Inhoud blog
  • Opgelet je bent gespannen!
  • Ben jij bijgelovig?
  • Ik heb gelijk, neen, ik heb gelijk!
  • Het zit ‘m in de kleine dingen.
  • Je moet eerst kunnen geven om te kunnen krijgen.
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Zoeken in blog

    Lezen over geluk
    Deel in mijn vondsten uit
    08-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig zijn kan een gewoonte worden!

    Er is nog plaats op de eerste rij. Dat hebben jullie ook al meegemaakt hé, dat ge ergens binnen komt en dat men zegt:” ga maar naar vooraan, er is nog plaats op de eerste rij”. Maar automatisch remmen we onszelf af. We zien ons niet op de eerst rij zitten…..Gelukkig zijn, chance hebben, succes hebben, dat moeten we in de eerste plaats onszelf gunnen. En dat besef moeten we ons toe-eigenen als een gewoonte. Denk aan een polyglot: die spreekt meerdere talen maar gaat niet telkens staan denken aan de grammatica. Een goeie pianist denkt niet steeds aan de toetsen of kijkt niet continue naar zijn vingers terwijl hij speelt. Het gaat na veel oefenen automatisch. Positief denken is een alledaags noodzakelijk oefenen tot je er zelf niet meer bij stil staat. Opgelet, negeer nu absoluut de twee woordjes “ja maar”. Ja, maar dat kan ik niet. Ja, maar daar ben ik te oud voor.Ja, maar zo ben ik nou eenmaal. Ja maar, wat als alles lukt?  Dwing mooie dingen af. Wees dapper: rug recht, kin omhoog en poep achteruit is mijn leuze.  Heb het vertrouwen dat alles goed komt. Dat is namelijk de enige overtuiging die je verder helpt. Alles in je leven is met elkaar verbonden, verandering veroorzaakt al snel een domino effect. Het is alleen aan jou welke kant de stenen opvallen. Ga je vooruit of achteruit? Wil je opwaarts of neerwaarts? Geluk kan je aantrekken. Denk maar aan die bloem die de vorm van een vogel aanneemt om de vogel aan te trekken.







    08-11-2015 om 20:20 geschreven door VivianeM  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    02-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoeken naar het goede in de andere, in alles wat we doen en wat we denken.

    Zoeken naar het goede in de andere, in alles wat we doen en wat we denken. Ik moet eerlijk zijn, te teksten die ik nu gelezen heb van Marcelle Auclair waren moeilijk voor mij. Misschien moet ik eerst wat neerschrijven uit wat zij mij vertelde in haar boek en daarna mijn bevindingen geven. Aansluitend tot wat ze in de vorige hoofdstukken schreef namelijk dat alles terug komt als een boemerang.

    Men zegt soms:”dat is een hele lieve nonkel, jammer van zijn vete met tante X in verband met de erfenis” of “dat is een heel lief kind, jammer dat het zo koppig kan zijn”. We zeggen iets goed over iemand om daaropvolgend toch nog iets slecht toe te voegen. Wat wil zeggen dat we er telkens nog een negatief tintje aan geven. Volgens Marcelle moeten we onszelf oefenen om gevoelens en gedachten constant in het positieve te draaien, we zouden er ons veel beter bij voelen. Ze stelt hierbij voor om te oefenen in kleine dingen. Vb Als een deur te hard wordt dicht geslagen of een lucifer die niet meteen wil aansteken of de bus die opnieuw te laat is of hij zit overvol en we kunnen er niet meer bij. Dan is het aan ons om onszelf niet boos te maken over zo’n onbenulligheid. Vaak zeggen we “dat is mijn karakter zo, ik ben zo en ik kan mezelf toch niet veranderen”. Ons karakter? Nee,volgens Marcelle is dit telkens een flauw excuus. Enkel in het dierenrijk is er een soort karakter die niet te veranderen is. Vandaar dat er toch nog af en toe eens een leeuwentemmer wordt gedood. Maar een mens is vrij. Ons karakter wordt gevormd door gewoontes die we hebben aangenomen maar waarin we zelf de vrijheid hebben de slechte gewoontes te veranderen. Zoals bijvoorbeeld alles in het negatieve zetten. We moeten proberen het goede in iedereen te zien. Dat is niet zo moeilijk volgens Marcelle. Ze geeft het voorbeeld van een acteur die de slechterik speelt. Die is in realiteit niet écht slecht. Enkel lichtzinnige mensen zullen bijvoorbeeld geloven dat de Hélène uit thuis ook in ’t echte leven slecht is. Een verstandig mens weet dat dit karakter enkel gespeeld is. Ze geeft ook het volgende voorbeeld: als je dingen bekijkt in het licht van de zon ziet alles er veel mooier uit. Als we onze rug draaien naar de zon zien we enkel onze schaduw en ziet alles er somberder uit. We moeten de anderen en wat ze ons ooit hebben misdaan vergeven en ook onszelf onze fouten uit het verleden vergeven. Zo gaan we onszelf beter voelen en terug alles van de zonnige kant zien. We creëren nieuwe kansen om gelukkiger te zijn. Wat zijn mijn eigen conclusies hier uit?

    Ik ga beginnen bij mezelf, ik ben er van overtuigd dat het leven een continue verbeteren is, continue leren uit onze fouten. Ik heb dingen gedaan of gezegd in mijn jeugd die ik nu niet meer zou doen of zeggen. Ik ben iets wijzer geworden, iets rustiger. Mezelf vergeven, een ander vergeven is niet altijd evident maar noodzakelijk om rust te vinden in ons hoofdje. Om onszelf en die andere een nieuwe kans te geven. Een koppigaard als ik heeft het daar al eens moeilijker mee…en toch, de keren dat ik het uitprobeerde was heel bevrijdend.

    Wat die acteur betreft die de slechterik speelt…ok. Maar ik kan Marcelle geen 100% gelijk geven op vlak van “in ieder mens schuilt er een goed mens”. Niet elk mens speelt als een acteur dat hij slecht is. Er bestaan volgens mij heel veel goede mensen die het goed bedoelen en goede intenties hebben. Ik voel mij daar heel goed door omringd. Maar er bestaan ook slechte mensen, we mogen daar niet naïef in zijn. Alleen moeten we die slechte mensen trachten te verbannen uit ons leven  en diegene die negatief blijven en ons proberen leeg te zuigen ontwijken.

    Er staat nog een mooi verhaaltje bij die ik wil meegeven om af te sluiten: Er was een dame die een pracht van een rozentuin had waar ze enorm fier op was. Het gros van de dag had ze een mandje en een snoeischaar in de hand en was ze bezig om de verwelkte rozen er uit te snoeien zodat haar rozentuin er altijd schitterend bij stond. Toen ze een complimentje kreeg van haar man dat de rozen er zo prachtig en altijd fonkelnieuw bij stonden kwam ze tot de conclusie dat zij dit niet meer zag. Zij zag alleen nog maar de verwelkte en misvormde rozen doordat zij er steeds op zoek naar was om deze te verwijderen. Vanaf dan heeft zij zich voorgenomen enkel nog 1 keer om de 3 dagen rozen te snoeien en kon zij terug ten volle genieten van de schoonheid van haar rozentuin. En een Indisch gezegde wil ik ook nog meegeven:

    Een negatieve gedachte over iets of over iemand is als een vogel die boven je hoofd vliegt, geef hem echter niet de kans een nest te bouwen in je haren!







    02-11-2015 om 00:00 geschreven door VivianeM  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)


    Archief per week
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs