalde vaak terugkerende actie.
    6. dit wordt dan afgegeven aan de technische staf en dan wordt kort besproken hoe we de tegenstander moeten bekampen. ik geef daar mijn mening maar hier beslist natuurlijk altijd de trainer.
    7. op zaterdagmorgen belt de trainer meestal nog eens om de laatste dingen door te nemen als we iets veranderd zien in de krant. bvb door blessure of ziekte. dan vraagt hij naar wie ik denk dat deze speler zal vervangen.

    zoals je ziet is dit een werk dat niet onderschat mag worden en toch enkele uren per week vraagt. het goed opvolgen van de laatste nieuwtjes is belangrijk.
    Maar een niet onbelangrijk gegeven is dat scouting steeds een momentopname is en dus kan de tegenstander de week nadien gans anders voetballen. bvb je vond ze zwak spelen en de week nadien spelen ze een sterke partij. maar door deze scouting heb je als ploeg toch meestal een goed zicht op de komende tegenstander en hun sterkte of zwaktes. Natuurlijk blijft een trainer dan nog steed afhankelijk van zijn ploeg en moet hij hopen dat zijn ploeg de info over de tegenstander gebruikt als hulpmiddel maar vooral in hun eigen kunnen gelooft.

    02-01-2011 om 13:56 geschreven door erwin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.doelstelling van deze blog.

    Aan alle bezoekers,

    de bedoeling van deze blog is om jullie wat meer te laten weten over scouting en andere zaken in het voetbal. Ik zal me even voorstellen. ik ben Erwin , sinds vorig seizoen wedstrijdscout voor KSV Sottegem,een ploeg die uitkomt in de 4e klasse A. Naast wedstrijdscout ben ik ook nog spelersscout en probeer hiermee zoveel mogelijk jonge spelers te bekijken en mijn mening over hen te vormen. Ik doe al verschillende jaren aan spelersscouting en dit vooral bij jeugd van 11 jaar tot en met beloften. Naast dit ben ik momenteel ook sportief verantwoordelijke bij de jeugd van KSV Sottegem van u12 tot u19. Een hele boterham dus en de bedoeling is om mijn ervaringen hiermee met jullie te delen. Elke keer ik een opdracht heb uitgevoerd,een match of een speler heb gevolgd,zal ik dit met jullie delen. De naam van de speler zal natuurlijk niet op deze site komen indien deze speler in aanmerking komt om bij ons te komen spelen. spelers die op een hoger niveau spelen en waarvan ik binnenkort een doorbraak verwacht,zal ik soms wel delen met jullie zodat jullie mee kunnen volgen hoe deze speler zich ontwikkelt. In de hoop dat jullie interesse hiermee opgewekt is, zal ik zodra de kompetitie weer op gang geschoten wordt, een bericht posten. indien jullie vragen hebben in verband met scouting, voetbal in het algemeen, kan je deze altijd via email stellen. Spelers die graag willen weten wat ik van hen vind,mogen ook altijd een mail sturen. ik zal hen dan komen bekijken wanneer dit mogelijk is. Dit weekend of begin volgende week mogen jullie alvast een tekst verwachten over hoe ik wedstrijd -en spelersscouting zie.

    31-12-2010 om 13:43 geschreven door erwin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 05/06-11/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 10/06-16/06 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs